Monday, May 11, 2009

Colour me


Πήγα να γράψω κάτι θεωρητικό και αμέσως το έσβησα. Οι αμπελοφιλοσοφίες είναι κάτι που δεν με χαρακτηρίζει αυτές τις μέρες. Πιάνω τον εαυτό μου, ανάμεσα σε κόσμο, να παρακολουθεί, να ακούει, να μην μιλάει τόσο πολύ. Καμία σχέση δηλαδή με το ότι είμαι. 
Αυτή την περίοδο ζω κάτι μεταξύ βαρεμάρας, αναποφασιστικότητας, μινιμαλισμού και αδράνειας. Δεν ξέρω αν είναι καλό. Και να μην είναι...έχω κουραστεί να πηγαίνω κόντρα σε όλα.
Προτιμώ να ασχολούμαι με μικρά και ασήμαντα. Όπως για παράδειγμα την αναζήτηση του τέλειου mojito (συνεχίζεται, θα σε ενημερώνω). Πεθύμησα να διαβάσω ένα καλό βιβλίο. Φυσικά, όταν συμβεί αυτό μάλλον θα είναι σε καμιά παραλία. Ψάχνω στο youtube κλιπάκια του "Britain's got talent". Ξετρυπώνω ενδιαφέρουσες μουσικούλες. Σήμερα ανανέωσα και τον κήπο. Καινούρια λουλουδάκια, πολύχρωμα και εννοείται βασιλικός για να προσθέτω στη σάλτσα όταν φτιάχνω μακαρόνια (όχι παίζουμε).

Αυτές τις μέρες, κάθομαι και διαβάζω τα post των περασμένων χρόνων. Μ' αρέσει να διαβάζω κείμενα που έγραψα ακριβώς πέρσι και πρόπερσι. Προσπαθώ να καταλάβω αν έχω κάνει πρόοδο, αν έμαθα κάτι. Διαβάζοντας λοιπόν, διαπίστωσα πως όταν άρχισα το blogging το 2006, ήμουν πολύ πιο light από τώρα. Όταν δε, έγραφα τα κείμενα για το Υ.Γ, ένα χρόνο μετά, είχα περισσότερο χιούμορ και έβλεπα τα πράγματα με έναν "χρωματιστό κυνισμό". Πέρσι, δεν ήμουν στα καλύτερά μου, είχα περάσει μια δύσκολη περίοδο. 
Φέτος είμαι απλά...εγώ. Ούτε light, ούτε όμως και darker than dark. 
Νιώθω πως είμαι ένα βαθύ κόκκινο. Θα το ήθελα πιο ανοικτό. Αλλά για να ανοίξει, υποπτεύομαι πως δεν περνά μόνο από το χέρι μου.

Εσύ τι χρώμα είσαι αυτές τις μέρες;

 Y.Γ1 Με διέλυσε η πανσέληνος. Σήμερα ήθελα να μείνω στο κρεβάτι μου και να βλέπω dvd.
Υ.Γ2 Δεν είναι κακό το καινούριο cd των Starsailor. 

16 comments:

  1. sigoura tora eimai kati entono, mallon mavro i kokkino, gia pollous kai diaforous logous. tis ores pou diavazo gia ta exams girizo se gkrizo alla exo merikes eklampseis asprokitrinou ores ores.
    telika en epian adika ta mathimata texnis:)

    p.s. i love the picture you posted

    ReplyDelete
  2. Ποσο πολυ με αγγιζει αυτο το κειμενο. Γυριζοντας κι εγω πισω βλεπω οτι τωρα ειμαι ο εαυτος μου. Αλλα τωρα πια. Ποσο πολυ χαιρομαι που εισαι εσυ. Και ποσο πολυ θελω να σου πω οτι ειμαι μπλε. Ειμαι παλι μπλε. Το αγαπημενο μου χρωμα απο παιδι, που ειχα χασει για παρα πολλα χρονια. Φετος το αγγιζω. Το μπλε σε ολες του τις αποχρωσεις. Αποψε ηθελα να ησουν μαζι μου στο live της Ελεονωρας. Με την πρωτη ευκαιρια να την δεις. Φιλι!

    ReplyDelete
  3. το History of Love, το διάβασες;

    ReplyDelete
  4. χρώμα: βαθύ μπλε της μεσογείου με πινελιές από ροζ σύννεφα την ώρα που δύει ο ήλιος

    λατρεμένη η πανσέληνος. πάντα με επηρεάζει, κάνει τα συναισθήματα πιο έντονα, τα χρώματα πιο φωναχτά και τον ηλιο πιο ζεστός!

    ReplyDelete
  5. Αλεξανδρε, μ αρέσουν τα έντονα χρώματα, έχουν ζωή :).

    one, σου πάει πολύ το μπλε! Θα ήθελα να ήμουν μαζί σου ψες στην Ελεονώρα. Σου έχω πει πως αυτές τις μέρες όταν ακούω το "Έλα" δεν το απευθύνω πια σε κανένα; φιλί.

    chaotic, όχι! για πες, τι φάση είναι;

    Dorothea, όλο αυτό που λες, το χρώμα δηλαδή του ουρανού την ώρα που δύει ο ήλιος, ονομάζεται vanilla sky :)
    με εκνευρίζει η πανσέληνος, με φέρνει εκτός εαυτού.

    ReplyDelete
  6. kitrino
    dinato/entono

    nomizw omws 8a xe8oriasei se ligo

    ReplyDelete
  7. Tulip, σου εχω πει οτι αυτες τις μερες οταν ακουω το Ελα το απευθυνω στον εαυτο μου;

    ReplyDelete
  8. Υπάρχει ένα πολύ ωραίο τραγούδι με τον τίτλο "Colour me", το έχεις υπόψη;

    ReplyDelete
  9. πράσινη νεράιδα, πω πω τι έγινε και είσαι τόσο όμορφο χρώμα; :)
    Κράτα το να μην αλλάξει. Από σένα εξαρτάται.

    one, αύτο είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχεις πει :)

    ttallou, όχι δεν το ήξερα! Εβγαλε η dot alison έτσι τραγουδάκι; Θα το ακούσω :)

    ReplyDelete
  10. toulipaki m gia 8eoritiko den sou ebgene na 3ekinisis alla sigoura telioses :P eisai to toulipaki kai molis telioses.


    oso gia to xroma m pistevw twra eimai mabro me kiklakia kokina pou se ligo tha figoun ta kiklakia kai to mabro tha figi apo ti psixi kai tha erthi sto kormi m

    ReplyDelete
  11. μωβ! είμαι πάντα μωβ!!

    ReplyDelete
  12. Νομίζω ότι είμαι πράσινο μπιζελί. Γλυκό κι ανοιξιάτικο. Vermilion να γίνεις. Που είναι μεν κόκκινο, αλλά είναι και παιχνιδιάρικο και γλυκό κι ότι άλλο θέλεις...

    ReplyDelete
  13. anathemase, καλώς και το αγόρι! χα χα "μόλις τελειώσα". Ε, άμα σου θυμίζω τη Πετρούλα, τι να πω κι εγώ. Αυτό με τη ψυχή, τα κυκλάκια, το κορμί, τις κατρακύλες μ άρεσε, σου έδωσε οι άνοιξη έναν ποιητικό οίστρο;

    νηφάλια, τι απόχρωση μωβ δηλαδή;

    queen, α, αυτό το πράσινο μ αρέσει! να ψαξω το χρώμα που μου είπες, γιατί μ άρεσε πολύ η περιγραφή. Και δεν θα χρειαστει να έρθει κάποιος να μου βάλει πινελιές άλλου χρώματος για να αλλάξω!

    ReplyDelete
  14. ma 3erw gw anathemanda an m edoke poiitiko oistro i apla arkepsa kai paranooooooo :P

    pandos simera ena paw thalassa :P

    ReplyDelete
  15. anathemase...ΣΚΑΣΕ!!! άκου θα πας θάλασσα! δεν ντρέπεσαι;;; ε;;;;

    ReplyDelete
  16. pros ti to skase??

    eimoun toso xaroumenos simera to proi epidi akousa kati nea pou to radio kai exarika para ma para polla giafto epia ti 8alassoua.ekatsame ipiame ta frapedakia mas tes mpiritses mas kai twra 3ekourasi :P

    ReplyDelete