Sunday, September 27, 2009

If there's a rocket tie me to it


Η ώρα είναι 2300, είναι Κυριακή και γω είμαι σπίτι.
Άρα δεν έχω βγει, δεν έχω πάρει τα τηλέφωνα για έξοδο - για τα οποία σε πρήζω συνεχώς- και δεν είμαι έξω για χαλαρό ποτάκι.
Επίσης ναι, κάθομαι στον καναπέ. Αλλά δεν είμαι με γκομενικό, ούτε βλέπω σειρές, ούτε διαβάζω βιβλίο και ούτε μιλώ στα τηλέφωνα. Όχι φυσικά.
Γιατί αυτό που κάνω είναι η ρουτίνα της ζωής μου τα τελευταία 4-5 χρόνια.
ΔΟΥΛΕΥΩ.
Μάλιστα. Κυριακή.
Και όχι, δεν δουλεύω για έξτρα λεφτά. Όχι , όχι. Απλά κάνω πράγματα της δουλειάς για να προλάβω τα άλλα της βδομάδας που έρχεται.
Ωραία εικόνα ε;

Σε κάποια φάση απόψε μιλω με sms με φίλη για άσχετο πράγμα. Και με ρωτάει τι κάνω. Και τότε μου 'ρχεται η φλασιά. ΡΕ ΦΙΛΕ....γιατί δηλαδή εγώ να δουλεύω Κυριακές και Σάββατα; Και όταν δεν το κάνω το μεσημέρι ή το πρωί, να το έχω το βράδι;
Εκνευρίζομαι. Η φίλη μου είπε πως είναι απλά φάση και πως αυτό θα οδηγήσει κάπου.
Που;


Δεν γίνεται απλά, να δουλεύω λίγες ώρες, να συμπαθώ τη δουλειά μου, να παίρνω κάποια λεφτά και να μην δουλεύω σουκου;;

Εγώ ξέρω πως τον Οκτώβρη θέλω να πάω ταξίδι αλλά αν το κάνω, δεν θα έχω να πληρώσω τη δόση του αυτοκινήτου και δεν θα μπορώ να αγοράσω κανά ρουχαλάκι και άρα να κάνω shopping therapy όταν θα με πιάνει η κρίση.

Ένα μεγάλο ΟΥΦ!

Υ.Γ1 True Blood. Το βλέπω με τύψεις πρωινά του Σαββάτου (τύψεις γιατί....δεν δουλεύω!). Είναι καλό! Δες το.
Υ.Γ2 Το cd player του αυτοκινήτου, τις τελευταίες δύο μέρες παίζει το OST του " Κλείσε τα μάτια". Σούπερ!
Y.Γ3 (γραμμένο Δευτέρα πρωί): Θέλω να πάω σπίτι, να πάρω το νέο βιβλίο της φίλης μου της Εύης Λαμπροπούλου, να οδηγήσω κάτω κέντρο, να παρκάρω στον Τσαούση, να ανέβω πάνω, να πάω στα Καλα Καθούμενα, κα κάτσω στη σκιά, να παραγγείλω ένα παγωμένο καφέ και να διαβάζω. Αυτή είναι η μονάδική μου φιλοδοξία!! (εδώ και καιρό)

8 comments:

  1. The Passenger9/28/2009 12:22 AM

    Γύρεψε άλλη δουλειά

    ReplyDelete
  2. Συμφωνω με Passenger

    ReplyDelete
  3. mia douleia stin kivernisi xreiazesai agapi mou, kai as ti snomparoun kapoioi. na teleiwneis mesimeri (kai telos), kai naxeis mono tetarti apogevma. giati i zwi toulipa mou einai auto pou symvainei enw esy agxwnesai na ta prolaveis ola!
    den ginete na douleveis ws tis 7 - opws les- kai na prepei na douleveis kai savatokyriaka. ELEOS. kati paei poli la8os me ti douleia sou. H esy exeis analavei para polles ey8ynes i to afentiko sou fortwnei para polles. kati prepei na kaneis, krima ine na ksodeveis ta kalitera xronia tis zwis sou se -tosi- douleia!

    ReplyDelete
  4. αχ τουλιπούλα υπομονή!
    αν σου αρέσει η δουλειά σου και σου προσφέρει ευχαρίστηση αυτό που κάνεις μπορείς μπορείς να δεις το εξτρα ωραριο σαν ενα από τα αρνητικά της. δεν νομίζω να υπάρχει δουλειά χωρίς αρνητικά.
    αν όμως δε σου αρέσει ή τη βαρέθηκες και επιπλέον σε κουράζει και η έξτρα ώρα που πρέπει να τρως σ’αυτή ίσως είναι καιρός να ψάξεις για κάτι άλλο.
    όπως και να το κάνουμε πάντως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.
    κι όσο για τα ταξίδια... είναι πιο γλυκά όταν τα περιμένουμε κι ανυπομονούμε γι’αυτά! ε;
    καλημέρα!

    ReplyDelete
  5. the passenger, έτσι όπως τη θέλω δεν θα τη βρω πουθενά!


    tinkerstell, εγώ να δεις!

    pax, ρε συ το σκεφτόμουν και γω αυτό με τους κυβερνητικούς. Μια χαρά είναι. Θα σχόλαγα στις 230, θα πήγαινα το γυμναστήριό μου και στις 6 θα πήγαινα για καφέ. ΝΑι η δουλειά μου δεν ειναι νορμάλ και ναι κάνω πολλά. και ο μισθός ο ίδιος.Τι να κάνω; Γι αυτό και γω τόσο καιρό σκεφτόμουν να στείλω βιογραφικά στην Αθήνα. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο.

    Dorothea, καλημέρα! Μ αρέσει η δουλειά μου σε αυτή τη φάση αλλά το έξτρα ωράριο πραγματικά με ενοχλεί πάρα πολύ. Δεν ξέρω...απλά θα σκάσω υποθέτω.

    ReplyDelete
  6. Τουλιπάκι, άμα σου πω ότι σενίωθω πάρα πολύ μευτήν την εγγραφή! Με την μόνη διαφορά ότι εγώ δεν έχω ξεκινήσει ακόμα να δουλεύω σκ αλλά ξέρω ότι καραδοκεί στην γωνία και τρέμω μόνο στην ιδέα του!

    Και αυτό που μεπηρέαζε περισσότερο μέχρι πριν κάνα μήνα ήταν τα τρελλά αρνητικά σχόλια των συναδέλφων για τους ιδιωτικούς υπάλληλους.

    Αλλά μετά σκέφτηκά αμά είχα χρόνο ταπογεύματα θαχα ευκαιρία να μάθω ακόμα μια ξένη γλώσσα,να κάνω μάθηματα χωρού, να ανακατευτώ σε ομίλους, να κάνω σεμινάρια και επίσης να βλέπω τους φίλους μου με πραγματική όρεξη και ενέργεια και όχι να σέρνομαι για ένα ποτό μεσοβδομαδιάτικα και να παλεύω να συγκεντρωθώ σ΄αυτά που μου λένε.

    Τουλιπίτσα για να καταλάβεις έφτασα στο σημείο να συμφωνώ με την μαμά μου σ'αυτό το θέμα, κι'όμως δεν μπορώ παρά να της αναγνωρίσω ότι κάπου σ'όλα τα τρελλά που μου λεέι έχει δίκαιο!

    ReplyDelete
  7. χμμ.. τουλιπάκι μην ακούς για τους κυβερνητικούς! όπου κι αν πας αν πονείς τη δουλειά σου τις έξτρα ώρες χωρίς αντίκρυσμα θα τις βάλεις..

    η διαφορά είναι ότι στους κυβερνητικούς/ημικρατικούς ναι μπορείς και να χαλαρώσεις κάπως κάποιες φορές..

    ReplyDelete
  8. Alice, εμ ναι αυτό λέω και γω. Φτάσαμε στο σημείο όταν έχουμε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο να μην ξέρουμε τι να τον κάνουμε. Ενώ αν το είχες δεδομένο θα προγραμματιζόσουνα πιο εύκολα.

    Mary, ναι το ξέρω. Αλλά αν εισαι κυβερνητικός και σ αρέσει η δουλειά σου, άντε να δουλέψεις ως τις 4. Ενώ εδώ, παίζει και το 7 και το 8. Και με όχι τόσο καλό μισθό όσο οι κυβερνητικοί και οι ημικρατικοί.

    ReplyDelete