Tuesday, June 19, 2007

Summer love? Τι έστι τελικά;

Πέρσι ολόκληρο καλοκαίρι δεν πήγα παραλία και η πρώτη φορά που κολύμπησα ήταν ήδη αρχές Σεπτεμβρίου (ναι!). Ήμουν με ένα φίλο σε μια απομονωμένη παραλία στην Πάφο. Ήταν αργά το απόγευμα, ο ήλιος έπεφτε, εμείς είχαμε γεμίσει αλμύρα και είναι αυτές τις ώρες που σε πιάνει το φιλοσοφικό σου. Τότε μου είχε κολλήσει κάτι στο μυαλό. Να ψάξω να βρω τον μεγάλο μου έρωτα του οποίου τα χνάρια χάθηκαν κάπου στην Αθήνα (στα μπαράκια και τα σοκάκια του Θησείου). Όμως όχι για να ξαναγίνει κάτι, έτσι και αλλιώς δεν πιστεύω στις «δεύτερες ευκαιρίες». Απλά ήθελα να τον δω. Ίσως έφταιγε και ότι κάποιες μέρες πριν άκουσα για πρώτη φορά μετά από χρόνια το αγαπημένο του τραγούδι. Καθίσαμε λοιπόν συζητήσαμε το θέμα, βρήκαμε τα υπέρ και τα κατά και επειδή ο φίλος μου είναι εκ φύσεως ρομαντικός υποστήριξε με σθένος ότι πρέπει να κάνω τα πάντα να τον βρω. «Καλά ρε παιδί μου και τι να του πω; «γεια σου είμαι η τουλίπα, θυμάσαι πριν 200 χρόνια που ήμουν τρελή και παλαβή για σένα;» «Ε ναι! Τι θα πάθεις; Άσε που ο λόγος που το σκέφτηκες τώρα είναι επειδή δεν έχει κλείσει ο κύκλος. Και το άλλο, αν δεν το κάνεις θα νευριάζεις μετά που φάνηκες δειλή». Τον στραβοκοίταξα. Πες με ότι θες, αναβλητική, στην κοσμάρα μου, αλλά δειλή; Φύγαμε όταν ο ήλιος έδυσε. Στη διαδρομή δεν μιλούσα. Ήταν όντως θέμα κύκλου ή επειδή απλά τελείωνε το καλοκαίρι και με έπιανε το συναισθηματικό μου; Πάω λοιπόν σπίτι, κάνω μπάνιο, κάθομαι μπροστά από το pc και κάνω το εξής ρεζίλι (ναι το παραδέχομαι): Μπαίνω στο Google και βάζω το όνομα του τύπου στο search! Να μη σας τα πολυλογώ, εντόπισα κάτι σταθερά τηλέφωνα στην Αθήνα με το επίθετο του. Κανονική stalker. Τα έγραψα κάτω. Τις ακόλουθες μέρες έβλεπα το χαρτάκι αλλά κόλωνα. Έτσι έγραψα ένα σχετικό post στο blog μου. Τα παιδιά τότε που διάβασαν το κείμενο υποστήριζαν να κάνω την κίνηση, να τον βρω για να μην το σκέφτομαι, ότι έλεγε και ο άλλος δηλαδή. Από την άλλη, μερικοί άλλοι έγραφαν ότι «κανείς δεν θέλει ξαναζεσταμένη σούπα». Να μην σας τα πολυλογώ, τελικά δεν πήρα τηλέφωνο. Μεσολάβησε και ένα ταξίδι τότε και κάπως το ξέχασα.

Πολύ λογικά θα διερωτάστε πως μου ήλθε η φλασιά για εκείνη την περσινή μέρα. Ε, για όλα φταίει το καλοκαίρι!

Με το που μπήκε ο Ιούνιος πριν δύο βδομάδες, πήρα μαγιώ, μπρατσάκια, κουβαδάκια και την έκανα για εξωτικές παραλίες ( δηλαδή Πάφο). Ήμουν δε αποφασισμένη το φετινό καλοκαίρι να μην είναι όπως το περσινό το επεισοδιακό. Καθώς άραζα όμως και άκουγα στο ipod την Dido να τραγουδάει «When you see her sweet smile baby don't think of me…» θυμήθηκα εκείνη τη μέρα του Σεπτέμβρη. Και νευρίασα με τον εαυτό μου που σκεφτόταν τα περσινά, ξαναζεσταμένα αλλά και κάποιες φετινές καταστάσεις που είχαν πολύ λιγότερη αξία από όση εγώ τους έδινα. Και έτσι εκείνη τη στιγμή αποφάσισα πως οι έρωτες και οι γκόμενοι του καλοκαιριού πρέπει να είναι όπως την εποχή. Ανάλαφροι, χρωματιστοί και πάρα μα πάρα πολύ απλοί. Και σε όποιον αρέσει!

Y.Γ1 Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο Υστερόγραφο στις 17/6 που ήταν αφιερωμένο στη σκηνογραφία. Το μόνο κοινό που είχα με το συγκεκριμένο θέμα είναι ότι ανέκαθεν έκανα πολύ θεατρικές σκηνές στους εκάστοτε γκόμενους. Τύφλα να χει η Μέρυλ Στριπ!

Υ.Γ2 Γράφτηκε μετά από το σαββατοκύριακο όπου περίμενα το γ&%^&^% sms που δεν ήλθε τελικά...Ακόμα ένας γκόμενος που δεν έγινε σχέση αλλά κατέληξε θέμα κειμένου...Μυθιστόρημα θα γράψω τελικά...


16 comments:

  1. Γεια σου ρε κοπελιά! Εδώ ήμασταν τότε και τα λέγαμε... Φαίνεται το πέρσυ σα φέτος, το άτιμο. Δεν είναι όμως κι εμείς φοράμε καινούρια μαγιό, ρούχα και παπούτσια και κάνουμε βόλτες μπροστά. Κεφάλι ψηλά κοριτσάκι! Διάβασε αυτό που έχεις κολλήσει εκεί απέναντι!

    φιλί!

    ReplyDelete
  2. Μια χαρά σε βρίσκω τουλιπίδιον!
    Βουρ για φρέσκα!

    ReplyDelete
  3. @att και γω νομίζω ότι αλλάζουμε atti μου, έστω και στον χρόνο πάνω. Αν κάτσω και εμπεδώσω αυτό που γραψα, την ανακοίνωση τότε ειναι που θα τρομάζω τους γκόμενους!


    @an-lu Φρέσκα ναι! Εύχομαι και καλής ποιότητας!

    ReplyDelete
  4. Εδώ εγώ θέλω να πάω να την αρπάξω από τον άλλον και να της πω "γεια σου ρε, με θυμάσαι; Πριν κανα εξάμηνο τη μια μίλαγες για ευτυχία και την άλλη βρεθήκαμε εμείς χωρισμένοι κι εσύ στην Κηφισιά για καφέ με τον Κ."

    Τζαι εσύ λέεις μου για μυθιστόρημα μισιη μου...

    Καλησπέρα.

    ReplyDelete
  5. Τουλιπάκι, οι καλοκαιρινοί έρωτες χαρίζουν πολλές όμορφες αναμνήσεις, αλλά δεν μένουν. Όπως ακριβώς το καλοκαίρι. Πάμε γι'άλλα,για καλύτερα, όμορφη! ;)

    ReplyDelete
  6. Το καλοκαίρι είναι τελικά κατάρα για πολλούς..
    Όπως και να'χει.. τις ικανότητες stalker τις ανέπτυξες καλά όπως φαίνεται χεχε..

    Αλλά κοίτα να περάσεις καλά αυτό το καλοκαίρι, να κάνεις καινούριες γνωριμίες και που ξέρεις.. ίσως τελικά ένα summer love να ξετυλιχθεί και να έχει να δώσει περισσότερα και στις επόμενες εποχές..
    Take your chances, και ποτέ μη λες ποτέ.

    ReplyDelete
  7. καλό είναι το ανάλαφρο την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά αν σου κάτσει να έχεις και το νου σου, σωστά, αν κι το θέμα είναι τελικά η παραλία της Πάφου, τι λέει;;;;;;)

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα σας!

    @ο φλύαρος αίολος Έτσι να της πεις! Τώρα νευρίασα και εγώ! Για το μυθιστόρημα...μάλλον δεν πρόσεξες ότι μέσα σε αυτό το blog, όποτε δεν γίνεται κάτι με γκόμενο προκύπττουν post!


    @mpiskotaki Μα τι άλλα;; Ελείψαν!χ

    @ένας έφηβος λες ε; Μακάρι να μην είναι μόνο θεωρία! (ναι από stalking καλά τα πάμε lol)

    @street spirit Σε ενδιαφέρει η παραλία της Πάφου; Ε, έχει πολλές! Αν θα πας, στον Κόλπο των Κοραλλίων!

    ReplyDelete
  9. Κάτω το ξαναζεσταμένο φαϊ λέμε!!

    Άσε που όντας οπαδός της ταντρο-ζεν- κομφουκιανο-φεγκ σούι φιλοσοφίας πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που συμβαίνει ή ΔΕΝ συμβαίνει κάτι. Εννοείται ότι όταν κλείνει μια πόρτα στη ζωή , κάπου αλλού έχει ανοίξει ένα παράθυρο και με το να μένουμε να κοιτάμε την κλειστή πόρτα.... θέτουμε σε κίνδυνο πουντιάσματος αυτόν που περιμένει πίσω από το ανοιχτό παράθυρο. Και κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε σωστα?

    ReplyDelete
  10. Cheers στο ότιδηποτε καινούργιο κι όμορφο μας προκύπτει καθημερινά!!

    ReplyDelete
  11. @lupa μα πως τα λες!! θεϊκή η παρομοίωση! Αλλά που ξέρουν αν υπάρχει ένα παράθυρο ανοικτό ή μια πόρτα που ανοίγει σε γκρεμό;;

    @mary Cheers! χικ!

    ReplyDelete
  12. Τρομερή η επιλογή του τραγουδιού της dido. :)))))

    ReplyDelete
  13. aisxos! ekmetalleuese tus gomenus gia na grafeis ta keimena su ;-ppp

    ReplyDelete
  14. Καλημέρα σας! Η βαρεμάρα συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα... και το μυαλό κάνει 2 μήνες forward....

    @μαράκι τυχαία η επιλογή....ή μήπως όχι τόσο τυχαία τελικά; :)


    @keimgreek Έτσι τους πάει! Να μην σου πω ότι θα τους κάνω και συνθήματα στους τοίχους :P !

    ReplyDelete
  15. Γεια σου Τουλιπίτσα ανάλαφρη!!! και χρωματιστή βεβαίως!!

    (εμένα παντως και οι δυο σοβαρές σχέσεις μου, μες το κατακαλόκαιρο άρχισαν!)

    ReplyDelete
  16. κροτ λες ε;; χμ με μαγιώ άρχισαν;

    ReplyDelete