Tuesday, July 12, 2011

Η χώρα του "λάστιχου"

Είμαι θυμωμένη. Πολύ. Και λυπημένη ταυτόχρονα.
Υπερισχύει ο θυμός όμως.
Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν είμαστε κράτος, αλλά ένα νησί που κυβερνάται από ερασιτέχνες και άπληστους.
Φταίμε που τους ψηφίσαμε. Φταίμε για την νοοτροπία που έχουμε.
Την νοοτροπία του "λάστιχου". Να προσφέρονται τόσες χώρες να καταστρέψουν τα εκρηκτικά και εμείς να αποφασίζουμε ότι εμείς "ξέρουμε καλύτερα" ( όπως κάνουμε πάντα δηλαδή ως λαός). Ο τρόπος δε που το χειριζόμαστε είναι να καταβρέχουμε με μάνικες, κουβάδες, λάστιχα τις αποθήκες με τα εκρηκτικά. Με λάστιχα! Λες και πλένουμε αυτοκίνητο ένα πρωινό Κυριακής. Λες και σβήνουμε τα κάρβουνα από τη σούβλα που ανάψαμε.

Φταίμε για την τάση μας να μην σεβόμαστε την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.
Ήταν υπόχρεοι αυτοί οι 12 άνθρωποι να πεθάνουν στο καθήκον; Επειδή δεν λήφθηκαν μέτρα ασφαλείας; Ακόμα και τώρα που μιλάμε, στρατιώτες έχουν λάβει τη διαταγή να καθαρίσουν το χώρο. Χωρίς να έχει πάει ένας εμπειρογνώμονας να ελέγξει την ατμόσφαιρα από επικίνδυνες ουσίες. Δηλαδή, κάνουμε το ίδιο πράγμα. Έχουμε την ίδια μεσανατολίτικη, γύφτικη, τριτοκοσμική στάση ακόμα και ώρες μετά από το κακό.

Γι αυτό σήμερα θα είμαστε ΟΛΟΙ στην πλατεία Ελευθερίας. Δεν θα καρφωθούμε μπροστά από την τηλεόραση να "κατηγορούμε" την κυβέρνηση. Θα πράξουμε επιτέλους. Είναι καιρός να σταματήσουμε να είμαστε άβουλα αρνιά. Γιατί αυτό έχουμε καταντήσει στην Κύπρο. Όλοι μας.

Υ.Γ Το τι "κοράκι" έχει κατακλύσει το facebook δεν λέγεται. Να ψάχνει ο άλλος, το wall του ενός από τα παιδιά και να βάζει στίχους από ένα τραγούδι που είχε βάλει ο καημένος ο στρατιώτης κάτι μέρες πριν. Γιατί; Πόση αυτοπροβολή πια...

6 comments:

  1. Και σε μένα υπερισχύει ο θυμός. Δε θέλω να είμαι ανώτεροι, θέλω να τιμωρηθούν αυτοί που φταίνε.

    ReplyDelete
  2. τζείνο που εν να αλλάξει που τ αλήθκεια όμως την κατάσταση εν οι νέοι ανθρώποι που έχουν τες ιδέες που έχουμε ούλλοι μας, να μεν κατεβαίνουν με ΑΚΕΛ/ΔΗΣΥ/ΔΗΚΟ τζαι ούλλα τα κόμματα. Γιατί αμέσως θα αφομοιωθούν στες πουστο-ιδέες του κόμματος τζαι θα γίνουν πιόνια.

    Μα πώς άλλοσπως θα τους ψηφίζει ο κόσμος?

    Μόνο άμαν ο κυπραίος καταλάβει που τ αλήθκεια ότι δεξιά αριστερά τα ίδια σκ**α , εν νιώσει την ανάγκη να τους ψηφίσει στες εκλογές , τζαι εν θα σκεφτεί "μα αν δεν ηψηφίσω αριστερά εν σαν να τζαι ψηφίζω δεξιά άρα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ψηφίσω ΑΚΕΛ", εν να δουμεν άσπρη μέρα.

    Που εν να μπαίνουν τζείνοι που αξίζουν, που εσιηστήκαν στες σπουδές τζαι τη δουλειά πριν μπουν στην θέση στην κυβέρνηση.

    Τζαι που εν θα τρων ούλλοι που 'προσφορές'. Θελουμε μιαν mckinsey να κάμνει overlook την κυπριακή κυβέρνηση για τα επόμενα 50 χρόνια αν θα πάμε ποττέ μπροστά.

    ReplyDelete
  3. Σκουλουκούιν, Να τιμωρηθούν, να πέσουν κεφάλια και αφού δεν μπορεί να γυρίσει ο χρόνος πίσω, ας κάνουμε μια στροφή 180 μοιρών στο τρόπο σκέψης μας.

    ReplyDelete
  4. roam, Η πολιτική σκηνή είναι άχρηστη. Ελπίζω η γενιά η δική μας να είναι διαφορετική,να γίνει διαφορετική.

    Οι προσφορές, τα τσεκ για τις ψήφους...

    προφανώς, αφού δεν μπορούμε μόνοι μας ας προσλάβουμε κηδεμόνα.

    ReplyDelete
  5. Θα είμαστε εκεί, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.
    Raindrops

    ReplyDelete
  6. Οτι ειναι δυνατον να κάνουμε θα το κάνουμε.
    Δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε τα στραβά μάτια στους κακοδιαχειρισμούς της εκάστοτε κυβέρνησης.

    ReplyDelete