Monday, July 27, 2009

Συστατικά: Ρούμι



Προσθέτεις ρούμι - κατά προτίμηση λευκό και όσο θες. Εξάρτάται τι βαθμό αλκοολισμού έχεις.

Για να μην λες ότι απλά γκρινιάζω και δεν αντιπροτείνω, αν μου έδινε το Κωνστάντια 2-3 καλοκαίρια ώστε να κάνω το δικό μου πρόγραμμα για το θερινό σινεμά αυτά θα έβαζα:


Breakfast at Tiffany's, Roman Holiday, Funny Face, Sabrina. Τα άπαντα Audrey Hepburn. Για το χαμόγελο, το στιλ της και την απίθανη μουσική. Love Henry Mancini.

Τριλογία Indiana Jones. Αγαπούμε περιπέτεια, ιστορία, χιούμορ. Και προτιμώ τις τρεις πρώτες ταινίες, γιατί στην πρόσφατη τέταρτη με έπιαθσε θλίψη με τον γερασμένο Ford.

James Bond Εννοείται. Εξωτικοί προορισμοί, ωραία αυτοκίνητα, εκρήξεις ΚΑΙ σεξ. Και εννοείται πως θα προβληθούν μόνο αυτές με τον απόλυτο Sean Connery.

Tribute στον Billy Wilder. Δαγκωτό. Ο τύπος είναι απίστευτος. Seven Years Itch ( με την Marilyn και το περίφημο λευκό φόρεμα), The Apartment ( Shirley McLane και αγαπημένος Jack Lemon) και όπωσδήποτε το Some Like it Hot με τους Tony Curtis-Jack Lemon-Marilyn Monroe. Εδώ θα καλέσω όλους τους σεναριογράφους των κυπριακών σειρών για να μάθουν επιτέλους τι σημαίνει χιούμορ.

Citizen Cane Αν υπάρχει ΕΝΑ κλασικό φιλμ που είμαι πρόθυμη να δω, με 40 βαθμούς Κελσίου και 99% υγρασία, αυτό είναι. Αθάνατε Orson Welles.

V for Vendetta. Για εκείνη τη σκηνή στο τέλος, για την επανάσταση, για να μην ξεχνάμε τις αλήθειες ακόμα και μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη. Και επειδή συμπαθώ πολύ την Natalie Portman.

Run Lola Run και Goodbye Lenin Αγαπημένες πρόσφατες ταινίες του γερμανικού κινηματογράφου. Και θα περάσεις και καλά!

Lovers of the arctic circle Όμορφο, φευγάτο, διαφορετικό love story. Και ιδανικό για να το δεις κάτω από ένα ουρανό γεμάτο μ' αστέρια.

Vertigo, Birds, Psycho Υπάρχει περίπτωση να αφήσω πίσω τον μετρ; Αν και τα φοβάμαι αυτά, η εξυπνάδα του monsieur Hitchcock δεν μ' αφήνει ασυγκίνητη.

Forrest Gump Γιατί έχει το τέλειο soundtrack. Γιατί το κλάμα - στα τελευταία δέκα λεπτά της ταινίας- κάνει καλό στα μάτια.

The Vengeance Trilogy Κορεάτικη τριλογία με πολύ splatter και τέλειες εικόνες. Θα αρχίσουμε με το Sympathy for Mr. Vengeance, θα προχωρήσουμε με το Old Boy και θα τελειώσουμε με το Sympathy for Lady Vengeance. Και μετά θα υποκλιθούμε στο μεγαλείο των Κορεατων δημιουργών.

House of the Flying Daggers Τι χρώμα, τι εικόνες, τι κινήσεις!! Θα πάθεις την πλάκα σου. Εύγε κύριε Yimou.

All about my mother Υπήρχε περίπτωση να υπάρχει φεστιβάλ χωρίς τον Pedro; Αυτό το φιλμ είναι το αγαπημένο μου. Άσε που τώρα που το σκέφτομαι, θα έκανα και ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ ΜΟΝΟ με Almodovar.

Roma, 8 1/2, La Dolce Vita Φυσικά κύριος Fellini. Τι να συζητάμε τώρα...

Be Kind Rewind Αυτό το χαριτωμένο φιλμ είναι σχετικά πρόσφατο αφού το είχα δει στη Νέα Υόρκη πέρσι το Μάρτη. Πολύ καλός Morgan Freeman και σουπερ ο Jack Black. Σκηνοθέτης ο ταλαντούχος Michel Gondry.


Θα μπορούσα να κάνω δεκάδες ποστ με ιδανικα φιλμ για θερινό κινηματογράφο. Το θέμα είναι πως ΔΕΝ είναι αυτά που προβάλλει το Κωνστάντια φέτος.
Για πες δικά σου αγαπημένα.

Υ.Γ1 Στο καλοκαιρινό τεύχος της Athens Voice ( κράτησέ μου ένα τεύχος να ρθω να το διαβάσω αρακτή σε αθηναϊκή πισίνα εν μέσω δεκαπενταύγουστου), γράφουνε διάφοροι για προορισμούς. Ο Κραουνάκης, γράφει για την Κύπρο. Έτσι όπως τα λέει, θέλω και γω πολύ να πάω εκεί. Σούπερ, παραδεισένιο νησί λέει ο Σταμάτης. Point of view ή η αλήθεια; Χμ...
Υ.Γ2 Έπεσε δουλειά και είναι καλοκαίρι. Σε δέκα μέρες θα είμαι σε μια κατάλευκη Χώρα. Σαν όνειρο μου φαίνεται ακόμα.
Υ.Γ3 Κάτι παίζει στα καλλιτεχνικά της Κύπρου. Κάτι πολύ δημιουργικό. Ή απλά εγώ τώρα το έχω προσέξει. Πρέπει να αποκτήσω κι άλλους culture buddies.

7 comments:

  1. Τουλίπα σου δίνω άριστα για τις επιλογές σου για θερινό κινηματογράφο! Μακάρι να επέλεγες εσύ τις ταινίες. Ειδικά αυτές με την Audrey Hepburn είναι απλά απαραίτητες!!
    Κι άντε να τις βρεις έστω σε dvd στη Κύπρο.. δεν υπάρχουν πουθενά. Πάλι καλά που υπάρχει το ιντερνετ και μπορούμε να παραγγείλουμε ότι θέλουμε.

    ReplyDelete
  2. Πόθεν κόφκουμεν εισητήρια?? :)

    (Danny Glover και όχι Freeman sto Βe Kind Rewind αν θυμαμαι καλά)

    ReplyDelete
  3. αν και ούτε τα μισά απ’ όσα προτείνεις έχω δει, ακούγονται πόμπα. «Κατάλευκη χώρα»;; :/

    ReplyDelete
  4. Dorothea, Ας ειναι καλά το internet όντως! Να οργανωθούμε βρε παιδιά και να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας σε αυτούς που το διοργανώνουν. είναι κρίμα να μην μπορούμε να απολαμβάνουμε κάποιες καλοκαιρινές απολαύσεις.

    Terra, έχεις απόλυτο δίκιο, Danny Glover! Εισιτήρια - θα είναι μόνο 2 ευρώ το καθένα. Το μπαρ θα έχεικαφέδες κυπριακούς, ΚΕΑΝ, αναψυκτικά σε μπουκάλι, πατατάκια Χαραλάμπους ΚΑΙ εννοείται ΚΕΟ και άλλα αλκοολούχα. Επίσης 2 ευρώ το ένα.

    Sike, Κατάλευκη Χώρα = η Χώρα της Σερίφου με τα κατάλευκα σπιτάκια. Να έρθεις στις προβολές μας sike να μαθαίνει και το mini-sike πράγματα

    ReplyDelete
  5. άντε!! μπες στον όμιλο πέρκι δούμε τίποτα καλό!!!

    εγώ ακόμη να πάω στο θερινό.. ελπίζω να βρω κάτι να δω γιατί χωρίς θερινό δεν γίνεται καλοκαίρι λευκωσιάτικο!!

    όσο για το μπαρ.. ΚΕΑΝ και τσίπιτος για μένα!!!

    καλό βραδάκι τουλιπάκι :)

    ReplyDelete
  6. Δεν θα βρεις κάτι στο θερινό Mary μου να απολαύσεις δυστυχώς! ΝΑ κάνουμε εμείς ένα θερινό στο κέντρο της πόλης!

    ReplyDelete
  7. εγώ λέω αντι για επιστολή διαμαρτυρίας να διοργανώσουμε πάρτυ με βιντεοπροβολεα σε αυλές σπιτιών. καλύτερο μου φαίνεται. θα φέρνει ο ένας τα ποτά, ο άλλος τα πασατέμπο, ο άλλος τον ανεμιστήρα μια χαρά θα’μαστε. α και ο βασικός θα βάζει το σπίτι με την αυλή ή τη μεγάλη βεράντα. τι λες;

    ReplyDelete