Wednesday, September 23, 2009

Cause you 're hot and you 're cold


Αυτός ο καιρός είναι μέσα στην ψυχοπάθεια.
Εκεί που μας "πήρε" στην κυριολεξία με τον ανεμοστρόβιλο ( εγώ εκείνη την ώρα, είχα μπλέξει μέσα στην Μακαρίου στην απόπειρά μου να περάσω από τα mac για καλλυντικά. Φυσικά, με το που περπάτησα ένα μέτρο στο πεζοδρόμιο ξαναμπήκα στο αυτοκίνητο, παπί και με το χαλάζι να μου γρονθοκοπάει το τζάμι), τώρα είμαστε έτοιμοι να πάμε παραλία.

Δεν μπορώ αυτή την αβεβαιότητα! Σήμερα φόρεσα για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν, τζιν με τη λογική ότι αφου ψες το βράδι φόρεσα φόρμα και ήμουν οκ, θα ήταν ότι πρέπει το τζιν. Κι όμως όχι. Ζεσταίνομαι. Είμαι έτοιμη να πετάξω το φλιτζάνι με τον καφέ φίλτρου από το παράθυρο και να φτιάξω φραπέ. Και επίσης να βγάλω το παντελόνι και να φορέσω σορτσάκι.

Άσε που αυτές τις μέρες μου έρχεται εκείνη η μυρωδιά των βρεγμένων φύλλων στους δρόμους της Αγγλίας. Αχ, τι ωραία που ήτανε. Δρόμοι συγυρισμένοι, πολλά δέντρα, φύλλα πορτοκαλι-κίτρινα-πράσινα να γυαλίζουν στη βροχή και κρύο, ίσα ίσα για να φορέσεις ένα τζιν μπουφάν. Να περπατώ στους δρόμους, να προσέχω να μην γλυστρίσω και να είναι όλα καινούρια.

Νομίζω με έπιασε η νοσταλγία για τα φοιτητικά μου χρόνια. Αν ξανακούσω ακόμα ένα 20αρι ή 18αρι να διερωτάται αν θα του αρέσει η φοιτητική φάση , θα το πατήσω με το αυτοκίνητο.

Ήταν καταπληκτικά χρόνια! Αν εξαιρέσεις κάποιες άγριες καταστάσεις (κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν βλαμμένες συγκάτοικους, μια βραδιά που δεν είχα που να μείνω και δύο φρονιμήτες που με διέλυσαν), ήταν σούπερ ντούπερ!

Φυσικά, άλλο τα undergraduate χρόνια στο campus και άλλο το master στο Λονδίνο. Εντελώς διαφορετικές φάσεις. Αλλά ήταν εκείνα τα χρόνια που με καθόρισαν ως άνθρωπο.

Γι αυτό σου λέω, αν σπουδάζεις ακόμα ή ετοιμάζεσαι να αρχίσεις, απλά ΕNJOY.

Άντε πάω να φυλάξω κουβέρτες και να ετοιμαστώ για party με art κόσμο ( έχουν πλάκα τελικά - από κοινωνιολογικής άποψης)

Υ.Γ1 Είδα το "Κάτι Ψήνεται" στο ΡΙΚ1, έχει πλάκα!
Υ.Γ2 Το "He is just not that into you" λέει αλήθειες. Μην το δεις με γκόμενο όμως.
Υ.Γ3 Ψάχνω κουρτίνα για το δωμάτιο γραφείο/ιερός χώρος βιβλίων και cd. Ιδέες;

15 comments:

  1. Τι εννοεί ο ποιητής δεν είχες που να μείνεις; Θέλουμε λεπτομέρειες! :Ρ

    Τι κουρτίνα ψάχνεις ακριβώς;

    ReplyDelete
  2. Ε, τώρα θέλω να φύγω για Λονδίνο. Εδώ μου δημιούργησες νοσταλγία εμένα που επιστρέφω σε 5 μέρες. Thaaanks. Φυσικά ο καιρός το ίδιο σκατό είναι εκεί, αν όχι χειρότερα!


    By the way, it's never too cold για φραπέ.

    ReplyDelete
  3. βρε τουλιπάκι.. ..κι εγώ πριν μια βδομάδα είχα μια έντονη αίσθηση πως είμουνα λέει στην άκρη της οξφορντ στριτ.. τοττεναμ κορτ ροουτ μεριά.. και να σκέφτομαι αν θα πάω προς foyle's, κανα βιβλιοπωλείο ή κανα θέατρο.. ή αν θα ανέβω προς πάνω.. ..ήταν τέλεια αίσθηση!! :)

    ReplyDelete
  4. The Passenger9/23/2009 8:34 PM

    Μεν ξεχάσεις να βάλεις τζιαι όπισθεν όμως

    You know, to make sure.

    ReplyDelete
  5. φοιτητική ζωή...αχ, τι μου θύμισες τώρα! και μένα όντως, μια απ' αυτές τις μέρες που έβρεξε, μου ήλθε στη μύτη μια μυρωδιά βρεγμένου χώματος απο Αγγλία...
    για κουρτίνα σίγουρα κάτι πολύ παιχνιδιάρικο και χρωματιστό θα σου σύστηνα!

    ReplyDelete
  6. Axxx... fititiki zoi... So looking forward to that *Drooling-face*

    ReplyDelete
  7. υγ. έβλεπα πέρσυ το κάτι ψήνεται και νομίζω είναι πολύ καλό. να το βλέπεις!

    έχεις απόλυτο δίκιο: ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! αν σε κάποιον δεν αρέσουν σημαίνει ότι είναι πολύ κολλημένος στην μάμα του ή τώρα πήγε κι ακόμα να εγκληματιστεί..

    υγ2. πειράζει που ξεκίνησα με το υστερόγραφο? :)

    όσο για τον καιρό όντως έχει γυρίσματα αλλά έτσι είναι το φθινόπωρο όπως και η άνοιξη, έχουν αστάθεια!

    καλημέρα τουλιπούλα μου!

    ReplyDelete
  8. Leni, δεν έκατσε μια φάση με ένα διαμέρισμα που βρήκαμε στο Λονδίνο, ήταν η τελεύταία μου βραδιά στο ξενοδοχείο, δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια. Ε παρολιγο να ήμουν άστεγη. τελικά κοιμήθηκα στο πάτωμα, του δωματίου μιας φίλης μια ώρα μακριά από εκεί που ήμουν!
    Κουρτίνα- μάλλον να έχει "υφή", όχι πολλά χρώματα.

    pollopaiti, ο καιρός είναι μια χαρά γιατί ξέρεις ότι θα βρέξει και ότι θα φοράς μπουφάν και τα σχετικά. Πάντως το Λονδίνο, αν έχεις παρέες/φίλους , είναι σούπερ με ότι καιρό και αν έχει.
    Θα φυλάξω την φραπεδιέρα μάλλον το σ/κ!

    mary, ναι δεν είναι τέλειες εκείνες οι περιοχές; Γυρω από covent garden, μέσα από soho. και noting hill. τέλεια, αχ!

    ReplyDelete
  9. the passenger, χα χα ναι!

    marcella, τελικά θυμηθήκαμε πολλοί τα φοιτητικά μας και την Αγγλία αυτές τις μέρες! Κουρτίνα, όχι πολύχρωμη. Δεν θα κάνω παιδικό δωμάτιο :)

    findthatinch, ατε ατε καλή χρονιά!

    Dorothea, εμένα μου λες για αστάθειες. Το χει η εποχή λες ε; Καλημέρα!

    ReplyDelete
  10. Ναι ο μανιοκαταθληπτικός καιρός επέλλανεν μας και ιντίντ εχτές ήταν ζέστη (και σήμερα κάπως)...

    Ωραία η φοιτιτκή ζωή εν λέω και εγώ θα θελα να σπούδαζα εξωτερικό μόνο για τούτο τον λόγο αλλά εμείναμε δαμέ, εν αλλιώς τα πράματα στην Κύπρο (πλιιιιζ μεν με πατήσεις :P είμαι νέος ακόμα) Αλλά ναι άλλη φάση τώρα...

    ΥΓ.2--> Είδα το και σκέφτομαι σαν ποιαν εννα καταλήξω...
    ΥΓ.3--> ΙΚΕΑ εκοίταξες?

    ReplyDelete
  11. Γεια σου Ιθάκh-man, και σημερα ζέστη έχει και το βράδι κρύο! χα χα τι εννοείς σε "ποια"; υπάρχουν πολλές; εύγε! ναι θα πάω ΙΚΕΑ σήμερα να δω. Και όχι δεν θα σε πατήσω γιατί τουλάχιστον εσύ θα ήθελες να σπούδαζες εξωτερικό!

    ReplyDelete
  12. Foititika xronia forever....poios xezei ta ma8htika...

    ReplyDelete
  13. ασε βρε τουλιπιτσα και παρολιγο να παθω καρδιακο οταν γυρισε μια πρωτοετής και μου είπε ότι η φοιτητική ζωή στο Λονδίνο είναι BORING!!!! OMG!!! ΥΓ2: εγώ γέλασα περισσότερο με το βιβλιο.. όντως λέει αληθείες... το είδα με γκόμενο...λες γι' αυτό να είναι πρώην???

    ReplyDelete
  14. Στο πάτωμα ε; :/ Παρά στο αίθριο;
    (τα κόκκαλα μου)

    Αγόρασα lovely κουρτίνα από ΙΚΕΑ, μια μπλε see-thru με μεγάλα ακόμα πιο see-thru λουλούδια. I really like!

    ReplyDelete
  15. gnapp, γιατί δεν την έδειρες την ξενερωτη;;;
    ααα ο γκομενος εγινε πρωην; χα χα δεν νομίζω να κάθονται να φιλοσοφούν οι άνδρες τις ταινίες

    Leni, πατωμα σε χάλια μοκέτα dorm πανεπιστημίου. τραυματική εμπειρία. Θα πάω και γω ΙΚΕΑ. Είδα κουρτίνες σούπερ στο ζαρα αλλά είπα να δω και κάτι λιγότερο από 60 ευρώ.

    ReplyDelete