Friday, May 22, 2009

Γιατί δεν πρέπει να ζουν single στην Κύπρο


Μόνο και μόνο που είμαι single θα έπρεπε εδώ και καιρό να φύγω απο το νησί. Τα νεύρα μου όμως. Γιατί ειλικρινά δεν αντέχονται μερικά πράγματα.
- Όταν στη δουλειά σου, που περνάς το περισσότερο μέρος της καθημερινότητάς σου, δεν υπάρχει ούτε ένας single για δείγμα αλλά όλοι είναι παντρεμένοι, γκομενιασμένοι, με παιδιά, σκυλιά, γιατιά, φαντάζεσαι πόσο συχνά τρως κάτι φλασιές του τύπου "δεν με καταλαβαίνει κανείς". Δεν μπορείς να φανταστείς τι μοναξιά μπορεί να νιώσεις.
- Αν είσαι single, το "λογικό" είναι να κυκλοφορείς συνεχώς σε μπαράκια. Όταν όμως ζεις σε ενα μικρό μικρό χωριό, και τα μπαράκια που είναι σχετικά οκ, είναι δύο, από ένα σημείο και μετά και σε κάποια ηλικία, απλά λες "δεν αντέχω άλλο τη μέρα της μαρμόττας".
- Αν είσαι από την άλλη, σε μια μεγάλη πόλη πχ Αθήνα, υπάρχουν περισσότεροι single φίλοι, πιο πολλά μέρη να πας, πιο πολλά να δεις και να κάνεις. Άρα αυξάνονται και οι πιθανότητες σου όντως να φλερτάρεις, να δεις κανα άτομο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ψάχνεσαι. Απλά θα κάνεις παιχνίδι και αυτό θα χρωματίζει κάπως την ρουτίνα σου.
- Άρχισα να σιχαίνομαι τα σαββατόβραδα. Αυτό το άγχος του να κανονίζω για έξω, έχει αυξηθεί γιατί, από τη μια έχουν λιγοστέψει οι φίλοι που βγαίνουν - οι περισσότεροι μου έχουν δηλώσει πως "είμαι με τον τάδε τώρα, δεν με ενδιαφέρει να βγαίνω και πολύ"- και από την άλλη έρχεται στο μυαλό μου εκείνη η εικόνα που πάω σπίτι στις 3 το πρωί και πραγματικά σκέφτομαι πως και που βγήκα δεν έγινε κάτι.
- Αυτή η ψυχολογική πίεση του ότι τριαντάρησα και ότι πρέπει να έχω τα μάτια μου ανοικτά, να δεις πως είναι ένας από τους λόγους που με διαλύει η μέση μου.
- Βραδιές στην Αθήνα, βραδιές στην Αθήνα.....:((
- Θέλω το παιχνίδι ρε γαμώτο. Δεν μπορώ τα ίδια και τα ίδια. Κάποιος να με ξεσηκώσει - όχι να με διαλύσει, βαριέμαι να μαζεύω τα κομματάκια μου, έρχεται και καλοκαίρι.

Υ.Γ1 Ναι το ξέρω, γκρίνια. Γκρίνια, γκρίνια.
Υ.Γ2 Αθήνααααααααααα

27 comments:

  1. kai pali athina :)

    tora ti na sou po? na metakomiseis?

    ReplyDelete
  2. ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

    ReplyDelete
  3. ναι ναι έχεις απόλυτο δίκιο. αθήνα τέτοια εποχή πέφτει ΤΟ καμάκι. και δεν χρειάζεται να ψάχνεσαι. και παντρεμένη/δεσμευμένη νασαι αν περπατάς στο δρόμο όλο και κάτι θα ακούσεις. και αν σου πει κάποιος ένα κολακευτικό σχόλιο σου φτιάχνει τη μερα.
    εδώ; μπορεί να σε κοιτά 144 ώρες καταμετρημένες σε ένα κλαπ, μπαράκι κτλ αλλά δεν πρόκειται να σε πλησιάσει ακόμα και αν εξαρτάται η επιβίωση του είδους σε αυτό! και α ναι.. στην "καλύτερη" περίπτωση να σε βουρά πουπίσω με το αυτοκινητο αμα φυγεις και να σου κανει σπινιαρισματα, μαρσαρισματα κτλ για να δειξει τι αντρας ειναι. σορρυ αγορια αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

    ReplyDelete
  4. Ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ τι εννοείς. Αλλά το να είσαι σε ένα μικρό τόπο εν βοηθά τα πράματα. Ακόμα τζιαι στη Λευκωσία οι τόποι της προκοπής για να πάει κανείς εν μετρημένοι στα δάχτυλα. Και δυστυχώς καμάκι από άγνωστο δεν παίζει με τίποτα. Η λύση είναι να συνεχίσεις να βγαίνεις, κατά προτίμηση με σινγκλ φίλους και ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ. τι σημαίνει δηλαδή επειδή ετριανταρίσαμεν; Αν απολαμβάνεις τη ζωή σου όπως είναι και δεν έχεις ανάγκη κάποιον άλλο για να σε κάμει να νιώσεις όμορφα, τότε και μόνο τότε μπορείς κι εσύ να προσφέρεις γέλιο, χαρά, ακομπλεξάριστες καταστάσεις σε μια σχέση. Προσωπικά νευριάζει με πάααααααααρα πολλά τούτη η νοοτροπία του 'είμαι με τον τάδε τωρά τζιαι εν έχουμεν ανάγκη να φκούμεν έξω'. Δηλαδή τι; Μετά τη δέσμευση/γάμο/χαρτώματα ΤΟ ΤΕΛΟΣ;; Έτσι που τους θωρείς σε πέντε χρόνια το πολύ θα είναι χωρισμένοι λόγω βαρεμάρας.

    ReplyDelete
  5. Dorothea, χα χα αυτή την εικόνα με το αυτοκίνητο που σε παίρνει από πίσω την έχω ζήσει παλιά. Τώρα όχι. Δεν είναι αυτό το θέμα μου ρε συ όμως. Είναι ΤΟΣΟ βαρετά ΟΛΑ.

    eolica, υπάρχει ο ρατσισμός για single τριαντάρηδες εδώ, δεν μπορώ να το θέσω αλλιώς. Το να απολαμβάνεις τη ζωή σου, κατάντησε να θέλει προσπάθεια. Ναι στην Κύπρο όταν έχεις δεσμό αυτομάτως βγαίνεις από την νυκτερινή ζωή και το χειρότερο...νιώθεις και ανακούφιση. Τόσο ψυχαναγκαστικό κατάντησε.

    ReplyDelete
  6. Eólica ποτέ μου δεν κατάλαβα ούτε γω αυτή τη νοοτροπία..
    είμαι παντρεμένη σημαίνει σταματώ να ζω; ζω για τα παιδκιά μου; τι;
    ή απλά παντρευκουμαι τσε μινισκω εσσω ωσπου να χωρισω...

    ReplyDelete
  7. ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΩ?
    ΤΟ ART DECO ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...
    ΤΟΥ ΕΛΕΙΨΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ!

    ReplyDelete
  8. Dorothea, παιδιά εγώ ζω ανάμεσα σε παντρεμένους και μου την έχει βιδώσει ΑΓΡΙΑ. ναι έτσι κάνουν.

    One, ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ αχ δεν ειμαι καλα σημερα. Θα σε παρω τηλ τ απογευμα να σου κλαψω.

    ReplyDelete
  9. re pou to eidate to kamaki sthn a8hna????

    aporia enos zalismenou a8hnaiou pou psilometaniwnei thn epistrofi stou sto ellanta......

    ReplyDelete
  10. The Passenger5/22/2009 5:00 PM

    Εν καλά που λαλείς.

    Είπα το πολλές φορες

    Speed Dating.

    Η μόνη ελπίδα.

    ReplyDelete
  11. Βρε τουλιπίδιον, τόσο καιρό τρως το πήξιμο, μήπως πλησιάζει η ώρα του Μεγάλου Άλματος εκτός Νήσου;
    Μιά απόφαση είναι ;-)

    ReplyDelete
  12. piasta pourtou sou toulipa m kai ela :)

    ate kai ta miala sta kaggela

    ReplyDelete
  13. zappa, δεν έχεις και άδικο, μου τα λένε και φίλοι μου αθηναίοι. αλλά παίζει ένα παιχνίδι ρε συ. ή εγώ απλά είμαι ξενέρωτη στην Κύπρο. τι να πω... πεθυμάς την Κύπρο δηλαδή;

    Passenger, έχω μάθει ότι παλιά γίνονταν speed dating στην λευκωσία, για ένα μικρό χρονικό διάστημα. θα είχε πλάκα πάντως!

    an-lu, αχ γοργόνα μου εσύ με ακούς από την αρχή του μπλογκ. έχω γινει μια γκρινιάρα που κωλώνει να βρει λύση. αλλά με δουλειές είναι ψιλοχάλια στην αθήνα ε;

    anathemase, αν έρθω θα με παίρνεις βόλτες στα μπαρ;;

    ReplyDelete
  14. kolima me ta mpar re panaia mou a ena se pernw
    an kai protimw ta ouzeri , tsipouradika dame stin ellada

    ReplyDelete
  15. να χαρείς, δεν μπορώ τα ρεμπεταδικα και τη μουσική που με πιάνει μαρασμός αμα την ακούω. και δεν πίνω ούζο. καλά, μπορείς να με παίρνεις συναυλίες

    ReplyDelete
  16. men foase tpt ena pioume polla ouza kai rakomelo kai tsipoura :P oti exi to pazari.
    alla ipa sou oi na kamis to megalo alma na kai na men ftasis na petaxtis os tin alli meria giati ena pesis mes to lako giafto skeftouto

    ReplyDelete
  17. κοπελιά, θα μιλήσω ως Αθηναία.
    σε καταλαβαίνω α-πο-λυ-τα!!
    δε σου κανει το "χωριο/μικρη πολη/κωμοπολη" Λευκωσια γιατι δοκιμασες κάτι που απλα δε συγκρινεται.
    εγω θα σου πω να μετακομισεις πριν σε πεθανουν κι αλλα εκτος απ'τη μεση!

    ReplyDelete
  18. Τουλίπα μου, ξέρεις τις απόψεις μου πάνω σε αυτό το θέμα... Δε θέλω να επαναλαμβάνομαι!!

    Γιατί δε μετακομίζεις ρε Τουλιπίτσα μου;

    Δ...

    ReplyDelete
  19. συμφωνώ απόλυτα με την πράσινη νεράιδα, επειδή έχω ζήσει κι εγώ αθήνα, όντως δε συγκρίνεται.
    τουλίπα μου μην πας πολύ μακριά... έλα ως τη λεμεσό για ένα χρόνο να δουλέψεις... πίστεψε με, είναι πολύ καλύτερα από τη λευκωσία. και θα είναι και μια δοκιμή για να δεις αν είναι όντως η πόλη που σου φταίει, η λευκωσία, ή ο εαυτός σου, όπως λέει και ο Καβάφης.

    ReplyDelete
  20. anathemase, αφού δεν τα πίνω παιδί μου αυτά τα ξύδια! σκέφτομαι τους λάκκους μην νομιζεις...

    πράσινη νεράιδα, νομίζω για τον καθένα ταιριάζει ένας τόπος, μια κατάσταση κλπ. Όταν βρίσκομαι Αθήνα απλά it feels right. Πίστεψε με, μια δουλειά καλή θέλω να βρω και είμαι εκεί.

    Δώρα, είναι ολα θέμα μιας καλής δουλειάς.

    pax, μα τι να κάμω τη Λεμεσό; Δεν μου φταίει η Λευκωσία ως πόλη, δεν μπορώ νοοτροπίες, το ότι είναι ένα μικρό νησί, είναι ασφυξία η κατάσταση

    ReplyDelete
  21. sti 8eoria en oulla efkola
    efinis twra piso sti kipro tous pandremenous filous sou tin niootropia sou TIN doulia sou kai pais na zisis kapou allou??? en mia polla diskoli apofasi .
    fisika sti zoi panda kerdizoun oi ripsokindini alla oi misi kerdizoun kai oi alli misi xanoun .
    osoi enen ripsokindini en pandremeni :)

    ReplyDelete
  22. είναι ένα μικρό νησί αλλά η λεμεσός είναι πολύ διαφορετική από τη λευκωσία, οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί, πιο χαρούμενοι, διασκεδάζουν τη ζωή τους περισσότερο. άσε που είναι πια μια πολυπολιτισμική πόλη. δε συναντάς μόνο κύπριους.

    ReplyDelete
  23. Θέλω Αθήνα, ΤΩΡΑ! Αν πάεις εννα έρτω κι εγώ :) Κατά τα άλλα, ξέρεις τι πρέπει να κάμεις. Κάμε το!

    ReplyDelete
  24. Τουλίπα μου το ξέρω ότι αυτό είναι, και για μένα το ίδιο! Ειδικά στην Ελλάδα πόσο δύσκολο είναι αυτό, δυστηχώς...Τί κρίμα.

    Να ζείς κάπου επειδή μπορείς να ζείς οικονομικά άνετα, αλλά μέχρι εκεί! Να μη ζεις άνετα γενικά, να μή χαίρεσαι τα λεφτά που ξοδεύεις!


    Υπομονή να πώ, τί να πώ, μέχρι πότε άλλωστε;

    Πολύ ωραίο τραγουδάκι, το άκουγα σήμερα στο αυτοκίνητο:)

    Δ...

    Υ.Γ Τουλίπα μου έχεις πάει στο Γλυκολέμονο στην Λάρνακα; Πολύ ωραίο!!!

    ReplyDelete
  25. anathemase, μια χαρά τα λες! η πράξη είναι πάντα πιο δύσκολη από την θεωρία. και σίγουρα για να κερδίσεις κατι θα χάσεις κάτι άλλο...

    pax, ε καλα δεν ειναι και LA. έρχομαι πολύ συχνά λεμεσό, μ αρέσει.

    mpiskotaki, ναι θα πάω στις 11 Ιούνη. έλα να σε πάρω :))

    Δώρα, δεν μ αρέσει το "υπόμονή". ως τι; ώσπου; ωσπου να γεμισω ρυτιδες; ωσπου να ζήσω μια ζωή μέτρια όπως τώρα; δεν είναι τόσο απλό. Ναι έχω ακούσει γι αυτό το καφε!

    ReplyDelete
  26. τουλίπα σε καταλαβαίνω πλήρως και συμπάσχω. προχτές επαραπονιούμουν για τα ίδια πράματα ακριβώς.

    εν έχουμεν υπόθεση που τούτην την άποψη δαμέ. εγώ εκατέντησα να βγαίνω μόνη μου, αλλά τελικά απολαμβάνω το τζιόλας... για το φλερτ, σηκώνω τα χέρια ψηλά, να το ξαναπώ ότι δεν έχουμεν υπόθεση;

    εν έχω λύση, εγώ απλά κάμνω υπομονή τζαι προσπαθώ να με αλλάξω εμένα, αφού εν μπορώ να αλλάξω τους άλλους ή τες καταστάσεις... όι απαραίτητα να συμβιβάζουμαι, αλλά να προσαρμόζουμαι όσο μπορώ...
    ως πάρατζει

    ReplyDelete
  27. Νeerie, είναι μαγκιά να βγαίνεις μόνη σου εδώ. Μπράβο! Υπόμονη...ναι οκ. αλλά για ποιο πράγμα, ακόμα δεν έχω καταλάβει.

    ReplyDelete