Thursday, January 05, 2012

(Χωρίς) Μια ζωή σε loop


Πήγαμε χθες στο Loop Festival στο Μελίνα Μερκούρη.
Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, χωρίς τον "κράχτη" Αλκίνοο Ιωαννίδη, πήγε κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ καλά. Η αίθουσα κατά τα τρία τέταρτα ήταν γεμάτη. Ο κόσμος είχε μια απίστευτη ενέργεια, φαινόταν ότι γούσταρε πάρα πολύ που βρισκόταν εκεί.
To looping είναι μια παράξενη τεχνική. Καθώς "χτίζεται" η μουσική πάνω σε ηχογραφημένες μελωδίες, εσύ μαζί με τον μουσικό μπαίνεις όλο και πιο βαθιά στη διαδικασία. Με αποτέλεσμα, σε κάποια φάση να χάνεσαι στις μελωδίες και να τριπάρεις κανονικά.
Ήταν υπέροχο το συναίσθημα. Ένιωθα ότι ήμουν σε μια άλλη διάσταση, σε μια άλλη ροή του χρόνου!

Όταν φύγαμε και περπατάγαμε στα σοκάκια της παλιάς Λευκωσίας βιαστικά μέσα στο κρύο σκεφτόμουν πως το loop μπορεί να γίνει δημιουργικό μόνο όταν καταφέρεις να κτίσεις πάνω του. Όταν μπορείς να αλλάζεις τις μελωδίες. Όταν χρησιμοποιείς τη βάση για να κτίσεις κάτι διαφορετικό.
Από την άλλη, το loop δεν είναι καλό όταν συμβιβάζεσαι με μια και μόνο μελωδία. Ή όταν με το ίδιο κόλπο, περιμένεις να αλλάξουν καταστάσεις. Ο ορισμός του loop λέει πως δεν έχει νόημα από μόνο του.

Άρα γιατί κάποιος να θέλει να ζει μέσα σε μια λούπα;


Υ.Γ Άκου δίπλα τους Sancho 003 - καταπληκτικοί!

8 comments:

  1. Γιατί δεν ήταν τελικά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης?

    Πάντως συμφωνώ. Είναι μεγάλη βλακεία να επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα αλλά να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Προφανώς δεν πάει έτσι..

    ReplyDelete
  2. Ο Αλκίνοος ήταν την πρώτη μέρα. Εμείς πήγαμε τη δεύτερη.
    Για να αλλάξουν τα αποτελέσματα, αλλάζεις τακτική. Η κτίζεις πάνω στη βάση.

    ReplyDelete
  3. Γμτ το ήξερα ότι έκανα μαλακία που δεν πήγα... μου το είπε και ένα φιλαράκι ότι ήταν καταπληκτικά (αλκίνοο πήγε αυτός)..

    ReplyDelete
  4. εγώ εν εκαταλαβα τι εν το λουπ, αλλά ακούεται σαν κάτι που θα ήθελα να κάμω.

    Μουσικά ομιλούντες.

    Γιατί κατά τ’άλλα, όντως, όπως είπε και ο ΄Αιν Στάιν Πολιτσάιν, Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

    ReplyDelete
  5. Michael, δεν πηγα και στις δυο βραδιες για να εχω μετρο συγκρισης αλλα πραγματικα ηταν κατι διαφορετικο και μ αρεσε σαν ιδεα!

    ReplyDelete
  6. sike, υπαρχει μια μελωδια, την ηχογραφουν και μετα παιζουν αλλες μελωδιες, τις ηχογραφουν και παει λεγοντας. και τελικα ενορχηστρωνεις on the spot! τελειο.

    σοφος ο Πολιτσαιν!

    ReplyDelete
  7. apologies for the patronisation that follows:

    ελπίζω να καταλάβεται ότι το Πολιτσάιν εν που τον κώλο μου που το έφκαλα... :ζ

    ReplyDelete
  8. Sike,....εχε χαρη..:P

    ReplyDelete