Tuesday, September 16, 2008

One of those days

Και είναι μια από εκείνες τις μέρες. Που ξυπνάς το πρωί, σκέφτεσαι, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σε τι φάση είναι η ζωή σου, βγάζεις τη σούμα, το αποτέλεσμα δεν σου πολυαρέσει αλλά τελικά σηκώνεσαι από το κρεβάτι γιατί έχεις αργήσει. Στο δρόμο προς τη δουλειά, τρως τη φλασιά ότι σε έχουν φορτώσει τα χιλιάδες πράγματα με τη δικαιολογία "είσαι πολύ καλή στη δουλειά σου" ενώ ο μισθός σου έχει δυο χρόνια να κινηθεί. Ακους τα ίδια τραγούδια από το ραδιόφωνο γιατί προφανώς όλοι παίζουν με την εύκολη ιδέα του playlist. Και διερωτάσαι, "αφού όλοι τα κάνουν όλα πρόχειρα, γιατί εχω να μην;". Δεν προλαβαίνεις να λύσεις την απορία γιατί βιάζεσαι να παρκάρεις στη μοναδική θέση που υπάρχει, έστω και 100 μέτρα μακριά από το γραφείο.
Ανεβαίνεις πάνω, κάθεσαι στη θέση σου, λες καλημέρα και σκέφτεσαι με την πρώτη ευκαιρία να μιλήσεις στον προϊστάμενο για τα σκατά που σε φόρτωσε. Αλλά τις σκέψεις σου διακόπτουν οι συνάδελφοι που όλη μέρα λένε τις ίδιες ιστορίες για τα παιδιά τους. Δεν σε αφορά και δεν καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να το υποστείς όλο αυτό. Σε μια χώρα που δεν συμβαίνει τίποτα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις έγκυος για "να αποκτήσει νόημα η ζωή σου". Α τέλεια...
Στο μυαλό σου γυρίζουν τα λόγια του άλλου που δεν καταλαβαίνει οτι κρατάς απόσταση γιατί ακόμα νιώθεις πολλά και δεν μπορείς να είσαι φίλη. Και έτσι αποφασίζει να σου στείλει έξαλλα sms. Επειδή απλά δεν απαντάς τα μηνύματα. Επειδή προσπαθείς για αλλαγή να βάλεις τον εαυτό σου πάνω από τις ανάγκες των άλλων.
Μαλακία η μετριότητα. Δεν ανυπομονείς για κάτι. Δεν συμβαίνει κάτι μικρό, κάτι ελάχιστο που να σου δώσει μια τόση δα σπιθούλα ζωντάνια. Που να σε κάνει να ανυπομονείς για κάτι.
Και σκέφτεσαι...τι στα σκατά κάνω λάθος;


Υ.Γ1 Το cd player παίζει yosebu.
YΓ.2 Χωρίς να χρειάζεται να δικαιολογηθώ, γιατί κουράστηκα να είμαι το "καλό κορίτσι", απλά να σου πω ότι δεν είναι υπερβολές , δεν είναι οι "μέρες " μου και δεν έχω κανένα ανάδρομο να μου κάνει τα νεύρα τσατάλια.

28 comments:

  1. Δεν ξέρω αν φταίει η εποχή, όμως οι περισσότεροι τέτοιο καιρό έτσι είναι. Δεν ξέρω γιατί. Κι εγώ ήμουν έστι (μέχρι χθες, σήμερα παρέδωσα σε σένα!!).

    Κι αυτές οι μέρες περνάνε....don't worry

    ReplyDelete
  2. We, perfectionists, sometimes need someone to tell us it's ok not to be perfect. But the not perfectness is still perfect in a perfectionist's point of view.

    Άσε άσε..

    ReplyDelete
  3. Αυτές που δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν εκτός από τα παιδιά τους, μάλλον δεν είχαν τίποτα να πουν και πριν. Και μην ανησυχείς δεν συμβαίνει μόνο στην Κύπρο. Στην Αμερική οι soccer mums είναι καθεστώς.Ἐχω περάσει ώρες να ακούω για το baseball season και τη little leage και να θέλω να κόψω τις φλέβες μου γιατί απλούστατα χέστηκα αν τα κωλόπαιδα τους έπαιζαν το ΣΚ ή αν πάνε καλά στο σχολείο!

    Όσο για τα υπόλοιπα...εσύ ξέρεις καλύτερα. Εγώ πάντως σταμάτησα να ασχολούμαι με ανθρώπους που απλά με κούραζαν. Εγωιστικό? Ίσως. Αλλά αν όλοι φροντίσουμε τον εαυτό μας τότε θα είμαστε όλοι καλά φροντισμένοι.

    ReplyDelete
  4. να δούμε σε ποιο θα το παραδώσω εγώ kostak :)

    you are perfectly corrct my dear friend :))

    dr spock, US version! πολύ καλό. Baseball? μπορώ να το φανταστώ.
    η τελευταία σου παράγραφος είναι όλα τα λεφτά...και σε όποιον αρέσει.

    ReplyDelete
  5. Μαλακία η μετριότητα. Μαλακία να ξυπνάς κάθε μέρα για να κάμεις τα ίδια ανούσια πράματα. Μαλακία να τελειώνει η μέρα και να νιώθεις πως τίποτα δεν άλλαξε, απλά κουράστηκες λίγο παραπάνω για κάτι άνευ σημασίας. Μαλακία να περιβάλλεσαι από βλάκες. (Λίγο ωμό αλλά έτσι νιώθεις κάποτε).

    ReplyDelete
  6. Σκέψου ότι δεν είναι περίοδος μετριότητας, αλλά περίοδος εξοικονόμισης δυνάμεων για να έρθει η αλλαγή. Κάποια στιγμή ένιωσα αυτό που περιγράφεις, κι όμως αμέσως το γύρισα σε αισιοδοξία, γιατί πιστεύω τελικά πως αυτή η περίοδος είναι ανασυγκρότητης και επαναπροσδιορισμού. Μην σε παίρνει από κάτω. Σίγουρα κάτι καλό θα προκύψει...κάτι καλό από τον εαυτό σου για σένα την ίδια. Όλοι οι άλλοι δεν πρέπει να περνούν από πάνω μας. Ποτέ ξανά.

    ReplyDelete
  7. καλημέρα τουλιπάκι :)
    μαζί σου!
    :)

    ReplyDelete
  8. You know what? I'm pretty sure we are surrounded by drones and we are the only ones conscious of what is going on around us.

    When will this end?

    ReplyDelete
  9. τσαρτελούι μου, μεγάλη μαλακία. Επίσης μεγάλη μαλακία να σε βρίζουν κάθε τρεις και λίγο επειδή δεν πας σύμφωνα με τα νερά τους. (άσχετο)

    one of the people, απλά κουράστηκα να το γυρίζω συνέχεια σε αισιοδοξία.Και πεθύμησα να με φροντίσει κάποιος.

    καλώς και τη mary :) μαζί στον αγώνα ε;

    just me, χα χα X Files!

    ReplyDelete
  10. πόσο με παρηγόρησε το ποστ σου!
    σα να περιγράφεις (πάνω-κάτω) την καθημερινότητά μου αυτές τις μέρες! με ενθαρρύνεις, λοιπόν! την καλημέρα μου!

    ReplyDelete
  11. Το να ζητήσεις αύξηση το έχεις σκεφτεί; Αν είναι να αναλαμβάνεις περισσότερα και να σε πνίγουν, ας τα πληρώνεσαι τουλάχιστο!

    Επίσης, κι εμένα με εκνευρίζουν οι κουβέντες των μαμμάδων για τα παιδιά τους. Απλά δείχνει ότι δεν έχουν κάτι άλλο να ασχοληθούν. Μη δίνεις σημασία...

    ReplyDelete
  12. oblivion, καλωσόρισες. Εμένα με παρηγορεί το γεγονός ότι μου λέτε κι άλλοι ότι πάνω κάτω περνάτε τα ίδια, μέτρια, βλακώδη πράγματα. :)

    queen elisabeth, αυξήσεις με τις αρχές του χρόνου. Προτιμώ όμως να ζω τη ζωή μου και όχι τη δική τους. Και όσο αφορά τις κουβέντες, πως μπορείς να κλείνεις τα αυτιά;

    ReplyDelete
  13. Σε μια χώρα που δεν συμβαίνει τίποτα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μείνεις έγκυος για "να αποκτήσει νόημα η ζωή σου".

    Speechless η δικιά σου! Ελεος..

    ReplyDelete
  14. Διαφορετικές καταστάσεις, ίδια συναισθήματα. Κουράστηκα.
    Και μέχρι να κουραστώ να είμαι κουρασμένος η αισιοδοξία μου φαίνεται μια φτηνή λέξη.

    Την καλημέρα μου.

    ReplyDelete
  15. she, sad but true. Μια σκέτη καταστροφή. Το να είσαι single είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί εδώ.

    sdryche, καλωσόρισες. Μια από τα ίδια...ακριβώς. Κούραση, συναισθήματα που δεν πρέπει να βγουν προς τα έξω και ένα τεράστιο κενό. Καλημέρα.

    ReplyDelete
  16. kickboxing lessons is the answer.
    Δεν κάνεις τίποτα λάθος. 'Don't be a fascist to yourself'.

    ReplyDelete
  17. Έλα! Μια χαρά είναι το φθινόπωρο! Θα φέρει χιόνι. Και το χιόνι θα φέρει λουλούδια. Και τα λουλούδια ήλιο, θάλασσα, έρωτα.

    ReplyDelete
  18. "Το να είσαι single είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί εδώ."

    Νομίζω ότι εν η πρώτη φορά που το είδα κάπου γραμμένο έτσι καθαρά τούτο. Σκέφτομαι το τζιαι εγώ τούτες τες μέρες. Εσιει κάμποση αλήθκεια μέσα του τούτο νομίζω. Ο καθένας μπορεί να το βλέπει διαφορετικά. Εγώ βλέπω το που την σκοπιά του ότι ο τόπος εν σε βοηθά όταν κόψεις μόνος σου - εν σου προσφέρει τα distractions τζιαι τις επιλογές που μπορείς να έβρεις σε άλλους τόπους για να γεμώνεις τα κενά. Αναγκαστικά βασίζεσαι πάνω στους αθρώπους πολλά παραπάνω για να περνάς που μέρα σε μέρα. Ε όταν ξεκόψεις it's hard.


    Τζιαι το άλλο που είπες, ότι πολλύς κόσμος δαμέσα στο τέλος κάμνει κοπελλούθκια επειδή εν έσιει τίποτε άλλο στη ζωή του, νομίζω τζιαι τούτο έσιει αλήθκειαν μέσα του. Ζούμε σε ένα τόπο που ακόμα επικρατεί η άποψη ότι μόνο όσοι κάμνουν κοπελλούθκια εν normal.


    Πάντως όπως βλέπεις έσιει αρκετό κόσμο σε τούτο το τόπο που αντιστέκεται

    ReplyDelete
  19. κρίση, kickboxing ε; χμ, άμα αρχίσω να γυμνάζομαι θα σε ειδοποιήσω πάντως :). για το άλλο που είπες, έχεις δίκιο. νομίζω....

    diastimata, μα τι ωραία που τα λες. θα αρχίσω να βλέπω το χιόνι με άλλο μάτι τώρα :)

    the passenger, αυτό ακριβώς. Λίγες οι επιλογές και το να είσαι μόνος δεν βοηθά. Ναι εμείς δεν είμαστε "normal". Anyways...πάω να ντυθώ, να πάω στα μπαράκια ως μια single tulip in the city :) see you out there.

    ReplyDelete
  20. Να σου πω κάτι τουλίπα μου; Προτιμώ να είμαι η παράξενη, στο περιθώριο, outsider, freak, όπως θέλεις πάρτο, παρά να συμμετέχω και να είμαι όπως επιβάλλει η κυπριακή ή όποια νάναι κοινωνία.
    Νιώθω άγχος και κατάθλιψη μόνο με την ιδέα να καταλήξω με μόνα ενδιαφέροντα αυτά που προανέφερες ότι απασχολούν τους συναδέλφους σου και τους πιο πολλούς μιας ηλικίας και άνω.

    Όσον αφορά "φίλους" που δε συμπεριφέρονται σωστά, δε σεύονται και είναι κτητικοί και εκμεταλλευτές, απόσταση. Δεν έχεις λόγο να δικαιολογηθείς σε κανέναν. Απο τη στιγμή που εσύ νιώθεις ότι ο άλλος σε καταπατά με οποιονδήποτε τρόπο έχεις το κάθε δικαίωμα να προστατεύσεις με όποιο τρόπο κρίνεις τον εαυτό σου.

    Να σου πώ κάτι, να είσαι όπως εσύ θέλεις και όποιος γουστάρει..

    Μερικές φορές με πνίγει το κατεστημένο της κοινωνίας, ο καθωσπρεπισμος και το δικαίωμα που παίρνουν οι άλλοι στο να "ξέρουν και καλά" τι είναι καλύτερο για σένα, και ότι αν ακολουθείς εναλλακτική πορεία είσαι κρίμα και δυστυχισμένος....

    Δε μας παρατούν...

    Επανάσταση :)Keep going

    Δ...

    ReplyDelete
  21. Μήπως είμαστε εκλωβισμένοι σε κελιά με τις πόρτες ορθάνοιχτες;
    η ελευθερία μας να επιλέξουμε να βγούμε από αυτά ή να παραμείνουμε εκεί μέσα δεν είναι ολάκερη δικιά μας;
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  22. Βλέπω Δώρα μου να φιλοσόφησες το θέμα. Ναι έχεις δίκιο. Απλά θέλει λίγη προσπάθεια να περνάς καλά με εναλλακτικούς τρόπους. Ξέρεις κάτι; Απλά τον τελευταίο καιρό με πειράζει που μερικοί δεν καταλαβαίνουν ότι κάνω κάποια πράματα, όχι για να πληγώσω, αλλά γιατί για αλλαγή βλέπω τι μου κάνει εμένα καλό. Τέλοσπάντων....πολλές σκέψεις.

    susila, καλωσόρισες. Εν μέρει έχεις δίκιο. Καμιά φορά είναι το μυαλό που βάζει κάποιες τρικλοποδιές. Και καμιά άλλη φορά απλά δεν φταίμε. Καλησπέρα

    ReplyDelete
  23. Μην σε παιρνει απο κατω δεν εισαι μονη,αυτο να σκεφτεσαι.Καλο βραδυ!

    ReplyDelete
  24. Tι εγινε?
    Ολοι σκατα περναμε?

    ReplyDelete
  25. λουλούδι, καλωσόρισες. Ναι, απ' ότι βλέπω τας effect του φθινοπώρου τάραξαν αρκετούς! Καλημέρα.

    entelech1a, και εσύ; Θα περάσει. So I am told.

    ReplyDelete
  26. ελεγα να γραψω καινουριο post αλλα μηπως να βαλω link για το δικο σου?

    ReplyDelete
  27. χα χα trilian, join the group!

    ReplyDelete
  28. Ναι, το singles anonymous

    ReplyDelete