Tuesday, January 29, 2008

Πως θα ήταν η ιδανική τηλεόραση

television

Η κυπριακή τηλεόραση έχει το μαύρο της το χάλι. Ούτε και η ελληνική είναι καλύτερη αφού είναι τίγκα στα τηλεπαιχνίδια, τις ηλίθες σειρές και τις ειδήσεις που πάνε μια ώρα και όλοι μαλώνουν.
Αλλά τα πράγματα εδώ είναι πραγ
ματικά τραγικά. Σειρές ελληνικές αδιάφορες που ακόμα και όταν πάνε αν αντιγράψουν ξένες σειρές δεν τα καταφέρνουν. Κυπριακές, με σαχλό χιούμορ π.χ. Ζωή Ποδήλατο (δίνω λεφτά για να σταματήσει) ή δήθεν "σοβαρές" που προσπαθούν να περάσουν δήθεν ηθικά μηνύματα όπως το βλακωδέστατο "Μίλα Μου". Από την άλλη ειναι οι αθλητικές εκπομπές την Κυριακή που δεν παρακολουθώ έτσι κι αλλιώς αλλά και οι εκπομπές για την ύπαιθρο, την άμυνα (!) που έχουν μηδέν θεαματικότητα και τέλος είναι και οι 1-2 ψυχαγωγικές εκπομπές (πχ Πατάτες Αντινακτές) που έχουν το κοινό τους. Και μετά το χάος. Α, ξέχασα και τις λατινοαμερικάνικες μεταγλωτισμένες που τις βλέπουν άνθρωποι με χαμηλό IQ και που έχουν κολλήσει στις αρχές της δεκαετίας του '90.
Δηλαδή αν σ' αρέσει η τηλεόραση και δεν έχεις συνδρομή σε μια Nova κτλ , καλύτερα να πετάξεις το
κουτί από τον παράθυρο.
Και σκέφτομαι, τι καλά να μπορούσαμε να φτιάχναμε εμείς τα προγράμματα της τηλεόρασης. Σύμφωνα με το τι θέλουμε να βλέπουμε (όπως κάνει το TiVo στην Αμερική
). Να μπορούσαμε δηλαδή να παίρναμε από κάθε κανάλι, τις εκπομπές που θέλαμε και να φτιάχναμε το τι θα βλέπαμε.
Το δικό μου τηλεοπτικό πρόγραμμα θα ήταν ως εξής:
1. Καταρχάς, θα έριχνα οβίδες στο ΡΙΚ, στο Σίγμα και στον Α
ΝΤ1 για να γλυτώσει η ανθρωπότητα.
2. Θα άφηνα το Μέγα γιατί μέσα μέσα έχει κάποιες καλές ελληνικές σειρές ( φέτος δεν παρακολούθησα καμία, αλλά ίσως υπάρχουν).
3. Θα πρόσθετα travel chanel, national geographic για να μαθαίνουμε και κάτι χρήσιμο.
4. Τις Δευτέρες θα έβαζα επεισόδιο του House MD για να αρχίσει η βδομάδα καλά και στη
τσίτα.
5. Την Τρίτη θα είχε heroes και Prison Break για να μπούμε σε μια άλλη διάσταση
6. Την Τετάρτη θα έβαζα παλιά επεισόδια των Τριών Χάριτων, Ντόλτσε Βίτα και Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή για να θυμηθούμε τι σημαίνει με έξυπνο χιούμορ.
7. Την Πέμπτη θα είχε Weeds, 4400 (η παρακολούθησή τους θα είναι υποχρεωτική για τους οι "ιθύνοντες" για να συνειδητοποιούν πόσο βλήματα είναι οι ίδιοι και οι σειρές τους) αλλά και pilot επεισόδια καινούριων σειρών. Και ο τηλεθεατής θα είχε σχετικό control για να ψηφίζει ποια σειρά θέλει να ξεκινήσει ( για να είμαστε και δημοκρατικοί- αν και ως γνωστό η μάζα ποτέ δεν ήταν έξυπνη).
8. Την Παρασκευή θα είχα μαραθώνιο σύγχρονων ταινιών. Όχι sci-fi, horror ή teen movies. Τις βαριέμαι αφάνταστα.
9. Το Σάββατο θα προβαλλόταν ευρωπαϊκός κινηματογράφος για εκείνους που εκ πεποιθήσεως δεν βγαίνουν τη μέρα των "λαϊκών".
10. Η Κυριακή θα ήταν αφιερωμένη σε εκπομπές μαγειρικής γιατί τη βρίσκω να αράζω χαλαρά στον καναπέ και να παρακολουθώ πως γίνεται η creme brulee.

Ώσπου να γίνει αυτό όμως ή ωσότου επανέλθει η "καλή" τηλεόραση θα αρκεστώ να νοικιάζω Weeds, Heroes, Prison Break, House, 4400, Dexter και να κατεβάζω Californication (με το θεό David Duchovny) και το ολοκαίνουριο Cashmere Mafia (πατάτα μου φάνηκε...).
Υ.Γ1 Νέα πώρωση, το Hell's Kitchen και το The F word με το θεό chef Gordon Ramsay.
Υ.Γ2 Δεν είμαι υπέρμαχος του κουτιού, αλλά όταν έχω τάσης καναπεδίασης, προτιμώ να βλέπω κάτι που δεν θα μου κάνει τα νεύρα μου noodles.

32 comments:

  1. Κλειστε τις τηλεορασεις και βαλτε στο dvd να παιζουν ταινιες...

    ReplyDelete
  2. Αυτό το κάνω τώρα αγαπητέ/ή πρέζα tv. Όταν όμως απλά βαριέσαι να βλέπεις dvd; ( και τώρα με την απεργία δεν θα υπάρχουν και καινούρια φιλμς).

    ReplyDelete
  3. Γεια σου dear Tulip, πως τα πέρασες στο ταξιδάκι (assuming that you ve already been to the taxidaki :p)?

    ΑΑΑ μεν μου αρκέψετε με τις σειρές, πραγματικά γίνομαι ένα με τη τηλεόραση, δεν ταράσσω, ματσουκώνω μπροστά που το λαπτοπ/τηλεόραση και το μόνο function που μπόρω να κάμω εν να αλλάξω το επισόδειο/dvd...Εψές εποτζιμήθηκα σαν έβλεπα το 4.3 του House!
    Mα Grey's Anatomy εν βλέπεις?!

    ps: τα φιλιά μου στο dvdα, αν ακόμα πάεις στον ίδιο. μάναα μου ρε επεθύμησα να πάω και ναν τζαι η Ήρμα δε ντογκ τζαμέ.

    ps2: i like the new look.

    ReplyDelete
  4. γεια σου roam darling. Ακόμα να πάω ταξιδάκι. Αργεί ακόμα.
    Φυσικά και έχω δει Grey's ως το 2ο season ομως, γιατί δεν προλαβαίνω τον τελευταίο χρόνο. Περιμένω τον House. Προς το παρόν βλέπω το Respectable που ειναι μια αγγλική σειρά που διαδραματίζεται σε ένα πορνείο. εχει πλάκα. Ο dvdας έφυγε, ήλθαν δυο τύποι άλλοι εγγλεζοκυπραίοι. Ειναι οκ. Χαίρομαι που σ άρεσε το look :)

    ReplyDelete
  5. Τις Πέμππτες θα με βρίσκεις στον καναπέ σου!
    4400 ΔΑΓΚΩΤΟ!

    ReplyDelete
  6. Καλησπέρα.

    Τηλεόραση;

    Τι είναι αυτό;

    ReplyDelete
  7. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα για την ιδανική χρήση της τηλεόρασης. Το ένα ενδεχόμενο είναι να χρησιμοποιηθεί ως ενυδρίο, που είναι και το αγαπημένο μου. Το δεύτερο είναι ως ανθοδοχείο.

    ReplyDelete
  8. an-lu, φαίνεται ο άνθρωπος ο καλιεργημένος! ( επειδή σ αρέσουν και τα σχετικά βιβλία για τσέκαρε το Bones).

    barb michelen, χαίρομαι που με είδες σε αεροδρόμιο...έστω και αν δεν συνέβη ποτέ, είναι ωραία να γνωρίζεις ανθρώπους in transit!

    pan,ο καλύτερος είσαι εσύ!


    κύκκο, μου αρέσουν οι εικαστικές σου παρεμβάσεις ιδιαίτερα το ενυδρείο! Δεν παρακολουθείς καθόλου tv;

    ReplyDelete
  9. Έως και ελάχιστα. Ειδήσεις αν τα καταφέρω και καμιά πολιτική εκπομπή σε περίοδο εκλογών. Το θεωρώ χάσιμο χρόνου, που έτσι και αλλιώς δεν έχω. Φέυγω η ώρα 8 το πρωί απο το σπίτι και επιστρέφω μεσάνυκτα. Και να θέλω να δω τις αηδίες του καθενός δεν μπορώ.

    ReplyDelete
  10. Ούτε και γω βλέπω τηλεόραση. Αντε να νοικιάσω καμιά σειρά, αν έχω χρόνο πλέον. Αλλά θα ήθελα την μισή ώρα που θέλω να απλώσω στον καναπέ να δω κάτι, να μην μου προσβάλει το IQ.

    ReplyDelete
  11. η εκδοχή "την πεταω απο το παραθυρο" με καλυπτει!

    ReplyDelete
  12. Έχεις δίκαιο, επειδή όμως πάντα κάτι θα δείχνει που θα μου προσβάλλει το IQ και την αισθητική και επειδή δεν είμαι ο τύπος που θα πάει για dvd....ενυδρείο!

    ReplyDelete
  13. Με εκπλήσσει (θετικά )πάντως που τόσοι από εσάς έχετε αυτή τη αρνητική γνώμη για την τιβι! Τα μηχανάκια της AGB ποιούς έχουν για πειραματόζωα;; Σίγουρα όχι εσένα tril!

    respect, κύκκο!

    ReplyDelete
  14. ginetai thn tetarth, mias k einai all time classics na paizei k married with children, aparadektoi, varvarothtes?? emena pali m aresei h thleorash, en merei ennoeitai k me metro. me thn kupriakh thleorash, pali, exw ena provlhma. Cheers ;)

    ReplyDelete
  15. Mας αναγκάζουν να κατεβάζουμε παράνομα σειρές μέσω torrents αφού δε δείχνουν τίποτα καλό ;-} Η τηλεόραση οδηγεί στο διαδικτυακή πειρατεία.

    ReplyDelete
  16. Πάντως αν εν αλήθκεια τζείνον που άκουσα εψές, ότι ο αξιότιμος κος Τσιάκκας λαμβάνει το ποσό των Λ.Κ. 5000 ανα επεισόδιο για τες υπέροχες σειρές που γράφει τότε πάμεν καλά. Πάμεν ποοολλά καλά!

    ReplyDelete
  17. rocksane, βεβαίως! όμως τον Αλ μπάντι θα τον βάλω μεσάνυκτα γιατί άμα τον βλέπω με πιάνει μιζέρια χα χα! Και μένα μ αρέσουν απαράδεκτοι και βαρβαρότητες! κυπριακή τιβι, χάλια δεν συζητώ. αν και ψες χάρηκα που το ρικ2 είχε το posession που μ αρέσει.


    κειμγρ πες τα! αν δεν ηταν χάλια και δεν ήταν και τα πιάτα της δορυφορικής πανάκριβα δεν θα κατεβάζαμε και δεν θα γινόμαστε πειρατές!

    κυκκο παίρνει μια λίρα για κάθε βλακεία που γράφει σε κάθε επεισόδιο.

    ReplyDelete
  18. Μα πιάννει παραπάνω που Λ.Κ 5000/επεισόδειο!;!;;

    ReplyDelete
  19. κι εγώ θα ζητούσα 5000ΛΚ το επεισόδιο, άμα ήταν να υπογράφω τέτοιες βλακείες! Αν και δεν νομίζω να το κάνει γι'αυτό.
    Το πόσο "δίδαγμα" πέφτει στις σειρές του Τσιάκκα είναι απίστευτο!

    ReplyDelete
  20. πατάτες αντινακτές έχω δει στο youtube και έχουν πολύ γέλιο- αν και δεν καταλάβαινα ούτε τα μισά. είναι εντελώς ζουγανέλης :)

    ReplyDelete
  21. χα χα κύκκο, καλό!

    για ποιό λόγο δηλαδή το κάνει chaotic mind; για να μας κάνει πιο "ηθικούς"; μα δεν ξέρω αν ξέρει ότι γράφει βλακείες...λες να μην έχει συνείδηση της βλακοκατάστασης;

    yo!reeka ναι είναι η πιο καλή που υπάρχει. αν μη τι άλλο δεν υποτιμούν το IQ του μέσου κύπριου (ένα πανούση τον χρειαζόμαστε όμως!)

    ReplyDelete
  22. α, δεν ξέρω γιατί το κάνει! μάλλον για να βλέπουν οι γιαγιάδες και να λένε "έτσι μάνα μου, έτσι εν τα πράματα". Βασικά, πρέπει να βλέπει τις ειδήσεις και να παίρνει ιδέες. Μάλιστα! οι δημοσιογράφοι δουλεύουν για τον Τσιάκκα! Κοίτα, το πρόβλημα δεν είναι τόσο το μήνυμα (αν και ειναι ΚΑΙ αυτό πρόβλημα- μα να προσπαθεί να μας πει ότι ο Θεός είναι η μόνη λύση; Ούτε ο αρχιεπίσκοπος δεν το κάνει αυτό με τέτοια επιμονή!!!!), όσο ο τρόπος που το παρουσιάζει, μέσω μονολόγων-κυρηγμάτων.

    ReplyDelete
  23. Άσχετο ΥΓ: Μαζί με το πρόγραμμα της τηλεόρασης δεν θα έκανες και ένα διαλειμματάκι για να διαβάσεις Τρίτη Savage Love και Τετάρτη Free Will Astrology?

    ReplyDelete
  24. Έλα τώρα... Πες την αλήθεια! Εσύ έβαλες φωτιά στο ΡΙΚ;

    :-D

    ReplyDelete
  25. chaotic mind...διαβάζω περισσότερο la dolce musto :P

    diastimata, γαμώτο με ανακάλυψαν; τι ξέχασα πάλι εκεί;;;

    ReplyDelete
  26. elpizo na pernas teleiws super! :)

    ReplyDelete
  27. Εκεί που με πήραν αυτές τις μέρες πέρασα τελείως σούπερ! :)

    ReplyDelete
  28. Έγινες κι εσύ φανατική του Ramsay; Έχω το F word τους πρώτους 2 κύκλους και κάποια διάσπαρτα Kitchen Nightmares αν ενδιαφέρεσαι. :)

    ReplyDelete
  29. Ο Ramsay μου άρεσε απο το 2004 που είχα πρωτοδεί την εκπομπή του όταν ήμουν Σκωτία. Φυσικά τον ήξερα ως μάγειρα αλλά δεν γνώριζα την πελλάρα του. Ναι ενδιαφέρομαι πολύ! τα έχεις dvd ή τα βλέπω από το laptop?

    ReplyDelete
  30. Έχω τα στο pc. Να σου τα βάλω σε dvd μάλλον γιατί κι εγώ ήθελα να τα είχα σε dvd αντί στο pc.

    ReplyDelete
  31. Ναι, άντε. Όταν το κάνεις, κάνε μου και εμένα ένα copy! xxx

    ReplyDelete