Sunday, December 11, 2011

Για φαντάσου!


Σήμερα μου ήρθε μια έντονη επιθυμία να ταξιδέψω.
Να αλλάξω παραστάσεις, να γνωρίσω καινούριο κόσμο, να δω καινούρια μάτια, να αφεθώ σε νέες κουλτούρες, να νιώσω το δέος μιας καινούριας πόλης, να μάθω να ζω με άλλες συνήθειες, να ξεκολλήσω απο την καθημερινότητά μου, να υποχωρήσω, άρα να ξε-βολευτώ, να ταλαιπωρηθώ σε καράβια και τρένα, να νιώσω εκείνο το φούσκωμα στο στήθος, το συναίσθημα της απέραντης ευτυχίας.

Θέλω να ταξιδέψω. Σε μια μόνο χώρα. Που δεν θα είναι στην "πολιτισμένη" Ευρώπη. Θέλω να ζήσω για πολλές μέρες, κάτι εντελώς διαφορετικό από μένα.
Έτσι όπως έκανα το φετινό καλοκαίρι που και πάλι οι οκτώ μέρες δεν ήταν αρκετές.

Αυτά έλεγα σε μια φίλη μου σήμερα. Αλλά μου βγήκαν εντελώς λάθος. Ακούστηκε ότι ήθελα να φύγω για χάρη της φυγής. Δεν είμαι καλή στον προφορικό λόγο. Ακούστηκαν όλα όσα είπα επιπόλαια. Ότι ήθελα να φύγω για να γίνει καλύτερη η ζωή μου.


Αλλά όχι. Θέλω να πάω αλλού, όχι να φύγω. Θέλω να ειμαι τόσο χαρούμενη όσο ήμουν το καλοκαίρι. Να έχω την πολυτέλεια να κάτσω σε ένα δρομάκι και να παρακολουθώ την καθημερινότητα των άλλων με τις ώρες, χωρίς να "πρέπει" να πάω αλλού. Χωρίς να έχω deadlines.

Απλά θέλω εκείνο το χαμόγελο που είχα στις φωτογραφίες του φετινού καλοκαιριού. Που καμιά κρέμα ημέρας και κανένας 8ωρος ύπνος δεν μπορούν να αντικαταστήσουν.

Γίνεται;

17 comments:

  1. η καλή μου η Τουλίπα είναι ρομαντική και θέλει να γνωρίσει καινούρια πράγματα. μπράβο καλό μου, πιστεύω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, Α ή Β, θα την κάνεις την υπέρβαση!

    ReplyDelete
  2. Γειά σου, μα ο τόπος εν ο άνθρωπος εν είναι; Και εγώ ήρθα κάπου αλλού, σε τόπο μη συμβατικό και μετά απο λίγο έπεσα πάνω μου, ξανά.

    -Εύρος.

    ReplyDelete
  3. Μενελαε, δεν ειμαι ρομαντική. Τι σχέση έχει αυτό;
    Αλλα σε ευχαριστω για την πίστη :))

    ReplyDelete
  4. evro, Οχι για μενα αυτη τη στιγμη ειναι ο ΤΟΠΟΣ. Και θα ήθελα να πάω με τον εαυτό μου ταξίδια. Αυτό προσπαθω να εξηγήσω. Θέλω εγώ και ο εαυτός μου να αλλαξουμε παραστάσεις.

    ReplyDelete
  5. καλό μου, σε είπα ρομαντική διότι όλα αυτά τα ταξίδια, να γνωρίσεις κόσμο, παραστάσεις και κουλτούρες, νομίζω είναι και η καλύτερη μαγιά για να καλλιεργηθεί κάτι ρομαντικό, ακόμα και αν τα διατηρήσεις ως φιλοσοφία και δεν περάσεις σε πραγματικό ταξίδι. αλλά αν τελικά δεν είσαι ρομαντική, τι να πω, ότι πεις! νομίζω πάντως ότι υπάρχει κάτι το ρομαντικό στο ημερολόγιό σου, μιας και μέσα από πολλά κείμενά σου,συνεχώς μιλάς για τον έρωτα, την ομορφιά, την ευημερία. το λέω γιατί μου θυμίζεις το Eat, Pray, Love, ή το Vicky Cristina Barcelona...

    ReplyDelete
  6. "Να έχω την πολυτέλεια να κάτσω σε ένα δρομάκι και να παρακολουθώ την καθημερινότητα των άλλων με τις ώρες, χωρίς να "πρέπει" να πάω αλλού."
    όποτε περάσει καιρός από προηγούμενο ταξίδι, αυτό γίνεται ολοένα κ πιο έντονο μες το μυαλό μου. Στο εύχομαι,σύντομα!

    ReplyDelete
  7. Μενελαε, επεσα να σε φαω και γω....σορι.
    Δεν ξερω αν ονομαζεται ρομαντισμος αλλα πιστευω οτι το να μπορεις να μαθαινεις αλλες κουλτουρες να δεις πως ζουν οι αλλοι γυρω σου και να μην νομιζεις οτι ο μικροκοσμος σου ειναι ο πιο σπουδαιος από όλος, ειναι η ουσια της ζωής.

    eat pray love....
    ε ως τωρα πραγματοποιησα το pray. Και το eat αλλα πριν απο πολλά χρόνια. για να δουμε το love..

    ReplyDelete
  8. Raindrops, και σκεψου πως εσυ εχεις και λογο να εισαι εδω, τον ερωτα σου.

    ReplyDelete
  9. Τουλίπα μου ποιον???
    Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω?

    ReplyDelete
  10. Χμ ειχα την εντυπωση οτι ειχες σχεση....

    ReplyDelete
  11. Δίνω λανθασμένες εντυπώσεις μάλλον :)) Να το κοιτάξω ;)

    ReplyDelete
  12. α οχι, δικη μου εντυπωση μαλλον - μην ανησυχεις!

    ReplyDelete
  13. τουλίπα μου δεν είπα απλώς ρομαντισμός είπα μαγιά...

    ReplyDelete
  14. :) Με έκανες να κάτσω και να ξεφυλλίζω φωτογραφικά άλμπουμ (έστω ψηφιακά) παρελθόντων τόπων, μυρωδιών, προσώπων παρατηρημένων από "ένα δρομάκι"που "παρακολουθούσα την καθημερινότητα των άλλων με τις ώρες, χωρίς να "πρέπει" να πάω αλλού."

    :) Good post, και καλοτάξιδη!!

    ReplyDelete
  15. Γίνεται ναι. Και στην ίδια τη χώρα γίνεται. Πας σε άλλη πόλη και κάθεσαι κοντά στη θάλασσα κατά προτίμηση και κοιτάς... :)

    Καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς με τον προφορικό λόγο. Κι εγώ τα ίδια παθαίνω όταν μιλάω. Ίσως γι'αυτό προτιμώ να τα γράφω παρά να τα λέω.. Κάποιοι έχουν το χάρισμα της ευθράδειας άλλοι σαν κι εμάς αν δεν τα γράψουμε βγαίνουν όλα κάπως... λάθος, αλλιώς απ'ότι τα εννοούμε..

    Καλήμερα!

    ReplyDelete
  16. Michael, τι ωραια που είναι αυτή η αίσθηση ε;;

    Καλά μας ταξίδια!

    ReplyDelete
  17. Daisy, Δεν γινεται στην ιδια χώρα για μένα σόρι. Ειναι οι ίδιες και οι ίδιες εικόνες. Η ίδια θάλασσα, τα ίδια βότσαλα, ο ίδιος κόσμος.

    ReplyDelete