Friday, December 23, 2011

Spirit (s)


Δεν έχω στολίσει δέντρο. Δεν έχω φέρει τα στολίδια από την αποθήκη.
Μήπως να αρχίσω να ανησυχώ ότι έχω χάσει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα;
Χθες το βράδι οδηγούσα στους δρόμους, έβλεπα δεξιά και αριστερά τα φωτισμένα με μπλε, δέντρα της Μακαρίου, τα διακοσμητικά της λεωφόρου Αγλαντζιάς, τα στολισμένα roundabout της Λεμεσού και δεν μου έκανε κάτι κλικ. Η απάθεια σε όλο της το μεγαλείο.
Τώρα θα μου πεις, σιγά δεν είναι και ότι βρέθηκα στην Πέμπτη Λεωφόρο και δεν μου έκανε κλικ το στολισμένο δέντρο στο Rockefeller Centre ή η βιτρίνα του Hamleys στο Λονδίνο.
Αλλά και πάλι...τίποτα; Μα τίποτα;
Τα εστιατόρια και τα μπαράκια που πάω αυτές τις μέρες έχουν ελάχιστη ως καθόλου διακόσμηση, καλύτερα να μην βάζανε δηλαδή.

Ο κόσμος γύρω μου δεν μιλάει για δώρα. Εγώ μόλις χθες ρώτησα τη βαφτιστήρα μου τι δώρο θέλει για τα Χριστούγεννα. Γενικά δεν με απασχολεί το θέμα "κατεβαίνω κέντρο για να πάρω δώρα". Ούτε με ενδιαφέρει να κάνω, ούτε να μου κάνουν.

Αυτές τις μέρες που θα κάθομαι σπίτι με άδεια, ίσως και να μπω (λέμε) στο πνεύμα. Ίσως με τις βόλτες και τους καφέδες κάτω στην Μακαρίου και την παλιά Λευκωσία, να νιώσω κάτι. Αμφιβάλλω όμως.
Ο μόνος στόχος που έχω για την επόμενη βδομάδα είναι να βγαίνω, να πίνω πολύ και να βλέπω φίλους. Ούτε "ποιοτικό χρόνο" με οικογένεια με ενδιαφέρει να έχω.
Δεν ξέρω τι έπαθα.
Μπήκε μέσα μου το "κακό πνεύμα" των Χριστουγέννων;

Και αυτό το κρυολόγημα....πως να πίνεις και να καπνίζεις με βουλωμένη μύτη και αυτιά;

8 comments:

  1. Περαστικά! Δεν παίζει να μην καπνίζεις μέχρι να σου περάσει τουλάχιστον;
    Όσο για το πνεύμα είναι αλήθεια ότι είναι γλυστερό σαν χέλι κι όσο το κυνηγάς τόσο φεύγει. Άστο να'ρθει μόνο του ή να προσπεράσει.
    Ούτε γω στόλισα κάτι αλλά προσποιούμαι όπως είδες και στο μπλογκ ότι μπήκα στο κλίμα κι αυτό άρχισε να λειτουργεί!! :)
    Καλά να περάσεις ό,τι κι αν κάνεις.
    Φιλάκια!!!

    υγ. προσωπικά μ'αρέσει πολύ που στόλισαν όλοι λίγο φέτος..

    ReplyDelete
  2. Daisy, μπηκα σπιτι που λες πριν απο καμιά ώρα και με έπιασε κάτι. Άρχισα να στολίζω, άναψα κεριά, πίνω festive τσάι και μου πανε και δυο παιδάκια τα κάλαντα! κάτι έγινε.

    Ειμαστε πολλοί τελικά αυτοί που δεν φέτος. Οντως ισως ειανι καλύτερα που δεν έγιναν υπερπαραγωγές!

    ReplyDelete
  3. Ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο και η οικονομική κρίση, είναι καιρός όμως να σταματίσουμε να είμαστε θύματα του καταναλωτισμού, να μην πιστεύουμε αυτά που προβάλλονται ως δήθεν σημαντικά και να δούμε την ουσία της ζωής μας και των πραγμάτων. Ούτε εγώ στόλισα δέντρο, θα στολίσω αύριο όμως τελικά, αλλά μόνο αυτό, τίποτε άλλο.

    ReplyDelete
  4. απαράδεκτη. Μπές στο κλίμα τώραααααααααα.

    Χαχαχα, καλά Χριστούγεννα βρε :)

    ReplyDelete
  5. χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!

    και εγώ δεν έχω στολίσει, και εγώ δεν καταλαβαίνω αυτή τη φρενίτιδα με τις γιορτές, αλλά δεν έχουμε κακό πνεύμα χριστουγέννων, απλά είμαστε ρεαλιστές!

    ReplyDelete
  6. σκουλουκουιν, ειναι ολα πιο μινιμαλ φετος νομιζω. Καλυτερα. Η ουσια ειναι να ερθουμε πιο κοντα με αυτους που αγαπάμε, ίσως και να σκεφτουμε πέντε πράματα τώρα που έχουμε και άδειες.

    ReplyDelete
  7. mahler, χα χα χα!! ασε μας μωρε - οκ ψιλομπηκα. Φτάνει. Μερι Κρισμας! χχ

    ReplyDelete
  8. ria, Χρονια σου πολλά. Ναι ρεαλισμος ειναι μάλλον - αμα περνας μια χρονια δύσκολη ( ιδιαιτερα στην Ελλαδα), τα λαμπιονια ειναι το τελευταιο που θα σκεφτεις!

    ReplyDelete