Thursday, July 09, 2009

Συστατικά: Μαύρη Ζάχαρη


Προσθέτεις δύο κουταλιές μαύρη ζάχαρη.

Νομίζω περνώ δεύτερη εφηβεία. Δεν εξηγείται διαφορετικά η συμπεριφορά των τελευταίων μηνών. Εκεί που ο άλλος κόσμος, όταν πατάει τα 30, αρχίζει να ψάχνει για "σχέσεις ουσίας" με άτομα με τα οποία θα επικοινωνεί, θα μπορεί να πει μια κουβέντα της προκοπής και θα μπορεί να συνυπάρχει, εγώ βρίσκομαι σε μια άλλη διάσταση.
Αυτή που αρνήθηκα από τα 16 ως...τώρα. Το συγκεκριμένο χρόνικό διάστημα, σε ένα άνθρωπο έψαχνα όλα όσα σου περιέγραψα πιο πάνω. Βέβαια. Μ' άρεσαν οι τύποι που άκουγαν την μουσική που άκουγα και εγώ, που πήγαιναν στα ίδια μέρη που σύχναζα, που εκτιμούσαν το φεστιβάλ ταινιών μικρών μήκους. Έκανα φάσεις και σχέσεις, με ανθρώπους που μας έδεναν κοινά, που ακούγαμε παρόμοια μουσική και πάει λέγοντας. Ήταν, δε, σούπερ όταν υπήρχε και η σύνδεση. Εννοείται πως σε φάση σχέσης, με έλκυε και ερωτικά ο άλλος. Άν δεν υπήρχε το "κλικ" δεν γινόταν κάτι ή δεν ξεπερνούσε το ένα ραντεβού. Ξέρεις, εκείνο το πράγμα που μιλάς με τον άλλο - για τα κοινά ενδιαφέροντα βεβαίως- και ξαφνικά κάτι χημικό γίνεται στον εγκέφαλό σου και...αποβλακώνεσαι. Και μετά κοιτάς μόνο τα χείλη, αρχίζουν να ιδρώνουν οι παλάμες σου και πριν να το καταλάβεις, γίνεται η έκρηξη και είστε all over each other.
Επανέρχομαι στο θέμα της "αργοπορημένης εφηβείας". Το σενάριο "πρέπει να μου κάνει κλικ αλλιώς ούτε που ασχολούμαι" παίζει ακόμα και είμαι κάθετη πάνω στο θέμα.
Αλλά πλέον, κολλάω με πρόσωπα. Μ' αρέσουν οι όμορφες φατσούλες, τα κόκκινα χείλη, τα έξυπνα μάτια, το έντονο βλέμμα, το ωραίο δέρμα. Αυτό κοιτάω πρώτα. Και μετά κολλάω, κάνω χαρούλες μόνη μου και στο τέλος γίνομαι μια ηλίθια και ντρέπομαι.
Αυτή είναι συμπεριφορά 16χρονου, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.
Αυτά παθαίνεις όταν ωριμάζεις πολύ γρήγορα, λέω εγώ.

Υ.Γ.1 Τεράστιο κόλλημα με τους Matisse και το "Rock 'n' Roll Mafia". Λατρεύω λέμε.
Υ.Γ2 Μ' αρέσει μια cute φατσούλα...
Υ.Γ3 Το θερινό σινεμά στο Κωνστάντια αρχίζει στις 15 του μήνα. Άντε και πεθύμησα!

22 comments:

  1. τελικά μάλλον άρχισα να ωριμάζω (επιτέλους)! μπήκα σε φάση που ερωτεύτηκα (αυτό βέβαια που με επιστρέφει στα εφηβικά χρόνια, είναι πως μόνο εγώ το έπαθα) πρώτα το άτομο και μετά την εικόνα.....! σου εύχομαι να απολαμβάνεις τις φατσούλες......

    ReplyDelete
  2. hey makari na briskeis polles wraies fatsoules na erwteyesai....egw exw ftasei na pisteyw oti h a8hna exei sterepsei apo aytes (h phgan oles diakopes?)

    ReplyDelete
  3. ipia telio mohito sto bar Godfather stin laiki gitonia leukwsias k se 8imi8ika!

    ReplyDelete
  4. The Passenger7/09/2009 9:22 PM

    Bat for lashes?

    I like your taste in music.

    ReplyDelete
  5. Come again? Γιατί είναι κακό να ερωτεύεσαι και την εικόνα; Ειδικά το έντονο βλέμμα και τα όμορφα χείλη.. Η εικόνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας και το αν την φροντίζουμε λέει πολλά. Γιατί το αντιμετωπίζεις σαν να είναι παιδιάστικο; Δε γέρασες κιόλας τουλίπα μου! Όταν θα γίνουμε αισίως 70 εννοείται ότι το μόνο που θα μας νοιάζει θα είναι ο ψυχικός κόσμος του άλλου.

    ReplyDelete
  6. a stin idia fasi eimaste!!!! en8ousiastika twra. ki egw deyteri efiveia pernw.. kanonika omws.. 3eka8arismeni se olous tous filous kai gnwstous gia na min pa8ainoun siokk me o,ti vlepoun kai den perimenoun kai 3ereis kati, mas 8ewrw telika tyxeres, san deyteri eykairia..

    ReplyDelete
  7. i'll see you at kwstandia then!
    egnwrisa ton alex twn matisse pu epia gia internship sto athens fashion week..axx, jinos je an en cute fatsulla:P

    maria t.

    ReplyDelete
  8. Φώτη, δεν ξέρω τελικά τι είναι η "ωριμότητα"...χμ!

    zappa, πάντως εγώ όλα αυτά τα χρόνια που έρχομαι αθήνα βρήκα 1-2 όμορφες φατσούλες. Όχι περισσότερες όμως. Μήπως να άλλαζες στέκια;

    νηφάλια, έχω πιει μόνο καφέδες κάτι ανοιξιάτικα απογεύματα εκεί. Θα δοκιμάσω και το Mojito! ήταν καλό;

    ReplyDelete
  9. the passenger, :)

    pax, γιατί βλέπω μόνο την εικόνα και κολλάω. χμ. και μετά κάθομαι και σκέφτομαι "και όταν πρέπει να πεις κάτι; τι θα πεις;" Ξέρω και γω...Φυσικά υποπτεύομαι πως αν φτάσω 70, θα μ αρέσουν τα τεκνά γιατί θα είμαι μια κωλόγρια χα χα.

    homo anisorropus, καταπληκτικό όνομα χα χα! λες ε; και γω το βλέπω καλό. είναι σαν να γεμίζεις κάτι κενά ώστε να μπορείς να προχωρείς μετά.

    ReplyDelete
  10. maria t., είναι ομορφούλης ναι! Πήγες σε καμιά συναυλία τους; Το Kωνστάντια θα προβάλει καλές ταινίες φέτος. για να δούμε.

    ReplyDelete
  11. den nomizw oti ftaine ta stekia, nomizw pws exei na kanei me to geniko klima....giati den tis blepw oute sto metro, oute sta lewforeia, oute sto dromo.....

    ReplyDelete
  12. Τhe Passenger7/10/2009 6:23 PM

    You went to a city of 4 million people and you only liked 1-2 faces?

    That is....surprising

    ReplyDelete
  13. Zappa, ισως έχεις δίκιο. Ζούμε σε παράξενες εποχές, όπου το "εγώ" καταστρέφει τις στιγμές ( τς τι είπα πρωί ξημέρωμα). Υπομονή και επιμονή αγαπητέ μου.

    the passenger, ε βέβαια. Θυμάμαι ότι μου άρεσαν 1-2 εννοώντας ότι μου έκαναν "κλικ". Και με τη μια φατσούλα είχα και σχέση. Καθόλου suprising...

    ReplyDelete
  14. toulipoua m eisai oso xronon es8anese kai na men andrepese kai na men metanionis gia tpt

    Anathemame Anathemase Anathemamas

    ReplyDelete
  15. Allright then, that's normal.

    ReplyDelete
  16. τουλιπιτσα, εγω δεν θα το ελεγα δεύτερη εφηβεία, τουναντίον μάλλον ωριμότητα! Απλά πλέον και επιτέλους κανεις αυτά που σε ευχαριστούν εσένα και δεν ζεις για άλλους...αν η φατσουλα σε κανει να χαμογελάς και να νιωθεις πραγματικά ωραία τότε γιατί όχι; απλά πράγματα που μας κάνουν ευτιχισμένες, όπως το mojito...φυσικά άκόμη εκπλήττομαι πως εύκολα τα θαλασσώνουν...έλεος, ένα μοχιτο είναι!!!Γι' αυτό προτιμώ την μαστίχα!!!

    ReplyDelete
  17. Me provlimatizoun ligo oi defteres efivies..tis vriskw ligo provlimatikes, san na theleis na anaplirwseis gia mia prwti provlimatiki efiveia (no offence). 'H apla niwtheis sta 30 su oti prepei na arxiseis na palimbedizeis gia na min se parei i ilikia apo katw. Kati paromoio pernw ki egw k to psaxnw na dw tois ptaiei :)
    Oso gia tis fatsules, ti sto kalo? Den einai afto swsto simeio pu kanei klik? Einai einai!:)

    ReplyDelete
  18. anathemase, είσαι σοφό παιδί!

    savva, λες ε;

    gnapp, αυτό ακριβώς σκεφτόμουνα εγώ. Σαν να προσπαθώ να "ελαφρύνω" κάποιες σκέψεις και να γεμίσω κάποια κενά. χα χα μοχιτο...ε ξέρεις, θέλει μαγκιά και αυτό!

    χαμένος ποιητής, καλωσόρισες. Δεν τα θεωρώ κακά όλα αυτά. Η μπορεί η δεύτερη εφηβεία να είναι μια ανάγκη/τρόπος ώστε να μπορείς να προχωρήσεις σε σημαντικές αποφάσεις στη ζωή σου. Ξέρω και γω για το κλικ; Είναι ένα μεγάλο μυστήριο, το τι το προκαλεί!

    ReplyDelete
  19. ρε, παντές τζι εδιάβαζα για εμένα! εγώ εν πρώτη εφηβεία που περνώ διότι στην εφηβεία μου δεν ήθελα να κάμω τούτα που θέλω να κάμνω τωρά.

    ξεκαθαρισμένα πράματα όπως λέει κι ο/η homo anisorropus, ούλλοι ξέρουν το τζαι αφήννουν με να παίξω.

    επειδή όμως έχω τζαι κάποια κατάλοιπα της πραγματικής μου ηλικίας, κάπου στο τέλος χαλά το γλυκό.

    ReplyDelete
  20. Neerie, έχεις απόλυτο δίκιο. Γιατί εκεί που πας να ζήσεις τη δεύτερη εφηβεία, μπαίνει στην μέση η λογική ( που απέκτησες μετά από χρόνια χυλοπιτων, απογοητεύσεων και πάει λέγοντας) και κινείσαι πιο προσεκτικά.
    Χμ...

    ReplyDelete
  21. μια χαρά καλοκαιρινή σε βρίσκω. η ελαφριά διάθεση είναι ό,τι πιο καλοκαιρινό υπάρχει κι εσύ την έχεις! συνέχισε έτσι ;)

    ReplyDelete
  22. Dorothea, η αβαστακτη ελαφροτητα του ειναι!

    ReplyDelete