Friday, June 19, 2009

Moisture


Και μετά την "ενυδάτωση" για την οποία σου έγραψα σε προηγούμενο post, έκατσα και σκέφτηκα. Ναι ρε παιδί μου, έχουν τύχει μαλακίες, σχεδόν σε όλα τα μέτωπα. Αλλά, φτάνει γκρίνια. Φτάνει ισοπέδωση των πάντων. Ανέκαθεν είχα αυτή την τάση. Δεν βοηθάνε και τα άστρα και οι εκλείψεις. Τέλοσπάντων, έβαλα 2 στόχους. Πρώτον, να περνάω όση λιγότερη ώρα γίνεται μπροστά από την οθόνη του computer. Ακόμα και σπίτι να μένω , θα κάνω άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, θα δω τις σειρές και τις ταινίες που έχασα το χειμώνα. Επίσης, θα αρχίσω - και θα τελειώσω- τα δύο βιβλία του Κωνσταντίνου Τζούμα. Να μην σου πω, πως θα αποπειραθώ να διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία που προς το παρόν λειτουργούν ως bedside table.
Μετά θα προσπαθήσω να πετύχω ένα πολύ δύσκολο στόχο. Να ηρεμήσω και να χαλαρώσω.
Κάτι γίνεται τους τελευταίους μήνες και είμαι συνεχώς στην τσίτα. Ίσως να είναι η υπερβολικά πολλή δουλειά, η προσπάθειά μου να τα προλαβαίνω όλα, από τα της δουλειάς, μέχρι τους φίλους μου, το σπίτι μου, την οικογένειά μου. Στην τελική όμως, δεν προλαβαίνω εμένα.
Το πρώτο βήμα για αυτούς τους στόχους το έκανα ψες. Μπήκα σπίτι κατά τις 10 και ΔΕΝ άνοιξα το laptop. Μεγάλη πρόοδος. Ας ζήσει λίγο το facebook και το msn χωρίς εμένα.
Μετά γέμισα την μπανιέρα, πρόσθεσα άλατα από το L' Occitane και βούλιαξα μέσα. Θεσπέσιο. Βγαίνοντας, άπλωσα πάνω μου κρέμα βασιλικό-λεμόνι του Korres και καπάκι έβαλα body butter Κυδώνι σε φτέρνες και αγκώνες. Αν δεν έχεις δοκιμάσει προϊόντα Korres ή ακόμα τη καινούρια σειρά που έβγαλε, τα Kings & Queens, πρέπει να το κάνεις το συντομότερο. Ξάπλωσα, διάβασα λίγο και κοιμήθηκα. Σήμερα ξύπνησα, σχεδόν ήρεμη και ξεκούραστη. Είδες τι κάνει η "ενυδάτωση" στα σωστά σημεία; Επόμενος στόχος. Καλύτερη διατροφή.

Υ.Γ1 Έχω παρεξηγηθεί με πολύ καλή μου φίλη. Είπα κάποια πράγματα που δεν της άρεσαν. Δεν θα ήθελα να αλλάξει η σχέση μας. Όμως, θα ήθελα μεγαλύτερες δόσεις χαράς και ευτυχίας σε αυτή τη φιλία. Και χρώμα. Γιατί το αξίζει.
Υ.Γ2 Δεν θα ασχοληθώ με το θέμα "διακοπές" προς το παρόν. Ως το τέλος του μήνα ευελπιστώ να δείξει.

Υ.Γ3 Το θέμα "γκομενικά" μπαίνει επίσης στο συρτάρι. Αυτό όμως, επ' αόριστον. Δεν με αφορά να παίξω παιχνίδια, να δώσω ή να λάβω χυλόπιττες. Ούτε ψάχνω, ούτε με ενδιαφέρει να με ψάξουν. Αυτή την περίοδο εξάλλου δεν έχω τη "μαγκιά" να το κάνω.
Υ.Γ4 Αρνούμαι να υποδυθώ την Μητέρα Τερέζα και να διευκολύνω τους άλλους.

Υ.Γ5 Πες μου μια φετινή όμορφη καλοκαιρινή σου εικόνα.

Υ.Γ6 Πω πω ο καινούριος Moby! Μ' αρέσει ακόμα περισσότερο. Σε αυτή τη φάση μου πάει πολύ Θα επανέλθω με λεπτομέρειες.

17 comments:

  1. Από τα υστερόγραφα σου Καρκίνος πρέπει να 'σαι... Πάει σε έπιασε από τώρα η έκλειψη; Τον Ιούλιο περίμενε... Λοιπόν καταρχάς σου εύχομαι να πετύχεις τους στόχους σου και κατά δέυτερον πρέπει να μου εξηγήσουν τι είναι αυτές τις κρέμες γιατί δεν το κατέχω το αντικείμενο η αλήθεια είναι, ναι το ξέρω πως δεν είναι φιλοσοφία αλλά δεν ξέρω... αυτές οι κρέμες έχουν κάτι σαν οδηγειες χρήσεως;
    Αχ καλέ και εγώ προσπαθώ να κάνω την (πολύ) καλύτερη (απ' την τωρινή) διατροφη αλλα κάτι μου την χαλά πάντα... Με την νίκη

    ReplyDelete
  2. να ανησυχείς μόνο αν τα πράγματα που είπες στην φίλη σου δεν της άξιζαν ή ήταν ψέματα... μην σε απασχολεί αν της άρεσαν.

    καλό θα είναι και αυτό το καλοκαίρι.

    ReplyDelete
  3. Hello. Συμφωνώ για το κυδώνι body butter, έτυχε και το δοκίμασα κι εγώ. Καλή επίτευξη καλοκαιρινών στόχων και συνέχισε να σκέφτεσαι θετικά!

    ReplyDelete
  4. α καινούριοι φίλοι! χαίρομαι!

    Δρόμε, είμαι Λέων, τέλη Ιουλίου. Οι εκλείψεις αυτό το χρόνο με έχουν ισοπεδώσει, δεν μπορείς να φανταστείς. Εσύ τι είσαι; Τα λες εκ πείρας;
    Για κρέμες, ότι θες. Ενυδατική για σώμα, body butter που είναι πιο λιπαρή κρέμα για περιοχές που σκληραίνουν πιο εύκολα. Ασε ουτε γω τα καταφέρνω με διατροφή...αν και σημερα καλα τα παω.

    τέλσον, ανησυχώ επειδή την αγαπώ και θέλω να ξέρει πως είμαι δίπλα της.

    anastasia, ειναι εκπληκτικό ε; Δοκίμασε και το shower gel από σύκο. Μερσί!

    ReplyDelete
  5. Isn't it wonderful we change so much that we, eventually, cannot recognise our selves?

    Αυτό παθαίνεις, και αυτό παθαίνουμε όλοι μας.

    Μακάρι το μινιμαλισμ να ήταν ένας πιο εύκολος τρόπος ζωής. Έλα όμως που οι λεπτομέριες καλές και κακές είναι που κάνουν τη διαφορά..

    Όμορφο soundtrack αγαπημένη μου τουλίπα. I wanna sit on my moist, summer balcony and have a drink or two. Welcome back.

    ReplyDelete
  6. protimw to design twn mboukkaliwn of korres para to periexomeno!
    aresen mu polla i diaskevi tu brixton guns!(itan na me pekun asila ta brixton guns prin kamian eftomada, ase!)
    "o kwsrtas mas" btw ine meta to stadio anagennisis derinias. do try it anyhow, and thanx for the tips!

    maria t.

    ReplyDelete
  7. τουλιπάκι, μπράβο! χαλάρωσε και άσε τη ζωή να σε οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι...εκείνη ξέρει καλύτερα το δρόμο προς την ευτυχία...φιλιά!

    ReplyDelete
  8. unshaved, είναι ακομα πιο εκπληκτικό όταν αλλάζουμε για να αμυνθούμε με αποτέλεσμα να πνιγόμαστε ασφυκτικά. Αγαπώ μινιμαλισμό, σε όλες του τις μορφές. Μπορούν και οι λεπτομέρειες να είναι μινιμαλιστικές στην έκφραση. Let's drink then :)

    prawnkraka, α μ αρέσει πολύ το περιεχόμενο! Τι έγινε στο brixton καλέ;;; θα το ψάξω τον "κώστα" που λες τότε.

    marcella, αυτή η χαλάρωση αποδεικνύεται δύσκολο εγχείρημα τελικά....λες να τα αφήσω όλα να πάρουν το δρόμο τους χωρίς να κάνω κάτι;

    ReplyDelete
  9. :) orea terma i gkrinia kai pano apola xalarosi. signomi pou sou emilisa etsi tin perazmeni fora ....

    mx na sou pw kai ti fetinimi omorfi kalokerini ikona

    epiame se ena limanaki gia psarema kai eblepa tin 8alassa kai apenadi nisia paralies fota bouna, ka8e 5 lepta eblepes asteria na peftoun itan to monadiko prama pou emporousa na kamw gia na xalarosw kai na sinexisw to diabazma :)

    ReplyDelete
  10. anathemase, και αν σου πω, πως απο τη μερα που ήρθα εχω πολλούς λόγους να γκρινιάζω; :P
    Η τέλεια καλοκαιρινή εικόνα αυτή που μου περιέγραψες :)

    ReplyDelete
  11. καλοκαιρινη ομορφη εικονα: ροδος, ξαπλωμενη στην αμμο, μπροστα το ολογαλανο κυμα, απο πανω ο ολογαλανος ουρανος, στα αυτια ο ηχος του εν λογω κυματος. ηρεμια-ηρεμια-ηρεμια και παλι ξανα-μανά ηρεμία.

    όσο για την ενυδάτωση. ναι βοηθά στη χαλάρωση, έστω και για λίγο. πήρα σαμπουαν κορρες και δεν μου αρεσε. επρεπε να δοκιμασω τις κρεμες προφανως.. χμ..

    ReplyDelete
  12. ασχετο: εισαι Λέων και τέλη Ιουλίου; και γω! :)

    ReplyDelete
  13. Dorothea, α σουπερ σουπερ εικόνα! Με φίλους ή μόνη;
    Τα σαμπουάν Korres δεν μ αρέσουν, δεν βρήκα ένα κατάλληλο για το μαλλί μου. Πόσες του Ιούλη;

    ReplyDelete
  14. oxi tulipitsa, de su leo na min kanis tpt tu stil opu me parei o anemos pao...apla exo katalavi teleftea oti kati pu to palevis poli ke de yinetai mallon den ine meant to be. ara kalitera na tafinis ke na katapianesai me pragmata pu ine pali efxarista ke poli efkolo na simvun...xalarose ke oti kalitero as elthi!hp i helped!

    ReplyDelete
  15. Marcella, σίγουρα είναι θέμα "not meant to ne". Ειδικά όταν το σπρώχνεις και δεν πάει με τίποτα. Χαλαρώνω αγαπημένη, τι άλλο να κάνω. Έλα ένα mojito.

    ReplyDelete
  16. ναι και μένα δεν κάθισε στο μαλλί μου το εν λόγω σαμπουάν.

    31 ιουλίου, εσύ?

    ReplyDelete