Monday, June 22, 2009

Αθήνα, Ιούνιος 2009.


Αυτή τη φορά ήταν τελείως διαφορετικά από τις υπόλοιπες. Δεν ξέρω να στο εξηγήσω ακριβώς αλλά ήταν διαφορετική η ενέργεια και ίσως και ο τρόπος που έζησα την καλοκαιρινή Αθήνα. Πριν πάω, στο μυαλό μου είχα φτιάξει μερικά σενάρια. Έκανα χορογραφίες, σκηνικά, soundtrack, φαντάστηκα εικόνες. Τα περισσότερα δεν έγιναν. Το θετικό της υπόθεσης, so far, είναι πως μπορεί όντως τα πράγματα να γίνονται ή να μην γίνονται, για ένα καλό λόγο. Η κατάσταση ξεκαθάρισε αρκετά νωρίς και έτσι εγώ συγκεντρώθηκα στην ουσία: στους φίλους μου, στις όμορφες στιγμές, στις λεπτομέρειες. Αυτό το ταξίδι λοιπόν τα είχε σχεδόν όλα.
Επισκέψεις σε εστιατόρια που ήθελα να δοκιμάσω και για τα οποία είχα διαβάσει σε free press και στο Αθηνόραμα. Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση κάθε φορά; Οκ, μπορεί να είναι ο τύπος των εστιατορίων που διαλέγω - ελληνική κουζίνα με κάποιες αναφορές σε πιο τοπικές γεύσεις-, όμως υπάρχει μεράκι, αγάπη για ελληνικές γεύσεις και δημιουργία. Δεν έφαγα το τυπικό σουβλάκι για παράδειγμα, αλλά δοκίμασα ένα ωραίο σουβλάκι γαλοπούλας. Δοκίμασα και κάτι κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας , που μου θύμιζαν ελληνικό μπιφτέκι ( από μοσχάρι αν δεν κάνω λάθος), υπέροχα. Και μετά ήταν κάτι πίτες. Σούπερ σου λέω. Σίγουρα έβαλα 1-2 κιλά.
Μετά χόρτασα Γκάζι. Ήμουν εκεί απόγευμα Κυριακής για μπίρες και τσιμπήματα - αχ τι ωραία που είναι να είσαι κάπως ντίρλα και να είναι ακόμα μέρα. Παρασκευή βράδι μέχρι τις 5 όπου το παράσημο της βραδιάς ήταν ένα κάψιμο από τσιγάρο στο χέρι - σε club- και το πιο τέλειο κομπλιμέντο που μου ανύψωσε το σεξουαλικό ηθικό. Σάββατο επίσης βράδι, για mojito και για μια παράξενη συνάντηση - η βραδιά τελειώσε στο περίπτερο κοντά στο σπίτι όπου πήραμε φρέσκες τις κυριακάτικες εφημερίδες και γω μια τεράστια ION (αποτέλεσμα της παράξενης συνάντησης που σου είπα). Κυριακή βράδι, στο Canteen, το καινούριο εστιατόριο του Soul - ευελπιστώ πως το φαγητό ήταν απλά μια "ατυχής στιγμή"- και ποτάκια σε αυλή με τις υπέροχες μουσικές που έβαζε αγαπημένος φίλος. Αχ το Γκάζι. Νιώθω κάτι εκεί, μια αίσθηση ελευθερίας.
Πήγα και σε μια παράσταση που σκηνοθέτησε η Άντζελα Μπρούσκου, που έχει χρόνια που θέλω να δω δουλειά της. Ονομαζόταν "reality" και παρουσιαζόταν στο φουαγιέ του Παλλάς. Καθίσαμε σε μαξιλάρια στο πάτωμα, πήραμε κρασιά και απολαύσαμε κάτι διαφορετικό. Η ατάκα που μου κόλλησε ήταν "Στο Hondo. Στην Αθήνα. Με κατάθλιψη". Έχω πεθυμήσει εναλλακτικές και διαφορετικές καλλιτεχνικές προτάσεις. Μου λείπει αυτή η αίσθηση του "undergound". Η Αθήνα είναι γεμάτη από τέτοια events. Σε κάνουν να βλέπεις κάποια πράγματα αλλιώς, σου χρωματίζουν λίγο την καθημερινότητά σου. Συναυλίες δεν πρόφτασα να πάω. Την επόμενη μέρα που έφευγα ήταν οι Ojos de Brujo και μετά η Monica. Next time.
Έκανα - όπως πάντα- πολύ όμορφες κουβέντες με φίλους. Με την Α. αν και βρεθήκαμε αποσπασματικά, εκείνες τις 3 φορές, ήταν αρκετά να νιώσω πως πραγματικά η απόσταση δεν παίζει ρόλο. Με την αγαπημένη μου Ο, βρεθήκαμε όπως πάντα σχεδόν στα πετακτά. Αυτή τη φορά, στο εξωτερικό cafe του αεροδρομίου και με περίμενε μετά ώσπου να φύγω. Τι συγκινητικό. Θα μπορούσα να δω κι άλλους φίλους. Όμως με αυτούς τους 4-5 που πέρασα ώρα μαζί τους, ήταν απλά μια τεράστια ένεση θετικής ενέργειας. Παιδιά σας αγαπώ πολύ.

Και τέλος, έκλεισε ένας κύκλος. Ή όπως το λέει ο Β. "λίγο πριν από το τέλος της σεζόν, πέφτουν οι μάσκες". Καλά εμένα μου έπεσε το πρόσωπο όλο, αλλά επιμένω - με κίνδυνο να καταντήσω γραφική - πως όλα γίνονται για καλό. Δευτέρα βράδι, μετά την παράσταση, πήγαμε σε ένα μέρος, που έγινε φάση με ένα γκομενικό και έκανα το μνημόσυνο με συνοδεία του πιο σούπερ - επιτέλους- mojito. Φτάνει. Ας αρχίσουν καινούρια σήριαλ.

Το καλοκαίρι, με αυτό το ταξίδι, άρχισε σούπερ. Αν και τα σχέδια για τις διακοπές μου, έχουν ναυαγήσει και γω είμαι έξαλλη, εντούτοις εύχομαι τα πράγματα να εξελιχθούν καλά και το φετινό καλοκαίρι να προκύψει (Σ)ΕΞΑΙΣΙΟ.

Υ.Γ1 Ψες βρέθηκα στην Πάφο και στο φεστιβάλ μουσικής. Οι ΜΙΚΡΟ ήταν ΣΟΥΥΥΥΠΕΡ!!
Υ.Γ2 Πραγματικά, όλα τα σημάδια μου δείχνουν πως τα γκομενικά πρέπει να τα αφήσω στην άκρη. Μα να μην πάει τίποτε όπως το θέλω....α πα πα τι κωλοτύχη. Θεε μου, μήπως μου ρίχνεις σπόντες να συμβιβαστώ; ( όχι και πάλι όχι).

Υ.Γ3 Η Αθήνα με καλεί.
Υ.Γ4 Θα ήθελα πραγματικά να μην προσπαθώ τόσο για να προχωρούν τα πράγματα στη ζωή μου. Θα ήθελα να αράξω, να χαλαρώσω και απλά να έρχονται να με βρίσκουν όμορφες φάσεις. Φτάνει κυνηγητό.


17 comments:

  1. Έχασα τους ΜΙΚΡΟΟΟΟΟΟ στην Κύπρο;;
    ΟΟΟΟΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    Τεράστιο κλαψ! :/

    Εύχομαι όντως αυτό σου το καλοκαίρι να καταλήξει (σ)εξαίσιο!!

    ReplyDelete
  2. Leni, ήταν φανταστικοί! Έχω τραβήξει μερικά βιντεάκια με το κινητό, αν τα καταφέρω θα τα ανεβάσω να τους δεις.
    Αχ μακάρι να πιάσουν οι ευχές σου :)

    ReplyDelete
  3. οου φακ, κι εγω παφο ημουν χθες.
    ειδα και τα αρχικα τα συγκροτηματα. μετα ειπανε πως δε θα ειναι η γαλανη και κοντεψα να πεσω στα (βρωμικα) νερα του κάστρου..
    και ο ζακ, τρομερη ενταση εχθες...

    αφου σου αρεσουν τετοιες κουζινες σου προτεινω και το αντιπεινα, στη συγγρου.

    απο γκαζι, ποιο μερος προτιμας;

    ReplyDelete
  4. pou itan afto to telio mojito stin athina ??? epidi kai ego to psahno !!!
    Ante kai kalo kalokairi!!

    ReplyDelete
  5. πράσινη νεράιδα, α έπρεπε να μείνεις. 11 αρχίσανε και ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ!!! έπαθα την πλάκα μου. Σημειώνω το εστιατόριο που είπες. Στο Γκάζι μ αρέσουν πολύ το Tirbuson, το Butcher και η Κανέλα. Εσένα;

    talk show host, welcome! Magaze. Δοκίμασέ του και πες μου. Καλό μας καλοκαίρι

    ReplyDelete
  6. ας αρχίσουν καινούρια σίριαλ,
    ill drink a mojito to that!

    ReplyDelete
  7. τουλιπιτσα, τον τελευταίο καιρό άρχισα να συνειδητοποιώ πως τελικά μερικές απο εμάς έχουμε τον λεγόμενο μαλακομαγνήτη.... Προσπαθώ να ανακαλύψω θεραπεία και μέχρι τώρα το μόνο που κατάφερα ήταν να δυναμώσω την ένταση του!! Ευτυχώς υπάρχει η μαστίχα και τα Mojitos!! Bring on the summer ....!!
    υγ: nouvelle vague 3 = καταπληκτικό!!!

    ReplyDelete
  8. ρίτσα, στην υγειά μας!

    gnapp, μακριά από εμάς ο μαλακομαγνήτης. Μας απορροφά ενέργεια και στην τελική μένουμε "καμένες". Η θεραπεία είναι να το εντοπίζεις από νωρίς και να απομακρύνεσαι με ανάλαφρα πηδηματάκια - όσο κι αν σ αρέσει. Μαστίχα, μοχίτο και smoothies!

    ReplyDelete
  9. τουλίπα γιατί έχω την αίσθηση ότι κάτω από όσα γράφεις κρύβονται άλλα τόσα;

    πάντως σου εύχομαι το καλοκαίρι να είναι (Σ)ΕΞΑΙΣΙΟ! να πας διακοπές και να περάσεις άψογα, να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις και να ’ρθεις πίσω για τα τρεχάματα με φορτισμένες μπαταρίες στο φούλ.

    όπως και να το κάνουμε η ζώη είναι μια μάχη συνεχής. είτε μας αρέσει είτε όχι. (αυτό τώρα τελευταία το συνειδητοποίησα στην ολότητα του)

    ReplyDelete
  10. α ξέχασα.. δοκίμασα για πρώτη φορά στη ζωή μου μοχίτο και μου άρεσε τρελά! ευχαριστώ για την πρόταση σου που με οδήγησε σε αυτό ;)

    ReplyDelete
  11. εγω δεν ειμαι πολυ του Γκαζιού....
    το μαγκαζε, υπερτιμημενο (αποψη μου)

    ωραια ροφηματα στο κεντρο (που βγαινω εγω) bliss, στη ρομβης
    -> οπως κατεβαινεις την καραγεωργη σερβιας δεξια...
    ανεβασε μικρο, πλιζ πλιζ πλιζ!

    ReplyDelete
  12. dorothea, :)) clever girl. Αγάπη μου, μακάρι να έχουμε όλοι σούπερ καλοκαίρι γιατί ήταν τόσο κουραστική η φετινή χρονιά. Ας πιούμε κι άλλα μοχιτο. Που δοκίμασες και σου άρεσε;

    πράσινη, Το bliss είναι τίγκα στα βιο-υγιεινά! δεν έχει αλκοόλ.ωραία διακόσμηση όμως. Εγώ πήγα magaze δυο φορές στη ζωή μου. Το καινούριο baba au rum το έχεις δοκιμάσει;
    mikro, σύντομα

    ReplyDelete
  13. στη Λεμεσό στο cento κοντά στο παλιό λιμάνι.
    φυσικά επειδή ήταν η πρώτη φορά μπορεί να μην ήταν και πολύ καλό, αλλά εμένα να μου άρεσε αφού έχω απαίδευτο ουρανίσκο! χιχιχιχι

    ReplyDelete
  14. stin epomenh bizita perna apo thn priza sthn Plateia Karytsi, kanei apsoga mojitos kai 8a kounhseis to kwlaraki sou se eksaisia tragoudakia apo beatles,beach boys kai elvis mexri prodigy, ojos de brujo kai klaxons (edw exoun kataferei emena na to kounhsw to diko mou).
    Epishs psakse to bartessera (2 dromous parakatw), opou latreyoun na bazoun Beyrut.

    Apo gkazi phgaina palaiotera fanatika sto alley, alla mou aresoun kai kana dyo magazakia ths plateias (opws hoxton)

    H KANELA ARXONTEYEI, alla ama 8es pragmatika mageireyta phgaine h sth rozalia ston pezodromo twn eksarxeiwn, h meshmeri (apokleistika kai ligo nwris) ston kitsoula sto xalandri...

    ReplyDelete
  15. Dorothea, όταν δοκιμάσεις αρκετά θα μου πεις ποιο σ αρέσει.

    zappa, το bartessera το απέρριψα για μου έκανε κλειστοφοβικό έτσι όπως είναι χωμένο στη στοά. Nομίζω έχω καθίσει για καφέ στην Πλατεία Καρύτση ( απέναντι από τον ΔΟΛ?). Στο Γκάζι, απορρίπτω τα μπαράκια της πλατείας, απέκτησα αγοραφοβία μετά από εκείνο το σαββατόβραδο.
    Φαγητό. Στον Κίτσουλα έχω πάει πάμπολλές φορές (φυσικά). Ροζαλία; χμ.

    ReplyDelete
  16. o kitsoulas kai idiws oi dyo papoudes apoteloun sta8eri aksia edw kai 20kati xronia


    epishs, an exeis amaksi kai dia8esh, psakse na breis thn Arzentina ston Mara8wna gia Argentinikes Mpritzoles se argentiniko mege8os

    ReplyDelete
  17. ehm yeah, basika h priza einai peripou dipla sto ktirio tou DOL...

    ReplyDelete