Tuesday, June 30, 2009

Συστατικά: Χυμός από ζαχαροκάλαμο



Προσθέτεις δύο κουταλάκια μαύρη ζάχαρη ή ιδανικά 1 1/2 κουταλάκι χυμό από ζαχαροκάλαμο.

Τον τελευταίο καιρό το θέμα "γκομενικά" από όποια οπτική γωνία και να το έβλεπα δεν μου έβγαινε και όποια στρατηγική και αν ακολουθούσα, το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα Βατερλό ( για να το θέσω πιο κομψά) . Από τα τέλη του περασμένου χρόνου, δεν έχω παράπονο, υπήρξε μια κινητικότητα. Η οποία στις καλές μέρες ήταν spicy , στις μέτριες "πως τα έκανα έτσι" και στις κακές " μα τι μαλακισμένο είμαι τελικά".
Αλλά, επειδή όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος - τς τς φιλοσοφικός οίστρος - τα πιο πάνω σενάρια, αυτή που τη στιγμή που σου μιλάω, απλά δεν υπάρχουν. Ούτε γκόμενοι, ούτε απωθημένα, ούτε καν κρυφά αντικείμενα του πόθου. Τίποτα. Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α.
Το σύμπαν, μέσα από διάφορα συμβάντα , αρκετά επεισοδιακά μπορώ να πω, μου δήλωσε κατάμουτρα "άστο κοπέλα μου. Αυτή την περίοδο it's just not your thing". Έτσι μετά από σοβαρή και ώριμη σκέψη, το αποφάσισα. Το αφήνω. Προς το παρόν.
Από τότε φίλη/ε που έφαγα αυτή τη θεϊκή φλασιά, άλλαξε η ζωή μου όλη. Χαλάρωσα. Ηρέμησα. Έγινα άλλος άνθρωπος. Το σενάριο "ντύνομαι για να βγω έξω ώστε να παίξει κάτι" απλά δεν υπάρχει. Ούτε το σενάριο " κάνω δίαιτα, για να φορέσω μπικίνι, ώστε να αρέσω σε γκόμενους". Μεγάλη απελευθέρωση σου λέω.
Γιατί πολύ απλά ακούω το σύμπαν. Και τα άστρα. Και την πανσέληνο. Και τους ανάδρομους.
Αν τύχει κάτι, θα τύχει. Επίσης, έτσι για αλλαγή ας με διεκδικήσει κάποιος. Ας έρθει το -γαμημένο- "κλικ" να μου κτυπήσει την πόρτα. Ας τολμήσει κάποιος να με κολλήσει στον τοίχο, να με φιλήσει και να τολμήσει να πει " θέλω κι άλλο". Ε, φτάνει να τα κάνω όλα εγώ.

Και για να γελάσουμε λίγο (εσύ δηλαδή).
Τις προάλλες, είμαι με κολλητό σε roof μπαράκι της πόλης. Εκεί που πίνουμε το κρασί μας, ατενίζουμε τους ουρανοξύστες ( το κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς) και απολαμβάνουμε τη βραδιά μας ( εγώ δηλαδή, ο κολλητός γκρίνιαζε πως ήταν όλοι φλώροι γύρω μας) νιώθω ένα βλέμμα πάνω μου. Ένα πολύ έντονο βλέμμα. Γυρίζω, καθόλου διακριτικά, και τι βλέπω; Μια γυναίκα! Να με καρφώνει ασύστολα! Αλλά δεν ήταν αυτό το κλου της υπόθεσης. Ήταν κάτι άλλο. Αυτή η γυναίκα δεν ήταν π.χ. η Αντζελίνα Τζολί ούτε ξέρω γω, μια από τις πρωταγωνίστριες του The L Word. Όχι φυσικά. Εμένα έπρεπε να μου τύχει περιπτωσάρα. Λοιπόν θυμάσαι την Ανδρούλα Βασιλείου πριν από 20 χρόνια ή την Φάνη Πάλλη Πετραλιά πριν από 30; Ε, έτσι ήταν. Μια σαραντάρα, με στενό λευκό μπλουζάκι, με κόκκινες παγιέτες πάνω και με την πιο συντηρητική βαμμένη κουπ-κάσκα! Έπαθα σοκ. Αυτή φυσικά συνέχισε να με καρφώνει. Ο κολλητός επίσης σοκαρίστηκε και αφού απέρριψε τα σενάρια μου ότι πρώτον μπορεί να ήταν αλλοίθωρη ή δεύτερο, απλά της θύμιζα κάποια γνωστή της, αποφάσισε πως η τύπισσα ήθελε παιχνίδι.
Εγώ τι έκανα; Το προφανές. Σκαρφάλωσα πάνω στον κολλητό μου και έμεινα εκεί όλη τη βραδιά. Ε και ταυτόχρονα θύμωσα. Μα ν' αρέσω στην συντηρητικιά; Δηλαδή πείραζε να ήταν καμιά hot; Δηλαδή, αρέσω σε "κυρίες"; Δεν με φτάνουν τα προβλήματά μου....έχω και αυτό τώρα. Τελοσπάντων.

Α ρε σύμπαν...μου ρίχνεις τα σημάδια κατάμουτρα. Αλλά κτύπα , αντέχω :P

Υ.Γ1 Το κείμενο γράφτηκε με μουσική υπόκρουση ένα τραγουδάκι που σε κάποια φάση έλεγε "take your hands off me, I don't belong to you, you see". Πραγματικά δεν κάνω πλάκα. Blame it on the shuffle.
Υ.Γ2 Πεθύμησα θερινό σινεμά!
Υ.Γ3 Το ότι δεν ασχολούμαι με γκομενικά δεν σημαίνει ότι η libido έχει ψοφήσει. Καμία σχέση.

21 comments:

  1. periergws kai egw apofasisa oti den paei allo to na asxoloumai, alla kai pali den blepw kati ston orizonta....grrrrrr

    Sth madriti to kalokairi mou thn epefte enas karaflos mousatos, ekei na deis gelio.....

    ReplyDelete
  2. :)

    Περιπέτειες και δοκιμασίες!

    Εγω πάλι, μάλλον ανήκω στην μικρή μερίδα των ανδρών που βρίσκουν τις γυναίκες σε στυλ Ανδρούλλας και της Γιάννας Αγγελοπούλου ιδιαιτέρως ελκυστικές ;)

    Λες να έχω κάποιο πρόβλημα;;;

    ReplyDelete
  3. Εγω στο εχω πει καιρο τωρα. Τι σε πηγαινω στο Γκαζι; Αχαμπαρη μενεις!!!

    ReplyDelete
  4. zappa, α χα χα μα να μην σου τύχει τουλάχιστον ένας banderas look alike... Και τι έκανες;
    ακόυ να δείς. Συνέχισε να μην ασχολείσαι...το σύμπαν θέλει την καιρό του να λάβει το μήνυμα. Μαζί στον αγώνα ρε συ.

    Marinos, αν το ήξερα πως έχεις τέτοια βίτσια, θα της μίλαγα ( από απόσταση ) και θα έπαιρνα το τηλέφωνό της να στο δώσω χα χα!!

    one, είμαι τελείως αχάπαρη...δηλαδή...σκατά, δεν έχω ούτε gaydar! Νατα τι παθαίνω χα χα.

    ReplyDelete
  5. μ' έκανες και γέλασα, τουλίπα μου! μπράβο για τη χαλαρότητα! να δεις που τώρα όλα θα έλθουν όπως τα θες!φιλιά!

    ReplyDelete
  6. marino profanws sou aresoun oi ahdiastikes typises me pollh eksousia....

    ReplyDelete
  7. on second thoughts, pali kala pou den sou aresei kai h Ntorita:P

    ReplyDelete
  8. Οταν ερθεις παλι Αθηνα, θα σου βαλω ενα dar!!! Οπως στα κατοικιδια το τσιπακι...Μπας και δεις ασπρη μερα. Αφου με τους αντρες δε σου καθεται, μηπως να το γυρισεις το μπιφτεκι? χα χα χα χα χα χα

    ReplyDelete
  9. marcella, δεν το βλέπω να έρχονται όλα όπως τα θέλω σύντομα. Αλλά δεν πειράζει! Έχω τη βεράντα ( εκεί, κολλημένη εγώ χα χα)

    zappa, μπορεί και να του αρέσει και η Ντόρα, τι το αποπαίρνεις το παιδί; ( ε Μαρίνε μου;).

    One μου, και τι να κάνω; Να πηγαίνω σε διάφορες και να τους λέω " Θες να μου γυρίσεις το μπιφτέκι;" χα χα!

    ReplyDelete
  10. τουλίπα μου σαν γνήσια λιονταρίνα προφανώς σου έκατσε το καλοκαίρι και σκέφτεσαι θετικά, αφήνεις τον εαυτό σου να ακούσει και να ακολουθήσει τα σημάδια του σύμπαντος. τέλεια!!!

    όσο για αυτή που σε κάρφωνε. τι σημασία έχει πως ήταν; αφού όπως και να ήταν δε θα σε ενδιέφερε όπως μάλλον ήθελε αυτή.

    αντε καλά να περνάς όπως κάνεις τώρα! και ΚΑΛΟ ΜΉΝΑ!!!

    ReplyDelete
  11. Πολύ μ'άρεσε το κομμάτι με την απελευθέρωση!! Να το χαρείς :)

    Η ιστορία με την τύπισσα μου θύμισε μια φάση που δούλευα νύχτα σε ένα μαγαζί, μπήκε μια (θεωρητικά) θεογκόμενα, έτρεξαν τα σάλια όλων των αρσενικών στο μαγαζί και η τεστοστερόνη χτύπησε κόκκινο, αλλά η τύπισσα κόλλησε σε εμένα ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ReplyDelete
  12. Dorothea, θα κάτσει το άτιμο που θα πάει! Το δικό σου πάει καλά;
    Δεν με ενδιαφέρει...ήταν "κυρία"!! Συνεπάγεται αρέσω σε συντηρητικά άτομα. ΚΑλό μήνα!

    Leni, αχ αχα τέλεια φάση! Και τι έκανες εσύ;

    ReplyDelete
  13. (Φρίκαρα :Ρ)

    Επειδή δούλευα, είχα δικαιολογία να ξεφύγω. Αλλά όταν ήρθε την επόμενη εβδομάδα και με αγκάλιαζε σφικτά και δε με άφηνε να φύγω, τότε ξαναφρίκαρα :Ρ

    ReplyDelete
  14. the emotional emancipation of tulip. clap clap.

    kori je mena prin kati meres ekollan mou mia, 3ereis pou jeines tes 'eimai polla cool je alternative''. Alla nomizo e8ela je epa8a ta giati epia se 'alternative' katastima me koulloufo-mavro-endisi.

    ReplyDelete
  15. κι από δω μεριές ξηρασία...
    τζι εγώ ειπα να το αφήσω, τζι είπα να αφήσω τζαι τα απωθημένα γιατί ως γνωστόν μόνο κατάθλιψη προκαλούν...

    εψές όμως out of the blue έπαιξε ένα ψιλοφλερτ (που δεν ήταν καλή ιδέα να το συνεχίσω), αλλά το γεγονός και μόνο ότι έπαιξε κάτι μου ανέβασε τη διάθεση!

    γουστάρωωωω ;)

    το καλοκαίρι θέλει χαλαρότητα σε έτσι θέματα ρε, τέλλος! ;)

    ReplyDelete
  16. Leni, κοίτα εγώ φρίκαρα επειδή ήταν "κυρία" και ξιπάστηκα. Αν ήταν οποιαδήποτε άλλη γυναίκα δεν θα μου έκανε και ιδιαίτερη αίσθηση. Και μετά όταν σε αγκάλιασε και ξαναφρίκαρες τι έγινε;

    roam, για να μάθεις να μην ντύνεσαι τύπου "ποιοτικιά". Γιατί η κατηγορία "είμαι cool , alternative και φορώ ότι βρω μπροστά μου", είναι άστα να πάνε.
    χα χα emotional anticipation...clever.

    Neerie, ειναι καλά να παίζουν τα φλέρτ. Μπορεί να διαρκέσει από 5 λεπτά μέχρι 5 αιωνες. Παίζε ώσπου αντέχεις! Γενικά πρέπει να παίζει χαλαρότητα σε αυτό το θέμα...είδαμε και τι πάθαμε όταν είδαμε το θέμα "γκομενικά" σοβαρά χα χα

    ReplyDelete
  17. Με κόπο την ξεκόλλησα από πάνω μου, η τύπισσα ήταν wasted και ήθελε να μάθει πράγματα για'μένα. Μετά την ανέλαβε ο μπάρμαν μας, ο οποίος ήταν σούπερ φαν του πρώην ανατολικού μπλοκ.

    Από τότε δεν ξαναπάτησε στο μαγαζί κι εγώ γλύτωσα χαχαχαα!

    Ίσως να μου έκανε τόση αίσθηση γιατί 1. της κολλούσαν τόσοι άντρες κι αυτή είχε μάτια μόνο για'μένα (ΑΧΑΧΑΧΑΑ), 2. δε μου είχε ξανακολλήσει γυναίκα, 3. ήμουν δεν ήμουν 19-20 χρονών.

    ReplyDelete
  18. τουλίπα μου το δικό μου πάει όσο καλά μπορεί να πάει όταν όλο τον ιούλιο θα μαι κολλημενη στο γραφειο και τη δουλεια.
    ανυπομονω να ρθει ο αυγουστος και οι διακοπες.
    παλι καλά που εχουμε συναυλιες και events να μη νιωθουμε εντελως αποκομμενοι!

    ReplyDelete
  19. Leni, δηλαδή η τύπισσα άνηκε στο πρώην ανατολικό μπλοκ; Και σε ήθελε; Α θεικο. Και από τότε δεν σου ξανάτυχε κάτι παρόμοιο;

    Dorothea, μαζι στον αγώνα τον Ιούλη. Να μην σου πω ολόκληρο το καλοκαίρι, έτσι όπως γ....αι ασύστολα τα σχέδια μου για διακοπές. που θα πας;

    ReplyDelete
  20. Όχι στον ίδιο βαθμό :Ρ

    ReplyDelete
  21. αγάπη μου εσύ κουτάβι μου κουνέλι μου σπουργίτι μου καλό μου ζωάκι τι καλά σκούζεις πάλι????

    ReplyDelete