Thursday, March 01, 2012

I.D.


Εκεί που είναι η φωτό στο προφιλ σου στο facebook υπάρχει ένα κουτάκι που βάζεις τα στοιχεία σου. Πότε γεννήθηκες, που μένεις, ημερομηνία γεννήσεως, που σπούδασες και που δουλεύεις.
Κάθομαι τώρα στον καναπέ αγκαλιά με το laptop, η τρίτη νύκτα σερί που αναγκάζομαι να δουλέψω γιατί αλλιώς δεν προλαβαίνω.
Χαζολογάω στο fb ώσπου να ξεκινήσω. Κοιτάω το προφίλ μου. Εκεί που είναι λοιπόν οι πληροφορίες, εγώ τα χω σχεδόν όλα συμπληρωμένα. "Η τάδε, σπούδασε στο τάδε πανεπιστήμιο, μιλάει τις τάδε γλώσσες και κατέχει αυτή τη θέση" . Κάτι με χαλάει πολύ.
Αυτή η θέση που και καλά κατέχω, είναι δίπλα από το όνομά μου. Με αυτή την τοποθετηση, έστω και στο facebook, είναι σαν να δηλώνω πως η δουλειά μου είναι μεγάλο μέρος της ζωής και άρα και της προσωπικότητάς μου.
Αυτά σκέφτομαι καθως δουλεύω ακόμα μια νύκτα και τρέχω να προλάβω όλα αυτά που έχω να κάνω. Που επέλεξα να κάνω; Ούτε και που ξέρω πια. Λες και έχει σημασία. Πιπιλάνε όλοι οι εργοδότες την λέξη "κρίση" και συ σκας γιατί δεν ξέρεις και τι άλλο να κάνεις.
Έτσι αποφάσισα να αλλάξω το προφίλ μου. Από τώρα και στο εξής είμαι η " τάδε που γεννήθηκε την τάδε ημερομηνία και μένει Λευκωσία". Αυτό μόνο.
Τώρα το μόνο που έχω να κάνω είναι να το εφαρμοσω και εκτός facebook :)

Υ.Γ2 Η φωτό είναι από loft στο Tribeca του Μανχάταν. Σκέψου τώρα, μια μέρα να ξυπνήσεις, να θυμηθείς τα ονειρά σου, να είναι τελείως ζωντανά μέσα σου και να πιστέψεις πως μπορείς να τα ακολουθήσεις. Και να αρχίσεις να το κάνεις. Για σκέψου!

8 comments:

  1. einai h kalyterh skepsh pou mporeis na kaneis!

    ilias.bl

    ReplyDelete
  2. καλα έκανες, εγώ δεν έχω βάλει κανένα πραγματικό στοιχειο στο φατσοβιβλιο αλλα και γενικά ποτε δεν λέω είμαι ο τάδε και κάνω αυτό!
    Ίσως γιατί κατά 90% πάντα με ρωτάνε και τους κάνει εντύπωση και βαριέμαι να εξηγώ.

    ReplyDelete
  3. για σκέψου.. :) ωραίο! :)

    (την φωτό έτσι όπως την είδα νόμισα πως ήταν από το υφαντουργείο)

    ReplyDelete
  4. Ηλία, και εγω έτσι νομίζω! Εξ ου και είναι και η πιο δύσκολη απόφαση να το συνειδητοποιήσεις!

    ReplyDelete
  5. άσωτε, χα! διερωτούμαι και γω τότε τι είναι αυτό που κάνεις :)

    ReplyDelete
  6. Mary, σιγα μην έχει τόσο στιλ το Υφαντουργείο...

    ReplyDelete