Friday, April 01, 2011

Tell me lies....


Σήμερα επειδή το 'χει και η μέρα, ας πούμε λίγα ψέματα.
Ή σύμφωνα με την αγαπημένη μου Paloma Faith "Do you want the truth or something beautiful?"

Ας πούμε λοιπόν όμορφα - και άλλων ειδών - ψέματα.

1. "Θα σ' αγαπώ για πάντα".
Δεν ισχύει. Είναι ένα τεράστιο ψέμα. Καμιά φορά, αυτός που αγαπάμε, μας τη δίνει σε σημείο που σκεφτόμαστε σενάρια εξόντωσης του. Όμως, είναι ένα όμορφο ψέμα και όταν το ακούμε θέλουμε να το πιστέψουμε. Το λάθος φυσικά είναι τελικά να το πιστεύουμε.

2. "Όλα γίνονται για κάποιο λόγο".

Αυτή την ατάκα την πιπιλάω εδώ και μερικά χρόνια στους φίλους μου. Μου λένε κάτι πολύ κακό που τους έχει συμβεί, παίρνω ένα πολύ περισπούδαστο ύφος, κοιτάω λίγο το κενό, για να δώσω έμφαση στην παύση και μετά...το ρίχνω. Επειδή κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι απλά τους έχει τύχει μια ηλίθια αναποδιά και ότι η ζωή τις περισσότερες φορές , χέστηκε αν περνάμε καλά, συμφωνούν πως "όλα συμβαίνουν για ένα ΚΑΛΟ λόγο". Σε αυτή την κατηγορία πέφτει και η φράση "τροχός είναι και γυρίζει". Ξέρεις πόσους γαμημένους τροχούς περιμένω να γυρίσουν;

3. " Σ' αγαπώ, αλλά δεν θέλω σχέση".

Αυτό κι αν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα. Αν με αγαπούσες καλέ μου, θα ήθελες να είμαι στη ζωή σου 24/7. Δεν θα μπορούσες να φανταστείς τον κόσμο σου χωρίς εμένα. Άρα δεν είναι ότι δεν θες σχέση. Είναι επειδή δεν μ' αγαπάς αρκετά ώστε να ξεβολέψεις το 'εγώ' σου.

4. "Καριέρα".

Ναι καλά. Άκου με κι εμένα που το παραμύθι αυτό αποφάσισα να το πιστέψω. Δέκα χρόνια δουλειάς μετά και οκ, με μια ψηλή θέση ας πούμε, σου δηλώνω πως δεν υπάρχει αυτή η λέξη. Είναι ένας μεγάλος αστικός μύθος. Καριέρα κάνεις σε μεγάλες χώρες, όπου δουλεύεις σαν σκυλί, κάνεις προσωπικές θυσίες αλλά κάτι γίνεται. Μπορεί να αλλάξεις πόστο, να αλλάξεις χώρα, να μεγαλώσει ο μισθός σου. Εδώ - δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα - αυτό είναι μια μπούρδα και μια πρόφαση για να μην μπεις στη διαδικασία να ασχοληθείς με την προσωπική σου ζωή.

5. " Ο σκοπός της γυναίκας είναι να γίνει μάνα".

Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα που δεν ξέρω ποιος το πρωτάρχισε αλλά το έχει ενισχύσει η θρησκεία μας. Δηλαδή ρε φίλε, μεγαλώνω στην κοινωνία σου, μου λες να πάω να σπουδάσω, μου λες να βρω μια καλή δουλειά - αλλά όχι τόσο καλή ώστε να μην έχω ώρα να κάνω οικογένεια - ΑΛΛΑ ότι και να γίνει πρέπει να γίνω μάνα. Γιατί; Στο κάτω κάτω δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για να είναι γονείς. Και δεν είναι όλες οι γυναίκες ικανές ή πρόθυμες να γίνουν μάνες.

6. "Η εταιρεία βασίζεται πάνω σου. Είσαι στέλεχος".

Κατακρίβειαν αν δεν είχα να πληρώσω τις δόσεις και τα ταξίδια μου, δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι εδώ. Γιατί η εταιρεία με έχει χεσμένη και απλά με "αγαπά" γιατί δεν τα ξύνω όλη μέρα. Α, και στέλεχος δεν είμαι. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη, ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον μύθο "καριέρα".

7. "Η Κύπρος είναι ευρωπαϊκή χώρα".

Η Κύπρος καταρχάς είναι με το ένα πόδι στη Μέση Ανατολή. Σκέψου απλά πως οδηγάμε στους δρόμους. Δεν σου θυμίζει εικόνες από Κάϊρο και Λίβανο; Επίσης, σκέψου την πολιτική μας για μετανάστες, ομοφυλοφιλία, εμπόριο γυναικών κλπ. Σκατά σκατά. Δεύτερο, η Κύπρος είναι νησί. Δεν μπορώ να τη φανταστώ ως χώρα.

8. " Το κάνω για το καλό σου".

Αφού είναι για το καλό μου, γιατί πονάει τόσο πολύ; Δηλαδή μετά που θα πάθω ότι πάθω, νομίζεις πως θα έχω και την όρεξη να απολαύσω το "καλό;"

9. "Σοκολάτα fat free"

Αν είναι fat free δεν είναι calorie-free. Μύθος παιδί μου όλο αυτό. Άσε που είναι και άγευστα αυτά τα προϊόντα. Είναι σαν να κάνεις σεξ και σου απαγορεύεται να μιλάς. Δεν λέει.

10. " Κανείς δεν μένει μόνος του/ Δεν χρειάζεται να το κυνηγήσεις, θα ρθει να σε βρει".

Ναι καλά!

22 comments:

  1. Ο κόσμος τελικά κινείται, όπως είπα και σήμερα, με τα κατά συνθήκη ψεύδη, παρά τις καθ' ολοκληρία αλήθειες!

    Ωστόσο, μέχρι να βρεθεί η Merenda με 0 θερμίδες και την ίδια γεύση...εγώ δεν θα σταματήσω να ελπίσω...χαχα!!

    Καλό μήνα!

    ReplyDelete
  2. wraiotato postakio Tulip!food for thought:) sto shmeio 10 exw mia aporia:pou einai to psema, sto oti 8ar8ei na se evrei h' sto oti den xreiazetai na to kunhghseis?

    ReplyDelete
  3. O δεκάλογος της ημέρας!

    ReplyDelete
  4. "Ναι καλα"!:)))Ακριβώς. Ο δεκάλογος της αλήθειας θα το ονόμαζα.

    ReplyDelete
  5. Αχ τουτη η ευρωπη.
    Αχ...
    Τουλιπα βασει διαφθορας να κοψουμε την ευρωπη, να καμουμε 2η ζωνη με κυπρο μαλτα γαλλια και να ενωθουν με αφρικη ηπειρο ιταλια και ελλαδα, ρουμανια και βουλγαρία.
    Να επεκταθουν και τα ορια της αφρικης.
    :)

    ReplyDelete
  6. ωραίον ποστ ! άι λάικ !

    ReplyDelete
  7. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα, εκτός από δυο:

    10. Το θέμα της σχέσης δεν το κυνηγάς. Προκύπτει. Δυστυχώς. Αν ήταν να έβρισκες κάτι με το κυνήγι θα ήταν όλα εύκολα. Δυστυχώς έρχονται και σε βρίσκουν. Μιλάω εκ πείρας.

    5. Ο σκοπός της γυναίκας είναι όντως να γίνει μάνα, αλλιώς θα γεννούσαν και οι άντρες. Μου τη σπάνε οι γκόμενες καριερίστες. Θεωρώ ότι η κοινωνία πάει κατά διαόλου γιατί η μάνα, το Α και το Ω της οικογένειας έχει απομακρυνθεί από το σπίτι. Παρατήστε τις μαλακίες και κάντε κανένα κοπελλούδιν!

    ReplyDelete
  8. Zero, και τα πατατακια με μηδέν θερμίδες και λίπος!

    ReplyDelete
  9. Praktor, και στα δύο. Κανένα από τα δύο σημεία δεν ισχύει

    ReplyDelete
  10. Δραπέτης, ω μερσί!

    ReplyDelete
  11. Μάγισσα, οι αλήθειες που δεν θέλουμε να παραδεκτούμε :)

    ReplyDelete
  12. anonymous, δεν υπάρχει σωτηρία...

    ReplyDelete
  13. μαθητουδι, σε ευχαριστώ :)

    ReplyDelete
  14. anti-christos,
    1. Γαμώτο...
    2. Ο Χριστός κι ο Απόστολος!

    ReplyDelete
  15. πες τα βρε χρυσόστομη τουλίπα μου!
    ειδικά στο 5 συμφωνώ απόλυτα.

    και στο 8 απαντώ "αφού εγώ η ίδια δεν ξέρω το καλό μου, αφού εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις το δικό σου καλό πως στα κομμάτια ξέρεις εσύ το καλό μου;! ε;"

    xx

    ReplyDelete
  16. Ευτυχώς που έχουμε και τον Αντι-Χριστο να πετάσσει καμιά έτσι μαλ*κια να γελούμε! Άκου "Α και Ω της οικογένειας" και "απομακρύνθηκαν από το σπίτι"! Κάτσε εσύ σπίτι ρε έξυπνε! Θεε μου, πόση βλακεία μαζεμένοι οι Κυπραίοι άντρες!

    ReplyDelete
  17. Daisy, χα χα τελικά μας καίει αρκετές το θέμα "μάνα".

    ReplyDelete
  18. anonymous, είμαι σίγουρη πως ο Αντι-Χρηστός το είπε για να μας τσιγκλήσει! :)

    ReplyDelete
  19. Καλο μηνα ξαδερφη (εστω και καθυστερημενα!!!)

    ReplyDelete
  20. Καλώς και την ξαδέρφη! Καλό μήνα :)

    ReplyDelete