Monday, June 29, 2009

Συστατικά: Lime

Σ' ένα ψηλό ποτήρι, στίβεις 30 ml φρέσκο χυμό lime.

Το ξέρω, έχω γίνει γραφική με τη βεράντα μου. Και αυτό το σαββατοκύριακο πρωταγωνίστησε όμως. Όλα άρχισαν την Παρασκευή. Μαζευτήκαμε μια παρέα 5 ατόμων για να εγκαινιάσουμε τις μπάρμπεκιου βραδιές στη βεράντα. Το μενού αποτελούνταν από μαριναρισμένο κοτόπουλο, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, δύο κολοκυθάκια και μανητάρια, όλα στη σχάρα και χωρίς λάδι. Μετά, σαλάτα με πρασινάδα, ντομάτα και φέτα. Για κρασί, ήπιαμε φρασκάτι. Το επιδόρπιο ήταν καρπούζι και πολύ παγωμένο λικέρ μαστίχας - ακούς sike; Στο background ακουγόταν το cd που πήρα από Αθήνα " Music for real music lovers", μια συλλογή της Kλικ Records. Lovely ήτανε.
Σκηνή δεύτερη. Σάββατο απόγευμα. Λίγο πριν από το πάρτι που είχα να πάω, κάθομαι - που αλλού- στη βεράντα, πίνω διπλό freddo και διαβάζω το πρώτο μέρος της βιογραφίας του Κωνσταντίνου Τζούμα. Δεν έχω τρελλαθεί ακόμα με το γράψιμό του. Δεν είναι Καραπάνου ή Ζατέλη που με" στέλνουν". Όμως η ζωή του, θυμίζει κάτι από άλλες, όμορφες και πιο μπον βιβέρ εποχές. Ευελπιστώ να ενθουσιαστώ περισσότερο με το δεύτερο μέρος, το οποίο αφορά στα χρόνια του στο Μανχάταν. Κατά τις 10, ξεκολλώ από τη βεράντα και ξεκινώ με κολλητό να πάμε στο πάρτι που ήταν σε ένα εξοχικό στη θάλασσα. Πέρασα πολύ μέτρια. Ήταν γεμάτο κοσμικούς, γκόμενους τελείως ανέραστους - δεν μίλησα με κανέναν- και το mojito ήταν επίσης ξενέρωτο. Να μην στα πολυλογώ, ως τις 1230 ήμαστε πίσω Λευκωσία και γω ως τις 1 ήμουν στο κρεβάτι και διάβαζα. Βαριόμουνα και την βαβούρα των ( συνηθισμένων) μπαρ....καταλαβαίνεις.
Σήμερα Κυριακή, μετά από ένα μεσημεριανό πάρτι γενεθλίων όπου πέρασα πολύ όμορφα - κατέβασα και 4 mojito , δικής μου δημιουργίας- όταν ξύπνησα κατά τις 8, μίλησα λίγο στο τηλ με αγαπημένο - λατρεμένο - φίλο και αργότερα μου κατέβηκαν οι κουμπάροι όπου τη βγάλαμε στη βεράντα με καρπούζι και χαλλούμι. Αχ.

Φίλε/η, ήταν τόσο απλό αυτό το σαββατοκύριακο, έχει πολύ καιρό να απολαύσω πραγματικά και ουσιαστικά κάτι. Ούτε αγχώθηκα, ούτε ήμουν κάπου που δεν ήθελα, ούτε συναναστράφηκα με κόσμο που βαριόμουνα. Έκανα ότι ένιωθα. Ε, λοιπόν, ήταν σχεδόν σούπερ αυτές οι τρεις μέρες.

Στο επόμενο ποστ θα σου εξηγήσω γιατί η αποχή από τα γκομενικά είναι τελικά μια πολύ καλή φάση.


Υ.Γ1 Έχω αρχίσει σιγά σιγά να βρίσκω τα κύρια συστατικά μου. Μ' αρέσει αυτή η διαδικασία.
Υ.Γ2 Το ποστ γράφτηκε στο κρεβάτι. Ξαπλωμένη, στο κέντρο, πάνω σε υπέροχα πορτοκαλί σεντόνια που μυρίζουν κυδώνι ( από το body butter ¨Κυδώνι" του Κορρές που λούζομαι κάθε βράδι)
Υ.Γ3 Καρπούζι/χαλλούμι ή καρπούζι/φέτα;

20 comments:

  1. Καρπούζι-χαλλούμι σταθερή αξία. Προσωπική προτίμηση το χαλλούμι ναν "παλιό"

    ReplyDelete
  2. karpouziii... patixa :P en pio oreo pio kipriako . karpouzi me xaloumi telos.

    ides pou sou lalw .aman dis ta pramata pio xalara en diaforetiko, etsi, na m ginis kai lion anestiti tha eisai pompa....

    P.S o blakas epimeni
    O ili8ios den katalabeni
    o e3ipnos paradexete
    kai o anes8itos epibioni



    Anathemame,Anathemase,Anathema sas

    ReplyDelete
  3. Καρπουζι - φετα. Αυτο ειναι το σωστο αγαπη μου. Για να μη ξεχναμε κι αυτα που ξερουμε. Εδω Αθηναι, η φωνη της πραγματικης ζωής!!!

    ReplyDelete
  4. τσαρτελλούι, ήμουν σίγουρη ότι όλοι θα σχολιάζετε τις τελευταίες λέξεις του κειμένου, χα χα! Κατάλαβα ποιο χαλλούμι λες...να σου φέρω μια φίζα την επόμενη φορά που θα έρθω Αθήνα.

    anathemase, αγαπημένε μου φιλόσοφε...Αμα χαλαρώσω και όσο αφορά θέμα "διακοπές" δεν θα με αναγνωρίζεις! Μου άρεσε το P.S σου! Σούπερ.

    one, αχ αυτές οι απόλυτές σου δηλώσεις :) Δεν υπάρχει σωστό σε αυτή τη ζωή όμως...δεν είναι αυτό που λέγαμε τις προάλλες υπό την επήρρεια μπύρας; ( Αχ Αθήναι!! Αχ)

    ReplyDelete
  5. Χαλούμι με καρπούζι και κοκτέιλ απο αγγούρι.

    ReplyDelete
  6. μίλησε κανείς;

    ReplyDelete
  7. καρπούζι με χαλλούμι τζαι τυρί τζαι ψωμί τζαι χαμ τζαι μαγιονέζα τζαι μιαν κόκα κόλα τζαι σμιρνόφ (περί ορέξεως...)

    υ.γ. θέλω τζι εγώ να σάσω έτσι την βεράντα μου... ωραίες φάσεις...

    ReplyDelete
  8. unshaved, ενδιαφέρον συνδυασμός dearest! κοκτέιλ από αγγούρι;

    Sike, απευθύνομαι στο mini-sike που του αρέσει το παγωμένο λικέρ μαστίχας.

    Neerie, κάνεις πλάκα ε; Πότε τα τρως όλα αυτά; Μετά από hangover; :)
    Για να κάνεις τη βεράντα σου έτσι, θα πας σε ένα φυτώριο, θα μαζέψεις εποχιακά λουλούδια, θα τα βάλεις σε γλάστρες. Θα πας στο Ikea θα παρεις κεράκια και διακοσμητικά πραματάκια για τις γλάστρες. Μετά θα γεμίσεις το ψυγείο ποτά και καρπούζι ( εγώ έφαγα χέσιμο ψες γιατί είχα μόνο ένα χαλλούμι στο ψυγείο). Αυτά!

    ReplyDelete
  9. Χαίρομαι που απολαμβάνεις τη βεράντα σου. Μακάρι να με άκουγαν κι εμένα οι φίλοι μου να έρχονται να αράζουν στη δική μου βεράντα αντί να με τραβολογάνε σε διάφορα...
    Άσχετο: Εσύ είσαι που έγραφες για τον Καραγάτση; Μου είπαν να διαβάσω τη Μεγάλη Χίμαιρα. Να πάω να το πάρω ή να το αφήσω για του χρόνου;

    ReplyDelete
  10. Ψηφίζω και εγω καρπούζι με χαλούμι! Αν και προτιμώ σκέττη τη γεύση του καρπουζιού, ειδικά αμα είναι ολοκόκκινο και ολόγλυκο!

    :)

    Τελικά, μπορεί να έχεις δίκαιο. Στην βεράντα του/κήπο του/σπίτι του/ κλπ κλπ ο καθένας, μπορεί να απολαύσει μικρές στιγμές της αιωνιότητας! Τόσο δίπλα μας είναι!

    ReplyDelete
  11. Ψηφίζω καρπούζι/χαλούμι!

    ReplyDelete
  12. καρπούζι χαλλούμι με διαφορά! τα σκηνικά στη βεράντα σου ακούγονται χαλαρωτικά και απολαυστικότατα :D

    ReplyDelete
  13. Queen, ε σε κάποια φάση όταν θα έχεις δική σου βεράντα θα την απολαμβάνεις. Οχι δεν έγραφα εγώ για τον Καραγάτση - νομίζω. Όπως και να έχει, τον είχα διαβάσει ολό μέχρι τα 17 μου. Γιατί να το αφήσεις για του χρόνου;

    Marinos, έχεις δίκιο! Βεράντες αγαπημένε...το νέο hot spot όπως λένε και στα περιοδικά!

    An-lu,για έλα από δω να σε κεράσω γοργονίτσα μου :)

    νηφάλια , είναι να εκτιμάς τα μικρά μικρά. 5 χρόνια σε αυτό το διαμέρισμα και τώρα έπαθα τόση ψύχωση με τη βεράντα. Δεν είναι τυχαίο.

    ReplyDelete
  14. ενώ όσα προηγηθηκαν του λικέρ να πούμε δεν μας άγγιξαν.........

    ούφφου, θέλω τζι εγώ έτσι βεράντα.... πάω ΙΚΕΑ τώρα!

    ReplyDelete
  15. Sike και mini-sike ( το μωρό ακόυει μετά τους 6 μήνες ε;), αν δεν είχα δουλειά θα ερχόμουν μαζί σας IKEA.

    ReplyDelete
  16. καρπούζι με καρπούζι!
    Τι πράγματα είναι αυτά βάζετε τυριά στα φρούτα λες και είναι σαλάτα ή μακαρόνια.

    ReplyDelete
  17. δεν έχει και άδικο τουρνέ. Οκ τα τυριά απλά μετατρέπουν το φρούτο σε ένα γεύμα. Θες καρπούζι;

    ReplyDelete
  18. Ναι!! αν είναι και κρύο από το ψυγείο!

    ReplyDelete
  19. καλέ τη όμορφα που πέρασες το σ/κ σου! μπράβο! όλο το καλοκαίρι τέτοια να κάνεις και νιώθεις! :)

    ReplyDelete
  20. τουρνέ, πάντα!

    Dorothea, αχ μακάρι! Και εσύ !

    ReplyDelete