Monday, July 09, 2007

Ένα καλοκαιρινό ρομάντζο

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Τα γνωστά καλοκαιρινά βιβλία της παραλίας, εκείνα με το μαλακό glossy εξώφυλλο αρχίζουν πάντα με τη φράση «Εκείνη κάθισε στο μπαλκόνι. Είχε μόλις χωρίσει». Έτσι μπαίνουμε στον κόσμο της ηρωίδας μας που ενώ ήταν πανέμορφη, πανέξυπνη και όλα τα «παν» δηλαδή, είναι κατά βάθος «νέα, ωραία και ατυχής» αφού έμπλεξε με ένα ομορφόπαιδο αλλά παλιοχαρακτήρα εν ονόματι Στέφανο. Στις αρχές του καλοκαιριού ο κόσμος της ανατρέπεται αφού πιάνει στα πράσα το Στέφανο με την καλύτερη της φίλη. Τώρα τι φίλη είναι αυτή, μην με ρωτάτε, έτσι και αλλιώς εξαφανίζεται στις πρώτες δέκα σελίδες.

Σε κατάσταση σοκ πάει σε ένα μπαρ, κατεβάζει 2-3 ποτά, ακούει τον σοφό μπάρμαν που της λέει την πιο μεγάλη σοφία ότι οι «οι άνθρωποι δεν μας ανήκουν» και αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για να ξεχάσει είναι να πάει διακοπές. Έτσι και αλλιώς είναι καλοκαίρι, που να μείνει στην πόλη, μόνη σαν λεμόνι με 40 βαθμούς;

Στο επόμενο κεφάλαιο η ηρωίδα μας βρίσκεται πάνω στο φέρι προς το «νησί» (σχεδόν ποτέ δεν μαθαίνουμε ποιο είναι, αλλά έχει πάντα σοκάκια και σπίτια με βουκαμβίλιες).

Φτάνει και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να πάει στο κεντρικό καφενείο με το σακ βουαγιάζ να πιει ένα καφέ και έτσι μαθαίνει από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, που είναι ο μόνος που είναι φιλικός μαζί της, πως η «κ. Ευαγγελία λίγο πιο πάνω νοικιάζει δωμάτια». Μεγάλη τύχη πάντως στη μέση του καλοκαιριού να καταφέρνει να βρίσκει δωμάτια άδεια.

Ανεβαίνει τα σοκάκια της Χώρας και βρίσκει το σπίτι που είναι υπέροχο και φυσικά γεμάτο βουκαμβίλιες. Η δε κ. Ευαγγελία είναι εξαιρετικά διακριτική και της συμπεριφέρεται σαν κόρη της (δώστε βάση εδώ).

Οι μέρες περνούν, η ηρωίδα μας τη βγάζει στη θάλασσα κάνοντας βόλτες και προσπαθώντας να βάλει σε «τάξη τις σκέψεις της». Ο χρόνος δεν μετράει και μετά από τριάντα σελίδες και δύο φραπέ ο αναγνώστης έχει εμπεδώσει τον ήχο του κύματος πάνω στα βράχια, τη θέα από το μπαλκόνι και την διαδικασία της απομυθοποίησης του Στέφανου (συνήθως από τη μέση του βιβλίου και μετά).

Μια μέρα βλέπει ένα «άγνωστο άνδρα» μέσα στο καφενείο του νησιού. Όλοι είναι πάρα πολύ χαρούμενοι που βλέπουν. Μαθαίνει από τον καφετζή/Reuters ότι είναι ο μεγάλος γιος της κυρίας Ευαγγελίας που έλειπε χρόνια στην Αμερική δουλεύοντας ως χειρούργος σε μεγάλο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης αλλά τελικά και επέστρεψε για να αναλάβει το αγροτικό ιατρείο και να είναι πιο κοντά στις ρίζες του (τι να πω αγαπητοί αναγνώστες!). Φυσικά είναι και ένας άνδρας δυο μέτρα με «γκρίζους κροτάφους, ηλιοκαμένο πρόσωπο ΚΑΙ με διαπεραστικό βλέμμα το οποίο αμέσως την καρφώνει. Η ηρωίδα μας επειδή είναι βασανισμένη από άνδρες, τον φτύνει (στην αρχή, έχουμε ακόμα εκατό σελίδες). Τις επόμενες μέρες τον αποφεύγει ώσπου μια μέρα γκρεμοτσακίζεται από τα βράχια και πάει στο ιατρείο όπου την παραλαμβάνει ο γκόμενος γιατρός. Αφού της δένει το πόδι, της προτείνει να πάνε να τσιμπήσουν κάτι στην ταβερνούλα. Δέχεται, όχι τίποτα άλλο, αλλά που να ανεβαίνει τώρα τα σκαλιά της Χώρας σακατεμένη γυναίκα. Η νύκτα περνά και μετά από 2-3 καραφάκια κρασί, αρχίζει να χαλαρώνει μαζί του. Της αρέσει αλλά προσπαθεί ταυτόχρονα να πολεμήσει τους «εσωτερικούς δαίμονες» της. Στο κάτω κάτω δεν είναι όλοι οι άνδρες σαν τον Στέφανο. Και επειδή είστε έξυπνοι, μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ενενήντα τρεις σελίδες ε; Περνά ακόμα ένας μήνας, του ψήνει το ψάρι στα χείλη, αυτός είναι εξαιρετικά υπομονετικός, πέφτει ένα τηλεφώνημα από το Στέφανο στο άσχετο, η ηρωίδα μας τον φτύνει και συνειδητοποιεί ότι τελικά είναι αρκετά δυνατή για να ξαναρχίσει τη ζωή της. Και η έναρξη γίνεται ένα ηλιοβασίλεμα κάπου σε μια παραλία, μαζί με τον γκόμενο γιατρό.
Και εμείς μένουμε με την απορία : Είναι ένα ακόμα summer love
ή η ηρωίδα μας θα μείνει τελικά με τον γκόμενο γιατρό και μετά το καλοκαίρι; Η συνέχεια στο επόμενο βιβλίο!


Y.Γ1 Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο Υστερόγραφο την 1 Ιουλίου. Το θέμα ήταν "Καλοκαιρινές Ιστορίες".
Υ.Γ2 Αφιερωμένο στην κ. Μάρω Βαμβουνάκη που όποτε χώριζα διάβαζα ένα βιβλίο της, έβλεπα ότι υπάρχουν και χειρότερα και αισθανόμουν καλύτερα.

18 comments:

  1. summer lovin? Eyxaristw de 8a parw


    protimw Barbara

    ReplyDelete
  2. αντε καλε αυτα μονο στα φωτορομαντζα γινονται!!! ;)

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα σας


    @zappa γιατί εισαι κυνικός παιδάκι μου με το summer lovin? barbara? για πες!

    @trilian ε και γω τι εγραψα; :p

    ReplyDelete
  4. loool! Ξέχασες το κομμάτι όπου μοιράζονται οι δυό τους μια νύχτα αβυσαλλέου πάθους (την οποία η συγγραφέας με ψευδώνυμο περιγράφει με γαργαλιστικές λεπτομέρειες) και αμέσως μετά τους πιάνουν τα ενοχικά σύνδρομα!

    Γαμάτο κείμενο, girl!

    ReplyDelete
  5. Ξέχασες και την παλιά αγάπη του γιατρού, η οποία είχε μείνει στο νησί και στραβοκοιτά την "ξένη" που της πήρε το γκόμενο από τα χέρια της!!!
    ;-))))))

    ReplyDelete
  6. ksexases episis...ti ksexases? e..ate....ksexase to! ego to ksexasa idi :)

    ReplyDelete
  7. morning morning!


    @november (είναι ο μήνας γενεθλίων σου;). Καλωσόρισες. Το σεξ δεν ειναι ο σκοπός μας στην προκειμένη! Είναι ο "έρωτας" και τα "βλέμματα"! Σε επόμενο (σεξο)στορι θα ειναι διαφορετικά!

    @an_lu Aν είχα όλες τις σελίδες του τεύχους στη διάθεση μου θα έβαζα και την "άλλη"!

    @unsaid Τελικά, το σενάριο ότι δεν ξέχασα κάτι παίζει; ;)

    ReplyDelete
  8. barbara....isws to poio 8eiko series pou postare pote h drakouna.....brisketai prin kapou prin thn istoria ths antrhs kai tou pampou tou stratiwth


    epishs, bgazw flyktaines me th bambounakh, pragma pou pa8ainw kai me tous Pyks Laks, to Coehlo, tous Manowar kai 5ton Basilh Papakwnstantinou kai ton Ntalara

    ReplyDelete
  9. βγάζω ακριβώς τις ίδιες φλύκταινες με τον Ζάπα!
    Το ΥΓ 2 είναι όλα τα λεφτά, αλλά αυτή τη Βαμβουνάκη πώς την αντέχεις πουλάκι μου? ούτε 10 σελίδες δεν κατάφερα να διαβάσω από τις παλιές αγάπες και τελικά προτίμησα να ξαναδιαβάσω Καστράτο του Αρκά! :)

    πάντως το ρομάντζο σου είναι και λίγο σαν ελληνική ταινία του 70, δλδ πολύ cult!!!

    ReplyDelete
  10. Ναι, είναι ο μήνας των γενεθλίων μου και -ευτυχώς- είναι ακόμη μακριά!

    Οκ, then, περιμένουμε την άλλη!

    ReplyDelete
  11. Και το θεληματικό πηγούνι; Πού είναι το θεληματικό πηγούνι του γιατρού;

    ReplyDelete
  12. morning morning

    @zappa Μας αρέσουν οι Πυξ Λαξ!

    @Krot η βαμβουνάκη, άμα χωρίζεις είναι πάρα πολύ καλή! ειδικά αμα χωρίζεις καλοκαίρι!

    @november promise για sex story!

    @diastimata Είπα να μην το κάνω βίπερ!

    ReplyDelete
  13. Αν διαβάζεις στην παραλία πάντως, κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς τον ολόδικό σου καλοκαιρινό έρωτα αφού ενδέχεται να μη σε προσέξει κανείς. Σήκω παίξε ρακέτες, κάνε επίδειξη το θεϊκό καινούργιο σου μαγιό που ταιριάζει απόλυτα στο αλαβάστρινο κορμί σου, τράβηξε βλέμματα επάνω σου, μείνε στο μυαλό των αρσενικών και προκάλεσε ονειρώξεις, γίνε απλά το κομμάτι της αμμουδιάς που θα ήθελε να αιχμαλωτίσει κάθε ρεπορταζ παραλίας του ΣΤΑΡ.

    ReplyDelete
  14. Από την ιστορία κρατάω ότι, έστω και απλά ένα summer love, η ηρωίδα ήταν αρκετά τυχερή ωστε να τον βρει εντέλλει! Αφού ξεκινησε καρδιοπαθώντας για το μλκ το Στέφανο, παλι καλά που γνώρισε κ το γιατρό. Συμφωνείτε;

    ReplyDelete
  15. "oneira tis ammou peste mou oti tha maste agkalia..." :)

    ReplyDelete
  16. Καλημέρα!

    @keimgreek Πω πω τι ego-boosting είναι αυτό :) Αν όμως παίξω ρακέτες, απλά θα φύγει όλη η παραλία!


    @nakupenda Συμφωνώ απόλυτα αγαπητή μου, μ αρέσει η θετική σας προσέγγιση :)

    @unsaid σε βρίσκω σε ρομαντική φάση :)

    ReplyDelete
  17. και μετά!!!! έκανε και τρία παιδιά και αυτή κλείστηκε στο σπίτι, και αυτό την απάτησε με τη νοσοκόμα και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!!!
    Στη ζωή τα πράγματα είναι πιο απίθανα και πιο υπερβολικά νομίζω!!!

    ReplyDelete
  18. καλημερα

    @allitnil έχεις απόλυτο δίκιο! Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ πιο σουρεαλιστικά!

    ReplyDelete