Thursday, September 10, 2009

If we took a holiday...


Θέλω να πάω 4 μέρες διακοπές. Σε ευρωπαϊκή πόλη. Θέλω άδεια. Τώρα.


Δεν έχω λεφτά. Έχω πήξει στους γάμους και στα γενέθλια. Δεν έχω ρούχα για γάμους. Ούτε παπούτσια. Ειδικά το τελευταίο με προβληματίζει. Παπούτσια. Τι παίζει τώρα; Το Zara έχει φέρει ωραία φορεματάκια;

Αυτό το σύνδρομο να μην μπορώ πάνω από ένα μήνα εδώ ως πότε θα πάει;

Άσε που κανονικά ( βάλε τη λέξη σε εισαγωγικά αν θες) θα έπρεπε ( επίσης, εισαγωγικά) να ψάχνω σύζυγο και να κάτσω στα αυγά μου. Δεν το βλέπω να συμβαίνει. Αν διαβάζει η μάνα μου το blog μου θα πέσει από το μπαλκόνι. Με έχει στην μπούκα τα τελευταία χρόνια. Ότι πω, ότι κάνω απλά δεν είναι αρκετό. Γιατί δεν έχω σύζυγο και παιδιά.

Θέλω ταξίδι.

Τώρα που το σκέφτομαι, θέλω Βερολίνο. Έχει 1-2 χρόνια που μου καρφώθηκε η ιδέα. Η υπόλοιπη Ευρώπη - με εξαίρεση Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη και Μαδρίτη- μου είναι εντελώς αδιάφορη.

Αν όμως, αν λέμε, είχα τα λεφτά, θα ήθελα μέσα στον Οκτώβρη να πετακτώ κάπου που να μπορώ να κολυμπώ και να αράζω σε παραλίες. Ή σε spa και θερμαινόμενη πισίνα.

Λες να βρω δεύτερη δουλειά; Αν είχε η μέρα 34 ώρες; Χμ...

Επιστρέφω στα κάτεργα.
Υ.Γ1 Ο mika βγάζει καινούριο cd. Επιτέλους κάτι χαρούμενο και ανάλαφρο.
Υ.Γ2 Γεμίσαμε free press. Αξίζει κάτι από όλα αυτά;
Υ.Γ3 Το θέμα συναυλίες/εκδηλώσεις και τα λεφτά που ζητούν πρέπει να το κάνουμε θέμα με κάποιο τρόπο. Να κινητοποιηθούμε. Εγώ μέσα πάντως.

20 comments:

  1. τουλιπούλα μου μα που ζω εγώ; γεμίσαμε free press? εγώ γιατί ξέρω μόνο τη city?
    όσο για το βερολίνο... γιατί δεν πας να μείνεις εκεί; μάθε τα γερμανικούλια σου και πήγαινε! εκεί να δεις εγκεφαλικό η μαμά σου :)

    ReplyDelete
  2. βερολινό ολέ, τουλίπα μου! παίζει να πάω τα χριστούγεννα! μη σκας, κορίτσι μου, για άντρες και λοιπά. οτι είναι να έλθει θε να ΄λθει. μέχρι τότε, κοίτα να περνάς τέλεια!

    ReplyDelete
  3. Μην ξαναπολογηθείς για την διαφορετικότητα σου τουλιπάκι, που στην τελική δεν είναι καν διαφορετικότητα. Από πότε δηλαδή είναι κανόνας ότι πρέπει να παντρευόμαστε και πότε. Δική μας η ζωή, άμα θέλουμε της βάζουμε φωτιά και την καίμε, σωστά?:οΡ

    Βερολίνο ολέ, παίζει να πάω και γω τον Φεβρουάριο.

    Θα το ψάξω για το θέμα τον παραστάσεων/τιμώς και θα σε ενημερώσω αν υπάρχει κάτι καλό που μπορούμε να κάνουμε.

    ReplyDelete
  4. Εγώ ένα έχω να παρατηρήσω: Όλες οι singles αντιμετωπίζουμε πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα: απενταρίες, τάσεις φυγής και μια μαμμά που θέλει απεγνωσμένα να μας παντρέψει...ουφφφου....

    ReplyDelete
  5. Συμφωνώ για το Βερολίνο, να πας. Και δε θέλει πολλή άδεια, ούτε πολλά λεφτά. Ένα πσκ είναι οκ για να ξαλλεγράρεις, και παίζουν θεόφτηνα χόστελς (θες κανένα λίνκι;).

    Και προς θεού, μην ασχολείσαι με τη μάνα. Η δουλειά της είναι να γκρινιάζει, κι η δική σου δουλειά να μην την ακούς!

    Άσε δε αυτό με τους γάμους: κι εγώ έχω τρεις μέσα στο επόμενο δίμηνο, κι άλλοι τρεις αρχές του χρόνου!
    Φτάνει πια! Τα έξοδα που θα έχουν για το διαζύγιο δεν τα σκέφτονται;!

    ReplyDelete
  6. Dorothea, κάτι Ολε, κάτι Pastel, κάτι Prima. E σίγουρα θα τα έχεις πετύχει κάπου. Δεν μ αρέσουν τα γερμανικά! Αν πήγαινα κάπου πολύ μακριά να μείνω θα ήταν ΝΥ!

    Marcella, βλέπω έχει πολλή πέραση το Μπερλίν! Αντε να δούμε ποιος θα πάει πρώτος. Για το "ότι είναι να ρθει". Με φοβίζει αυτή η φράση.

    Alice, δεν απολογήθηκα. Απλά διερωτούμαι αν μερικές φορές κάνω κάτι λάθος. χμ. Δες τι μπορούμε να κάνουμε για τις τιμές των εισιτηρίων.

    ReplyDelete
  7. Tinker, λέω να μαζευτούμε όλες και να κάνουμε κοινοπραξία! ασε ασε. αφραγκίες δεν λες τίποτα. πολλά θέματα γενικά.

    κροτίδι, θα σου στειλω μεηλ για περαιτερω ινφο εννοείται! Η μάνα....ασε ασε. ουτε γκομενο της έχω εμφανίσει ποτέ και τα έχει παίξει. Οι γάμοι μου καταστρέφουν το balance της τράπεζας. ασε ασε

    ReplyDelete
  8. The Passenger9/10/2009 9:14 PM

    A single career woman with no money?

    Either your job pays terribly bad or you have an addiction you are not telling.

    ReplyDelete
  9. Μη σκας ,όλες οι μανάδες τα ίδια λένε.

    Το παλεύω να πάω στην Γερμανία 3 χρόνια τώρα (είναι δάσκαλος ο κουμπάρος μου εκεί ,όχι ο Γιωρίκας , άλλος) και πάντα κάτι συμβαίνει.

    ReplyDelete
  10. Pane Berolino kai ase th mana na ourliazei


    its her job description

    na proteinw kai dyo ligo pio ftines enallaktikes? Praga, kai ean den exeis endoiasmous peri katexwmenwn kai loipwn, kwstantinoupoli (akoma mporeis me 80 euro?)

    ReplyDelete
  11. εμείς πάντως πόψε στον Αλκίνοο εκάτσαμε στο γρασιδάκι τζαι ακούαμε τον...Τζαι είπεν τζαι κατα την διάρκεια ότι 'το εισητήριο είναι ακριβό επειδή δεν θέλουμε σπόνσορες'. Τζαι επισκάλισεν το 'φιλοθέαμον κοινό'!!!

    Ουφφφ. Ούλλο τζαι λλιοστεύκουν τα πράματα που με πορώνουν στην Λευκωσία/ Κύπρο...
    Το μόνο που θα μπορούσα να κάμνω με τες ώρες εν να :
    1. Να γυρίζω με το αυτοκίνητο άσκοπα τζαι να σταματώ σε άσχετα καταστήματα (σήμερα π.χ. ήθελα blinds - ονομάζω το 'market research' :P)
    2. Nα κάθουμε στα καλά καθούμενα που το απόγευμα ως αργά μετά το σούρουπο τζαι να παίξει τζαι καμιά φορά το καμπαναρκό.
    3. Να σχεδιάζω την αποχώρηση μου από τη νήσο των αγίων για τη ξένη πατρίδα.

    ReplyDelete
  12. α ναι το Prima το πέτυχα αλλά είναι περιοδικό όχι εφημερίδα... γι’αυτό δεν το σκέφτηκα μάλλον. :)
    καλό Σ/Κ τουλίπα!

    ReplyDelete
  13. the passenger, αν ήταν όπως στην Αμερική που σε πληρώνουν για τη δουλειά που κάνεις θα ήμουν πλούσια!!

    τουρνέ, έλα ρε συ. Κάνεις και τόσες διακοπές Χριστούγεννα και Πάσχα. Είναι κρίμα να μην πας αφού έχεις και διαμονή.


    Zappa, Η Πράγα δεν μου κάνει κλικ ακόμα. Η Κωνσταντινούπολη, ειδικά το αεροπορικό της είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ.

    ReplyDelete
  14. Roam, ήταν καλός ο Αλκίνοος; Λοιπόν εσύ επειδή ζεις εξωτερικό δεν μετράς! ακου έρευνα αγοράς...ο κόσμος δουλεύει :P. Όταν και ΑΝ έρθεις μόνιμα πίσω το ξανασυζητάμε :)

    Dorothea, είναι free press. Αλλά δεν είναι κάτι σπουδαίο. ΚΑλό σ/κ και σε σένα :)

    ReplyDelete
  15. τουλιπιτσα, κανονιζω βερολινο τον Οκτωβρη/ Νιοβρη και μετά Λονδινο αρχες Δεκεμβρίου !!! έρχεσαι; Αποτελούν όλα μέρος του στρατηγικού σχεδίου " I gotta be me, I want to live, not merely survive"... και φυσικά εννοείται είμαι απένταρη that's why plastic is fantastic!!! Όσο για το θέμα γάμος, έπεισα την μαμά πως good things come to those who wait... και ειδικά μετά τις περιπτωσάρες που μου έτυχαν τελευταίως με άφησε ήσυχη!!!

    ReplyDelete
  16. gnapp, είσαι θεά! καλέ που τα βρίσκεις τα λεφτά;; Να σου πω, πόσο χρονών είσαι; γατί αν είσαι under 30, δεν μετράει. Οι μαμάδες σεληνιάζονται μετά τα 30 μας.

    ReplyDelete
  17. ειμαι 32 τουλιπιτσα... η δική μου σεληνιαστηκε(luv the word!) προ καιρου αλλα πλεόν καταλαβε πως με την πιεση δεν καταφέρνει τίποτα, μαλλον το αντιθετο αποτέλεσμα θα φέρει... οχι πως σταματησε να ριχνει σποντες αλλα οκ, τι να κανουμε; Οσο για λεφτά...There are some things money can't buy. For everything else there's Mastercard !!!

    ReplyDelete
  18. ps: luv 'We are golden'!!

    ReplyDelete
  19. Βρέ κούκλα, τι αγχώνεσαι με την μάνα σου; Αφού δεν έχει μπάκλόνι για να πέσει κάτω! :) Όσο για τα άλλα είτε σήκου φύε είτε βρες άλλες άκρες, Αλλά μεν παραπονιέσε για κάτι που εν επιλογή σου! Είπαμεν τα τούτα! :)

    Για τες συναυλίες, πολλά απλά έν πάμεν ακόμα τζιαι αν μπορούμεν να πληρώσουμεν το εισητίριο που θέλουν. Πέρκει καταλάβουν ότι εν είμαστεν αρνιά! Ουτε κάν στο γρασίδι!

    Κύκκος

    ReplyDelete
  20. gnapp, α συνομήλικη! Και cool :) εύγε παιδί μου. έτσι πρέπει να κάνουμε, να παίρνουμε τη ζωή μας ανάλαφρα. "we are not what you think we are. We are Golden!" :)

    Κυκκο, γεια σου boy! ναι δεν υπάρχει μπαλκόνι, δεν το σκέφτηκα. Ε καλά, ειμαι σιγουρη οτι θα βρει τροπο να το παίξει Καρένινα.
    Να κάνουμε club "δεν είμαστε αρνια". Νευριάζω πραγματικά με το συγκεκριμένο θέμα

    ReplyDelete