Monday, June 28, 2010

The art of timing


Στη ζωή είναι όλα θέμα timing. Όχι τυχαίου όμως. Δεν κάθεσαι απλά κάπου και κάπως και απλά περιμένεις. Όχι φυσικά.
Το timing συμβαίνει αφού γνωρίζεις πέντε πράγματα για τον εαυτό σου και αφού θέτεις τις σωστές συνθήκες. Θέλουν όλα δουλειά, τι νόμιζες; Αναίμακτα θα βγάλεις αυτή τη ζωή;

Να σου δώσω ένα παράδειγμα περί timing.
Σήμερα ξύπνησα κανονικά αλλά δεν βιάστηκα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Είχα φύγει από το γραφείο στις οκτώ, όπως και τις προηγούμενες δέκα μέρες. Έτσι αποφάσισα σήμερα, ότι δικαιούμαι να πάω γραφείο στις δέκα. Και όποιος έχει θέμα, ας έρθει να μου μιλήσει.
Να μην στα πολυλογώ, τελικά επειδή δεν είχα γάλα σπίτι, ήρθα γραφείο να φάω το πρόγευμα μου. Παραγγέλνω το τοστ μου, κάνω τον καφέ μου και κάθομαι στην καρέκλα μου να τα απολαύσω.
Αμ δε. Μπαίνει μέσα το μπος, ορεξάτο και μου λέει "τουλίπα έλα να δούμε κάτι νέα θέματα που έχουν προκύψει", "δεν γίνεται μετά;", ρωτάω εγώ με θράσος και χωρίς να έχω πιει ούτε μια γουλιά καφέ - δώσε βάση εδώ. "Αφού μου είπες σήμερα ότι είσαι χαλαρή, άρα έλα. Τώρα." Και με κοιτάζει κάπως. Αφήνω ζεστό τοστ και αχνιστό καφέ και πάω μέσα. Για μια ώρα.
Με είχε στην τσίτα οπότε δεν είχα επιλογή παρά να είμαι σαν άλογο κούρσας.
Όμως με το που βγαίνω έξω - με 100 νέα πράματα να κάνω- συνειδητοποιώ ότι δεν έχω πιει καφέ και ότι ο οργανισμός μου ουσιαστικά πήρε τον κατήφορο της χειμέριας νάρκης.
Πίνω καφέ, τρώω κρύο τοστ. Τίποτα. Πίνω ακόμα μια γουλιά καφέ. Ξανά τίποτα.

Είμαι καταδικασμένη. Θα βρίσκομαι σε χειμέρια νάρκη ολόκληρη τη μέρα. Και δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Το έχω ξαναπάθει, δεν είναι καν αστείο.
Για αυτό σου λέω. Υπάρχει timing.
Δεν υποτιμούμε την καφεΐνη. Εγώ πρέπει να την βάζω στο σύστημα πριν από τις 9, αλλιώς είμαι...όπως τώρα.
Επιστρέφω στη νάρκη μου. Ελπίζω να μην χρειαστεί κάτι το μπος σήμερα γιατί το βρίσκω αδύνατον να κάνω οποιαδήποτε κίνηση εκτός των τετραγωνικών του γραφείου μου.

Y.Γ1 Εκπληκτικοί καινούριοι Scissor Sisters. Fun, disco, so very gay και το ιδανικό soundtrack του καλοκαιριού. Δες το video clip του Fire with Fire. Έτσι είναι οι ζωές στην πόλη.
Υ.Γ2 Ψες στις 11, ήταν άδεια η Μακαρίου και μισοάδεια τα cafe. Είναι μόνο λόγω Μουντιάλ;
Υ.Γ3 Το φετινό καλοκαίρι είναι κάπως. Θα το έλεγα, βαρετό. Βαριέμαι ακόμα και να μπαίνω σε διαλογικές συζητήσεις με φίλους ή να βγάζω τα σώψυχα μου.

20 comments:

  1. Don't mean to be a nerd, but i xeimereia narki en ofeiletai ston kafe, alla stin elleipsi progevmatos pou prokalei tin ptwsi tou sakxarou tou aimatos kai ara tin energeia. Dokimase na kamneis progevma plousio se prwteini kai o kafes 8a meinei mono mia syni8eia, oxi anagki. Ta filia mou

    ReplyDelete
  2. ααα Λένη είσαι θεά!!!
    μερσι μερσι!

    ReplyDelete
  3. Toυλίπα μου δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνώ. Τα πάντα είναι θέμα timing... π.χ. αν δεν είχες τρέξει να πας δουλειά απ΄τα χαράματα δε θα σε έβρισκε το μπος να στα πρήξει από νωρίς, θα είχες πιει το καφεδάκι σου και θα πήγαινες έτοιμη να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της μέρας. Ενώ εσύ πήγες σε άσχετη φάση και την πλήρωσες με το να πιεις καφέ σε λάθος ώρα και κρύο - αν και φυσικά τέτοια εποχή και με τέτοια ζέστη μόνο τσακρί πίνεται ο γέριμος αλλά ας μην το κάνουμε θέμα :)

    Πάντως μόλις διάβασα τον τίτλο του ποστ σου θυμήθηκα ένα παλιο δικό μου που έγραψα για τη μάνα μου που είναι επιεικώς πρωταθλήτρια του λάθος timing :)))) Αν έχεις ώρα κι όρεξη είναι εδώ: http://skotadi-fos.blogspot.com/2009/09/blog-post_22.html

    Φιλάκια και να ακολουθείς τα ένστικτα και τα προαισθήματα σου! Είναι πάντα σωστά! (στο λέω εσένα για να το ακούω κι εγώ!)

    ReplyDelete
  4. *τόστ ήθελα να πω

    ReplyDelete
  5. Πάντως κι εγώ αν αργήσω να πιω τον καφέ μου το πρωί μετά υπολειτουργώ και έχω τρελλό πονοκέφαλο. Εξάρτηση από την καφεϊνη.

    ReplyDelete
  6. Timing... Μην το συζητάς, το Α και το Ω. Άλλοτε μας λυτρώνει, άλλοτε μας χαντακώνει.

    ReplyDelete
  7. DaisyCrazy, Θα το διαβάσω οπωσδήποτε μόλις ανοίξει το μάτι μου!
    Το ένστικτο είναι πάντα σωστό λες;
    Με φοβίζει κάπως αυτή η προοπτική.

    ReplyDelete
  8. Δραπέτης, ε κρύωσε και το τοστ τόση ώρα.
    Σαν σόλα έγινε

    ReplyDelete
  9. Aurora, για να ειμαι και απολυτα ειλικρινής, τον τελευταίο καιρό δεν μου έχει τύχει κανένα timing. αχ έχω πεθυμήσει timing...

    ReplyDelete
  10. RainTears, πόσους πίνεις την ημέρα;

    ReplyDelete
  11. Κι εγώ πεθύμησα καλό τάιμινγκ... Γιατί "χαντακωτικά" τάιμινγκ είχα πολλά τελευταίως.
    Κι εμένα μου έχει τύχει να με φωνάξουν πριν καλά-καλά προλάβω να παραγγείλω καφέ... είναι σπαστικότατον. Αλλά όχι τόσο όσο να μην τον προλάβεις στην ιδανική του θερμοκρασία και να έχει κρυώσει και να έχει γίνει σαν κατούρημα. Κι ακόμα δεν είμαι και πολύ καλή φίλη του καφέ. Έναν πίνω το πρωί, αλλά πρέπει να είναι ολόσωστες οι αναλογίες του. Αν και τελευταίως μπορεί να φτάσω και τους 3, τόση εξάντληση.

    ReplyDelete
  12. Aurora, τα ίδια και δω με το timing.
    Πάντως για τους καφέδες, από ένα σημείο και μετά δεν έχουν αποτέλεσμα. Βιταμίνες;


    Καλό μήνα, Δραπέτη!

    ReplyDelete
  13. Βιταμίνες!! Και φρέσκοι χυμοί. Συχνά τους βρίσκω πολύ πιο αποτελεσματικούς. Και, βέβαια, πράσινο τσάι.

    ReplyDelete
  14. ε.. μα χτες είχε μουντιάλ; ...νομιζα πως έχουν ρεπό για δυο-τρεις μέρες.... νο?

    τι χυμούς τοστ και καφέδες λέτε καλέ;! τους παίχτες της αργεντινής τους έχετε δει;!! ..αυτοί είναι να τους πιεις στο ποτήρι!!

    ReplyDelete
  15. Φρέσκοι χυμοί, από τότε που άρχισα τους χυμούς είμαι σε καλύτερη μοίρα :p Στην Μακαρίου ήταν νέκρα επειδή έκανε εργασίες η Cablenet. Ναι και εγώ βρίσκω το καλοκαίρι αυτό χάλι μαύρο, καμία σχέση με το Καλοκαίρι του Χατζηγιάννη... Υπομονή! :)
    Καλή Εβδομάδα!!!!

    ReplyDelete
  16. Aurora, πινω για τα μαλλια που πέφτουν με το άγχος αλλά προφανώς δεν είναι αρκετό!

    ReplyDelete
  17. Mary, χα χα οκ καταλαβα το γουστο σου. Ε αποκλείστηκε ο maicon μου...μετα το χάος

    ReplyDelete
  18. Ιθάκη-man, επιτέλους ένας άνδρας που μου δίνει λύσεις. Σε ευχαριστώ και θα τα εφαρμόσω αυτά που λες!

    και συ αδιαφορο καλοκαιρι...;
    καλέ τι γίνεται;

    Καλή σου βδομάδα!

    ReplyDelete