Tuesday, June 09, 2009

Τα πρώτα μπλουμ του καλοκαιριού


Δεν ξέρω για σένα , αλλά εγώ χάρηκα πολύ που το περασμένο τριήμερο το πέρασα αρκετά αναίμακτα.
Καταφέραμε όχι μόνο να μείνουμε Πρωταρά από Σάββατο - σε κάποια φάση κατάφερα να μείνω μακριά από το laptop για 24 ολόκληρες ώρες- μέχρι Δευτέρα αλλά να μην μας ποδοπατήσουν ή να κολλήσουμε στην κίνηση. Η συνταγή της επιτυχίας ήταν η εξής: Καταρχάς αποφύγαμε τις "δημοφιλής" ή "κοσμικές" παραλίες δηλαδή Fig Tree, Κόννος, Vrissiana κτλ. Άμα ψάξεις βρίσκεις μικρά κολπάκια σε Πρωταρά και Αγία Νάπα όπου υπάρχει τουλάχιστον ένα τετραγωνικό μέτρο άμμος ανά άτομο. Κάναμε μερικές μανούβρες με το αυτοκίνητο, τσακωθήκαμε με βλάκες για την υπερχρέωση στις ξαπλώστρες και πατήσαμε και κάτι ζωντανά όντα του βυθού ΑΛΛΑ δεν έγιναν τα νεύρα μας φραπέ. Πολύ σημαντικό, ακόμα και όταν δεν υποφέρεις από αγοραφοβία ή δεν στην σπάει απλά η μάζα. Δυστυχώς δεν αποφύγαμε τις οικογένειες με μικρά παιδάκια που τσίριζαν - αλλοδαπά και εγχώρια- ούτε τους γκόμενους-αρκούδες- "δες το γεμάτο αναβολικά και ενέσεις κορμί μου" αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα.
Λίγο πριν τις 7, φεύγαμε από την παραλία και αντί να πάμε σπίτι, να κάνουμε μπάνιο, να ντυθούμε και να παρφουμαριστούμε ώστε να κατεβούμε Πρωταρά ή Αγία Νάπα στις 10 - αφού σίγουρα θα περνούσαμε 1 ώρα στην κίνηση- , πηγαίναμε κατευθείαν για φαγητό. Έτσι μια παρέα των 5 ή 7 ατόμων βρήκε εύκολα τραπέζι ΚΑΙ στο υπέροχο Los Bandidos αλλά και σε εστιατοριάκια-κρυμμένα μυστικά ( δεν θα τα αποκαλύψω ). Λίγο το χεις να τρως ευπρεπές εως νόστιμο φαγητό στις εκεί περιοχές; Άσε που δοκίμασα υπέροχες μαργαρίτες προς 2,50 ευρό τη μια. Αυτό λόγος να οδηγείς μια ώρα ώσε να βρεθείς Πρωταρά και Αγία Νάπα.
Κατά τις 10 και όταν όλοι κατευθύνονταν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να μοιάζει η περιοχή με τη Μακαρίου, την παραμονή Χριστουγέννων, εμείς κινούμασταν στο αντίθετο ρεύμα αφού πηγαίναμε σπίτι μας και άρα δεν βρίσκαμε κίνηση.
Κάναμε μπάνια, πίναμε τα κρασιά μας και νάνι. Δεν ξέρω αν ήταν λόγω ηλικίας, βαρεμάρας, εξυπνάδας αλλά δεν πήγαμε ούτε σε ένα μπαράκι. Και σε πληροφορώ δεν μου έλειψε καθόλου. Ολόκληρο το χειμώνα ισορροπώ σε τακούνια ώστε να πάω να σφηνωθώ μπροστά από μια μπάρα για να πιω ένα ποτό. Αυτό το τριήμερο το έβγαλα με τις havaianas, το μαγιό και με τους φίλους μου χαλαρά και light. Τελικά μήπως να το σκεφτόμουν καλύτερα το σενάριο "γκαρσόνα στη Κούβα";
Δεν λέω, πέρασα και τα υπαρξιακά μου αυτές τις τρεις μέρες - αυτό μας έλειψε, δεν θα ήμουν εγώ αν ήμουν απλά μια χαρούμενη τουλίπα- όμως νομίζω πως ήταν από τα καλύτερα τριήμερα του Αγίου Πνεύματος που έχω περάσει ως τώρα. Και δεν χρειάστηκε να καταβάλω προσπάθεια!

Υ.Γ1 Τελικά κατάλαβα γιατί ο κόσμος κτυπιέται στα γυμναστήρια το χειμώνα. Για να μην γκρινιάζει όπως εγώ ότι είναι σαν μαρέγκα ( κτυπημένη).
Υ.Γ2 Αναζητούνται νέες μουσικές πωρώσεις. Any suggestions;
Υ.Γ3 Έχω πήξει στη δουλειά, δεν είναι καν αστείο. Σε συνδυασμό με κάποια άλλα πράγματα που μου πάνε στραβά διερωτώμαι...μήπως είναι σημάδι να κάνω δραστικές αλλαγές; Αλλά όλο λόγια είμαι τον τελευταίο καιρό.

17 comments:

  1. Κάτι μου θυμίζει αυτό...
    Θέλω Καλαμιές οπωσδήποτε!

    ReplyDelete
  2. oi en mporw na pw oulli eperasame kala kai opos esi ibres ti doulia bounari ibra kai egw ta 8kebazmata alla telos kala ola kala :)

    re toulipa m esi pou olla ta 3eris kai ta pota ola me sofia etsarouklises pe m kanenan efkolo koxteil na kamw spiti kai pe m indalois ginete 8emas

    ReplyDelete
  3. χαίρομαι που πέρασες καλά το τριήμερο γιατί η ζέστη προβλέπεται να μας κάνει το μυαλό πουρέ.. αν δεν το έχει κάνει ήδη!
    για μουσική προτείνω ENIGMA που λατρεύω!

    ReplyDelete
  4. οοοο!
    μα ειναι οχο ντε μπρουχος αυτο που ακουω?!
    τι ειναι αυτα που μας κανεις ρε τουλιπα με τις μαργαριτες των 2,50 ευρω?θα με κανεις να ψαχνω τωρα!
    χχχ

    ReplyDelete
  5. "o kwstas mas" eginen oikogeniko kendro style, ase.
    ateeee pe kanena topo gia fai!
    maria t.

    ReplyDelete
  6. Σωστότατη (!) σε βρίσκω με τις επιλογές του τριημέρου. Βοηθά να έχεις χαλαρή παρέα βέβαια! Πραβο πράβο για τους όχος δε μπρούχο, προτείνω Firewater, για ψάξτους λίγο.

    ReplyDelete
  7. One, δεν σε πήρα όμως στο απόλυτα αγαπημένο μου μέρος που ανακάλυψα φέτος! Καταπληκτικό φαγητό!

    anathemase, το βουνάρι συμβαίνει πριν ή μετά τις διακοπές ή και τα δυο στην περίπτωσή μας. Οσο αφορά στα ποτά...ναι τα ξέρω όλα... Θα σου πω όταν σκεφτώ. Δεν νομίζω Mojito γιατι δεν σε κοβω να πηγαίνεις να αγοράζεις δυόσμο και lime.

    Dorothea, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που γίνεται το μυαλό πουρέ...σταματάει να σκέφτεται, λίγο το χεις; Οι Enigma δεν είναι λίγο υπερβολικά ήρεμοι;

    ReplyDelete
  8. πράσινη νεράιδα, αυτή τη τιμή θα τη βρεις ΚΑΙ στο Los Bandidos που ένα καραφάκι από την υπέροχη μαργαρίτα του κοστίζει 22 ευρώ και κάνει 6 ποτήρια. Όταν πας να σου δώσω ένα θέρμο να μου φέρεις.

    maria t., ποιος είναι ο "κώστας"; Αν θέλεις καλή μπριζόλα και σε καλή τιμή κάνει το sirena bay. είναι το πιο φθηνό από τα πιάτα του αλλά είναι καλή. Επίσης στο Just Italian για πίτσα και μακαρόνια. Χταπόδι στη σχάρα στη Μουζούρα...ε άτε 3 μέρες έμεινα! :)

    Eolica, ναι η παρέα παίζει το μεγαλύτερο ρόλο. Οι φίλοι ήταν βολικοί και cool. Θα ελέγξω το συγκρότημα που είπες!

    ReplyDelete
  9. The Passenger6/10/2009 5:50 PM

    Εν η ηλικία.

    100%

    Naaaah, I'm kidding, I'm kidding.

    I just love to throw stuff in and see what happens.

    Εγώ επήα Fig Tree τζιαι Constantinos The Great κατά τες τέσσερεις τζιαι μια χαρά ήταν - πολλα λλία μωρά, σχετικά αραιός κόσμος τζιαι μούχτι κρεβατάκια τζιαι τις θκυό μέρες.

    Τωρά αν επήες θκυό μέρες διακοπές τζιαι εν εκατάφερες να αποχωριστείς το laptop, well, I'm not saying that you are addicted but well, you are addicted.


    Κρίμα που εν επήες στις κοσμικές παραλίες πάντως - ήταν να με έβλεπες, γιατί εχτύπησα 10 ενέσεις ειδικά για το τριήμερο, εγώ τζιαι o Hulk είμασταν.

    ReplyDelete
  10. Passenger...ρίχνε ότι θες, είμαι υπεράνω!! Εγώ μπορώ να αποχωριστώ το laptop, η δουλειά μου μάλλον δεν μπορεί χωρίς εμένα χα χα.
    την επόμενη φορά που θα είσαι στις κοσμικές παραλίες θα έρθω ειδικά για σένα να σε καμαρώσω οκ?

    ReplyDelete
  11. Ακόμα δεν έβγαλες εισιτήριο για την Κούβα; Ο καιρός περνάει ;-)

    ReplyDelete
  12. Ο καιρός περνάει γοργόνα μου και εγώ κωλώνω όλο και περισσότερο...τι κατάσταση είναι αυτή; :)

    ReplyDelete
  13. Na kanw merikes protaseis?

    Ska-p
    Amparanoia
    NASA (exoun synergastei ston teleytaio disko me Tom Waits KAI Santogold)
    Tom Waits
    Sugahspank
    Sugah Gallore
    Vodka Juniors (pare to darkpoetry, an kai punkades paizoun edw trelh reggae-dub)
    Dogs in Oven (Galloj pitsirikades me trella gia funk, ama tous breis tous brhkes)
    Tom Waits
    Dj Blend
    Dj Palov
    Ottawa Bros
    Lena Platwnos (idiws to sampotaz)....

    ReplyDelete
  14. epishs na proteinw Macaco

    kai tous foverous L'ham du Foc

    kai tous Che Sudaka

    ReplyDelete
  15. Τουλίπα μου!

    Είμαι πάρα πάρα πολύ χαρούμενη! Ο λόγος γιατί φεύγω αύριο για Αθήνα!!!! Και νησάκια εννοείται! Αύριο βράδυ θα είμαι Γκάζι στο Mayo μάλλον να πίνω ποτάκια :) Δεν μπορώ να σου περιγράψω τον ενθουσιασμό μου....2 βδομάδες χωρίς laptop, χωρίς δουλειά (τον τελευταίο καιρό δούλευα μέχρι εξαντλήσεως)....

    Χαίρομαι που πέρασες ωραία το τριήμερο, να που μπορούμε να περνούμε καλά και στην Κύπρο άμα θέλουμε παρόλες τις αντιξοότητες...:) Εγώ είχα μείνει Λευκωσία, γουστάρω πολύ όταν όλοι φεύγουν προς μια κατεύθυνση εγώ να επιλέγω την αντίθετη. Δούλευα κιόλας βέβαια...

    Λοιπόν θα τα πούμε σε μια βδομάδα.

    Θα πάω και θερινό, τι ωραία! :)

    Δ...

    ReplyDelete
  16. Σε δύο βδομάδες θα τα πούμε:) Ο ενθουσιασμός μου θόλωσε τα μυαλά :)

    Δ...

    ReplyDelete
  17. zappa, εξαιρετική λίστα! θα τη μελετήσω εννοείται πίνοντας μοχίτο

    δώρα μου, ώστε κυκλοφορούσαμε στις ίδιες περιοχές το σ/κ! Και σκεφτόμουνα να περάσω από Mayo το Σάββατο αλλά τελικά κατέληξα κάπου αλλού. Να περάσεις σούπερ στα νησάκια και μην διανοηθείς να πλησιάσεις λαπτοπ

    ReplyDelete