Thursday, July 08, 2010

Tulip out in the wild


Τον τελευταίο καιρό έχω βρεθεί αντιμέτωπη με ένα είδος Κύπριων, το οποίο επιμελώς απέφευγα τα τελευταία 32 χρόνια: Τα κοπέλια.

Κοπέλι: Ενικός Αριθμός. Άρρεν Κύπριος, από πόλη ή χωριό, στα 18-30, φανατικός του ποδοσφαίρου ('μάππα') και λάτρης της Σάσας Μπάστα και του dvd της Τζούλια. Όταν μιλά ρίχνει κυπριακές λέξεις πολυσύλλαβες, είναι λάτρης της σούβλας, της φουκούς, της πιλόττας και των Sfinakia. Νομίζει ότι είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια Κύπρια. Τις οποίες όμως δεν τις πάει γιατί τις θεωρεί "αππωμένες" και ότι κάνουν χάλια σεξ. Είναι είρωνας αλλά πίσω από την επίθεση που κάνει σε όποιο δεν πάει την ομάδα του κρύβεται ενδεχομένως μια ανασφάλεια, αποτέλεσμα του κοινωνικού ευνουχισμού ( από τη μαμά του ) που έχει υποστεί από τη μέρα που έχει γεννηθεί.

Εγώ αυτό το είδος δεν το πάω και δεν με πάει. Δεν καταλαβαίνω το χιούμορ τους και δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν είμαι ξέκωλο ξανθιά που θα γελάει με τις σάχλες τους. Είναι μια αμοιβαία αντιπάθεια που διαιωνίζεται.

Έτυχε όμως να βρεθούν στο δρόμο μου. Και δεν μπορούσα να το αποφύγω.
Δεν άλλαξε η γνώμη μου. Αν μου άρεσε αυτό το είδος, το πιο πιθανόν αυτή τη στιγμή να ήμουν παντρεμένη με παιδιά. Αλλά όπως βλέπεις, δεν.

Το τι γνώμη έχουν για τις γυναίκες είναι απίστευτο ως τραγικό.
Τους εκνευρίζουν οι Κύπριες, δηλώνουν "καλά σας κάνουμε που πάμε με Ρωσίδες", μας βάζουν όλες στο ίδιο καζάνι "εσείς οι Κυπραίες" και μου δήλωσαν με πολλά νεύρα ότι είμαι ξενέρωτη, ότι είμαι μόνο θεωρία και ότι είμαι σαν "όλες τις άλλες". Χωρίς να με ξέρουν.
Το ότι μπορεί να απαντήσεις ετοιμόλογα με ατάκα, τους φοβίζει και το φόβο τον μετατρέπουν σε απίστευτη επίθεση πίσω. Με λίγα λόγια υποψιάζομαι πως χέζονται μην υποστούν με μας τον ευνουχισμό της μάνας τους.
Είναι φοβισμένοι πολύ. Νιώθουν ότι οι Κύπριες στα μπαρ τους "περιπαίζουν", ότι είναι ψηλομύτες και άρα τους βάζουν εμπόδια στο να παίξει παιχνίδι.

Προσπάθησα να είμαι με το μέρος τους, αλλά 1-2 ήταν οκ τελικά και σταμάτησαν να μου κάνουν επίθεση. Οι υπόλοιποι ή με αγνοούσαν ( σόρι δεν φοράω λεοπάρ) ή ήταν έτοιμοι να με λιντσάρουν.

Υ.Γ1 Έτσι και έρθει κάποιος το διαβάσει αυτό, θικτεί και με βρίσει, πραγματικά δεν με ενδιαφέρει. Μετά από τα "κοπέλια" είναι όλα ένα joyride.
Υ.Γ2 Δεν είμαι υπέρ των Κυπρίων γυναικών, δεν βρίζω τους Κύπριους άνδρες, δεν γενικεύω. Αλλά αποδέχομαι το ότι δεν θα γίνουμε ποτέ Βερολίνο ή Λονδίνο. Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία.
Υ.Γ3 Η Λευκωσία είναι μια κούκλα το καλοκαίρι, ιδιαίτερα τα βράδια στην παλιά πόλη.

28 comments:

  1. Θα σου πω ότι δεν έχεις άδικο και θα σου ευχηθώ να περνάς καλά! :)

    ReplyDelete
  2. ξανθιά με ρίζα όμως έτσι; και κατά προτίμηση πλατίνα με ρίζα. Και λεοπάρ.

    εγώ αυτό το λέω "βλαχάρα", αλλά είναι λίγο άδικο, γιατί τι φταιν οι βλάχοι;

    εν Ελλάδι δε, το είδος αυτό ανδρός λέγεται και ελληνάρας.

    ReplyDelete
  3. Υ.Γ:3 Η Λευκωσία θα είναι μια κούκλα το καλοκαίρι, ιδιαίτερα τα βράδια στην παλιά πόλη, για λίγα ακόμα χρόνια, μέχρι να χτιστεί το έκτρωμα.

    ReplyDelete
  4. φανταστικά να περνάς τουλιπίτσα μου. απορώ πάντως πως μου έχει ξεφύγει η κύπρος τόσα χρόνια....

    ReplyDelete
  5. Περιττό να πω ότι συμφωνώ,
    Θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση στην περιγραφή του είδος προς εξάπλωση. Δεν είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου! Είναι λάτρεις και οπαδοί της ομάδας τους. Αν δεν παίζει η ομάδα τους δεν βλέπουν ποδόσφαιρο. Πρόσεξέ το να δεις. Γιατί το έχω μελετήσει εις βάθος το θέμα, εξ ου και έτυχε πολλάκις να βγάλω νοκ άουτ σε συζητήσεις για ποδόσφαιρο πολλά "κοπέλια".
    Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  6. αν δεν ήταν το ππαρτ της "παντρεμένης με παιδιά", θα νόμιζα ότι εγώ έγραψα το ποστ στον ύπνο μου (γιατί στον ξύπνιο μου έθθα το έγραφα τόσο καλά). Ως τζιαι το 32 εν σωστό :Ρ

    ReplyDelete
  7. Oh you're in my mind my dear!

    Και να προσπαθείς να τους εξηγήσεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τα "πιστεύω" τους και τις απόψεις τους, και αυτοί να επιμένουν ότι εσύ είσαι η κομπλεξαρισμένη και η προβληματική.

    Εντάξει λοιπόν!
    Θα μείνουμε όλοι εργένηδες να δούμε ποιός θα επιβιώσει στο τέλος..

    ReplyDelete
  8. "Οι Κυπραίες εν έχουν υπόθεση στο κρεβάτι" λαλούν τα κοπέλια. Αλλά άμαν πάει καμιά να τους κάμει τίποτε κόρπα τότε ασσιχτιρίζουν την γιατί "εν πουτάνα". Μιλούμε για απίστευτο ευνουχισμό όμως.

    ReplyDelete
  9. kiria kiria na po tze ego?Touto to idos sti kipro distixos en pantou...k nekatsio to!exoun poli ma poli kople3 tze nmz oti oles oi kiprees peripezoun tous tze oti xanoun t xrono tous me tis kiprees dioti en xorkatises apomenes etc!Ne re esi ise o 8eos!Vevea dn apoklioume to gegonos oti kati paromio kikloforei sto 8iliko k legete "vera kiprea"plus sifono me t eolica!En i3eroun ti tous ginete...

    ReplyDelete
  10. The Passenger7/09/2010 2:32 AM

    Οι ξένες σε αντίθεση με τις Κυπραίες εν λαλούν ότι "ελείψαν οι άντρες".

    Οι ξένες όταν τους φλερτάρει ένας άντρας εν λαλούν "ποιός είσαι εσύ ρε γελοίε που εννά με φλερτάρες ΕΜΕΝΑ";

    Τζιαι μετά έχουν παράπονο οι Κυπραίες ότι οι άντρες θκιαλέουν τις ξένες.

    ReplyDelete
  11. Γιατί ρε Passenger μου νομίζετε πως άμα μας φλερτάρετε έχουμε ύφος "ποιός είσαι εσύ ρε γελοίε που εννά με φλερτάρεις ΕΜΕΝΑ"?!Δε μπορώ να καταλάβω αυτό το κόμπλεξ, που είμαι σίγουρη πως είναι μέσα στο μυαλό σας!
    π.χ. Προχθές ήμασταν με μια φίλη μου για ποτό και ήρθαν κάτι τύποι και σαχλαμαρίζαμε, πολύ ανοιχτές εμείς χωρίς να μας έχει αρέσει κανείς από αυτούς αλλά μια χαρά κουβέντα ειχαμε πιάσει, γελούσαμε κτλ, οπόταν μας λένε σε κάποια φάση να μας κεράσουν ποτά και είπαμε κ εμείς πως δε θέλαμε. Τι το θέλαμε. "Σιγά μην εκαταδέχεστουν" Δηλαδή πόσο κόμπλεξ μπορεί να έχει κάποιος. Αποκλείεται η άλλη να μην πίνει ποτό, πρέπει οπωσδήποτε να είναι υπεράνω και να μη σε καταδέχεται?!

    Στην παλιά Λευκωσία πού παρκάρετε? Μόνο εγώ άμα πάω, σπάνια δλδ, κάνω 1 ώρα να βρω που να αφήσω το αυτοκίνητο μ κ καταριέμαι την ώρα κ τη στιγμή που πήγα..

    ReplyDelete
  12. krot, ναι φυσικά βαμμένα. έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν και πολλές ξανθές κύπριες.

    ελληναρας ε; με φραπεδιά κλπ.

    ReplyDelete
  13. ttallou, ασε,το χω συζητήσει με κόσμο και μερικοί είναι υπέρ. what the fuck?

    ReplyDelete
  14. kat., σε περιμένω να ρθεις!

    ReplyDelete
  15. Aurora, το γράφω ότι τους ενδιαφέρει η ομάδα τους. Φανατικοί μέχρι το κόκκαλο.

    ReplyDelete
  16. eolica, σκέψου ότι με αποκαλούσαν συντηρητική και όταν είπα τη λέξη "καυλώνεις" παρολίγο να με σκοτώσουν. το βρήκαν "απρεπές" για μια γυναίκα να το πει.
    ευνουχισμένοι.

    ReplyDelete
  17. nekatomeni, και τα δύο φύλα έχουν τον κάλλο τους δεν διαφωνώ. Τα κοπέλια και οι "γκόμενες". Δεν υπάρχουν χαλαροί άνθρωποι σε αυτό τον τόπο;
    Μόνο σε αυτό το blog;;; :)

    ReplyDelete
  18. the passenger,

    και οι ξένες το λεν. και οι φίλες μου από νέα υόρκη και από λονδίνο και από αθήνα και από μαδρίτη κλπ κλπ.

    Που ξέρεις εσύ τι λένε οι ξένες ή τι σκέφτονται; έχεις τηλεπαθητικές ικανότητες που ξυπνούν όταν πιάσει το ραντάρ σου ξένες;

    να σου πω...μου θυμίζεις τα κοπέλια με την τελευταία ατάκα.

    ReplyDelete
  19. homo, ναι έτσι νομίζουν. Επί της ουσίας είναι τόσο "λαωμένες" και οι δύο πλευρές για το Image τους και για το τι θα πει ο κόσμος που σηκώνουν κάτι άμυνες μέχρι το νέο καθεδρικό (26 μέτρα).

    παρκάρουμε στην τάφρο ή στο παλιό δημαρχείο.

    ReplyDelete
  20. sike μου, εσύ πληροίς δηλαδή όλα τα άλλα part; :)

    ReplyDelete
  21. κασσάνδρα, δεν θα μείνουμε εργένηδες. Μια μέρα, με έναν μαγικό τρόπο θα βρούμε το ταίρι μας ( εμένα είναι ψαράς στην Κούβα)

    ReplyDelete
  22. δυστυχώς ή ευτυχώς μου'τυχε να γνωρίσω αυτά τα "κοπέλια" που λες από μικρή ηλικία (βασικά για πολλά χρόνια πίστευα ότι όλοι οι κυπραίοι ήταν έτσι) και γι'αυτό απεφευγα ωσαν ο διάολος το λιβάνι να κάνω σχέση με κυπραίο. όταν γνώρισα και το άλλο είδος που καμιά σχέση με τα "κοπέλια" ήταν πια αργά.. :)

    πάντως αυτοί που δεν ανήκουν στα "κοπέλια" με ξάφνιασαν ιδιαίτερα ευχάριστα με τον τρόπο που σκέφτονται και την ωριμότητα τους. υπάρχουν και καταπληκτικά άτομα απλά σίγουρα δε θα τους βρεις μέσα στο μπαράκια να κάνουν καμάκι :)))

    ReplyDelete
  23. Tulip mou,

    unfortunately you are sooo right!

    The other day I was at the beach. Με πλησίασε ένας πέφτουλας γύφτουλας Κυπραίος α*******. Μα πώς μπορείς να μιλήσεις με έτσι άτομο όταν κυριολεκτικά βλέπει σε από το λαιμό και κάτω και ήδη νιώθεις τα σάλια του να κρέμμουνται???? Ιουυυυυυυ!

    Την άλλη μέρα με πλησίασε ένας Αργεντινός με τον καλύτερο τρόπο και έστω και αν δεν ενδιαφέρομουν (καθόλου όμως αα ;p) ήταν πολύ οκ ο τύπος και μπορέσαμε και κουβέντες να ανταλλάξουμε και να βγούμε έξω.

    ReplyDelete
  24. DaisyCrazy, αλήθεια... μα που είναι; που βρίσκονται τελικά;

    ReplyDelete
  25. Marl3n, διαβλέπω σουξέ! Δεν είναι κακό να προσεγγίζουν τα κοπέλια. το χειρότερο βερσιον ειναι να σε αγνοούν επιδεικτικά και να μιλάνε στις φίλες σου ή απλά να στέκονται με το pint στο χέρι.

    Οι ξένοι...ναι άσε μην πω κάτι και φάμε φωνές.

    ReplyDelete
  26. είναι καλά κρυμμένοι ή πιο συχνά δεν αντέχουν εδώ και ζουν στο εξωτερικό. εγώ εκεί έτυχε να τους γνωρίσω.

    ReplyDelete
  27. DaisyCrazy, πολύ κρυμμένοι όπως...
    Λες να αρχίσουμε να κάνουμε τσεκ ιν;

    ReplyDelete