Thursday, May 31, 2012

Το άλφα στερητικό.



Ά-χρωμη: Το "α" αφαιρεί το χρώμα. Το αποτέλεσμα, μια κατάσταση χωρίς πάθος.
Από όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, διαπιστώνω πως προσέγγιζα τον κάθε άντρα που βρέθηκε στη ζωή μου, με απόλυτη τιμιότητα, παίζοντας ένα καθαρό παιχνίδι. Ναι, το παραδέχομαι πως έπαιζα, δεν το θεωρώ κακό. Μ' αρέσει πολύ το παιχνίδι. Θα μπορούσα όμως να παίξω πιο "βρώμικα". Να φανώ κωλόπαιδο, να ικανοποιήσω μόνο τις ανάγκες μου και μετά να φύγω. Όπως κάνουν τόσοι άλλοι που ξέρω και περνάνε καλά. Ασχέτως αν διαλύουν τον άλλο. Πολύ εύκολο. Όμως ποτέ δεν ήμουν έτσι. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό.

'Α-χόρταγη: Το "α" προσδίδει άλλοτε μια αρνητική έννοια, αυτή του ανικανοποίητου και άλλοτε μια θετική, όταν η λέξη αυτή σημαίνει όρεξη για ζωή.
Θέλω πολλά. Πάντα ήθελα πολλά. Έτσι γεννήθηκα. Για πολλά χρόνια, τα περισσότερα της ζωής μου κατακρίβειαν, συμβιβαζόμουν με τα λίγα. Το αποτέλεσμα, ένα στομάχι με μια τρύπα στη μέση και μια καρδιά στεγνή. Εκνευρίζομαι όταν μου λένε να συμβιβαστώ. Έχω δεχτεί συμβιβασμό στη δουλειά, αλλά προς το παρόν το αποδέχομαι. Έχω δεχθεί συμβιβασμό στα ερωτικά όμως δεν θέλω πια, ο οργανισμός μου άρχισε να το αποβάλει.

Α-χάριστη Το "α" αφαιρεί τη χαρά, τα απλά, τα αρκετά.
Είμαι. Όταν βλέπω τον κόσμο και την αγάπη γύρω μου και διαπιστώνω πως είναι πολύ τυχερός κάποιος που έχει φίλους και οικογένεια να τον νοιάζονται και να τον αγαπάνε. Ακόμα και αν δεν είναι εκεί καθημερινά. Όταν το ξεχνάω, χάνω τη μπάλα.

Από την άλλη όμως...

Αν-υπόμονη Το "α" εδώ φέρει μεγάλη ευθύνη. 
Μεγάλη ευθύνη το να είσαι ανυπόμονος. Μπορείς να το χειριστείς; Εδώ είναι το θέμα.
Είμαι πολύ ανυπόμονη γενικώς. Από τις ελάχιστες φορές που έκανα υπομονή ήταν πρόσφατα με ένα γκομενικό. Δεν με ενόχλησε το "τεστ". Ήταν καλό, έτσι για πρώτη φορά να μην πέσω με τα μούτρα μέσα. Με ενόχλησε που τελικά δεν άξιζε καθόλου. Μήπως να πέφτεις με τα μούτρα από την αρχή και να τελειώνει το θέμα;

Αν-ήσυχη Το "α" εδώ μας σώζει, ειδικά όταν μένουμε σε μικρές και κλειστές κοινωνίες
Όταν δεν είμαι ανήσυχη,  ανησυχώ. Νιώθω ότι αποδέχομαι μια μέτρια καθημερινότητα. Ας το παραδεκτούμε, είναι μέτρια η ζωή μας εδώ. Πόσες φορές σου έχει τύχει μια φορά τη μέρα να σου κάνει κλικ κάτι, χωρίς να προσπαθήσεις ιδιαίτερα; Άρα, ναι να είμαστε ανήσυχοι. Σε όλα και με όλους.

5 comments:

  1. Η πολλή ανάλυση βλάπτει σοβαρά την υγεία!

    Α-χάπαρη Θα ήθελα πολύ να δω πως το ερμηνεύεις αυτό.

    ReplyDelete
  2. A--χαπαρη : Ανήκει στην κατηγορία, μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι!

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Ξαδελφη μου,
      η αυτοκριτικη ειναι το καλυτερο δωρο που μπορει να κανει καποιος στον εαυτο του. και τωρα, μετα απο μια δυσκολη χρονια ειναι καιρος!

      Delete
  4. Α-λάνθαστη
    Συμφωνώ σε όλα

    ReplyDelete