Thursday, May 20, 2010

Γαϊτανάκι


Τις περισσότερες στιγμές της ζωής μας, τις περνάμε να σκεφτόμαστε "και αν...", "λες;", "τι να κάνω...". Υποθετικές φράσεις όπου τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει λύση. Ή κι αν νομίζουμε πως την έχουμε βρει, τελικά δεν είναι αυτή. Τις περισσότερες φορές, τα πράγματα δεν λύνονται. Όχι πριν από την ώρα που 'πρέπει΄ να λυθούν. Γιατί υπάρχει αυτή η ώρα. Και κάθε φορά που γίνεται κάτι καλό ή κακό, η θεωρία αυτή αποδεικνύεται περίτρανα.
Μου πήρε χρόνια να αποδεχθώ, ότι τα πράγματα παίρνουν από μόνα τους την πορεία τους. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι δεν μπορώ να ελέγξω αρκετές καταστάσεις. Και τελικά άμα το σκεφτείς, τί ελέγχεις;
Ελέγχεις πότε θα βάλεις καύσιμα στο αυτοκίνητό σου, πότε θα πας σουπερμάρκετ, πότε θα πλύνεις πιάτα, πότε θα φας. Ακόμα όμως και αυτά μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες.
Με αυτή τη λογική...ποια είμαι εγώ να απαιτώ από το σύμπαν, να ελέγχω τα πάντα γύρω μου;
Τα συναισθήματα μου, τις πράξεις τον άλλων που έχουν αντίκτυπο πάνω μου ακόμα και τον τρόπο που αισθάνονται προς εμένα. Εδώ καλά καλά δεν μπορώ να ελέγξω εγώ πως θα είμαι απέναντί τους.

Αυτή την περίοδο, ενώ δεν είμαι χαλαρή με τη δουλειά, προσπαθώ να είμαι Light με τη ζωή. Τις άμυνες μου προσπαθώ να τις έχω χαμηλά. Και πίστεψέ με, θέλει προσπάθεια.
Είναι σαν ένα πείραμα. Για να δω, αν τελικά αλλάζει κάτι.
Μια φίλη μου, μου είπε τις προάλλες, ότι νιώθει πως κάτι θα μου συμβεί. Κάτι καλό. Με τη λογική ότι γνωρίζω κόσμο καινούριο, γιατί απλά είμαι πιο ανοικτή σε καταστάσεις.
Εγώ πάλι δεν είμαι και σίγουρη αν θα γίνει κάτι καλό πια.
Ήταν μια επεισοδιακή χρονιά η φετινή, όπως εξάλλου και η περσινή.
Τώρα απλά ζω.
Και ζω καλά.


Υ.Γ Πριν από λίγες μέρες το blog και εγώ, γιορτάσαμε τα 4 χρόνια παρουσίας στην μπλογκόσφαιρα. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Τότε που τα blog ήταν της μόδας. Τώρα που δεν είναι...έμειναν μόνο οι καλοί.

22 comments:

  1. Άλλα μου έστειλε η ζωή, κι άλλα εγώ της πήρα λαλεί ο Θανάσης.

    Άμαν είμαστε δεκτικοί ότι είναι να 'ρθει, θα έρθει. Το μόνο σίγουρο εν ότι εν θα έρτει όπως το θέλουμε, αλλά μπορεί να έρτει χειρότερο ή και καλύτερο.

    ReplyDelete
  2. Απειρες ερωτησεις, απειρες απαντησεις και λυσεις. Ή δυο ερωτησεις, δυο απαντησεις και δυο λυσεις. Οκ, προβληματιζομαστε με τα "αν", "λες" κλπ αλλα εχουν κι ενα κοινο. Επιλογες. Και καλυτερα να μετανιωνουμε για επιλογες που δε καναμε παρα για επιλογες που καναμε.
    Απο κει και περα, σιγουρα υπαρχουν κι αλλοι παραγοντες αλλα δε ξερω, εξακολουθω να πιστευω οτι αυτα που θελουμε, τα καθοριζουμε εμεις.
    Ενας φιλος μου τις προαλλες παραιτηθηκε απο μια καλη δουλεια επειδη δεν πληρωνοταν. Παραιτηθηκε εν μεσω οικονομικης κρισης. Κι ομως, ηταν επιλογη του. Τωρα ειναι πεπεισμενος οτι θα βρει πολυ καλυτερη δουλεια. Πολυ σωστη κατα τη γωμη μου η επιλογη του, γιατι δειχνει οτι πιστευει περισσοτερο στον εαυτο του παρα στον κανονα που λεει δουλεψε για να ζησεις.

    ReplyDelete
  3. Γιώργο μου, έτσι ακριβώς! Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις καταστάσεις

    ReplyDelete
  4. sarper?, σωστός ο φίλος σου. Πολλοί θα πουν ανόητη την απόφασή του. Όμως είναι σημαντικό να κάνει κάτι για το οποίο να πιστεύεις ότι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

    ReplyDelete
  5. Nομίζω ότι το έχει αυτό το θέμα το '77 που κουβαλάμε. Εγώ να δεις πως θέλω να τα ελέγχω όλα. Θα γινόμουν καλός Πρόεδρος ή Πρωθυπουργός. Με τόσο έλεγχο πια...Lol...Εσένα πάλι σε φαντάζομαι βασίλισσα. Από το θρόνο να ελέγχεις.

    ReplyDelete
  6. control freak u too?

    όχι οι καλοί απλά! οι καλύτεροι, μουαχαχαχα!

    ReplyDelete
  7. ΥΓ. ήταν της μόδας έχεις δίκιο. Αλλά για ποιους; Για τους δημοσιογράφους. Τώρα είναι μόδα για τους νέους, για τους μπλογκερ :)
    Άλλωστε καλύτερα να μην είναι της μόδας!

    Όσο για αυτό που λες ότι άμα είναι κάτι να συμβεί θα συμβεί δε θα μπορούσα να συμφωνήσω παρα πάνω. Τα πράγματα κι οι άνθρωποι έρχονται σε μας ή όχι ανεξάρτητα τι κάνουμε ή πως είμαστε εμείς. Το θέμα είναι πως τα/τους δεχόμαστε εμείς...

    Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο. Άμα είναι να μη γίνει κάτι δε γίνεται που να κτυπάς πάνω τσε κάτω :)))

    ReplyDelete
  8. Χρόνια πολλά στο μπλογκ σου!

    Να συνεχίσεις να μοιράζεσαι μαζί μας τις αλήθειες σου!

    (Δεν ξέρω αν τώρα δεν είναι της μόδας τα μπλογκς στην Κύπρο... Σίγουρα, όμως, τώρα κάνουν πρωτοσέλιδο!)

    ReplyDelete
  9. one, λες να είναι η γενιά; Αυτό το control freak; γι αυτό και όσοι 32χρονοι που ξέρω δεν σταυρώνουν σχέση χα χα!!

    ReplyDelete
  10. κροτ, δεν φαίνεται;;
    ναι οι καλύτεροι! χε!

    ReplyDelete
  11. DaisyCrazy, ήταν μόδα για τους μπλόγκερ. όλοι άνοιγαν από ένα μπλογκ. απλά τα μήντια μυρίστηκαν αυτή την φάση και το πρόβαλλαν. Αν δε, δεις τα ανενεργά μπλογκ που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα διαπιστώσεις πως δεν είναι πλέον τόσο στη "μόδα'.

    όταν έρθει κάτι και νιώθεις ότι σου κάνει, το αποδέχεσαι και τα πράγματα κυλούν εύκολα και από μόνα τους.

    ReplyDelete
  12. Μαρίνε, Σε ευχαριστούμε! Ανταποδίδουμε ευχές για παραγωγικό γράψιμο/σχολιασμό!
    κάνουν πρωτοσέλιδο; που καλέ;
    λες για εκείνο το άθλιο μπλογκ που σχολίαζε τα πολιτικά;

    ReplyDelete
  13. Ξέχασα χθες να ευχηθώ στο μπλογκ σου κι ελπίζω να με συγχωρήσει. Να του πεις ότι είναι απ'τα αγαπημένα μου :)
    Φιλιά

    ΥΓ.έχεις δίκιο είναι πολλά ανενεργά αλλά άλλα τόσα ξεπροβάλλουν καθημερινά. Είναι ανάλογα με το μεράκι και την ανάγκη του άλλου να εκφραστεί. Είναι θεμιτό νομίζω και κάποια να εγκαταλείπονται, μες τη ζωή είναι όλα.

    ReplyDelete
  14. Καλησπέρα, το ότι γνωρίζεις κόσμο έιναι θετικό και μπορεί να οδηγήσει σε πολλά πράγματα σε μια σχέση σε μια καλή παρέα.. Χρόνια πολλά για τα 4 χρόνια στο μπλογκοχωριό ή μάλλον στη μπλογκοχώρα(;), θα τα πούμε στα 10 χρόνια τι λές θα πάει τόσο;;
    Καλό απόγευμα!:)

    ReplyDelete
  15. οι καλοί μείναμε ή οι κουλοί? χαχαχα καλό σου απόγευμα.

    ReplyDelete
  16. χρονια πολλά τουλιπάκι :))))

    ReplyDelete
  17. Γαμώτο με τις υποθετικές προτάσεις, τις βαριέμαι :) Και γενικά είναι καλύτερο να σκέφτεσαι ως εκεί που πρέπει για να λειτουργείς και εσύ... Περισσότερη σκέψη = περισσότερο άγχος, εγώ έτσι το βλέπω!

    4 ΧΡΟΝΙΑ? ΟΥΑΟΟΟΟΟ! :) Χρόνια σας πολλά! :)

    ReplyDelete
  18. DaisyCrazy, Σε ευχαριστούμε πολύ

    ReplyDelete
  19. Δραπέτη, ναι είναι καλό να υπάρχει κίνηση γενικά. Είναι ακόμα καλύτερο δε, όταν δεν περιμένεις κάτι συγκεκριμένο και απλά είσαι ζεν.
    Σε ευχαριστούμε για ευχές.
    10 χρόνια; χμ...θα έχει ενδιαφέρον!

    ReplyDelete
  20. mahler76, χα χα καλύτερα κουλοί ΚΑΙ καλοί παρά μέτριοι και βαρετοί. Καλημέρα :)

    ReplyDelete
  21. Σε ευχαριστούμε πολύ Mary μου :)

    ReplyDelete
  22. Ιθάκη-man, οι υποθέσεις μπορούν να σε διαλύσουν. Τραγικό. Άσε που βάζεις και ένα αόρατο φρένο σε εκείνα που ήδη έχεις ή συμβαίνουν.


    Σε ευχαριστουμε!

    ReplyDelete