Thursday, November 05, 2009

Shine like a star


Αν μένεις Αθήνα πάρε οπωσδήποτε τη σημερινή Lifo- αν έχει μείνει φυσικά φύλλο. Αν μένεις Κύπρο , ελπίζω να ζήτησες από φίλους να στην κρατήσουν.

Σε αυτό το τεύχος, η Χαρούλα (για μας που την αγαπάμε, για τους υπόλοιπους Χάρις Αλεξίου) γίνεται guest editor. Τι σημαίνει; Ένα τεύχος με εικόνες, λόγια, ατάκες, όνειρα δικά της. Τι όμορφο που θα είναι!

Διάβασα τα Ημερολόγια Κουζίνας του Μιχάλη Μιχαήλ και έλεγε για την Χαρούλα πως αυτό που θα θυμάται εκείνος ήταν πως στο τέλος της βδομάδας και αφού έκανε τη δουλειά της, φόρεσε το κόκκινο παλτό της και έφυγε. Όμορφη εικόνα. Τόσο όμορφη όσο το να έχεις την τύχη να έχεις για μερικές στιγμές, δόσεις ενέργειας και έμπνευσης όπως αυτή.

Το πεθύμησα. Κάτι, κάποιος να μου πει κάτι, να μου προτείνει κάτι και γω αμέσως να τα δω όλα πολύχρωμα. Δεν μιλάω κατανάγκη για έρωτα. Μιλάω για εκείνες τις άλλες στιγμές που ίσως να έχουν σχέση με δουλειά, με κάτι που έχεις καταφέρει, με έναν στόχο που έβαλες και τον πέτυχες, με κάτι μαγικό που σου συμβαίνει και χαϊδεύει το μέσα σου.

Πολύ θα ήθελα να ήμουν με τη Χαρούλα στη Lifo. Να τη δω να εμπνέει κόσμο, να μιλάει για τη ζωή της, να τηλεφωνά σε φίλους της να συμμετάσχουν σε αυτό το επετειακό τεύχος.
Κάποιοι άνθρωποι έχουν άστρο. Το πιστεύω ακράδαντα. Όχι οι κωλόφαρδοι που απλά το μαλακοσύμπαν τους τα έφερε εύκολα.

Όχι. Μιλάω για εκείνους που μπορεί να πέρασαν τα χίλια κακά αλλά έκτισαν το μέσα τους καλά και η παρουσία τους στη γη είναι δώρο γι εκείνους που είναι γύρω τους.

Θα το ήθελα πολύ να ήμουν μια από αυτούς.

Υποψιάζομαι όμως πως αν δεν κάνω εκείνο το μεγάλο βήμα που σου είπα στο προηγούμενο ποστ, δεν θα φωτιστεί ποτέ το άστρο μου.

Εσύ φοβάσαι το φως;

Υ.Γ1 Ακόμα ένα βράδι στο γραφείο με ξενύκτι, χωρίς δύναμη να πάω γυμναστήριο ή να δω τους φίλους μου. Διερωτούμαι αν όλο αυτό που ζω τώρα θα μου βγει σε καλό.
Υ.Γ2 Η Χαρούλα είναι η αγαπημένη μου. Την νιώθω βαθιά. Και νομίζω πως την καταλαβαίνω. Έχει περάσει πολλά η Χαρούλα.

7 comments:

  1. ουλαλούμ11/05/2009 11:06 PM

    Καλησπέρα και πάλι! Τι υπέροχη εικόνα της μελαχρινής Χαρούλας να φεύγει με το κόκκινο παλτό της και ν μένουν πίσω της τόσα τραγούδια και τόσες μνήμες...
    Τι όμορφο να είσαι κληρονομιά για τους γύρω σου...και τι κρίμα που ουσιαστικά αυτό δε θα το μάθεις ποτε! Γιατί η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε πόσο δώρο είμαστε για τους γύρω μας.
    Αισθάνομαι πως είσαι όμως μια από αυτές που παλεύουν με το μέσα τους, αναγνωρίζουν τα πάθη τους κ ατενίζουν το μέλλον με χαμόγελο. Αυτό εκτιμάται τόσο από τους γύρω μας, που δεν το φανταζόμαστε..
    Προχώρα τη ζωή σου όπως αγαπάς και μην κοιτάς και πολύ πίσω...
    Στο επανιδείν.
    Υ.Γ. χαίρομαι πολύ που υπάρχεις εκεί έξω

    ReplyDelete
  2. nixtolouloudo11/05/2009 11:31 PM

    Με προλαβε ο απο πανω...και γω αυτο θα ελεγα...πως πιστευω οτι εισαι και συ ενας απο αυτους τους ανθρωπους που η παρουσια τους ειναι δωρο για τους γυρω τους.
    Ισως να μην το βλεπεις εσυ, αλλα μεσα απο αυτα που γραφεις...το βλεπω εγω...
    Καλο βραδυ

    ReplyDelete
  3. Πρώτο συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

    Δεύτερο, τουλιπάκι αφέσου, πέσε, πήδα, γενικά για να νιώσεις πολύχρωμη πρέπει να το επιτρέψεις. Μπορεί να χεις χιλιάδες λόγους, γυρω σου και μέσα σου για να τα νιώσεις ακριβώς έτσι αλλά να έχεις κλειστεί και έχεις αφεθεί λίγο στην μιζέρια σου και άρα να εθελοτυφλέις στα ωραία που σε περικυκλώνουν.

    ReplyDelete
  4. Re si tulip.En ehasasen i haroula kamposo?Kati theofanou kai vlakies
    Mallon ta geramata ftesin an analogisto pollous piotikous poy ehalasan sta geramata.

    ReplyDelete
  5. ουλαλού, καλησπέρα και πάλι! Το να μην κοιτάς πίσω είναι τελικά η λύση. Ούτε δεξιά και αριστερά για να δεις τι κάνουν οι άλλοι και να το κάνεις και εσυ!

    nixtolouloudo,τι να πω...:)ευχαριστώ πολύ. Καλό σου βράδι.

    alice world, ναι ναι πρεπει πρεπει να κανω πραγματα. Όλοι μας. τεραστια παγίδα η μικρή κοινωνία μας. τα ωραία....αχ ασε ασε

    anonymous, συμφωνω απολυτα μαζί σου γι αυτό και έχει παρα πολύ καιρό να πάρω δίσκο της. Μακάρι αυτός ο δίσκος να είναι σε στιλ Νεφέλης 88. Δηλαδή ΤΕΛΕΙΟΣ!

    ReplyDelete
  6. Na akouseis to kainourio tragoudi tis Xaroulas, to neo disko tis Tsanaklidou (upoklinomai) kai na exeis to nou sou gia to kainourio cd tou Maravegia telos tou mina!!!
    Filia!!!

    ReplyDelete
  7. Τσανακλίδου - δεν ενθουσιάστηκα. Αλλά και πάλι μια φορά το άκουσα.
    Της Χαρουλα, ακούω συνέχεια αυτό το ραπ - τι δύναμη. Maravegia;

    ReplyDelete