Wednesday, January 16, 2008

Work Matters (?)

I hate work.

Β-Α-Ρ-Ε-Θ-Η-Κ-Α! Και κυρίως τη δουλειά μου. Πάρα πολύ. Μην με ρωτήσεις τι κάνω. Δεν έχει σημασία. Από τη μέρα που είπα ότι θα ασχοληθώ με αυτή τη δουλειά, όσα καλά μου έδωσε άλλα τόσα κακά ήλθαν και με βρήκαν. Δεν ξέρω τι κάνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Μια χαρά μου φαίνονται. Μάλλον είναι πιο οργανωμένοι από μένα. Και τη δουλειά τους κάνουν και τον ελεύθερο τους χρόνο υποθέτω πως έχω. Να σου πω την αλήθεια, χέστηκα. Δικό μου είναι το blog θα γκρινιάζω όσο θέλω. Και σήμερα νιώθω πολύ γκρινιάρα.

Για να μην μου βγαίνει, σημαίνει ότι δεν φταίω μόνο εγώ. Ή και να φταίω σημαίνει ότι πρέπει να κάνω κάτι εγώ για να το αλλάξω.
Είναι δική μου ιδέα μόνο ή είναι δύσκολο να κάνεις γενικά αλλαγές; Σε όλα; Δηλαδή έχει 1,5 χρόνο που κάθομαι και σου γράφω ότι θέλω να φύγω. Και δεν το κάνω γιατί απλά κωλώνω. Αλλά αυτό το συζητήσαμε άπειρες φορές, με βαρέθηκες και εσύ.
Ρε συ δεν με χωράει ο τόπος. Πόσα μπαράκια, εστιατόρια, cafe, κουβέντες με φίλους να αντέξει ο άνθρωπος; Ή μάλλον για πόσο μπορεί να το κάνει;

Πόσο καριερίστας μπορείς να γίνεις; Μερικές δουλειές απλά ως ένα σημείο σε φτάνουν. Άσε που μετά από κάτι μήνες και ξενύκτια σε προηγούμενη δουλειά, αποφάσισα ότι η καριέρα είναι η πιο μεγάλη δικαιολογία για να μην έχεις προσωπική ζωή. Γιατί άμα αγάπη μου, έχεις ένα άνθρωπο ( ή πολλούς), σε αγαπάει, τον αγαπάς, πηγαίνετε εκδρομές και ταξίδια, κάνεις ακόμα και όνειρα μαζί του, γιατί να σε νοιάζει αν θα γίνεις διευθυντής;
Και όταν είσαι και μόνος και σχολνάς στις 8 και δεν έχεις όρεξη να δεις κόσμο και γυρνάς σπίτι, επαναλαμβάνω μόνος, τι να κάνεις τη "γεμάτη ζωή" στη δουλειά; Βλακείες και παραπλανήσεις. Καπιταλιστικά συστήματα!

Γι αυτό σου λέω, πρέπει να κάνω κάτι. Ίσως να υπάρχει τελικά η "ιδανική" δουλειά. Εκείνη που σε γεμίζει ως άνθρωπο και σιγά σιγά απλά όλα στη ζωή σου γίνονται όπως τα θες. Ακόμα και αν αυτή η δουλειά σημαίνει να είσαι γκαρσόνα στην Κούβα η χορεύτρια στο Καρναβάλι του Ρίο!

20 comments:

  1. Μπόρα είναι, θα περάσει.

    ΥΓ. Δεν είδα ακόμα καμία τουλίπα να βουρά στον πεζόδρομο!!

    ReplyDelete
  2. Μα θα περάσει κύκκο; ( μα τι όνομα είναι αυτό;). Υ.Γ α ναι, το σ/κ έστειλα άλλους φίλους να κάνουν rollerblades...ήταν λίγο ανώμαλο το έδαφος. Θα πάω όμως και θα ενημερώσω με ανάλογο post!

    ReplyDelete
  3. Εμένα πάντως περνά μου. Επανέρχεται μεν κατά διαστήματα, αλλά περνά!

    Όσον αφορα το Κύκκος. Ξέρεις το μοναστήρι; Το Λύκειο; Την Παναγία; Του Κύκκου; E, kαμία σχέση! Ανδρέας-Αντρίκκος-Κύκκος!!

    Ο πεζόδρομος κάμνει μόνο για τρέξιμο ή ποδηλασία. Οποιαδήποτε άλλα σπορ δεν...

    ReplyDelete
  4. Ρε τουλίπα μου,

    Μπάς τζιαι εν η ερωτική ζωή το πρόβλημα τζιαι όι η δουλειά; Επειδή αν σαστεί η πρώτη, η δεύτερη σταματά ναν πρόβλημα (όπως περιέγραψες)

    ReplyDelete
  5. δεν ξέρω αν περνά σε όλους. ξέρω πάντως ότι στους περισσότερους ναι. Αν δεν σου πέρασε ως τώρα, δύσκολο το βλέπω. ΄
    Και εδώ είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που έχουμε κοινά.

    ReplyDelete
  6. Γιώργο μου, όχι δεν είναι τα πάντα θέμα ερωτικής ζωής...και να σου πω, είμαι αρκετά σίγουρη ότι είναι καθάρα θέμα δουλειάς!

    chaotic mine, από ότι έχω καταλάβει αν είσαι λίγο πιο ελεύθερος, λίγο πιο ανήσυχο πνεύμα, τελικά είναι ένα πρόβλημα. και δεν περνάει!

    ReplyDelete
  7. Κύκκο, ναι το διαπιστώσαν ότι δεν έκανε για rollerblades, μετά από 4 πτώσεις στο πήγαινε και 2 στο έλα!

    ReplyDelete
  8. Ευκαιρία να αναζητήσεις την ιδανική για σένα δουλειά!
    (μέσα στο κεφάλι σου πρώτα)
    ;-)

    ReplyDelete
  9. η Β όταν παραπονιούμουν για τη δουλειά μου είχε πει το εξής: η δουλειά πρέπει κάτι να σου δίνει, θες ελεύθερο χρόνο, θες διασκέδαση, θες παραπάνω λεφτά, θες ευκαιρία να ταξιδέψεις, θες καταξίωση, κάτι πρέπει να σου δίνει τεσπά, αν όχι τότε βρες κάποια που θα σου δίνει κάτι ;)
    σερβιτόρα στην Κούβα μου ακούγεται πολύ καλό

    ReplyDelete
  10. και χορεύτρια στο καρναβάλι ακούγεται πολύ καλό...φοβάμαι όμως ότι θα χρειαστεί κανένας χρόνος γυμναστική και δίαιτα για να αποκτήσω τα προσόντα :)

    ReplyDelete
  11. αν είσαι καρναβάλι στην Ριο του χορευτρια;;

    (παλιμπαιδισμός!)

    ReplyDelete
  12. what difference does it make anyway? it's only work - unless you are in Cuba ;)

    ReplyDelete
  13. An-lu, έχεις δίκιο και το σκέφτομαι ήδη! Ή που δεν θα δίνω σημασία στην παρούσα και θα πειθαρχήσω με τα ωράρια ώστε να μην μου τρώει τη μέρα ή που θα την κάνω.

    Street Spirit, σοφή η Β σου! Προς το παρόν από όλα αυτά μου δίνει ευχάριστο περιβάλλον εργασίας...αλλά και πάλι δεν βρισκόμαστε σε playground. Άρα; Κουβα!

    chaotic mine, δεν ξέρω αν εσύ θες γκαρσόνα ή χορεύτρια πάντως αυτά τα δύο τα έχω σκεφτεί και νομίζω εμένα μου κάνουν!

    trilian, Ναι ρε συ στο Ρίο της Πελοποννήσου καλύτερα χα χα :P!

    unsaid, κάτι που σου τρώει 8-10 ώρες από τις 24 της μέρα σου, είναι καλά να σου αρέσει...Άρα και συ ψηφίζεις Κούβα. Τέλεια! :)

    ReplyDelete
  14. ki ego pu gyrnao spiti kai exo orexi alla den exun orexi oi alloi kai kleinontai sta dika tus??? sniiifff :-D

    ReplyDelete
  15. αυτό keimgrek είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που πρέπει να το συζητήσουμε σε δικό του post. Και νόμιζα ότι αυτό που μου λες ήταν μόνο ασθένεια της Κύπρου...

    ReplyDelete
  16. Εγώ πάντως ψηφίζω χορεύτρια στο Ρίο.

    ReplyDelete
  17. Ζούμε για να δουλεύουμε, ή δουλεύουμε για να ζούμε; Αν προσπεράσουμε το πρώτο και εφαρμόσουμε το δεύτερο, ίσως τα καταφέρουμε.
    Είναι κακό πράγμα να μη σε γεμίζει η δουλειά σου. Όμως, επειδή "εμείς γι αλλού κινήσαμε κι αλλού η ζωή μας πάει" (κάτι ξέρουν οι ποιητές), κάποια στιγμή έρχεται η ώρα του μεγάλου συμβιβασμού.
    Γι αυτό, αν θες να βρεθείς, χορεύτρια, στο Ρίο, κάνε γρήγορα. Και πρόσεξε μην πάρεις για το ταξίδι, το φέρι Ρίο Αντίριο, γιατί από ότι άκουσα, ο καπετάνιος είναι πονηρός...

    ReplyDelete
  18. pan, είναι καιρός μου τότε να την κάνω γιατί το καρναβάλι αρχίζει ώπου να σαι!!

    diastimata αχ δεν μ αρέσουν οι συμβιβασμοί...Ώστε πονηρός καπετάνιος...χμ να υποθέσω ότι θα ανεβάσεις κάποιο σχετικό ποστ; :)

    ReplyDelete
  19. dearest tulip greetings from london.
    Απλά νομίζω αρέσκουν μας οι αλλαγές...κάτι νέο,φρέσκο και ευχάριστο κάμνει καλό στη διάθεση μας.

    Τζαι γω ψηφίζω Κούβα!!! Να ρτω τζαι γωωω????

    ReplyDelete
  20. Γεια σου roam από το Λονδίνο.
    και εγώ έτσι πιστεύω. Κάποτε όμως χρειαζόμαστε και πιο "μόνιμες" αλλαγές! Έλα Κούβα να τυλίγεις Κούβα ( έτσι και διανοηθείς και κρεμμάσεις σημαία της Κύπρου, σε έπνιξα).

    ReplyDelete