Friday, May 01, 2009

Ένα βήμα πριν από το καλοκαίρι


Καλή πρωτομαγιά και καλό μήνα σε όλους.

Δεν ξέρω τι γίνεται  downtown σήμερα. Έχει κόσμο ή φύγανε οι μισοί για το τριήμερο; Πάντως ψες κατά τις 130 τα ξημερώματα, τα περισσότερα μπαράκια ήταν γεμάτα. Εμείς σε ένα πήγαμε και μετά αντί να κάνουμε μπαρότσαρκα, αποφασίσαμε να κάνουμε απλά τσάρκα με το αυτοκίνητο στην πόλη. Λέγαμε τα νέα μας, παρατηρούσαμε την κίνηση, κοροϊδεύαμε τους γκόμενους στα διπλανά αυτοκίνητα - σόρι, αλλά το να ανοίγεις επιδεικτικά τη σκέπη του cabrio στη μέση του δρόμου είναι κάτι που δεν μένει ασχολίαστο - και ως τις 140 ήμαστε στα κρεβάτια μας. Εξαίσια βραδιά. 
Σήμερα που λες, είμαι ίσως το μόνο άτομο που δεν βγήκε από το σπίτι του. Έχω πήξει στη δουλειά και έχω ακυρώσει καφέδες και γεύματα στο κέντρο. Αλλά χαλάλι. Τα έξτρα λεφτά που θα πάρω θα μπουν στον λογαριασμό ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
Το οποίο κεφάλαιο με προβληματίζει αρκετά αυτές τις μέρες. Με τη "γρίπη" - που συνέχεια αλλάζει όνομα- το μισό ημισφαίριο είναι εκτός συζήτησης.  Κρίμα, ήμουν σε φάση λατινικής Αμερικής. Στο τσακ  θα αγόραζα πριν λίγες μέρες τον σχετικό οδηγό ώστε να άρχιζα από τώρα τη μελέτη.
Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση φέτος να μην πάω στην άλλη άκρη του κόσμου.
Γουστάρω νέες εικόνες, πράγματα που δεν έχω ξαναδεί, χρώμα να χαρεί η ψυχή μου, μυρωδιές και γεύσεις καινούριες, να χαθώ σε σοκάκια όμορφων χωριών, να βρεθώ ανάμεσα σε ντόπιους. Φέτος δεν θέλω "καπιταλιστικό" πολιτισμό. Με φαντάζομαι σε κάτι πιο βαθύ, με περισσότερες ρίζες και παράδοση.
Θέλω να πάρω το κόκκινό μου σακίδιο, τη φωτογραφική και να περπατώ με τις ώρες. Να βγάζω φωτό και να χαίρομαι που θα τις ανεβάσω εδώ να τις δεις.
Είναι το μόνο που σκέφτομαι αυτές τις μέρες. Δεν μπορεί ο οργανισμός μου να μπαίνει στις γνωστές ψυχοφθόρες διαδικασίες. Δεν είμαι απαισιόδοξη για το μέλλον μου, ούτε όμως και αισιόδοξη. Απλά μένω ένα βήμα πίσω και παρατηρώ. Ξέρω πως όταν βρεθεί εκείνο που μου ταιριάζει θα το αρπάξω. Και όχι, δεν μιλάω μόνο για γκομενικά - είναι εξάλλου ένα θέμα που αυτή την περίοδο δεν με αφορά - αλλά για όλα όσα μας κάνουν να ξέρουμε γιατί υπάρχουμε σε αυτό τον κόσμο.

Υ.Γ1 Το post γράφτηκε με μουσική υπόκρουση τη καινούρια συλλογή του Kosmos. 
Υ.Γ2 Φωτό από Μάλτα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν στο photoblog. 
Υ.Γ3 Από τη Δευτέρα κάνω γευσιγνωσία mojito. Δεν βρήκα ακόμα εκείνο που θα με μεταφέρει νοητά στην Κούβα. Any suggestions?

16 comments:

  1. Τουλιπα μου,αν και ειναι η γιορτη μας σημερα και οι δυο μειναμε μεσα,δεν πειραζει ομως μπορουμε να ανθισουμε και ετσι!Καλο μηνα,πολλα φιλακια!

    ReplyDelete
  2. τουλίπα μου εγώ πήγα θάλασσα σήμερα. καλό μήνα!

    ReplyDelete
  3. of course! You can go to Cuba! :)

    ReplyDelete
  4. Χαμάμ στη Παλιά Λευκωσία (ή αν βρεθείς κατά Πάφο μεριά, επισκέψου το μπαράκι του Elysium).

    Καλο μήνα!

    ReplyDelete
  5. Λουλούδι μου, μ άρεσε το "να ανθίσουμε"! :)

    november, σου ρθε γάντι με το comeback σου ε; :)

    pax, φτου σου αλλά καλά να μας κάνεις! :)

    chaoticmine, ε ειναι λίγο κοντά στο Μεξικό οπότε άλλη ιδέα;

    Αντώνη, λοιπόν είχα ακούσει και παλιά για το mojito στο Χαμάμ. Θα το δοκιμάσω. Χμ στο Elysium ε; Θα περάσω και από εκεί. Ευχαριστώ για ιδέες!

    ReplyDelete
  6. Είμασταν τρείς (τουλάχιστο) κλεισμένοι στα σπίτια μας σήμερα.. εγώ αποφάσισα να μην βγώ καν από το κρεβάτι, έπιασα στα χέρια μου και ένα βιβλιό και σηκώθηκα για τα 3Τ, τα απολύτως απαραίτητα δηλ... Τσάι, τσιγάρα και τουαλέτα.

    Δοκίμασε το Mojito στο Magaya, έξω από την παροικιά της Πάρου.

    καλώς σε βρήκα

    ReplyDelete
  7. Tulip, ξερεις οτι σε περιμενω να χαθουμε στα σοκακια των Κυκλαδίτικων νησιών για άπειρα mojito... Λιώμα...

    ReplyDelete
  8. άλλη ιδέα... MSN's title to the following link: "Perfect mojito how-to"

    http://www.delish.com/recipefinder/mojito-drink-recipes?GT1=47013

    ReplyDelete
  9. τι λέει για διακοπούλες φέτος;;

    ReplyDelete
  10. τέλσον, καλωσόρισες! Και τι βιβλίο διάβαζες και ήσουν τόσο προσηλωμένος; Πάρος; Γιατί δεν μου το πες όταν πηγα πριν 4 καλοκαίρια;;

    One, :)) χιλιάδες!

    chaotic mine, για να δουμε τι μας εστειλες!

    Yo!reeka μου, έχω κάτι στο μυαλό μου, περιλαμβάνει πολύωρη πτήση. Και είναι σούπερ ευκαιρία να δοκιμάσω τη νέα μου κάμερα. Θα σου πω μόλις κλείσω εισιτήριο για να μην το γρουσουζέψω. Και πάλι θα μου φωνάζεις! :) Η φαμίλια σου;

    ReplyDelete
  11. telefteos kai kata idromenos.
    akoma enirtes pou ta3idi kai kanonizis to epomeno :P??
    oi oi kala kamis etsi se 8elw ..
    ti akouw kouba mmm 8elw kai egw alla eni3erw akousa tosa polla gia thailandi pou exo tin poupano.


    esi sina3e ta lefta kai o proorizmos enen provlima

    ReplyDelete
  12. δεν έχω πάει ποτέ αλλά νομίζω όλα όσα ζητάς κι άλλα τοσα κρυμμένα μπορεί να σου προσφέρει η κινα. έχω διαβάσει τόσα πολλά βιβλία για αυτή τη χώρα που είμαι σίγουρη οτι δεν θα απογοητευσει ουτε τον πιο απαιτητικο τουριστα. μια ιδέα :)

    ReplyDelete
  13. anathemase, καλωστον! Αν δεν κανονιζω ταξίδι και αν δεν θελω να πάω ένα, απλά δεν θα είμαι εγώ. Οχι, Κούβα δεν παίζει φέτος λόγω flu. ξέρω που θα πάω, θα σας πω όταν έχω κλείσει εισιτήρια!

    Dorothea, η Κίνα θα παίξει σε κάποια άλλη φάση. Απλά εγώ θέλω ΚΑΙ παραλία και πολλά πολλά ποτάκια και να αραζω σε αιωρα.

    ReplyDelete
  14. isws nhsia prasinou akrwthriou?

    lisabona?

    andalu-cia?

    maroko?

    tynisia?

    oporto?

    ReplyDelete
  15. zappa, χμ νησιά πράσινου ακρωτηρίου...χμ!!!
    τα άλλα πολύ ευρωπαϊκά. Τυνησία...ζέστη τον Αυγουστο. Μαρόκο...θα πάω με τον μεγάλο μου έρωτα ( μπορεί και ποτέ δηλαδή αν αυτό είναι το κριτήριο χα χα)

    ReplyDelete