Friday, January 04, 2008

4 μέρες μετά

Σκεφτόμουνα, να ανεβάσω το τελευταίο κείμενο που έγραψα στο Υ.Γ, που ήταν ένας απολογισμός/λίστα από διαπιστώσεις για το 2007. Αλλά σκέφτηκα πως ΟΚ το αγάπησα το 2007, ήταν από τις καλύτερες χρονιές μου, με τις περισσότερες "στιγμές διαύγειας" αλλά και τις περισσότερες φλασιές, όμως από την άλλη δεν είναι καλύτερα να κοιτάς μπροστά όσο πιο σύντομα μπορείς; Και έτσι συνέχισα τη ζωή μου. Κανονικά, χωρίς απολογισμούς και φυσικά χωρίς στόχους ( εσύ πές μου τήρησες του στόχους του 2007;). Πέρασαν τέσσερις ήσυχες μέρες, με βόλτες στην πόλη, με επιστροφή στη δουλειά και με αποχαιρετισμούς των φίλων που ζουν εξωτερικό.

Τέσσερις μέρες με το ευρώ. Φοβήθηκα να πάω στην τράπεζα, να μπω στις απίστευτες ουρές για να αλλάξω τις λίρες. Έτσι και αλλιώς με το να δίνεις λίρες, παίρνεις ρέστα ευρώ και είναι σαν να κάνεις την αλλαγή. Λένε πως σε 2 βδομάδες θα έχει αποσυρθεί το 90% της κυπριακής λίρας. Και μετά σου λένε, εμείς οι Κύπριοι δεν προσαρμοζόμαστε. Διαδόσεις. Όταν θέλουμε και όταν δεν πρόκειται για το χαρακτήρα μας (πχ νοοτροπία, τάσεις) μια χαρά αλλάζουμε συνήθειες! Και σε χρόνο dt! Πήγα που λες χθες βόλτα στα καταστήματα και πήρα 1-2 ρουχαλάκια (άρχισαν οι εκπτώσεις! - αν σποτάρεις πουθενά το σουπερ μαύρο παλτό, στείλε μήνυμα). Και πάω στο ταμείο. Και είναι ένας μουρόχαυλος. Περνάει τα ρούχα και λέει "82".Σκέτο. Τον κοιτάζω. Δεν πολυκαταλαβαίνω (είχα ξεχάσει να πάρω την απογευματινή δόση καφεϊνης). "Ευρώ ή Λίρες;" τον ρωτάω πολύ ευγενικά. "Ευρώ!", μου απαντάει με ένα υφάκι. Μαλάκας. Παρόμοια κατάσταση σε διπλανό κατάστημα "16 και 25". " Ευρώ ή Λίρες". "Ευρώ". Ε καλά ρε παιδιά, δεν φτάνει που είναι εκπτώσεις και οι τιμές συγχύζουν, είναι ανάγκη να μην βοηθάτε και εσείς; Πλήρης αποσυντονισμός. Ή εγώ είμαι ηλίθια ή η ενημέρωση για το ευρώ ήταν λίγη και ανεπαρκής. Δηλαδή εκτός από το να μας στείλουν τα gadget μετατροπής (το δικό μου δεν δουλεύει) και να μας πουν τα χρώματα, τι άλλο έχουν κάνει; Οκ, φτάνει γκρίνια.

Τέσσερις μέρες μετά που λες. Είμαι σε διάθεση υγιεινής ζωής. Όχι άλλες σοκολάτες (δεν μπορείς να φανταστείς πόσες έχω καταβροχθίσει - αλλά η νέα σειρά της Kit Kat είναι απόλυτα θεϊκή). Θα αρχίσω jogging. Τρώω πολύ δούλεμα γι αυτό.
Δεν πειράζει. Έχω αγοράσει φόρμες adidas με σούπερ τεχνολογία (και σε τέλεια χρώματα), πήρα τα Nike 360 (επίσης τέλεια), έχω ήδη mp3 player (εκτός από τα eighties τραγούδια που είναι τα πιο ξεσηκωτικά, θα προσθέσω και Counting Crows- τους ανακαλύπτω ξανά αυτές τις μέρες) ΚΑΙ θα γίνω μια urban αθλήτρια! Τώρα που ακριβώς θα τρέχω και πως θα καταφέρω να το κάνω, χωρίς να παίρνω αυτόκίνητο και να καταλήγω στα λαγκάδια εκτός Λευκωσίας αυτό είναι άλλο θέμα. Αν είχαμε ένα παρκάκι... Καμιά ιδέα κανείς;
Και αυτά ήταν τα πιο συναρπαστικά νέα μου για τις 4 μέρες του 2008. Είμαι πολύ περίεργη να μάθω τι θα γίνει αυτή τη χρονιά. Θα γίνουν τόσες αλλαγές, θα αλλάξουν τόσο πολύ οι απόψεις και το lifestyle μου; Θα δούμε! Καλή σου χρονιά!

13 comments:

  1. Καλή Χρονιά και Καλά ευρά!
    ...και σε βλέπω αθληταρού σε dt!

    ReplyDelete
  2. enjoy the year tulip :)

    ti akous apo counting crows?

    ReplyDelete
  3. Καλή χρονιά και σε σένα an-lu! λες να γίνω ολυμπιονίκης; Με τα ευρά, ως τώρα βιώνω ένα μπουρδούκλωμα και μια αύξηση τιμών προς τα πάνω και δεν μ αρέσει! γιατί δεν γίνεται στρογγυλοποίηση και των μισθών προς τα πάνω;

    unsaid, απόλαυσε και συ τη χρονιά :)
    Από counting crows, είμαι σε φάση ανάλυσης του Anna Begins...whatever that means!

    ReplyDelete
  4. ωχ καλη επιτυχία με τα γιουρια!!! και καλή επιτυχία και με τα νέα αθλητικά σου ενδιαφέροντα... αλλά βρε καλή μου adidas και nike? είναι ανταγωνίστριες οι εταιρείες φαντάζεσαι να μαλώσουν τα παπούτσια με την φόρμα και την πληρώσεις εσύ εν ώρα τρεχάλας; (ναι έχω λίιιιιγη παραπάνω φαντασία)

    ReplyDelete
  5. teleio to Anna Begins...whatever that means!

    ReplyDelete
  6. Λατρεύω μπλουζο-κάντρι Counting Crows! το Mr Jones απο σένα το έμαθα!
    Τώρα που θα πάρουμε τα Roces, θα ρολάρουμε στην πόλη, ή θα είσαι too busy με το τζόγγιγκ; (από τον περασμένο Μάρτη το ζορίζουμε το rollerskating ...)

    ReplyDelete
  7. Ψες το βράδι είδα όνειρο τη διευθύντρια μου να φοράει παντόφλες από ρουμπίνια και άλλες πολύχρωμες πολύτιμες πέτρες...WHY??

    unsaid, για τον καθένα είναι τέλειο για τους δικούς τους λόγους!

    φτερό στον άνεμο, αα ώστε εγώ σου το έμαθα εκείνο...είδες τι καλές παρέες κάνεις; :). Αντε να δούμε με τα Roces...τα δικά μου θα έχουν σκουριάσει από το περίμενε :P

    ReplyDelete
  8. ευγε, ουτε γω κανω απολογισμους. το πολυ πολυ να δω την ετήσια πρόβλεψη του ζωδίου μου για το νέο έτος. χα.χ. καλη χρονια ειπαμε απο δω; δε θυμαμαι. happy euro year!

    ReplyDelete
  9. Καλή χρονιά Τουλίπα. Το Γραμμικό Πάρκο στον Στρόβολο είναι μια καλή επιλογή για αυτό που ζητάς. Ξεκινά πίσω απο τον Βασιλόπουλο (απέναντι απο τον Αστυνομικό Σταθμό Στροβόλου) και καταλήγει στα γήπεδα της ΠΑΕΕΚ. Ειναι νομίζω 6km απόσταση. Η μιά λωρίδα είναι πεζόδρομος και η άλλη ποδηλατόδρομος.
    Άτε, άρκεψε βούρος!!!

    ReplyDelete
  10. Καλημέρα σας.

    Keimgrek, άσε που πιστεύω ότι και να κάνεις απολογισμούς, δεν θα γίνει η καινούρια σου χρονιά καλύτερη! χρόνια σου πολλά! το ευρό αρχίζω να το συνηθίζω και μ αρέσει! ειδικά όταν ξεφορτώνομαι τα μικρά μικρά νομισματάκια!

    κυκκό, σε ευχαριστώ πολύ για το tip! Ξέρω αυτή την περιοχή ( το καλοκαίρι πετάγονται φίδια από τους θάμνους) γιατί πάνε διάφοροι γνωστοί μου. θα δοκιμάσω και θα σου πώ. ωραίο ονοματάκι κιόλας!

    ReplyDelete
  11. polly kaloi gia na perneis ry8mo sto jogging einai oi ramones......believe me


    epishs se stigmes trexamatos exei boh8hsei kai to autobahn twn kraftwerk

    kai OTI exoune bgalei oi prodigoi-chemical brothers-death in vegas......

    ReplyDelete
  12. Καλή χρονιά λοιπόν!!! εγώ δεν έβαλα ούτε ένα στόχο πάντως ότι θέλει ας γίνει!

    ReplyDelete
  13. zappa, που χάθηκες παιδί; θα σημειώσω όλα αυτά που μου είπες και τα θα τα βάλω στο playlist του zen! gracias!

    allitnil, καλώς και την άλλη μισή μαδριλένια! Να μην βάζεις στόχους! αποδεδειγμένα ότι ευχόμαστε δεν μας κάθεται ( εκτός και αν το θέλουμε πολύ πολύ πολύ)

    ReplyDelete