Sunday, September 04, 2011

Ασκήσεις Θάρρους


1. Καλύτερα να τολμάς και να τρως το "όχι" στη μούρη παρά να στέκεσαι στη γωνιά και να μένεις αδρανής. Γιατί και η αδράνεια είναι ένα "όχι" και μάλιστα πιο επώδυνο, αφου το λες εσύ στον ίδιό σου τον εαυτό όταν αποκλείεις κάθε πιθανότητα να γίνει κάτι. Εσύ είσαι ο παίκτης στην σκακιέρα της ζωή σου - το απέναντι γκομενάκι είναι απλά σκηνική παρουσία :)

2. Στον έρωτα και γενικά στο φλερτ, επειδή το πιο σημαντικό είναι να περάσεις εσύ καλά, κάνε εσύ πρώτος τις κινήσεις. Όχι μια μονο και μετά να περιμένεις να κάνει ο άλλος για να ξανακάνεις. Το φλερτ δεν είναι πινγκ πονγκ. Και όχι δεν τον τρέχεις τον άλλο ξωπίσω - νομίζω πως αν θες κάτι, κυνήγα το ακόμα λίγο πιο πολύ από όσο αντέχεις/ντρέπεσαι/μπαίνει ο εγωισμός στη μέση.

3. Πάντα κοίτα τον άλλο στα μάτια - η δύναμη του βλέμματος είναι τεράστια.

4. Μια φορά ρώτησα μια φίλη μου, μεγάλο player στα γκομενικά " ρε συ δεν είναι χάλια οι χυλόπιτες;". Απάντησε "ναι εννοείται". Απαντώ " και δεν σε αγχώνουν τα πολλά όχι;". Με κοιτάζει με το πιο απαθές βλέμμα και απαντάει " Με αγχώνουν τα πολλά ναι". Ένα τεράστιο respect.

5. Παίξε. Ακόμα και αν σου αρέσει ένα συγκεκριμένο άτομο, εσύ παίξε γενικά και με άλλους. Γιατί πρώτον το παιχνίδι σου τονώνει την αυτοπεποίθηση και φαίνεσαι στα μάτια του άλλου νικητής και δεύτερο αν δεν κάτσει φάση θα προσγειωθείς λιγότερο ανώμαλα.

6. Να χαμογελάς. Ένα πλατύ χαμόγελο μαγνητίζει τα βλέμματα.

7. Πρόσεξε την γλώσσα του σώματος σου. Μην καμπουριάζεις, μην κοιτάς κάτω, μόνο μπροστά. Ίσιοι οι ώμοι, μην διπλώνεις τα χέρια μπροστά σου λες και ο άλλος θα κάνει εισβολή στη ζωή σου. Φαντάσου οτι στέκεσαι μπροστά από τη θάλασσα, με πουκάμισο ανοικτό και σου φυσάει το αεράκι στο πρόσωπο!

8. Λίγο πριν κάνεις μια κίνηση ή την ώρα που περιμένεις να συμβεί κάτι σκέψου το εξής: Δεν χάθηκε ο κόσμος. Και να χάσεις και να μην γίνει κάτι, τροχός είναι και γυρίζει. Να είσαι cool ή τουλάχιστον έτσι δείξε.

9. Μάθε όταν πέφτεις στον βυθό/πάτο, να ανεβαίνεις γρήγορα πάνω. Από τη στιγμή που αποδεχόμαστε πως ο πάτος είναι καλός, γιατί μας κάνει να βλέπουμε κάποια πράγματα πιο καθαρά, τότε δεν τον φοβόμαστε. Αλλά μην μένεις πολύ ώρα κάτω - το οξυγόνο αυξάνεται όσο ανεβαίνεις. Και η θέα γίνεται καλύτερη!

10. Έφτασες εδώ που έφτασες, είσαι αυτός που είσαι γιατί το προσπάθησες και το έκτισες. Μην αφήνεις εύκολα κόσμο να μπαινοβγαίνει στη ζωή σου και με τις ανασφάλειές του να σου διαλύει τα πάντα σαν κάστρα στην άμμο. Μάθε να προστατεύεις τον εαυτό σου. Η καλη άμυνα βοηθά στην καλύτερη επίθεση.

Υ.Γ Αυτό το post γράφτηκε με το "A better Man" του Cayetano στο repeat και στην διαπασών.
Υ.Γ2 Αυτό το post θα μπορούσε να ονομαστεί και "Notes to Self".

25 comments:

  1. Συμφώνω με όλα! Άρεσε μου πολλά το 7 ! Ελπίζω να τα εφαρμόσεις :)

    ReplyDelete
  2. λες;;;;

    παρόλο που σε πολλά θεωρητικά διαφωνώ, με προβληματίζεις.

    φιλιά

    ReplyDelete
  3. Κρατώ το 10 σαν υπενθύμιση και μόνο.

    Υ.Γ: Την φωτό είδα την κάπου στο google reader εχτές. Νομίζω ήταν στο flickr αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ήταν μαζί με ένα σωρό άλλες ωραίες του είδους. Επίσης έβγαλε ήλιο, θα σου στείλω μαιλ με φωτό προηγούμενης ανάρτησης.

    ReplyDelete
  4. Κι εγώ πιστεύω ότι καλύτερα να μετανιώνεις για αυτά που έκανες παρά για αυτά που δεν έκανες. Καλύτερα εσύ να κινείς τα νήματα στη ζωή σου παρά οι άλλοι. Είναι σημαντικό το να κοιτάς τον άλλο στα μάτια, ελπίζω να το καταφέρω πιο πολύ.

    ReplyDelete
  5. Jasmine, μερσι! Επισης :)

    ReplyDelete
  6. pax, και πιστεψε με για να γραφτει αυτό...ε ας πουμε ότι δεν μιλούσα θεωρητικά...:)

    ReplyDelete
  7. evro, κρατα το - παει με όλα σαν τη Κόκα Κόλα :)

    ReplyDelete
  8. Σκουλουκούιν, Αυτό ακριβώς. Κοίτα - μεγάλη δύναμη λέμε.

    ReplyDelete
  9. υπάρχουν φορές που νιώθω πως με κάποιο τρόπο παρακολουθείς τις μύχιες σκέψεις μου! τέλειο ποστ! θα το αποθηκεύσω στο desktop μου να θυμάμαι αυτά που είπες κάθε που κωλώνω να κάνω κάτι.xx

    ReplyDelete
  10. Πολύ καλό post. Θα πρέπει όμως να είσαι πολύ υπεράνω για να καταφέρεις και τα 10 σημεία που υπογράμμισες. Ειδικά το 2ο, τι να σου πω? Ποτέ δεν το σκέφτηκα έτσι, λόγω εγωισμού φυσικά! Το 3ο και το 6ο σημείο, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη: τα μάτια λένε περισσότερα απ' ότι οι λέξεις όπως κι ένα ειλικρινές χαμόγελο. Μεταξύ αστείου και σοβαρού, θα εκτυπώσω τις συμβουλές σου και θα τις κολλήσω στον τοίχο μου :)

    ReplyDelete
  11. Τα σέβη μου! Η αλήθεια είναι ότι τα γνωρίζω όλα αυτά και όλα αυτά είναι που δίνουν νόημα στη ζωή αλλά τα περισσότερα τα φοβάμαι. Είτε είμαι δειλός είτε δε ξέρω να χάνω. Ποιό από τα δυο είναι χειρότερο? Να είσαι δειλός ή να μην ξέρω να χάνω?

    ReplyDelete
  12. marcella, σου ευχομαι ολοκαρδα να μην κωλωνεις!

    ReplyDelete
  13. anonymous, γραφτηκαν για να τις εφαρμοσω καποτε - αν οχι ολες μαζι, τουλαχιστον τις περισσοτερες. και οι δεκα...ε πρεπει να εισαι λιγο αναισθητος ( που τετοια τύχη) :)

    ReplyDelete
  14. sarper, καλως τον! Που χαθηκες παιδάκι μου; :)
    Να μην ξερεις τι χάνεις, αυτο ειναι το χειρότερο - εννοειται!

    ReplyDelete
  15. αχ, το χρειαζομουν ένα τετοιο κειμενακι. λεω να το κολλησω στον καθρεφτη μου.

    ReplyDelete
  16. (κοιτωντας πλάι στο κομοδίνο) ...αααα!! βλέπω διαβάζεις μαργαρίτα καραμάνου σημερα :) θα συμφωνούσε κι αυτή με το ποστ σου :)

    καλη βδομάδα τουλιπάκι :)

    ReplyDelete
  17. ουψ! "καραπάνου" εννοείται, όχι "καραμάνου"!!!

    ReplyDelete
  18. mary, προσπαθω να τη διαβασω εδω και μηνες - την εχω στο κομοδινο και ευελπιστω να την αρχισω. Ειναι φθινοπωρινο αναγνωσμα!
    καλη βδομαδα :)

    ReplyDelete
  19. ΑΧ ΤΟΥΛΙΠΑΚΙ ΠΟΛΛΑ RESPECT!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΘΑ ΤΟ ΤΥΠΩΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΣΟΥ!!!!!

    ReplyDelete
  20. Hm..Βασικα μονο με το 10 συμφωνω! τα αλλα ειναι απλα για μαζικη καταναλωση! τι να γελω και να τι παιζω cool για να ριξω γκομενα? ή να πηγαινω καμαρωτος καμαρωτος για να δειξω το μπο'ι' μου? ειναι υποκρισια και απλας πουλας μουρη ενω δεν εισαι ετσι

    ReplyDelete
  21. K., Δεν το έπιασες το νόημα. Και δεν μπορείς να κρίνεις αν με το να είναι ο άλλος χαμογελαστός και άνετος, είναι υποκρισία ε;
    ( ειδικά το δέκα είναι μαζική κατανάλωση , να λέμε και του στραβού το δίκιο)

    ReplyDelete
  22. Μόνο και μόνο από αυτό το υπέροχο και εμπνευσμένο post, γεια σου, θες να γίνουμε φίλες; :)

    ReplyDelete
  23. γεια σου Penny lane - επειδη εχεις το ονομα ενος αγαπημενου μου τραγουδιου, ναι να γινουμε :)

    ReplyDelete