Friday, September 17, 2010

Ένας-Ένας

Πριν διαβάσεις αυτό το post, ρίξε μια ματιά στο τελευταίο εντιτόριαλ του Τσαγκαρουσιάνου στην Lifo.

Το διάβασα χθες και θύμωσα πολύ. Το συζήτησα με φίλους και την ίδια γνώμη είχαν. Είχα πει ότι δεν θα ασχοληθώ περισσότερο αλλά επειδή διάβασα διάφορα blog και twitter που το εκθείασαν, θέλω να πω και εγώ δυο πραγματάκια.

Δεν είπε κανείς κύριε Τσαγκάρ μου, ότι είμαστε περήφανοι που είμαστε single και ότι το θεωρούμε μαγκιά. Ούτε είμαστε εναντίων των σχέσεων, όπως πολύ σωστά το έχετε επισημάνει.
Αλλά, από την άλλη, ούτε και καθόμαστε σε σκοτεινά μπαρ και νομίζουμε ότι είμαστε σε ταινία νουάρ.

Απλά έτυχε. Να είμαστε single ( όχι μόνοι) ώσπου να μας τύχει και μας μια "σχέση 11 χρόνων που μακάρι να διαρκέσει". Ως τότε όμως περνάμε ΚΑΛΑ.
Δεν ζούμε ζωή μισή, ούτε είμαστε "μισή μερίδα άνθρωπος".
Γιατί και εμείς μοιραζόμαστε τη ζωή μας.
Με τους φίλους μας που τους παίρνουμε ένα τηλέφωνο και λέμε ο ένας στον άλλο "έχεις εμένα". Με τους φίλους που όταν βγαίνουμε έξω κάνουμε μια τεράστια παρατατέμενη αγκαλιά. Με τους συναδέλφους που έχουμε κοινά σημεία αναφοράς και κάνουμε χαβαλέ.
Με ανθρώπους που συναντάμε τυχαία, ανταλλάζουμε μια ατάκα και νιώθουμε μετά σούπερ.
Με τον εαυτό μας, που όσο μεγαλώνουμε δεν τον φοβόμαστε, αλλά μαθαίνουμε να τον προσέχουμε. Γιατί κύριε Τσαγκάρ μου, υπάρχουν φορές που και σε μια σχέση νιώθεις μια απέραντη μοναξιά.

Και όταν είμαστε σπίτι μόνοι μας, αγαπούμε να ξαπλώνουμε στον καναπέ με το βρακί και να μην δίνουμε δεκάρα. Λατρεύουμε να κοιμόμαστε διαγώνια στο κρεβάτι. Τη βρίσκουμε. Και όταν βγαίνουμε, οκ μερικές φορές θα προτιμούσαμε μια εκδρομή με γκόμενο, αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζεται να δίνουμε αναφορά που πάμε, που ξενυκτάμε και που ξενοκοιμόμαστε.
Α ναι, κάνω και πολύ ωραία ομελέτα κύριε Τσαγκάρ μου. Προχθές, κατάφερα να την γυρίσω στον αέρα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση χαρά έκανα. Για έντεκα ολόκληρα λεπτά!

Τέλοσπάντων, επειδή εγώ δεν γράφω "μεθυσμένο λογύδριο" - δεν μου βρίσκεται πρόχειρο και κανά τζιν τόνικ- θα σταματήσω εδώ. Έχουμε και δουλειές και μύθους να διατηρήσουμε.
Να έχετε ένα υπέροχο σαββατοκύριακο.

51 comments:

  1. έσιει δίκαιο στοότι εν ωραίο να μοιράζεσαι πράματα, ότι καμιάν φοράν όσην χαράν τζαι να νιώθεις, αν δεν έσιεις κάποιο να την μοιραστείς, εν μπορείς να την απολαύσεις.

    τζαι όντως έσιει άτομα που προτιμούν ναν μόνοι τους διότι δε θέλουν άλλους πάς την κκελλέν τους, εν θέλουν την ευθύνη άλλων - επιλογή τους, τζαι μαγκιά τους, αν με ρωτάς, έννεν εύκολο να ζεις μόνος σου πάντως

    τα άλλα που λαλεί για μισή μερίδα άνθρωπος εν πελλάρες, είμαστε μεν κοινωνικά όντα, αλλά εν σημαίνει ότι είμαστεν άχρηστοι τζαι αποτυχίες αν για κάποιες περιόδους (έστω μεγάλες) είμαστε μόνοι μας... ξαναλέω, ο πιο δύσκολος άνθρωπος να συνηθίσεις εν ο εαυτός σου!

    χρειάζεται τζαι η μοναξιά για να έβρεις τον εαυτό σου
    τωρά αν επιλέγεις να είσαι συνέχεια μόνος σου έννεν απαραίτητα λυπηρό, αλλά πρέπει να σε κάμει να αναρωτηθείς τί πάει λάθος με την κοινωνία...

    (άτε κανεί, εν θα γράψω πολλά :p)

    ReplyDelete
  2. Και τα δύο έχουν τα καλά τους και η εργένικη ζωή και η ζωή με κάποιον άλλον. Σίγουρα χαρά που μοιράζεσαι, είναι διπλή χαρά και λύπη που μοιράζεσαι, είναι μισή λύπη.

    Παρά όμως να 'σαι με κάποιον για να μην είσαι απλά μόνος/η σου, ότι πιο εύκολο σήμερα, προτιμότερη είναι η μοναξιά.

    Άλλωστε 1+1=2, ούτε 1+3/4, ούτε 1+9/10.

    ReplyDelete
  3. Δεν έχω καμία διάθεση να πάρω το μέρος του Τσαγγάρ, δεν τον έχω και σε μεγάλη εκτίμηση, αλλά νομίζω πως δεν αναφέρεται σε όσους έτυχε να είναι single αλλά σε όσους λένε πως επέλεξαν να είναι single και υποτιμούν τις σχέσεις. Υποψιάζομαι πως τους τα χώνει με τόσο πάθος επειδή κάποτε κι εκείνος είχε κρύψει τη στεναχώρια της μοναξιάς του σε λογύδρια που την εκθείαζαν, θεωρητικοποιώντας την. Τέλοσπάντων, ξέρω κόσμο που το κάνει.
    Νομίζω πως το καλύτερο είναι απλά να αποδέχεσαι αυτό που σου συμβαίνει (single or not) και να περνάς καλά με αυτό.
    Και δεν μπορείς να βγάζεις κανόνες και να δίνεις δεκάρικους τσουβαλιάζοντας όλο τον κόσμο, γιατί κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Και νομίζω πως όντως υπάεχουν άνθρωποι που επέλεξαν να είναι μόνοι και περνάνε καλά με αυτό, ό,τι και να λέει ο εν λόγω γραφιάς.

    ReplyDelete
  4. Τουλιπάκι διάβασα το κείμενο του είναι ωραίο και ρομαντικό γιατί ωραιοποιεί πολλές καταστάσεις. Γιατί βλέπει το ιδανικό στα ζευγάρια και ξεχνά περίτεχνα όλα τα άλλα. Μ'άρεσε τ'ομολογώ.

    Αλλά μ'άρεσε πολύ και η δική σου απάντηση που τα χώνει στα ίσα κι απαντά με αξιοπρέπεια σ'ένα μεθυσμένο λογύδριο. Λες να'ταν τυχαίο που'ταν μεθυσμένο; :)

    Φιλάκια κι όμορφο σ/κ εύχομαι

    ReplyDelete
  5. Όποιος είναι single είναι επειδή επιβιώνει και μόνος του. Οι υπόλοιποι χρειάζονται στήριξη. Αυτό λέω εγώ και παρηγοριέμαι.

    ReplyDelete
  6. Εγώ πάντως είχα σχέση 8 χρόνια. Έληξε με το χειρότερο τρόπο. Ναι, υπάρχουν πράγματα που μου λείπουν. Αλλά ποτέ δεν το είδα έτσι όπως ο τύπος. Οκ, και άλλα τόσα που μου έλειπαν τότε.
    Βαριέμαι να το αναλύσω.
    Θα το πω κυπριστί: Μα εν παλαβός τούτος σιόρ;

    ReplyDelete
  7. Κουβέντες εκ του ασφαλούς από το συγκεκριμένο editorial. Ο καθένας θα τα έγραφε και θα τα πίστευε αν είχε μια τέτοια σχέση. Ολοι οι άλλοι θα βγαίνουμε, θα πίνουμε, θα ξαπλώνουν μόνοι ή με περιστασιακή παρέα και θα ψάχνουμε να βρούμε την τέλεια σχέση (αν αυτή υπάρχει). Απλά η σχέση δεν είναι αυτοσκοπός. Μπορεί να προκύψει σχέση μιας βραδιάς ή σχέση μιας ζωής.
    Α, και κάτι ακόμη. Πόσο χρονών είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος? Μήπως όσο μεγαλώνουμε αναζητάμε το σταθερό και το μόνιμο? Ας 'παίξουμε' λιγάκι τώρα και όταν γίνουμε 'μεγάλοι' θα αναζητήσουμε κι εμείς την όμορφια της 11χρονης (και βάλε) σχέσης.

    ReplyDelete
  8. konstantinos9/17/2010 7:35 PM

    Ego pantos vrika omorfo to sygkekrimeno post tou typou.
    Symfono me krotkaya,anaferete se aytous pou to paizoun oreoi kai anetoi kai oti goustaroun na einai monoi alla psaxnoun kai aytoi kati alithino stin teliki.
    Me ligo poto peftoun oi maskes kai fainete pioi eimaste.
    Irema tulipa,men ta pairneis etsi efkola :)

    ReplyDelete
  9. Losers και χαμένοι από χέρι.. μάλιστα. Ελπίζω να μην μας βλέπουν έτσι όλοι όσοι είναι σε σχέση. Μάνα μου τους καημένους..

    Με πόνεσε το κείμενο γιατί ήταν σα να μου ρίχνεις αλάτι στην πληγή και να το καταχαίρεσαι (πόσο σκληρό κι απάνθρωπο!), δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω..

    ReplyDelete
  10. Σίουρα μια υγιής σχέση εν πολλά ωραίο πράμα. Πιστεύκω ότι οι πλείστοι που μας τους single είμαστε σε μια φάση αναζήτησης. Όχι όμως αναζήτηση για να "ολοκληρωθούμε" επειδή είμαστε μισοί άνθρωποι. Είμαστε μια χαρά σαν single και δεν είμαστε μόνοι μας. Ούτε είναι τραγική μια ομελέτα τώρα το βραδάκι... Εξάλλου, πιστεύω ότι για να μπορέσεις να κάνεις μια σωστή σχέση πρέπει να μπορείς να είσαι single και να είσαι ΚΑΛΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν νιώθουν καλά όταν είναι single και γυρεύουν εναγωνίως σχέση για να κρατηθούν. Αυτό για μένα είναι πρόβλημα.
    ένιωσα κι εγώ το ίδιο με homo anisorropus για λίγο... Το κείμενο σου ήταν βάλσαμο.

    ReplyDelete
  11. Μαζι σου...
    :)

    ReplyDelete
  12. Συμφωνώ με όλα, Urban και υπογραμμίζω το "υπάρχουν φορές που και σε μια σχέση νιώθεις μια απέραντη μοναξιά".. Been there, done that. Και trust me αυτή είναι το χειρότερο είδος..

    ReplyDelete
  13. Δεν θέλω να πιστέψω ότι κάποιος αποφασίζει να είναι μόνος του χωρίς κάποιο λόγο.. Πολλές φόρες οι ανασφάλειες και οι απογοητεύσεις του παρελθόντος μας συγκρατούν και δεν μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή.. Ίσως και οι περιστασεις την περίοδο που επιλέγουμε τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής..

    ReplyDelete
  14. pio paparia keimeno apo auto sth lifo den exw ksanadiabasei. de me enoxlise toso oti einai lathos, alla oti einai rude, anaidis, ksipasmenos, pws aliws to lene...

    katarxin na pw oti egw exw sxesh k zw me to allo mou miso loipon. kserete poses fores tha thela na epestrefa spiti to brady k na eimai monos mou, opws sto (mia trypa) studio mou otan imoun single??? para polles fores einai i apantisi. oxi, den einai oti i sxesi mou den einai kalh. mia xara einai. oute mou fteei i gomena mou. alla to na thes xrono me ton eauto sou einai poly fysiologiko. h pio simadiki sxesi pou mporeis na exeis sti zwh sou einai auti me ton eauto sou. na ton matheneis k na ton kaliergeis. na ton akous k na ton sebesai. auto einai full-time douleia.

    mizeria otan eisai single?? tromara tou. egw pote den imoun mizeros k pote den eixa autoskopo na kanw sxesi. mou etyxe, mou arese k to krathsa. oso imoun single perasa isws ta kalytera xronia. k oxi epidi eixa profilaktika sto portofoli. mh metrame tis zwes mas me ta posa gamisia riksame (sorry gia tous tropous mou).

    sto xeri sou einai na to xiristeis swsta. an eisai mizeros anthrwpos, mizeria tha se akolouthei gia panta.

    prin liges meres milisa sto skype me ena filo apo ellada. re malaka mou leei kana paidi de tha kanete? ti paidi re tou lew. oute ws idea den ypraxei sti zwh mas. egw mou leei thelw paidi. barethikame re. ante na kanoume kana paidi na broume nea endiaferonta. anarwtithika: pou einai to fun ths eggamis zwhs stin periptwsi auti??

    conclusion: i zwh einai wrea (k dyskoli) eite eisai single eite oxi. zhse thn kathe mera, kathe stigmi. mathe ton eauto sou k epetrepse tou na anaptixthei. auto einai to stixima. single i oxi einai deutereuon.

    filia apo glasgow.

    ilias

    ReplyDelete
  15. Neerie, ο καθένας κάνει επιλογές. Αν επιλέγεις να παραμένεις single, δεν είναι επειδή σ αρέσει ΤΟΣΟ πολύ ( δεν είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε μονάδες), αλλά γιατί δεν κάνεις σχέση απλά για να την κάνεις. Και το τίμημα αυτής της επιλογής είναι αυτά τα σκαμπό και οι "σκηνές νουάρ".

    ReplyDelete
  16. Ina, όταν είχα σχέση, τις καλές μέρες ήμουν πολύ καλά. Τις κακές, ήταν μια μαύρη τρύπα. Καλύτερα single παρά μαύρες τρύπες

    ReplyDelete
  17. Krot, αυτό ακριβώς. Ποιος είσαι εσύ να κατακρίνεις τον καθένα και τις επιλογές του; Είπα εγώ κάτι για τη σχέση σου; Ας μην θυμηθώ τα εντιτοριαλ του symbol όπου περιέγραφε με γλαφυρότητα και πάθος τα ταξίδια που έκανε μόνος σε Αίγυπτο και Λατινική Αμερική.
    Τότε ήταν "μισός άνθρωπος";

    ReplyDelete
  18. Συμφωνώ με Anti-Christos και mrlonely.Με χάλασε πάντως το κειμενό του και εμένα.Και το θεωρώ τραγικό να μην μπορείς να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να χρειάζεσαι κάποιον άλλον να σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

    ReplyDelete
  19. Daisy, τον Τσαγκαρ τον διαβάζω ανελλιπώς από το '99 και έχω και τα βιβλία του. ΠΡοφανώς και μ άρεσαν οι παράγραφοι που έλεγε για τη σχέση του. Ωραίο συναίσθημα. Το "χώσιμο" στους singles ήταν το άκυρο της υπόθεσης.
    Καλό σου σ/κ!

    ReplyDelete
  20. Anti-Christos, μην κλαις. Αν θες γκόμενα ΤΩΡΑ είανι το πιο εύκολο. Το θέμα είναι τι θα βρεις.

    ReplyDelete
  21. Aurora, και γω πεθυμώ τα καλά της προηγούμενης μου σχέσης. Αυτές τις μέρες περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Από την άλλη, για να λήξει κάτι, σημαίνει πως υπήρχε λόγος σοβαρός.
    Σχέση 8 χρονια...!

    ReplyDelete
  22. οχι και τίποτα, συμφωνώ. Βγαίνουμε, ζούμε, αναπνέουμε, απελπιζόμαστε, είμαστε καλά, αλλά μια μέρα θα βρούμε τη σχέση που μας αξίζει. Ως τότε, let's have fun.
    Ο κ. Τσαγκαρ είναι γύρω στα 50 αν δεν κάνω λάθος. Ο άνθρωπος σαφώς αλλάζει όσο μεγαλώνει. Δεν το λέω αυτό για κακό. Ίσα ίσα.

    ReplyDelete
  23. konstantine, μάλλον δεν διάβασες τις δύο μεσαίες παραγράφους. Δεν τα πήρα "τόσο εύκολα" καλέ μου. Τα πήρα. Όπως και όλοι που έχουν σχολιάσει εδώ.
    Είμαστε μια μεγαααααλη παρέα εύθικτων, τι να κάνουμε !

    ReplyDelete
  24. homo, όχι δεν μας βλέπουν έτσι. Μας θέλουν στην παρέα τους, να τους λέμε ιστορίες μας και να χαίρονται. Έλα δεν υπάρχουν πληγές, μην στεναχωριέσαι :)

    ReplyDelete
  25. avevaie, "single και καλά". Αυτό ακριβώς. Δεν διανοούμαι να μπω σε μια σχέση αν δεν είμαι καλά. Τι μου φταίει ο άλλος; Και η ζωή είναι πολύ μικρή για να μπαίνουμε σε "φούσκες ασφαλείες" .

    ReplyDelete
  26. louloudaki, έλα ένα καφέ να "ποτιστούμε" τότε :)

    ReplyDelete
  27. Virtual Dreamer, έτσι ακριβώς. Όλοι το έχουμε νιώσει και , πρόσεξε, όλοι το έχουμε προκαλέσει στον άλλο που ήταν μαζί μας.

    ReplyDelete
  28. mrlonely, δεν ξέρεις πόσο πολύ έχεις αγγίξει κάποιες δικές μου σκέψεις αυτής της περιόδου, με τη σκέψη σου :)

    ReplyDelete
  29. Ilia μου, το θέμα είναι να προσπαθείς να βλέπεις το καλό της κάθε σου φάσεις.
    Σαφέστατα πεθυμάς να είσαι μόνο σου κάποιες μέρες, όταν είσαι single. Και σίγουρα, όταν είσαι single, πεθυμάς εκείνη την αγκαλιά.
    Απλά δεν προσπαθούμε να μειώσουμε τον άλλο που βρίσκεται σε άλλη φάση από εμάς.
    Εγώ ποτέ μα ποτέ δεν υποτίμησα τα ζευγάρια στη φαση που είμαι τώρα.
    Σίγουρα δεν θα δεκτώ να το κάνει κάποιος σε μένα και να μου πει ότι είμαι "νουαρ" και άραχνη!
    Τα φιλιά μου στην πανέμορφη Γλασκώβη!

    ReplyDelete
  30. Μiss σαπουνόπερα ( τι όνομα!), συμφωνώ απολύτως!
    Δεν σου φταίει κανένας να τον "πρήξεις" με τις ανασφάλειες σου.

    ReplyDelete
  31. Τουλίπα μου, χαίρομαι να επιβεβαιώνω ότι και άλλοι έχουν πάρομοιες σκέψεις με τις δικές μου... ¨)

    ReplyDelete
  32. mrlonely, you are not alone :)

    ReplyDelete
  33. Πόσο αδιάφορος. Πόσο προφανές ότι μιλάει για δικά του βιώματα, νομίζω το ίδιο είπε και η krotkaya.Είναι από αυτούς που αν αύριο χωρίσει θα πει ότι 'γιούπι χώρισα τι ψευδαίσθηση η σχέση' και τέτοια. Σουπερ αυτό που έγραψε ο ανώνυμος με το μεγάλο σχόλιο.Ας ζούμε χωρίς μιζέρια όπως και να'χει. Γιατί αλλιώς θα γράφουμε και θα ζούμε σαν τσαγκαρουσιάνοι. Φιλιά κοπελιά! :)

    ReplyDelete
  34. Μ, Το θέμα είναι να μην τα ισοπεδώνεις όλα, σύμφωνα με τη φάση τη δική σου. Ειδικά όταν στο παρελθόν διακύρηττες άλλα.

    ReplyDelete
  35. Πόσο δήθεν μπορεί να είσαι στην ηλικία των -50+ να αναπτύσσεις λογύδρια περί σχέσεων, εφησυχασμένος στην αναπαυτική σου "πολυθρόνα".
    Από την άλλη, το λογύδριο δηλώνει μεθυσμένο, οπότε μπορεί ο (αυτοσαρκαζόμενος) ποιητής να μας έπιασε αδιάβαστους.
    Όπως και να'χει, τελικά, πόσο πολύ γουστάρουμε τις ταμπέλες... και οι μεν και οι δε...
    Λες και διά νόμου πρέπει κάτι να δηλώσεις!

    ReplyDelete
  36. Οι ταμπέλες και τα στερεότυπα είναι αυτά που "τρέφουν" τα media καλή μου Korinna :)

    ReplyDelete
  37. Άσε, τα έχουμε φάει με το κουτάλι τα βρωμομίντια. Οι ταμπέλες τρέφουν τα μίντια και τα μίντια τις ταμπέλες.
    But that´s another story.

    ReplyDelete
  38. Συμφωνώ. Όταν τα media δημιουργούν τις ταμπέλες, εκεί γίνονται επικίνδυνα

    ReplyDelete
  39. (δεν διάβασα τα προηγούμενα σχόλια)

    Η απάντηση ίσως θα έπρεπε να ήταν "who gives a fuck if your single or not". Μαλακίες για κατανάλωση, βλακείες του κάθε πικραμένου που έσιει τόσο πολλή κόμπλεξ που χρειάζεται να γράψει άρθρο για να υπερασπιστεί το lifestyle του. Που την άλλη, φταίεις τζιαι εσύ που νοιώθεις ότι χρειάζεται να "απαντήσεις" ή να υπερασπιστείς τζιαι εσύ το δικό σου στάτους

    Εν πολλά απλά τα πράματα, όπως αρέσκει (ή όπως κάτσει) του κάθε ενός. Τα definitions που χρησιμοποιούνται σε τούτη τη συζήτηση, έχουν απόλυτο ύφος αλλά έν αντιπροσωπεύουν μιαν αντικειμενική αλήθεια. Τί σημαίνει "single", τί σημαίνει "σχέση".. πολλές φορές τις "ελευθερίες" που συνοδεύονται με το στάτους του single μπορείς να τις βρείς τζιαι σε μια σχέση. Την ίδια ώρα, υπάρχουν τζιαι σχέσεις που κάμνουν το αλκατράζ να φαίνεται δελεαστικός προορισμός διακοπών

    Τζιαι όπως είπα στην αρχή... ποιον κόφτει σιόρ τι εν καλύτερο. Ότι αρέσκει ή ότι έσιει έβρει ο καθένας μας.

    Το μόνο σίουρο εν ότι όποιος παρουσιάζει μιαν κατάσταση ως τόσο αψεγάδιαστη, τότε απλά λαλεί ψέματα. Ακόμα τζιαι αν είναι τόσο ομαλή η σχέση του... τότε τούτη ούλλη η ομαλότητα πρέπει να την κάμνει πάρα πάρα πολλά βαρετή.

    Καλημέρα σας:)

    ReplyDelete
  40. katalabenw eukola. egw pou peneuomoun gia ta ellhnika mou. :)

    ton ioulio piga sto larnaca gia 3 meres k epiana ta misa ap'osa mou legane oi kyprioi.

    toulipoula milas k esy etsi; h to allazeis otan milas se ellhnes; :)

    ilias/gl

    ReplyDelete
  41. sorry, den kserw pws kopike to arxiko keimeno mou.

    egrafa: re paidia tis kyprou :) de sas katalabenw eukola. ...


    ilias/gl

    ReplyDelete
  42. Γιώργο, απάντησα γιατί τσαντίστηκα. Εσύ γιατί ασχολείσαι με τα πολιτικά που είναι απλά μια μεγάλη τσαντίλα; :P. Δεν "νιώθω" την ανάγκη. Μου ρθε.

    Συμφωνώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει και ότι οι ταμπέλες είναι τουλάχιστον αχρείαστες.

    ReplyDelete
  43. Ηλία μου, τα κυπριακά είναι διάλεκτος, άρα δεν είναι ότι γράφεται κιόλας.
    Κατά τα άλλα είμαι πολύ περήφανη για τη γλώσσα μου. Όταν είμαι με φίλους από Ελλάδα, δεν προσπαθώ να αλλάξω κάτι, απλά δεν "ρίχνω" κυπριακές λέξεις που τους είναι άγνωστες.

    ReplyDelete
  44. Πέρασα μεγάλο διάστημα single και, ενώ εγώ δεν ένιωθα δυστυχισμένη που ήμουν μόνη μου, πολλοί γύρω μου με έκαναν να νιώθω λεπρή! Είναι υπέροχο να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να μοιραστείς πράγματα αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερα μόνοι μας παρά σε μια κακή σχέση.

    ReplyDelete
  45. Προβληματίζομαι. δεν ξέρω να κάνω ομελέτα. Λες να χωρίσω μπας και μάθω;

    ReplyDelete
  46. RainTears, αυτό είναι αλήθεια. Όλο αυτό που περιγράφεις...

    ReplyDelete
  47. Mana, δεν διερωτάσαι επίσης πως είναι να κάθεσαι σε ένα σκαμπό και να υποδύεσαι ηρωίδα ταινίας νουάρ;

    ReplyDelete
  48. Να σας πω εγώ.
    Deadly red κραγιόν, κυκλάκια από καπνό και λάγνο ύφος με μισόκλειστα μάτια τύπου "είμαι πολύ μοιραία για σένα, αγοράκι μου" ή "πάσχω από αϋπνίες, μετά βίας κρατώ τα μάτια μου ανοιχτά". Όπως το πάρει ο καθένας.

    ReplyDelete
  49. fysika k prepei na eisai perifanh gia thn Kypriakh profora/dialekto.

    tipota kako se auto apolytws. emena mou arese toso poly auto pou akouga. ksetrelathika. gelousa synexeia me euxaristisi. epeza me tous ixous. piraza k ton patera mou pou eixe paei fantaros 2 xronia stin kypro k de mou exei mathei kypriaka! :) hehe

    latreuw kypriako accent sou lew! xx

    i/gl

    ReplyDelete
  50. Δεν ξέρω ρε παιδιά εμένα με προβλημάτισε πολύ πάντως το κειμενό του Τσαγκ. Είτε το ήθελα,είτε όχι προβληματίστηκα...Γιατί να προβληματιστώ κι άλλο κύριε Τσαγκ.;;Δεν μου έφταναν οι σκοτούρες μου;;Χάθηκε να γράψεις για τις παιδικές σου αναμνήσεις από το σχολείο σου ,εν όψει του νέου σχολικού έτους;;

    ReplyDelete
  51. Miss Σαπουνόπερα, κακώς προβληματίστηκες και έδωσες τόση σημασία. Αν ήταν single θα έλεγε για τους οικογενειάρχες που κάθονται σε μια πολυθρόνα ( αντί σκαμπώ) και πίνουν το τσάι τους ( αντί ποτό) με ύφος δραματικό (αντί νουάρ).

    Και φτάνει με τα εντιτόριαλ για την πρώτη μέρα στο σχολείο.

    ReplyDelete