Sunday, August 31, 2008

Coming out of the oven


Η ηλίαση δεν είναι τόσο κακό πράγμα τελικά. Οκ, μπορεί να σκοτεινιάζουν όλα γύρω σου, να αχρηστεύεις το δέρμα σου κτλ, αλλά, αγάπη μου, αν δεν "ψηθεί" ο εγκέφαλος, δεν λειτουργεί. Έτσι σήμερα καθώς κολυμπούσα αφηρημένα πάνω κάτω, στις 3 η ώρα (όπου όλος ο νορμάλ κόσμος ξέρει ότι δεν είναι καλή ιδέα να γυρίζεις καλοκαιριάτικα τέτοια ώρα), μου έρχονταν αλλεπάλληλες φλασιές επιφοίτησης. Τόσες πολλές που πραγματικά δεν καταλαβαίνω εκείνο που μου έλεγε μια φίλη μου προχθές, ότι δηλαδή άμα κολυμπάς δεν σκέφτεσαι. Και τι να κάνεις; Και να σου πω την αλήθεια την ατάκα που ακούω συχνά-πυκνά "ε δεν το σκέφτομαι", δεν την πιστεύω. ''Οταν έχεις εγκέφαλο, δουλεύει. Τέσπα.
Που λες σκέφτηκα τα εξής, μπορεί ασήμαντα και κοινότυπα:
1. Άμα τα πράγματα είναι κάπως, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χαλαρώσεις και που θα πάει θα σου έλθει ένα σημάδι και τότε θα ξέρεις τι θα κάνεις (όχι κατανάγκη από τον ουρανό).
2. Τα καλύτερα έρχονται σε εκείνους που περιμένουν. Κλεμμένο μεν, τώρα άρχισα να το πιστεύω δε. Άρα δες σημείο 1.
3. Η πολλή ευγένεια σκοτώνει. Για παράδειγμα, υπάρχουν μερικά blog που άμα σκοντάφτω πάνω τους (μετά από πολύωρη βαρεμάρα και σερφάρισμα) , διερωτούμαι γιατί δεν υπάρχει ένα "Υπουργείο υπάρξης blog" που να δίνει άδειες για λειτουργεία blog μετά από πολύωρη εξέταση της αίτησης. (τι κακιά έχω γίνει - η ηλίαση βλέπεις)
4. Όταν ο άλλος δεν σέβεται το χώρο σου, δεν σημαίνει ότι δεν σέβεται εσένα. Ίσως απλά να μην είναι σε θέση να "οριοθετήσει". Δεν πειράζει...η εσωτερική δύναμη παίζει παιχνίδια.
5. Τους φίλους μας τους αγαπάμε και δεν τους κρίνουμε. Γιατί έχουν γονείς να τους τη σπάνε, διευθυντή να τους κάνει καψόνια και γκομενικά που τους ψήνουν το ψάρι στα χείλη. Άρα αν θες να είσαι καλός φίλος, λειτουργείς σαν "μαξιλαράκι" για τους δικούς σου ανθρώπους. Τους αγαπάς και τους κάνεις τη ζωή πιο άνετη.
6. Όσο μεγαλώνω, τόσο πιο εύκολα διακρίνω τα "θέλω" μου. Έχω δρόμο ακόμα. Όμως δεν μετανιώνω που σε αυτή τη φάση η πιο συχνή μου απάντηση είναι "δεν ξέρω". Κάποτε θα μάθω.
7. Δυστυχώς το να τα δίνεις όλα, μόνο κακό σου κάνει. Και σε αυτό δεν υπάρχει καμιά εξαίρεση.
8. Είναι μεγάλη κουβέντα να μπορείς να νιώθεις την ενέργεια του άλλου. Μπορεί και να είναι ο καλύτερος κριτής για το πως και με ποιούς θα φτιάξεις το μικρόκοσμό σου.
9. Τελικά μια σχέση δεν είναι τόσο φοβητσιάρικο πράγμα όπως πίστευα για 30 χρόνια. One day...
10. Just FLOW....flow...flow...flow :)


Y.Γ1 Το κείμενο γράφτηκε με μουσική υπόκρουση Monika και Avatar. Έχω πάθει κόλλημα.
Υ.Γ2 Λυπάμαι που δεν είμαι τόσο "μαλακή" όσο θα ήθελα. Ήταν δύσκολη η χρονιά.

11 comments:

  1. "Άμα έχεις εγκέφαλο σκέφτεσαι"... Προσπαθώ τόσα χρόνια να βρω που στο καλό είναι το φρένο στις χιλιάδες στροφές ανά δευτερόλεπτο του εγκεφάλου, κι ακόμα τίποτα. Οπότε το πήρα απόφαση, ότι μόνο ο χρόνος τελικά απαλύνει τα πράγματα. Αστο αυτό να σκέφτεται. Κάποια στιγμή θα βαρεθεί και θα σκέφτεται κάτι άλλο.

    ReplyDelete
  2. Και ενώ κολυμπούσες σκεφτόσουν όλα αυτά;
    Όσο για την ευγένεια, θα συμφωνήσω.
    Σκοτώνει. Καθώς και η καλοσύνη.

    Κατατάλλα, καληνύχτα σας.

    ReplyDelete
  3. aha! good things come to those who wait.
    telika... exeis dikaio!

    ReplyDelete
  4. flow...flow....flow...

    ...but don't "go with the flow" :))

    Κανονική κατάθεση ψυχής όπως πάντα τουλίπα μου!

    ReplyDelete
  5. Ενδιαφέρουσες σκέψεις...
    Να έχεις ένα υπέροχο φθινόπωρο!!

    Η ευγένεια σκοτώνει κάποιους, βοηθά κάποιους άλλους να επιβιώσουν, ακόμα και μέσα στη γυάλα τους.

    ReplyDelete
  6. To μυαλό, δεν σταματά ποτέ one of the people. Ο χρόνος απλά σου απαλύνει κάποιες σκέψεις που δεν σου κάνουν καλό.:)

    unshaved, βέβαια, τις σπουδαιότερες σκέψεις τις κάνω όταν κάνω μπάνιο ή όταν πλένω πιάτο. το νερό βοηθά το μυαλό μου να κινείται, κι άλλο. Η καλοσύνη δεν σκοτώνει εκεί που αξίζει να την δίνεις. Καλησπέρα σας!

    just me, το είπαν τόσοι και τόσοι που δεν γίνεται...κάτι σωστό θα λένε!

    kostask, αν πήγαινα με το flow...ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω. Μερσί μερσί :)

    συνάδελφο τσαρτελούι, καλό άνθισμα επίσης! επιβίωση...με ευγένεια; ίσως με θετική ενέργεια. αλλά κάποτε πρέπει απλά να είσαι αγενής για να τα βγάζεις πέρα.

    ReplyDelete
  7. Όταν μιλούσα για επιβίωση δεν εννοούσα για το άτομο που είναι ευγενικό. Απλά κάποιες φορές όταν είμαστε ευγενικοί, ιδιαίτερα σε άτομα που δεν το αξίζουν, απλά τους βοηθούμε να επιβιώσουν, ίσως να πάρουν πάνω τους κτλ. Ειδικά στην περίπτωση των μπλογκς.

    Ούφφου, εν ηξέρω αν απέδωσα σωστά τζείνο που ήθελα να πω, επροσπάθησα....

    ReplyDelete
  8. Δεν αναφερόμουν σε εκείνη την περίπτωση των blogger, τσαρτελλούι.

    ReplyDelete
  9. Τουλίπα κάνεις ακόμη μπανάκια;
    Τέλεια! Εδώ ο καιρός ψιλοκρύωσε, και έφυγε και το υπέροχο μαύρισμα μου :(
    Κάθε φορά που διαβάζω το blog συνειδητοποιώ ποσο πολύ μου αρέσουν τα ποστάκια σου!
    kisses!

    ReplyDelete
  10. do they(they?you know what i mean) sell "avatar" in cyprus?

    maria t.
    x

    ReplyDelete
  11. she, και θα κάνω ώς τέλη Σεπτεμβρίου, είναι ακόμα ζέστη εδώ. Κόπιασε στας παραλίας το σ/κ! ( σε ευχαριστώ και επίσης :) )

    maria t, έχω να πάω στο ξέρεις ποιο, πάρα πολύ καιρό. Κάντους ένα τηλεφωνάκι. Αλλιώς περίμενε ώσπου να πας ταξίδι. Αλλά ΠΑΡΕ Avatar.

    ReplyDelete