Monday, September 07, 2009

Time for coffee?


Ζω στιγμές παρανοϊκές. Στη δουλειά. Τελικά ρε παιδί μου, σκέφτομαι τώρα πως στα 22 μου ήθελα να κάνω καριέρα. Και στα 25. Και στα 28 ( εκεί είχα φτάσει στο peak της φιλοδοξίας μου). Τώρα στα 32, μάντεψε. ΟΧΙ. Καριέρα = μεγάλη μπούρδα.

Καταλαβαίνω τη λογική της προαγωγής ή έστω της ανάληψης περισσότερων ευθυνών, όσο περνούν τα χρόνια, αλλά δεν την ασπάζομαι. Θέλω ταξίδια. Θέλω να είμαι ένας κλασσικός τουρίστας σε άγνωστες πόλεις, ζούγκλες και παραλίες, με ένα σακίδιο στον ώμο, μια φωτογραφική και να περπατώ με τις ώρες. Και όταν θέλω να κάτσω για καφέ - με το δικό μου ωράριο- να το κάνω. Και να αράζω, να κοιτάζω τον κόσμο που περνά και όχι μια οθόνη του λαπτοπ. Να βολτάρω σε ανοικτές αγορές, να είμαι κοινωνική - τώρα δεν είμαι εννοείται-, να τη βγάζω σε μουσεία και γκαλερί - αυτό μου λείπει πολύ εδώ- και να μένω σε ωραία ξενοδοχεία ( μεγάλο φετίχ αυτό). Αχ τι ωραία που είναι τα ταξίδια.


Επίσης, τελικά αυτό που λέγαμε για ελεύθερο χρόνο. Την απορία " τι θα τον κάνω αν τον είχα;", δεν την έχω πλέον. Γιατί δεν έχω χρόνο. Φυσικά όταν υπάρχει τελικά αυτός ο χρόνος, το σαββατοκύριακο, με πιάνει το γνωστό σύνδρομο " Αχ τι να κάνω ;;;; ΠΡΕΠΕΙ να βγω έξω. ΠΡΕΠΕΙ να βρω παρέα για εκδρομή" και αγχώνομαι!

Ενώ καθημερινή...όλοι δουλεύουν, εσύ δεν έχεις καμιά υποχρέωση να δεις κόσμο και απλά μπορείς να χαζολογάς, σπίτι σου, στη Λήδρας, στο Μοναστηράκι, στο Σόχο, στο Marais κλπ.

Αυτός θα ήταν τέλειος ελεύθερος χρόνος. Να πάρεις άδεια μια άσχετη καθημερινή.

Και αυτός είναι ο πρώτος στόχος για τη νέα σχολική χρονιά.


Υ.Γ1 Ακόμα περιμένω τη λύση στο θέμα "μουσική στο blog".

Υ.Γ2 Η Πάφος έχει αποκτήσει μερικά σποτάκια για καφέ και φαγητό, πολύ καλά! Και η Λεμεσός. Και η Λάρνακα. Η Λευκωσία τι κάνει οεο;;;

Υ.Γ3 Απόψε στις 9, όταν θα είσαι για καφέ ή φαγητό, πιες και για μένα. Κερνάω σφηνάκια στο γραφείο. Τρελό πάρτι!

19 comments:

  1. Pou en ta neoapektithenta meri sti pafo!!? Pls pemu giati provlepete argosxolos xeimwnas...

    ReplyDelete
  2. :)

    Η Λευκωσία περιμένει τα Μέγαρα Πολιτισμού, τα νέα Μουσεία , κλπ κλπ

    Εαν και εφόσον βέβαια. Μάλλον μέχδι το 2020 θα έχουν γίνει. Μέχρι τότε, η Αθήνα -ευτυχώς- είναι μόνο 1 ώρα δρόμος από 'δω!

    ReplyDelete
  3. Ανοιξε Gloria Jeans στην Παλλουριώτισσα.

    Τι;

    Θέλεις τζιαι άλλα;

    Απληστη!

    :)

    ReplyDelete
  4. The Passenger9/07/2009 5:34 PM

    That was me by the way

    ReplyDelete
  5. Terra, από καλά εστιατόρια, το Artio, το Sapporo και το Il Classico. Φυσικά εμένα μου αρέσει το "φαστφουντάδικο" ocean basket. Για καφέ στο Deck που το συμπάθησα. Ε μείνε και λίγο σπίτι :P

    Μαρίνο, Ναι αλλά η Αθήνα είναι Παρασκευοσαββατοκύριακο. Από δευτέρα ως πέμπτη;; Απελπισία. Ποσες φορές hustle, platο's, new και Cine Studio?

    passenger, ουυυ θεϊκό νέο! Τυχερή Παλλουριώτισσα! :P

    ReplyDelete
  6. Να απαιτήσουμε ευέλικτη εργασία: να μπορείς να στήσεις το laptop παντού σ'όποιο χώρο σε βολεύει και να δουλεύεις. Και ευέλικτο ωράριο. Άμα θες να πιάσεις δουλεία στις 9 ποιόν βλάπτει, ή άμα θες να κάνεις 1ωρό, 2ώρο ή 3ώρο lunch break.
    Άμα διεκπαιρεώνεις τις εργασίες σου, και είσαι αποδοτικός τι σημασία έχουν όλα τάλλα;

    Θέλω καφέ τύπου Θεσσαλονίκης τώρα!!!

    ReplyDelete
  7. The Passenger9/07/2009 6:21 PM

    Πήεννε τζιαι καμιά φορά Seven για αλλαγή.

    ReplyDelete
  8. Οι καλυττερες μερες για χαλαρωσην οι καθημερινες.Φυσικα ουλλα εξαρτουνται το πως θωρεις εσυ την χαλαρωση.Εμενα ασ πουμε καμνει μου τζι ενας γυρος στην Ληδρας με την γεναικα τζιαι τον παιχτη τζιαι μετα μια μπυρουδα στα καλα καθουμενα.
    Οσον για τους τοπους στην Λευκωσιαν γυρευκουμεν τους πολλυν τζιαιρον τζιαι μαλλον εννα καμουμεν αλλο λιον(!!!!!) υπομονην.

    ReplyDelete
  9. καλημέρα τουλιπιτσα...χθες πραγματικα πιναμε μαστίχα στην υγειά σου!!!Σοβαρά... δεν φταρνιζόσουν??? Όταν πάρεις άδεια αφιέρωσε την μέρα σε εσένα and simply induldge... body wraps and massage do the trick for me!

    ReplyDelete
  10. Alice, αν ήταν έτσι, αντιλαμβάνεσαι οτι κανείς ποτέ δεν θα δούλευε γιατί οι περισσότεροι αφορμή θέλουν να "ξεγελάσουν" το σύστημα! Καφές τύπου Θεσσαλονίκης; Τι είναι;

    passenger, αντιλαμβάνεσαι οτι για να επιλέξω αυτά τα ΤΡΙΑ μπαράκια, τα έχω γυρίσει ΟΛΑ. Seven, cute but boring.

    Richie, μα συμφωνώ, ο καθένας τη βρίσκει διαφορετικά. Και μένα μ αρέσουν τα Καλά, αλλά όχι τώρα που είναι ο χαμός από φοιτητές.

    Καλημέρα gnapp! Τώρα που το λες είχα μια φαγούρα...(αλήθεια τώρα) χαχα. Λόγω μαστίχας με θυμηθήκατε;
    Α ναι μασαζ. Θέλω να πάω σε ξενοδοχείο όμως και να τα κάνω όλα αυτά! αχ τέλεια!

    ReplyDelete
  11. εχω ωραίο pimm's for 4 το σεβεν!!

    σε σχέση με το θέμα ευθύνες και καριέρα.. Εγώ δεν το κατάλαβα ποτέ το θέμα καριέρα.. θέλω να κάνω αυτά που μ'αρέσουν και ..όσο πιο λίγη ευθύνη τόσο το καλύτερο :)))

    ReplyDelete
  12. Mary, για θύμισε μου τι είναι το Pimm's . Στο seven συνήθως παώ για κανά καφέ ή χυμό. Σπάνιο φυσικά αφού δεν πάω για καφέδες γενικά.
    Καμιά φορά σου λένε πως η ευθύνη σημαίνει και περισσότερα λεφτά. Αλλά δεν το πολυβλέπω να ισχύει πλέον στις περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες.

    ReplyDelete
  13. Φαντάζομαι... Απλά με τα εξαντλητικά ωράρια του ιδιωτικού τομέα, θέλω μεγαλύτερη ευελιξία στο πώς θα οργανώνω το χρόνο μου. 8ώρο, 10ώρο και βάλε ναι, αλλά όταν μπορώ ναποδώσω.

    Εννοώ τα caffee της Θεσαλλονίκης, μικρά, χωμένα, με όμορφο χαρακτήρα, τακτικούς και μη θαμώνες και καλό καφέ. όχι τους τρανσέξουαλ τύπου frapouccino, caramel macciato και βάλε. Στον καφέ είμαι σκληροπυρινική :oP

    ReplyDelete
  14. ποτέ δεν ήθελα να κάνω ΤΗ καριέρα άρα δεν μπορώ να πω ότι σε καταλαβαίνω. κι όταν έχεις περισσσότερο ελεύθερο χρόνο από ότι έχεις εσύ πίστεψε με βρίσκεις τον τρόπο και ηρεμάς. κάνεις πράγματα που θα ήθελες.. ή απλά κοιμάσαι :)

    πιστεύω ότι δεν γεννηθήκαμε για να δουλεύουμε, απλά δουλεύουμε για να ζούμε. είμαι από τα άτομα που λένε ότι αν ποτέ αποκτήσουν αρκετά χρήματα για να ζουν θα παραιτηθούν. δε με νοιάζει η δουλειά. θα βρω πράγματα όμορφα, δημιουργικά να κάνω χωρίς να καταπιέζομαι με ωράρια, διευθυντές κτλ. το λέω αυτό γιατί υπάρχουν κάποιοι που λεν ότι δεν θα άφηναν τη δουλειά τους με τίποτα. ίσως παίζει ρόλο ότι κάνω μια δουλειά για καθαρά βιοποριστικούς λόγους, χωρίς να νιώθω ότι προσφέρω.. τεσπα

    τώρα θυμήθηκα ένα τίτλο από ένα βιβλίο που νομίζω ταιριάζει εδώ: "η ζωή είναι αλλού" σίγουρα όχι μέσα στους τοίχους ενός γραφείου!

    ReplyDelete
  15. α ναι τώρα που θυμήθηκα έχεις δίκιο η λεμεσός όσο πάει κι ομορφίζει. γίνεται πιο ανθρώπινη κι υποφερτή. πολύ χαίρομαι! :)

    ReplyDelete
  16. το pimm's είναι ένα ποτό που βασίεται στο τζιν και σερβίρεται με κάμποσα φρούτα (φέτες από μήλα/πορτοκάλια και άλλα) και λαχανικά (φέτες αγγουρακίου) μέσα :)

    ...πολύ καλοκαιρινό

    ReplyDelete
  17. The Passenger9/08/2009 7:46 PM

    Τωρά για το boring....I could use several words to describe Platos and New Division but "exciting" is not one of them even if I regularly visit both. Να σε ακούσει τζιαι κανένας που εν εξαναπήε να νομίσει ότι εν τίποτε άλλο που τόπους με τραπεζάκια όπου κάθεσαι τζιαι πίννεις μπύρα.


    At least Seven had a halloween costume party at carnival and a Disco music night and that's more that any of these places ever had!

    Οσο για το Hustle,I don't know, it may be full of people but it doesn't have a soul. I tried to find something to make me like the place every time I went there but couldn't. But ok, in the strict sense of the word I wouldn't call it boring.

    What can I say?

    I like cute :)

    ReplyDelete
  18. Alice, το οτι υπαρχει ενα fixed ωράριο δεν ειναι κακό. Ειδικά για μένα που είμαι εντελώς απειθάρχητη. Αχ ναι τα μικρά cafe :))

    Dorothea, αν σ αρέσει η δουλειά σου, υπάρχει ένα κακό. Να σε απορροφήσει τόσο ώστε να ξεχάσεις και φίλους και να κάνεις και οικογένεια κλπ. Λεμεσός, ναι μας αρέσει!

    Mary, αυτό δεν ειναι κοκτειλ, ειναι φρουτασαλάτα με χωριάτικη μαζί χα χα :)

    ReplyDelete
  19. the passenger, ναι καλά, κάναμε και το Seven το Studio 54! Δεν είπα ότι τα άλλα είναι σούπερ, το δε hustle άρχισε και βάζει και αδιάφορη μουσική. αλλά οκ...ουφ δεν ξέρω. Περνώ την αντικοινωνική μου φάση τώρα.

    ReplyDelete