Wednesday, July 16, 2008

Θερμοπληξία


Ζαλάδες, αναγούλα και τάση για εμετό.

Όχι δεν έβλεπα ειδήσεις ψες. Το διάβασα στην εφημερίδα σήμερα, αυτά είναι τα συπτώματα του "ιού του κλιματιστικού".
Το να υπάρχει air condition όπου πας είναι η κατάρα του καλοκαιριού στην Κύπρου. Από την οποία δεν κατάφερα ούτε εγώ να ξεφύγω. Πέρσι, λόγω της έλλειψης κλιματιστικού για λίρες ώρες έπαθα θερμοπληξία, μάλιστα τη μέρα των γενεθλίων μου. Ψες το βράδι ζήτημα αν κοιμήθηκα 2 ώρες. Ανεβοκατέβαζα τη θερμοκρασία, άλλαζα συνεχώς θέση στο κρεβάτι ( ως single πια, κυλιέμαι παντού) και σκεφτόμουν κάτι που είχε γίνει μερικές ώρες πριν. Όλα μαζί ήταν αρκετά για να μην κλείσω μάτι. Δεν ξέρω τι συμβαίνει φέτος. Αυτός ο χωρισμός με επηρέασε πολύ περισσότερο από ότι περίμενα. Ψες κατάλαβα ότι η κατάσταση είναι τελείως μονόπλευρη. Κρίμα. Όχι τόσο όμως όσο να ακούω τη "Σκανδάλη" και να ρίχνω μαύρο δάκρι. Όλα αυτά είναι βλακείες. Δεν θα πω περισσότερα, έτσι και αλλιώς, τα λόγια έχουν χάσει την αξία τους. Το μόνο που θα κάνω είναι να μείνω μακριά, πολύ μακριά. Έχω ήδη σπαταλήσει πολύ καιρό να περιμένω κάτι να αλλάξει. Με δική μου ευθύνη. Γι αυτό λυπάμαι πραγματικά. Λυπάμαι επίσης που είμαι εδώ. Όχι πως θα κάνω κάτι για να το αλλάξω. Απλά είπα να στο πω. Το μόνο σίγουρο της υπόθεσης είναι ότι δεν θα κάνω άλλα σχέδια. Μεγαλεπήβολα και μη. Δεν έχει αξία και δεν είμαι σίγουρη αν θα τα τηρήσω. Εδώ καλά καλά αν με ρωτήσεις τι θέλω να αλλάξω για να είμαι καλά, θα σου πω, πως πραγματικά δεν ξέρω. Το μόνο καλό αυτού του καιρού είναι πως τα επαγγελματικά μου πάνε πραγματικά σούπερ. Και δεν με ενδιαφέρει αν αυτό σημαίνει να είμαι με ένα laptop όλο το καλοκαίρι.


Υ.Γ1 Αλήθεια σου λέω...κανείς δεν αξίζει τόσο κόπο...

Υ.Γ2 Ότι δεν λύνεται, κόβεται;

Y.Γ3 Πίσω πάλι στο "μπλε". Πέρσι, αυτή τη μέρα έγραψα αυτό . Ήξερα ότι αυτή η ιστορία δεν θα τελείωνε καλά. Αλλά και πάλι, ακόμα πονάει.

15 comments:

  1. Ο'τι δε λύνεται κόβεται..εξάντληση επιλογών και ευκαιριών, εξάντληση σωματική και ιδιαίτερα ψυχική.

    Όπως έρχονται τα πράγματα τουλιπίτσα..κάποιο λόγο έχουν..και να μήν έχουν, όταν δεν είμαστε καλά κάπου, φεύγουμε για να βρούμε τον εαυτό μας και τις ισορροπίες μας όσο κι αν πονάει..όσο κι αν δε θέλουμε, κι αν δεν είναι επιλογή μας..

    και όταν απελευθερωθείς απο το βάρος αυτό του χαμένου έρωτα ίσως νιώσεις όπως ένιωσα κάποτε κι' εγώ, ένα βάρος να φεύγει απ'το στήθος μου, και το ένιωσα έντονα, το κατάλαβα τη στιγμή που γινόταν, οτι απελευθερώθηκα!

    Και ξέρεις τι, δε συγκρίνεται με το τι συνάντησα μετά στη ζωή μου, τον έρωτα σε όλο του το μεγαλείο, που ισοπέδωσε όλα τα προιγούμενα..και κρατάει ως τώρα:)

    Εύχομαι να ρθεί και για σένα, και να θυμάσαι αυτή τη σχέση με χαμόγελο και αδιαφορία:)

    Το ότι θα την ξεπεράσεις θεωρείται δεδομένο, αφού για να τελειώσει θεωρείται ξεπεράσιμη:)

    Καλά ξέφυγα εντελώς, μακρυγόρησα, και σε κούρασα!!

    Λοιπόν φεύγω γιατί έχω να παραιτηθώ και απ'τη δουλειά μου..!

    Δώρα

    ReplyDelete
  2. A bit of a cliche, αλλά ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.

    ReplyDelete
  3. Τουλιπουα μου, εχεις μια ζωη μπροστα σου για να την ζησεις!
    Ο,τι εγινε , εγινε για καποιο λογο. Ειναι καλυτερα να αρχισεις απο την αρχη απο το να ζεις καταστασεις σηψης!

    ReplyDelete
  4. Ότι κόπηκε τζιαι αξίζει τον κόπο... κολλιέται ξανά.

    ReplyDelete
  5. Δώρα, πολύ ωραία τα λες :). Αυτός ο έρωτας μου έμαθε πολλά και γι αυτό είμαι ευγνώμων. Απλά τώρα πονάει και ξέρω ότι απλά πρέπει να περιμένω να περάσει. Παραιτήθηκες; εύγε!

    unshaved, για να είναι κάτι κλισέ πάει να πει ότι δουλεύει

    Σωστό entelech1a, γιατί να επιμένω σε κάτι τελειωμένο εδώ και καιρό; Σκέφτομαι καμιά φορά "σκέψου να γινόταν κάτι μαγικό", αλλά μετά ξυπνάω.

    γιώργο μου, δεν τη βλέπω την uhu..

    ReplyDelete
  6. Το θυμάμαι αυτό το κείμενό σου, το μπλε. Τότε είχα κι εγώ την ανάγκη να γίνω κόκκινη. Κι εγινα λίγους μήνες αργότερα και την πάτησα τουλιπάκι μου, την πάτησα άσχημα. Όμως η ρόδα γυρίζει και, να σου πω κάτι; τελικά είναι για καλό. Θα το δεις!

    ReplyDelete
  7. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που λες, εκτιμάς το τι σου προσέφερε ο έρωτας αυτός..χωρίς να τα ισοπεδώνεις όλα επείδη έχει τελειώσει. Οι περισσότεροι λόγω πληγωμένου εγωισμού και κτητικότητας δε μπορούν να το δούν έτσι..Να καταλάβουν ότι, υπάρχει λόγος που ήρθαν έτσι τα πράγματα, δεν πρέπει να πιέζουμε καταστάσεις, εκτιμούμε το χαμένο έρωτα γιατί μας έμαθε και μας έδωσε πράγματα, και είμαστε τυχεροί που τον ζήσαμε, σε κάποιους δεν συμβαίνει καν..(όλα αυτά υποφέροντας βέβαια για το μικρό θάνατο μέσα μας)..Είσαι σε πολύ καλό δρόμο:)

    Παραιτήθηκα! Και το Σαββατοκύριακο πάω Γκάζι! Αθήνα δηλαδή:) Θα πάω στα μαγαζάκια που μου πρότεινες και είμαι σίγουρη ότι θα σε θυμηθώ:)

    Δώρα

    ReplyDelete
  8. pare kokkina gialia...(se rock ekdoxi) :)

    ReplyDelete
  9. November, Θα γυρίσει και για μας λες;


    Δώρα να περάσεις τέλεια στο Γκάζι!
    Περιμένω αναφορά. Ναι γίνεται ένας μικρός θάνατός και ναι είναι λιγότερο ανώδυνος όταν ξέρεις γιατί έπρεπε να συμβεί.

    unsaid, κάποτε will do.

    ReplyDelete
  10. Τουλίπα θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σου! Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θέλω να στο πώ! Είδες που είχα δώσει παραίτηση χθές..Μου ανακοινώνουν μόλις τώρα οτι θα πληρωθώ για το μήνα Ιούλιο, συν extra 10 μέρες άδεια και ότι μπορώ να αποδεσμευτώ μέχρι το μεσημέρι!

    Τέλεια!! Βάζω ανάλαφρα ρούχα και φεύγω για παραλία μοχιτάκια, κορονίτσες, κτλ που συνεπάγονται.....

    Έχω διακοπές μέχρι την πρώτη Αυγούστου που αρχίζω στην καινούργια μου δουλειά, δε ξέρω πώς θα τις αξιοποιήσω, θα τα βρώ όλα στην παραλία:)

    Γειά σου!

    Δώρα

    ReplyDelete
  11. Τέλεια Δώρα. Μου φαίνεται ότι το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου :)
    Φύλαξε τα λεφτά για την Αθήνα.
    Να περνάς σούπερ!

    ReplyDelete
  12. "Ζαλάδες, αναγούλα και τάση για εμετό." --> είναι επίσης τα συμπτώματα για εγκυμοσύνη ε? :Ρ
    Φιλιά Τουλίπα!

    ReplyDelete
  13. Enjoy the pain, it's all you have right now and it makes you feel alive, doesn't it?

    Just like love, only exactly the opposite.

    I know how you feel. I know what it feels like. I have been through those sleepless nights (just like the song), the twisting, the turning, the pain, the loneliness. It's there because you are alive. It's there because you have once loved. It's there because you are human. It's there because this is how the world works. Enjoy it. It won't last forever.

    ReplyDelete
  14. she, μπα καμία σχέση!


    just me, να μου λείπει τέτοια ζωντάνια. Πεθύμησα τη "ρουτίνα" του να ζω μια ήρεμη ζωή χωρίς στεναχώρια. and yes, I hope it won't last forever.

    ReplyDelete
  15. epimenw, xreiazesai taksidi



    epishs mia anadiorganwsh twn cd sou einai mia kalh lysh (edw kotzam john cusack to ekane)

    ReplyDelete