Wednesday, September 02, 2009

All but the people


Ένας anonymous μου την είπε κανονικότατα στο περασμένο post. Ότι γράφω τα ίδια και τα ίδια. Δεν είναι ότι έχει και άδικο, έχω πλήρη επίγνωση της φάσης.

Αλλά καλέ μου anonymous, πολιτικά δεν γράφω- αρνούμαι-, αθλητικά δεν έχω ιδέα, κοινωνικά π.χ. αδικίες στο σύστημα, ε δεν πάει εδώ, τότε τι έμεινε; Ο κόσμος γύρω μου, οι φίλοι, οι συγγενείς, οι έρωτες. Οι γκρίνιες, τα πάνω και τα κάτω, οι προβληματισμοί και οι αναλύσεις.

Οπότε από ένα σημείο και μετά, εκτός και αν κάνεις την κοσμοϊστορική αλλαγή στη ζωή σου π.χ να τα αφήσεις όλα και πας σε ναό στην Ινδία να προσεύχεσαι, όπως έκανε η ηρωίδα του Eat, Pray, Love, τα πράγματα δεν έχουν ιδιαίτερες διακυμάνσεις.

Τέλοσπάντων, ας κάνω μια απόπειρα να ΜΗΝ ασχοληθώ με σχέσεις παντός είδους.


Το βιβλίο της Ζυράνα Ζατέλη "Το πάθος χιλιάδες φορές", δεν το προχώρησα πέρα από τη σελίδα 100κάτι. Βαρέθηκα, είναι "βαρύ" και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ποιος γράφει τη σήμερον ημέρα ένα βιβλίο 700 σελίδων; Και γιατί κυρία μου, πρέπει να διαβάσω για ένα δείπνο που έγινε ( όπου οι περισσότεροι καλεσμένοι είναι ήδη πεθαμένοι) σε 50 σελίδες; Γιατί; Έχω διαβάσει πολλά βιβλία. Αλλά αυτό...ειλικρινά μόνο με lexotanil.

Έχω αρχίσει τα έξω δειλά δειλά. Βαριέμαι γενικά όμως. Προτιμώ παραλία και να χαζεύω τον βυθό με τα κίτρινα goggles μου. Απόψε θα πάμε Sushi La. Αυτό το έχω πεθυμήσει. Φυσικά καθόλου δεν μου λείπει οτι θα σκάσω το 50ευρω αλλά τέλοσπάντων. Αύριο θα έχει μινιμάλ πρόγραμμα, μάλλον σπίτι και καμιά σειρά ( και δουλειά εννοείται).

Τώρα που είπα σειρές, έχω κατεβάσει to πρώτο σεζόν True Blood και ανυπομονώ πολύ να το δώ γιατί το έχουν κάνει οι δημιουργοί του Six Feet Under. Άσε που ο Unshaved Bastard μου είπε πως έχει καλύτερους τίτλους αρχής από το Dexter και αυτό με ιντριγκάρει.

Προς το παρόν, όποτε έχω ώρα - δηλαδή ποτέ- βλέπω κανά επεισόδιο Lie to Me. Τι θεός που είναι ο Τim Roth. Κατηγορίας House.

Πραγματικά έχω βαρεθεί το facebook. Βασικά έχω βαρεθεί τον εαυτό μου να το χρησιμοποιεί. Τρώω ώρα να φυτεύω δέντρα και λάχανα, να ταϊζω τα γκαρσόνια και τους σεφ μου ΚΑΙ να σκοτώνω κόσμο στο Mafia Wars. Και το ότι μπαίνω στον πειρασμό και ανακατεύω τα profile των φίλων μου για νέες φωτό κλπ ειλικρινά καθόλου δεν μ' αρέσει.

Αυτό το γυμναστήριο όλο λέω πως θα το αρχίσω και τίποτε δεν κάνω. Πριν δυο μέρες έφτασα ως την πόρτα του για να διαπιστώσω που ούτε πετσέτα ειχα πάρει, ούτε αθλητικό σουτιέν. Και έτσι έφυγα - καλά οκ βαριόμουνα κιόλας. Πήγα σούπερμαρκετ όπου έκανα ΕΛΑΧΙΣΤΑ ψώνια, κυρίως πράγματα για υγιεινή διατροφή και πλήρωσα 67 ευρώ. Δεν βοηθάει στο να μαγειρεύεις αυτή η ακρίβεια.


Οκ, είμαι στο τσακ να αρχίσω να μιλώ για γκομενικά, φίλους και γνωστούς οπότε σταμάτω.

Στο επόμενο ποστ!


Υ.Γ1 Αν μου έλεγε κάποιος να δουλεύω στην κυβέρνηση, ναι μεν θα μ' άρεσε η ιδέα ότι δεν θα δούλευα ως τις 7 και κάποιες Κυριακές, αλλά δεν ξέρω τι θα έκανα από τις 3 και μετά. Με φοβίζει λίγο ο πολύς ελεύθερος χρόνος.
Υ.Γ2 Ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου άρχισε; Τί παίζει από σινεμά;
Υ.Γ3 Γιατί να δώσω 40 ευρώ για συναυλία από Έλληνα ή Κύπριο τραγουδιστή από τη στιγμή που με μόνο 30 ευρώ έχω δει Massive Attack στον Λυκαβητό;

30 comments:

  1. Giati na dosw sto ellanta 40 euro na dw kapoion pou htan sta ntouzenia tou prin 10-20-30 xronia kai apo tote den exei bgalei disko tis prokopis, otan stin Benicassim eida Morissey-Strokes-Franz Ferdinand-Dinosaur Jr-Justice kai 40 allous me 80?

    ReplyDelete
  2. True Blood = true masterpiece!
    Eida to 1 season se 3 meres. Afou teleiwnei to 1 epeisodio kai den antexeis, PREPEI na katevaseis kai to allo, kai to allo...
    8a perimenw na to deis gia na grapsw kana post :P

    Enjoy!

    ReplyDelete
  3. The Passenger9/02/2009 5:56 PM

    You've become a workaholic then

    ReplyDelete
  4. έλεος, τουλίπα μου, που θα μας πουν και οι ανώνυμοι τι θα γράφουμε στο δικό μας μπλοκ! σκέψου να μπει στο δικό μου δηλ.! αλλά να σου πω, δικά μας είναι ότι θέλουμε λέμε σ' αυτά! άιντε να ιδώ!
    αμάν κι εγώ έχω βαρεθεί αρκετά το facebook. παράτησα και τις φάρμες και όλα!
    υπάρχουν πολλά και ποιοτικά πράγματα out there να κάνουμε, πίστεψε με. ή μάλλον θα στα πω στο επόμενο μου ποστ.

    ReplyDelete
  5. Πιάσε ένα νέο γύρο με Οργουελ να στανιάρεις και θα με θυμηθείς!:)
    Πρόσφατα (ξανα)διαβασα το "Λιοντάρι και ο Μονόκερως" και πρόσεξα πράγματα που δεν είχα προσέξει...
    Φοβερά τσιτάτα! Λες και τα έγραφε 60τόσα χρόνια πριν για αυτα που συμβαινουν σήμερα εδώ πέρα, αν εξαιρέσεις τις αναφορές στη βρεττανική αυτοκρατορία.

    -->> Ζατέλη; ΜΠΛΙΑΧ :Ρ

    ReplyDelete
  6. λοιπόν τουλιπάκι..
    για το βιβλίο της ζυράννας τα ίδια έπαθα κι εγώ..
    για την κυβέρνηση και τον ελεύθυρο χρόνο.. δεν έχεις άδικο.. άσε που υπάρχει και σχετική κουλτούρα κυβερνητικού..
    για τον όμιλο.. δεν άρχισε πιστεύω γιατί δεν ήρθε ακόμη το πρόγραμμα στο ταχυδρομείο..
    για τα 40 εύρω για συναυλία.. να θυμάσαι και τα 150 που έδωσες στο μεταφορικό και στη διαμονή αθήνα :) ..έλα ρε συ.. το 50ρικο στο sushi λα μια χαρά το δίνεις!!!

    ReplyDelete
  7. μα και το προηγούμενο της ζυράνας ζατέλη ήταν τεράστιο αλλά προσωπικά το λατρεύω. αυτό όπως σου είπα δεν το ξεκίνησα αλλά είμαι σίγουρη πως θα το τελειώσω χωρίς να χρειαστώ λεξοτανιλ, ξαναξ κτλ. αν χρειαστώ θα σου πω πάντως :)

    όλα στην κύπρο είναι πλέον πανάκριβα ΧΩΡΙΣ να έχουν την ανάλογη ποιότητα - εκτός από ελάχιστες εξαιρεσεις. μπορείς όμως να περάσεις και τέλεια χωρίς να δώσεις δεκάρα.
    για παράδειγμα βγάζοντας βόλτα το σκύλο μου στην παραλία περνώ άψογα, αθλούμαι, βλέπω όμορφη θέα - θάλασσα, άμμο, ηλιοβασιλεματα - και δεν τα χώνω γερά σε κανένα που σκέφτηκε να κάνει γερή μπάζα με ένα ακόμα χαζο-μάγαζο με ηλίθια μουσική και φαγητό που τρυπάει στομάχι.

    σορρυ για το ξέσπασμα, αλλά έχω βαρεθεί όλους αυτούς που έχουν ένα έτσι κι έτσι χώρο, προσωπικό που δεν έχουν εκπαιδεύσει, δεν ξέρει ελληνικά, δεν ξέρει αγγλικά, μιλά μόνο τη γλώσσα του και α ναι ξέρει να κάνει και χειρονομίες (σίγουρα στα συν αυτό!..) κι άρα με εξυπηρέτηση κουρέλι και νομίζουν ότι σου κάνουν και χάρη που σου τα πέρνουν γερά..

    ουφ τα είπα και ξαλάφρωσα :)

    ReplyDelete
  8. Mia xara ta les!
    Biblioprotasi: Then we came to the end by Joshua Ferris
    egw ayto teleiwnw twra.

    ReplyDelete
  9. Books huh...

    I used to read books back to back

    Then I realised that the more books I read the harder it was to return to reality

    It's like their pages twist and turn, rising up as if they were alive, folding around and around your body, your neck, turning you into a mummy while you are sitting there,drinking your coffee.

    ReplyDelete
  10. Ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός τουλίπα!

    ReplyDelete
  11. κόρη μου;; ό,τι θέλεις να γράφεις, άτε να σε δω που εψάρωσες τωρά! αν και καταλαβαίνω πώς είναι να επηρεάζεσαι από κάποια σχόλια.

    από Ζατέλη διάβασα μόνο μια μικρή ιστορία με κάποιον που στο τέλος ήταν κάττος... αλλά τες ατ'εέιωτες περιγραφές εν τες έχω καθόλου. Έπαθα την με το όνομα του Ρόδου μίshιμου. 8 σελίδες για να περιγράψει μιαν πόρτα.


    Τρού μπλάτ ε; Χμ, να το δοκιμάσωμεν.

    ReplyDelete
  12. facebook,facebook,facebook...από κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε και κατέληξε να είναι κίτρινη φυλλάδα τύπου "χώρισε ο συμμαθητής μου από το δημοτικό" και δώσε τα σκυλοκαψουροτράγουδα... MOVE ON επιτέλους!!!

    ReplyDelete
  13. Εγώ τα φταίω όλα στον Σεπτέμβρη και ειδικά στη πρώτη εβδομάδα του αυτού του μήνα!
    Πολύ μου τι σπάει αυτό το μετέωρο αίσθημα ότι ούτε τις καλοκαιρινές δραστηριότητες θέλω να συνεχίσω, μα ούτε να παραδεκτώ ότι μπαίνει χειμώνας.
    Ας είν καλά οι σείρες, Heroes season 1 μεταμανίας!

    ReplyDelete
  14. zappa, ο καθένας με τη χώρα του. Και στην τελική γιατί να δώσεις λεφτά όταν στην ΝΥ ή στο Λονδίνο κάνουν κατά καιρούς δωρεάν συναυλίες;!


    Marl3n,ναι μην γράψεις! Φυσικά όπως πάω, μάλλον σε καμιά βδομάδα με βλέπω να αρχίσω να το βλέπω. Άντεξε. Και δες και λίγο Lie to me.

    the passenger, και όπως πάω ΚΑΙ alcoholic.

    ReplyDelete
  15. marcella, μεγάλη παγίδα το facebook! Περιμένω το ποστ σου τότε!

    Rodia, λες να επιστρέψω στους παλιούς; Θέλω βιβλία που να μπορώ και εγώ να έχω αναφορές σε αυτή τη φάση. Νεύρα με τη Ζατέλη. Λυπάμαι τα 24 ευρώ που έδωσα για να το πάρω ( από το νησί).

    Mary, χα χα τέλεια μου έδωσες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα! Στο Sushi La έδωσα 43. Εμεινα μέσα ψες άρα το μπαλάνσαρα. Δεν θα με πείραζε να ήμουν κυβερνητικός σε αυτή τη φάση...

    ReplyDelete
  16. Dorothea, θέλω να βάλουμε ένα στοίχημα. Αν καταφέρεις να βγάλεις αυτό το βιβλίο της Ζυράνα, θα σε παραδεκτώ. Αλλά δεν το βλέπω να κερδίζεις! Ας μην μιλήσω για το σέρβις εδώ γιατί θα γίνει ποστ ( ααα θα το κάνω ποστ!)


    kotosalata, πουυ εισαι!!! :) σημειώνω την πρόταση!

    the passenger, καλά να μην το παρακάνουμε κιόλας. Τα βιβλία, τα καλά κιόλας, σου ανοίγουν το πνεύμα.

    ReplyDelete
  17. Τουρνέ, στη φάση που είμαι νιώθω πως και 1 ώρα να έχω ελεύθερο δεν θα ξέρω τι να πρωτόκάνω. Το πολύ πολύ να έκανα ένα άθλημα πχ τένις. Εσύ έχεις εκεί στο νησί;


    Sike, όχι δεν ψάρωσα! Αλλά αφού όλο για σχέσεις μιλάω. Τελοσπάντων. Αυτό το Ρόδου που λες είναι εκείνο "με το παράξενο όνομα..." something. χα χα@πορτα. Εμ άμα σου λέω!

    ReplyDelete
  18. Clementine, είναι ότι πιο "κλειδαρότρυπα". Το έχω βαρεθεί. Από την άλλη βρίσκεις φίλους που έχεις χάσει κλπ.

    alice, να πηγαίνεις θάλασσα. Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αρνούμαι!

    ReplyDelete
  19. Αμα συνεχίσω να πηγαίνω θάλασσα, θα καταντήσω μια μαύρη αχιβάδα!
    Και τώρα που με επιασε το πατριωτικό: θηβαίος 25 ευρω, Αρβανιτάκη - Ασλανίδου 35-40 ευρώ, Αλκίνοος 35 ευρώ, αλλά Dulce Pontes μόνο 18 ευρώ... κάτι δεν πάει καλά. Ποίος καθορίζει τις τιμές;

    ReplyDelete
  20. Alice, πανακριβοι όλοι! η dulce είναι επιχορηγημένη από τα ΚΥΠΡΙΑ εξ ου και η τιμή. Τους άλλους τους φέρνουν ιδιώτες. Κοίτα, έχω πει πως μόνο για σουπερ παραστάσεις ή νέα προγράμματα ή καλλιτέχνες που δεν έχω δει, θα τα δίνω.Ουτε στη Γαλάνη που μ αρέσει πολύ έδωσα τα 30 ευρώ στο RED

    ReplyDelete
  21. The Passenger9/04/2009 5:42 PM

    Αν σου το ανοίξουν πολλά μετά εννα ξεχειλωθεί όμως.

    ReplyDelete
  22. The Passenger9/04/2009 9:20 PM

    Anyway, my 2 cents is recommending Haunted by Chuck Paluhniuk. Be warned, it's not for the faint hearted.

    ReplyDelete
  23. Σε πληροφορώ ότι στο "με πάθος..." η σκηνή του δείπνου ολοκληρώνεται στην σελίδα 193. ΕΛΕΟΣ. Έχω φτάσει με το ζόρι στην 500. Το παράκανε η Ζατέλλη αυτή τη φορά.
    Μην ψαρώνεις, γράφε ότι θέλεις!
    Πολλά τα λεφτά για συναυλίες, προτείνω τοιχούι πάνω που τα τείχη για Dulce Pontes και νωρίς θεσούες γύρω που το Σκαλί για εκεί συναυλίες. Μπύρα από το περίπτερο, 1,20.

    ReplyDelete
  24. Μπορείς να πας για μπάνιο, για τάβλι σε στο σπίτι κάποιου φίλου, για πεζοπορία στο δάσος ,για κανα μπασκετάκι , να διαβάσεις κανα βιβλίο ή να σερφάρεις λίγο στο διαδίκτυο.
    Πράγματά πάντα έχεις να κάνεις ό χρόνος είναι το θέμα.

    ReplyDelete
  25. the passenger, δεν είμαι 25 για να ανησυχώ για ξεχειλωμένο μυαλό , ότι έγινε έγινε. Το πρόβλημα είναι ο ελεύθερος χρόνος για να διαβάσω βιβλία. Και τι δεν θα δινα να είμαι μια καθημερινή μερα φθινοπώρου, ένα πρωινο, στα Καλά Καθούμενα να πίνω καφέ και να διαβάζω τσάι!! ΜΕρσί για το βιβλίο. θα το ψάξω!

    eolica, ρε συ μου έχει πει συνάδελφος το τέλος και γενικά τι γίνεται - αυτή ηρωίδα, το έχει διαβάσει ολόκληρο και απο φαν της Ζατέλη έγινε απλά έξαλλη- και δεν ενθουσιάστηκα. Οσο για συναυλίες, θα σε δω στο τοιχούι! Α Αλκίνοος στο Σκαλί ε;;

    Τουρνέ, μωρέ το ξέρω. ΑΝ είχα ελέυθερο χρόνο...ασε με...πονάει πολύ το θέμα αυτή την περιόδο!!

    ReplyDelete
  26. Τhe Passenger9/05/2009 12:34 PM

    Ε πιάσε άδεια τότε :)

    Seriously, if you don't have time make time, no matter how big the workload is.

    ReplyDelete
  27. μακάρι να ήταν τόσο εύκολο passenger! αλλά όταν πάρω άδεια θα πάω καλά καθούμενα να κάτσω με βιβλίο :)

    ReplyDelete
  28. Τουλιπάκι μου, μπορεί να χεις δίκαιο αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ζωή χωρίς παραστασείς, τα θέατρα, οι συναυλίες κλπ. Και ειδικά χωρίς τους αγαπημένοι μας τραγουδιστές, γτ είναι σαν παλιοί φίλοι. Όσο ακριβό και ναναι το ***εισητήριο, πάντα θα μπαίνεις στον πειρασμό να πας.

    ReplyDelete
  29. ναι Alice, δεν λέω το αντίθετο. Απλά αντί να πάω σε 10 παραστάσεις που θέλω σε ένα μήνα, θα πάω μόνο στη μια ή στη δύο. Έχουμε και δόσεις!

    ReplyDelete
  30. Ατιμες δόσεις!

    Μαζί σου. Θα σε δω στην urban παράσταση λοιπόν. ;ο)

    ReplyDelete