Tuesday, May 27, 2008

DISCOnnected

Εδώ και ένα μήνα περίπου, λειτουργώ ασυνείδητα. Σαν να υπάρχουν δύο τουλίπες. Η μια παρορμητική η άλλη λογική. Η πρώτη κυριαρχεί στην προσωπική ζωή μου ή άλλη μόνο στη δουλειά.
Το αποτέλεσμα; Δεν θυμάμαι καταστάσεις, κάνω ή δεν κάνω πράγματα χωρίς να το συνειδητοποιώ. Σαν να είμαι θεατής μιας παράστασης που πολλές φορές δεν με αφορά.
Πήγα Αθήνα το περασμένο σαββατοκύριακο. Για τη συναυλία της
Kylie (φωτό, έστω και κουνημένες στο επόμενο post). Τη μέρα περπατούσα πολύ -έκανα διάλειμμα για να δω φίλους που είχα να τους συναντήσω χρόνια - και επειδή ξέχασα να φορτίσω το mp3 player μου απλά άκουγα τους ήχους της πόλης. Ήμουν αφηρημένη. Στο μυαλό μου εικόνες από περασμένες φορές στην Αθήνα. Πιο ανέμελες και πιο χαρούμενες. Πέρασα όμορφα όμως με τους φίλους μου. Σταθερές αξίες. Ο καθένας με τα δικά του. Η μια δουλεύει πολύ και που καιρός για έρωτες, η άλλη προσπαθεί να συνυπάρξει γκομενικά και ο φίλος προσπαθεί να ανακαλύψει τα πιο hot μπαράκια και εστιατόρια της πόλης. Αυτός είναι ο καλύτερος. Όταν μπλέκεις με σχέσεις κτλ τραβάς μεγάλα ζόρια (ακόμα και όταν είσαι μέσα στη σχέση).
Πήγαμε στο
art athina. Πλάκα είχε, οι καλλιτέχνες στην κοσμάρα τους. Τα καλύτερα ήταν τα ακαταλαβίστικα installations στο υπόγειο. Θα ήθελα περισσότερα ώρα να αποβλακωθώ μπροστά από ένα έργο τέχνης. Να μην σκέφτομαι τους γύρω και το μέσα μου.
Μετά σταθερά στο Γκάζι. Για δείπνο στα prosopa. Δεξιά και αριστερά μας δύο μπαράκια που βγάλανε έξω γιγαντοθόνες και μεταδίδανε τον τελικό της eurovision. Σκέψου, να βγαίνεις από το σπίτι για να μην δεις την απόλυτη ευρωπαϊκή παπαρολογία και να πέφτεις πάνω της ή μάλλον ανάμεσά της. Το Καλομοιράκι μια χαρά τα πήγε. Η τσαχπινιά δική της και η φωνή, της Βικτώριας Χαλκίτη. Δεν πειράζει. Έτσι και αλλιώς ο φετινός νικητής τα πλήρωσε (στην κυριολεξία) τα 12άρια.
Τώρα πίσω, μέσα στο πήξιμο. Πολλή δουλειά. Σε πλήρη αποστασιοποίηση από την καθημερινότητα μου.
Η μόνη μου έγνοια να βάλω 2Mkbps σπίτι και να εγκαταστήσω επιτέλους το router γιατί ο από πάνω από τον οποίο κλέβω σύνδεση (σόρι, ε) δεν έχει καλές ταχύτητες.


Υ.Γ1 Το post γράφτηκε ασυνείδητα με μουσική υπόκρουση το "I'm in love" του Moby.
Y.Γ2 Τραγούδαγε η Kylie to "I believe in you" και γω διερωτόμουν αν υπήρχε ένα άτομο στο οποίο να το αφιερώσω. Θα το ήθελα...

6 comments:

  1. Είμαι ο απο πάνω. Σταμάτα να με κλέβεις.
    Προσπαθώ να κατεβάσω τον τελικό της eurovision και μου κόβεις το bandwidth! :)

    Υ.Γ. Πώς σου φάνηκε γενικά η εμφάνιση της Kylie? Από κόσμο τι έλεγε?

    ReplyDelete
  2. τελικά δεν μάθαμε τι εγινε στην κάιλι!

    ReplyDelete
  3. μια χαρά περνάς, έχεις και γείτονα σπόνσορα τέλεια ;)

    ReplyDelete
  4. Ποιά τουλίπα θέλει την δυοχιλιάρα σύνδεση; Γιατί την σούμα την κάναμε δυοχιλιάδες φορές (με την λογική τουλίπα) και πάντα καταλήγουμε σε ένα "ναι", αλλά ποτέ δεν μπαίνει στην κουβέντα και η παρορμητική τουλίπα να πει "άντε, ας σηκώσουμε το τηλέφωνο επιτέλους!" για να μπει η γρήγορη σύνδεση.
    Εγώ πάντως την πάω την παρορμητική τουλίπα. Δεν ξέρω τι κόλλημα έχεις εσύ μ' αυτήν.

    ReplyDelete
  5. από πάνω, χαρη σου κάνω που δεν μπορείς να κατεβάσεις τον τελικό! σχόλια και φωτο από Κylie στο επόμενο post. Γενικά μ' άρεσε πολύ!

    yo!reeka, εδώ θα τα μάθεις όλα παντρεμένο μου αγόρι :))

    street spirit, λες ε;. Αποφάσισα να απελευθερώσω τον σπόνσορά μου και θα εγκαταστήσω δικό μου δυαράκι

    happy την δυοχιλιάρα σύνδεση την θέλουν και οι δύο τουλίπες. ναι ρε παιδι μου τους μίλησα θα πάω, απλά θέλουν και κάτι τηλ που δεν έχω.
    Η παρορμητική έχει και αυτή τα κολλήματα της :)

    ReplyDelete
  6. αγαπητή Τουλίπα!
    Σε είχα πρωτογνωρίσει απότο υ.γ. του φιλελεύθερου (που εδώ στο ελλάντα οι κυπριακές εφημερίδες είναι φτην΄τοερες από τις δικές μας και ήταν μια μέρα που είχα μείνει ξέφραγκος) και τώρα σε βρήκα ξανά και τυχαία.
    Εσύ βρέθηκες στην Αθήνα και έπεσες πάνω στη eurovision. Εγώ που πήγα Τουρκία για να ΜΗ τη δω και έπεσα κι εγώ πάνω της , τι να πω;
    Δες το post μου και σε περιμένω 'αλλού κι αλλού' :-)
    http://alloukiallou.blogspot.com/2008/05/blog-post_5287.html

    ReplyDelete