Sunday, November 09, 2014

Οι γέφυρες

Όταν περνάς, λοιπόν , τη διαδικασία να μείνεις μακρυά και να δεις, όχι μόνο τα γεγονότα  μιας κατάστασης, αλλά τα θετικά και τα αρνητικά του αποτελέσματος, η πορεία αυτή έχει τα πάνω και τα κάτω της.
Θα λυπηθείς, θα κλάψεις, μετά θα νιώσεις ότι ναι, έτσι έπρεπε να γίνει, θα είσαι καλά και τούμπαλιν. Ολα θα εναλλάσονται με γρήγορους ρυθμούς. Θα είναι κουραστικό. Θα εξαντλείσαι από τις εναλλαγές συναισθημάτων.
Με τον καιρό, οι εναλλαγές, θα είναι πιο αργές. Μπορεί να λυπάσαι για μεγαλύτερη χρονική περίοδο, αλλά μπορεί να νιώθεις ότι πατάς στα πόδια σου, περισσότερο.
Ίσως θα είναι αργές, γιατί τα πολύ κάτω, θα ανεβαίνουν σιγά σιγά. Γιατί θα κυριαρχεί η σκέψη του ότι όλα γίνονται για να σε πάρουν ένα βήμα παραπέρα.
Θα μάθεις δηλαδή να αποδέχεσαι ότι υπάρχουν γέφυρες στη ζωή. Κάποιες θα τις διασχίζεις με ευκολία, κάποιες με μεγάλη δυσκολίες και πολλές φορές στην πορεία θα πονάς.
Αλλά οι γέφυρες αυτές είναι σημαντικές. 
Είναι σημαντικές γιατί θα σε πάρουν πιο κοντά στον στόχο σου, εκεί που πρέπει να είσαι.

2 comments:

  1. Κι αν δεν ξέρεις ακριβώς ποιος είναι ο στόχος σου και που πρέπει να είσαι; Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο στόχος σου είναι να είσαι ευτυχισμένος. Για παράδειγμα, στόχος σου μπορεί να είναι να είσαι μεγάλος και τρανός καριερίστας. Ή να βρεις έναν σύντροφο που να κυλάει η σχέση σαν ρυάκι. Ή να κάνεις μια μέρα οικογένεια με τον άνθρωπο σου. Δηλαδή, περίπου κάτι θέλουμε από τη ζωή μας και το ξέρουμε.
      Το που πρέπει να είσαι , το νιώθεις όταν το βρεις μπροστά σου.
      Άρα άμα κάτι δεν πληροί τα πιο πάνω, τότε είναι γέφυρα. Είναι εμπειρία που κερδίζεις κάτι ακι σε παίρνει ένα βήμα παραπέρα.
      Αυτό!
      Καλή βδομάδα αγαπημένε!

      Delete