Thursday, May 07, 2009

In search for the (almost) perfect mojito - parte dos



Η αναζήτηση για το καλύτερο
mojito της πόλης, συνεχίζεται με πολύ κόπο και μόχθο. Ως τώρα έχω να πω τα εξής:
- Το mojito στο Hustle δεν έχει "νεύρο". Πολύ αρωματικό, πολύ δροσερό, αλλά που είναι το αλκοόλ; Εγώ δεν το ένιωσα και αλκοολική δεν είμαι.
- Το mojito στο Sushi La δεν ήταν τόσο αρωματικό, ήταν χαριτωμένο μεν αλλά δεν είχε την γεύση που ήθελα δε. Ήταν κάπως μέτριο, σαν τους "κοσμικούς" που συχνάζουν εκεί.
- Το mojito στο Χαμάμ, ήταν πολύ λεμονάτο σαν να του έριξαν ένα τόνο λεμονάδα. Δεν φτάνει που δεν αντέχω τα λεμόνια, εδώ παρολίγο να μου βγουν τα μάτια έξω.

Αυτά προς το παρόν. Απογοήτευση. Πάντως το καλύτερο mojito στη Λευκωσία ως πριν από 2-3 χρόνια το έφτιαχνε ο Γιώργος, ο πιο γλυκός barman που δούλευε στην Γωνία Πλάτωνος. Α ρε Γιώργο που είσαι;

Το σαββατοκύριακο θα είμαι προς Λεμεσό και Πάφο μεριά οπότε θα κάνω αναφορά και από εκεί.

Θέλω να πω επίσης, πως οι τιμές είναι απαράδεκτα ψηλές. 8,5 ευρώ για ένα μίνι mojitάκι στο Χαμάμ; 9 ευρώ για ένα πιο "high" στο Sushi La; Δεν πρόσεξα να είχε φύλλα χρυσού μέσα. Ως και ο φίλος μου από την Μαδρίτη με τον οποίο πήγα ψες (όσο να 'ναι ξέρει πέντε πράματα παραπάνω για το συγκεκριμένο ποτό λόγω καταγωγής) μου είπε πως στη πόλη του άντε να είναι το πολύ 6-7 ευρώ. Άσε που συμφώνησε στη γευσιγνωσία.



Υ.Γ1 Διάβασα το ζώδιό μου σήμερα στην Athens Voice και στη Lifo. Μιλάει για σεξ. Λες να άλλαξα ζώδιο και να μην το ξέρω;
Υ.Γ2 Είναι πολύ παράξενο πράγμα η φιλία. Εκεί που νομίζεις πως έχεις κερδίσει τον άλλο και πως σας δένει κάτι πολύ ουσιαστικό, διαπιστώνεις πως δεν κάνει προσπάθεια για να είναι στη ζωή σου. Σε τέτοιες περιπτώσεις τι κάνεις;

32 comments:

  1. Να μας ενημερώσεις τι γίνεται με τα mojito σε Λεμεσό/Πάφο για να ξέρουμε κι εμείς οι λεμεσιανοί που δε βγαίνουμε πρωτεύουσα τι γίνεται. btw είναι όλο λεμόνι το mojito; τέλειο μου ακούγεται και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ ως τώρα. θα διορθώσω αυτή τη παράλειψη την επόμενη φορά που θα βγω έξω. και εννοείται αφού μας πεις που το φτιάχνουν καλά χωρίς να σου πιάνουν το ποπό στις τιμές.

    Υ.Γ2 μάλλον δίνεις κάποιες ευκαιρίες και μετά όταν δεις ότι δεν παίρνει το μήνυμα και πρέπει να το κυνηγάς - φίλος είναι δε θα’πρεπει να τους κυνηγάς τους φίλους! - τότε την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια.. έχει κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν αππίδια etc

    ReplyDelete
  2. Perkei ta mojito sti CY na exoun lemoni mesa? To kirio sistatiko einai limon (de 3erw pws metafrazetai sta greek...). Einai omws diaforetiko apo to lemoni.
    If I could make a suggestion, sto Casa Vieja piges? Douleue enas filos, o Lale kai ekane pretty decent mojitos (me limon ;p).
    Se anamoni tou epomenou part tis peripeteias su. Good luck ta3idiwtissa :P

    ReplyDelete
  3. oi kipraioi mono gia mpires je ouskia en aksioi
    etsi delicate pota pou na ta kataferoun...
    ego to pio oreo mojito, an je en me polloenthousiazei, edokimasa to prin 2 xronia sto veglio.

    ReplyDelete
  4. Γενικά είμαστε πολύ ακριβοί ως χώρα. Και για μένα κριτήριο είναι ο καφές, μια καθημερινή απόλαυση που υποτίθεται πως χαρακτηρίζει "όλους τους μεσογειακούς λαους".

    Ένα καπουτσίνο στο Costa στην Αγγλία είναι 2 λίρες (2,20 ευρω με σημερινές τιμές δηλαδή) ενω στην Κύπρο της ίδιας αλυσίδας είναι 4,50 (διορθώστε με αν έγινε καμιά αλλαγή!) Το ίδιο πείραμα το έκανα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και πραγματικά με εκπλήσσει το πόσο ακριβοί είμαστε , και το πιο τραγικό δεν δείχνει να ενοχλείται κανένας!

    Τον τελευταίο καιρό , τα έχω με το "και-καλά-κουλτουριάρικο" οκτάνα. Μα είναι δυνατόν για μια σαλάτα και ένα ποτό να δίνεις κοντά στα 20 ευρώ;;;! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

    ReplyDelete
  5. για το Υ.Γ.2:
    step 1: αν μετρά πολύ για σένα αυτή η φιλία, το συζητάς και λες τι νιώθεις. αν σου έχει δώσει βέβαια ο άλλος το "δικαίωμα" να κάνεις αυτή τη συζήτηση.
    step 2: κάνεις ένα βήμα πίσω να δεις ως πού φτάνει αυτό το πράγμα. αν θα σε ψάξει ο άλλος τελοσπάντων ή αν θα σφυρίξει αδιάφορα. στη δεύτερη περίπτωση όσο σκληρό και να 'ναι πατάς το delete...

    ReplyDelete
  6. Dokimase stin Maple Leaf ta paraskevosavvata :)

    Episis sto Ammos sti Larnaka kanoun poly wraio mojito!

    ReplyDelete
  7. είχα δοκιμάσει ένα καλό στο mukta. όσο για λεμεσό, χμμμ, νομίζω δοκίμασα στο 7seas (only the best bar i've been to lately- the most expensive too 10euro per drink) αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Μην δοκιμάσεις καν στο stretto cafe. Υποτίθεται έχουν cocktail menu, αλλά είναι από τα πιο άθλια cocktails που έχω δοκιμάσει. Το Caprice στο Londa παίζει να κάνει καλό Mojito.

    ReplyDelete
  8. sfinakia & brewery: TRAGEDY when it comes to mojito!!! Συμφωνώ με chaotic mine για το Caprice.

    Οι πραγματικοί φίλοι δεν χρειάζονται να κάνουν προσπάθεια για να είναι στη ζωή σου. Friends are like bras: close to your heart and there for support. Αν είναι πραγματικοί φίλοι θα το συζητήσετε και θα βρείτε την άκρη. Αλλιώς την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια και το άτομο μπαίνει στην λίστα των γνωστών.

    ReplyDelete
  9. mojito..den ipa oute k ena kalo sti zoi mou. alla mou ipe kapote enas barman pou ekama parapono gia to poto tou pws an ime egw strimmeni ti dedomeni stigmi ennen anagi na ftew to poto i ton barman pou to ekame. nomizw eprospa8ouse na mou pei pws an den ise happy oti k na pieis xalia 8a to vreis. please prove him wrong !

    ReplyDelete
  10. simfwnw gia tis times twn potwn, kai to pio sigklonistiko itan otan persi to kalokairi, piga sfinakia, ekei panw sto ypaithrio xwro, kai mou xrewsan to mojito...11 evrw!!!! kai ekane kai 20 lepta na erthei..itan poly special mojito na poume..
    pantws an thes tin pio teleia margarita fraoula, pigenai maple leaf! nai kserw en gemato pornogerous, alla exei wraia pota kai mousiki

    ReplyDelete
  11. ΥΓ2 Τι εχουν παθει οι φιλοι μας τον τελευταιο καιρο. Εχω κανει 2-3 post γι αυτο το θεμα αλλα κανεις δεν ιδρωσε...Φιλι!

    ReplyDelete
  12. it's called lime kai an thes na kaneis decent mojito se afti tin poli to kaneis monos sou :)

    ReplyDelete
  13. the best mojitos were the ones we had at your birthday party, last year! ...given that wine was not an option as there were no wine glasses left unbroken :)))))

    ReplyDelete
  14. ouff, aresken mu jame sto gwnia platonos.
    maria t.

    ReplyDelete
  15. Γεια σου τουλίπα μου,

    Τέλεια mojito στην Κύπρο δε θα βρείς! Καλά mojito δοκίμασα στο mukta και le cafe στο οποίο το χρεώνουν και 7,20 ευρώ αν δεν κάνω λάθος και το προωθούν και με πολύ χαριτωμένο τρόπο μάλιστα!

    Όσον αφορά το ΥΓ2 αν όντως σας δένει κάτι ουσιαστικό τότε πρέπει να δώσεις ευκαιρία και χώρο γιατί ίσως το συγκεκριμένο άτομο να περνάει 'φάση' και συμπεριφέρεται έτσι.. Άν δεν έχει συμβεί κάτι μεταξύ σας (που ίσως δεν έχεις καταλάβει ότι ενόχλησε) τότε δες μήπως γενικά δεν είναι καλά. Στην τελική αν όντως έχετε κάτι το ουσιαστικό και θέλεις να συνεχιστεί μίλησέ του/της, είναι το καλύτερο, μόνο έτσι μπορεί να ξεκαθαριστεί. Και όταν εννοώ να μιλήσεις, χωρίς πίεση, γενική κουβέντα που να ξεκαθαρίζει πράγματα:)

    Πολλές φορές συμβαίνουν παρέξεγήσεις...

    Ωραίο το τραγουδάκι, μέσα στο θέμα:)

    Δ...

    ReplyDelete
  16. γοργόνα μου, it's a dirty job but someone's got to do it!

    dorothea, το πραγματικό mojito φτιάχνεται με χυμό από δύο lime. θα σε ενημερώσω και για τις υπόλοιπες πόλεις εννοείται! Όσο αφορά στο Υ.Γ2, όντως ότι αξίζει δεν το κυνηγάς (πολύ) γιατί είναι απλά εκεί.

    Marl3n, ακόυ ταξιδώτισσα χα χα. Ναι μου έχουν πει για το Casa Vieja και θα το επισκεφτώ σύντομα. Όπου μου λέτε πάω, δεν μπορείς να πεις :)

    ReplyDelete
  17. Αλέξανδρέ μου, αρνούμαι να πω ότι οι Κύπριοι δεν καταλαβαίνουν. Υπάρχει όμως έλλειψη από μεράκι ενώ από μετριότητα έχουμε κάμποση. Βέλγιο ε; Καλά δεν εμπνέει και πολύ η συγκεκριμένη πόλη, όλο συννεφιά είναι!

    Μαρίνε, συμφωνώ απόλυτα και ούτε που θέλω να θίξω το θέμα "καφές". Έχω κόψει τους καφέδες γιατί είναι παράλογες οι τιμές. Η Οκτάνα, έχει πάρα πολύ καιρό που μας πιάνει τον κώλο. Με είκοσι ευρώ τρώω σε πάρα πολλούς καλούς τόπους και πίνω κιόλας.

    pax, έχεις απόλυτο δίκιο. Από μια ηλικία και μετά όμως, κάνεις "σκληρή πόρτα" στις φιλίες σου και ταυτόχρονα όται αξίζει προσπαθείς να το κρατάς.

    ReplyDelete
  18. Leni, θα πάω και στην Maple Leaf! Ναι είναι πολύ καλό το mojito του Μάριου! Αν και πάρα πολύ μέτριο το φαγητό του.


    chaotic, ναι στο mukta κάνουν καλά cocktail αν και ακριβούτσικα. Εκεί πίνω το Black cosmopolitan. Βαριέμαι να παώ στο 7Seas....δεν ξέρω γιατί. Από την άλλη το Caprice μου φαίνεται ενδιαφέρον και θα το επισκεφτώ!

    gnapp,θα πω κακιούλα τώρα. Τα Σφηνάκια και το Brewery είναι τραγικά γενικά! Η παρομοίωση των φίλων με τα σουτιέν, είναι όλα τα λεφτά :)

    ReplyDelete
  19. νηφάλια, καλωσόρισες. Ωραίο όνομα. ΝΑ πεις στον barman το συγκεκριμενο ότι λέει βλακείες και το πιο πιθανόν να τον πείραξε κανά χάλια ποτό που έκανε. Μια χαρά είναι η ψυχολογία μου. Όσο πιο καλά είσαι εξάλλου, τόσό πιο πολύ απαιτάς το καλύτερο!

    Cake, ξανά ακούω Maple Leaf. Τι έγινε παιδιά; Είναι κρυμμένο μυστικό της πόλης;

    one μου, είναι ένα θέμα πάντως. Δύσκολες οι σχέσεις και πάρα πολύ πολύπλοκες. Δεν βγάζω άκρη. Φιλί.

    ReplyDelete
  20. just me, σωστό!

    anonymous, Yes! I think we should open a bar :)


    maria t., και μένα πολύ!

    ReplyDelete
  21. Βρε Δώρα μου, νομίζω τελικά πως έχεις μετοχές στο Le Cafe! Πολλή προώθηση πέφτει :). Για το Υ.Γ2, και γω έτσι σκέφτομαι...

    ReplyDelete
  22. Καλή μου τουλίπα, κουνελάκι μου όμορφο, ναι, πράγματι, το Μοχίτο έχει εξαιρετικά εντυπωσιακή όψη αν και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Η ιδέα του όμως και η θέα ενός τέτοιου ποτηριού με συναρπάζει. Τώρα που θα αφιερώσω παραπάνω χρόνο στον υπολογιστή θα σου γλουμπίσω και το ημερολόγιό σου!!

    ReplyDelete
  23. Δώρα, εχεις μετοχές τελικά!

    μενέλαε, καλό μου λαγουδάκι ( μην διανοηθείς να με ξαναποκαλέσεις κάτι που έχει σχέση με πανίδα- αφού ανήκω στη χλωρίδα), δεν γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει μοχίτο. το ρήμα "γλουμπίσω" δεν ξέρω τι σημαίνει αλλά με φοβίζει

    ReplyDelete
  24. λουλουδένια μου ύπαρξη τότε. το γλουμπίσω όπως και πολλές άλλες λεξούλες είναι κάποιες λεξούλες που ανακαλύπτει ο Μεμούκης για να στρουμφίζει τους γύρω του!! είναι γλυκές λεξούλες αλλά άμα σε φοβίζουν πάω πάσο!! Κόγκλινς Λο...

    ReplyDelete
  25. Μενέλαε μου, οκ το παραδεχομαι τα λες χαριτωμενα. Αλλά να μου τα εξηγάς κιόλας! Ποιος είναι ο Μεμούκης; Είναι στρουμφάκι; Τι είναι το Κόγκλινς Λο; Μάθε μου πράγματα!!

    ReplyDelete
  26. Το χαιδευτικό μου είναι Μέμος και έτσι η μαμά μου μερικές φορές μου στέλνει μυνήματα και με φωνάζει Μεμούκη. Το Κογκλινς Λο προέρχεται από το έργο κοκτέηλ, κάτσε να στο γράψω στα Αγγλικά! Coglin's Law! Και αν θυμάσαι αφορά τον δεύτερο που είχε το μπαρ αλλά και αυτές τις γκουρού σκέψεις!

    ReplyDelete
  27. εισαι θεά!
    πραγματικά..
    ακριβώς την ίδια απορία έχω και εγώ για το ζώδιο μου..
    έλεγε την προηγούμενη εβδομάδα πως θα κάνω απίστευτο σεξ και πως γενικότερα θα έρθω πολύ κοντά με τον σύντροφό μου! ένα πράγμα θα σου πω! χώρισα!
    σου λέει κάτι αυτό;;
    εμένα πολλά.. αν διαβάσω ξανά ζώδιο ή ακούσω την άση μπίλιου, να μου καεί ο φούρνος!!!!!
    καλό μας βράδυ!

    ReplyDelete
  28. Μέμο μου :). Ναι θυμάμαι τον τύπο από την ταινία. Αυτόν στον τέλος τον σκότωσαν. Είδες τι κακό κάνουν οι γκουρού σκέψεις ; )


    kat., μαλακία τα ζώδια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της χρονιάς εγώ τα έχω βρει στα γκομενικά, στα επαγγελματικά ΚΑΙ στα οικονομικά. Μαλακίες, μαλακίες μαλακίες. Χώρισες ε; Ε ήρθατε κοντά!....στην έξοδο.

    ReplyDelete
  29. Den nomizo na ton skotosan. Ego thimame oti ixe grapsi ena grama ston Brian ke meta aftoktonise!! Afto den itan ke to telefteo Coglins Law? Bury the dead

    ReplyDelete
  30. ohh λες; χμ ήταν σε ένα κότερο πάντως που τον βρήκαν. έχεις δίκιο.

    ReplyDelete