Saturday, August 05, 2006

All the Augusts in my life

Τα τελευταία τρία χρόνια, κάθε Αύγουστος ήταν επεισοδιακός. Όσα είχα ζήσει μέσα στο χρόνο, με έβρισκαν πολλαπλασιασμένα σε ένα μονο μήνα. Μιλάμε για απίστευτες ανατροπές στη ζωή μου. Μια φίλη μου , είχε πει ότι ήταν για καλό που συνέβαιναν τα διάφορα. Εγώ πάλι, που δεν είμαι τόσο σε φάση Πάολο Κοέλο, μένω απλά...εκτός. Και για να μην νομισεις ότι ειμαι υπερβολική να μια μικρή καταγραφή:
Αύγουστος 2003 Με παρέα στην Πάτμο. Να έχει προηγηθεί ένα τριήμερο στην Αθήνα επεισοδιακό. Ο τότε πιστός φιλος να αρχίζει να με φλερτάρει, εγώ να μην το παίζω γενικά δύσκολη αν και ήξερα οτι είχε στο μάτι άλλη. Πηγαίνουμε Πάτμο και...γίνεται η ζημιά. Εγώ να κολλώ με τον τύπο και αυτός να δηλώνει " μα εγώ το κάνω με όλες μου τις φίλες". Λες και εγώ τότε στα 26 έπρεπε να φιλοσοφήσω το θέμα και να το δώ ΤΟΣΟ ανάλαφρα. Ε δεν το κανα, πες με "αφελή". Κόλλησα. Επιστρέφουμε Αθήνα, ο τύπος να είναι ψυχρός και να το παίζει άνετος. Φυσικά το σεξ να παίζει γενικά. Εγώ σε φάση πανικού. Το αποτέλεσμα να καταφέρω να κάψω το πόδι μου πάνω στο μηχανάκι στην Κηφισίας και να χάσω 8 κιλά σε ένα μήνα επειδή απλά δεν έτρωγα από τη μαύρη δυστυχία μου.
Αύγουστος 2004 Βγαίνω με έναν τύπο από το Φεβρουάριο. Φανατικός ποδοσφαιράκιας. Εγώ φυσικά δεν κατέχω. Επί Euro κατασκοτωθήκαμε για διάφορους λόγους. Στο τελικό, χωρίζουμε. Κλαμα εγώ. Εν τω μεταξύ μετακομίζω στο διαμέρισμα μου, χάνω τη δουλειά μου και γενικά χάνω τα πόδια μου. Καταλήγω Αθήνα στους Ολυμπιακούς να γυρίζω σαν την άδικη κατάρα μέσα στα μουσεία.
Αύγουστος 2005 Με παρέα στην Πάρο. Εγώ με σούπερ ψυχολογία. Διαλυμένη από τη δουλειά μεν, αλλά ευγνώμων που είχα καλή παρέα, μια καλή δουλειά και έκανα διακοπές επιτέλους μετά από δύο χρόνια. ΑΛΛΑ. Κάποιος στην παρέα αποφασίζει ότι εγώ του ανήκω. Και έτσι πάλι γιναμε κώλος. Αυτός δηλαδή μαζί μου. Γιατί εγώ είχα αποφασίσει ειδικά εκείνη τη χρονιά ότι θα περνούσα καλά. Αλλά και πάλι μου έκανε πλάκα ο Θεός. Τα κάναμε πλακάκια, διάλυσα το γόνατο μου στην Πούντα και την έκανα με ανάλαφρα πηδηματάκια για Σέριφο ( όπου όλως παραδόξως πέρασα σούπερ)
Αύγουστος 2006 Από την Τρίτη δηλαδή. Παιδιά, δεν ξέρω τι γίνεται αλλά είναι ένας χαμός στη ζωή μου για ακόμα μία χρονιά. Πρώτον τα σπασα με το διευθυντη μου, δεύτερον απομυθοποίησα ένα άτομο (και καλά του κανα νομίζω) και τρίτο βρήκα μεν το αδέσποτο, δέθηκα μαζί του, αλλά ρεαλιστικά σε ένα διαμέρισμα 80τμ μέσα και 20τμ βεράντα και με μένα να δουλεύω αρκετές ώρες, το σκυλί δεν μπορεί να μείνει. Και έχει τέσσερις μέρες που το κλάμα δίνει και παίρνει. Και όσο με κοιτάζει το σκυλί να το δάκρι κορόμηλο. Λέω να το δώσω...
Ωραιότατος μήνας, δεν μπορώ να πω!!

36 comments:

  1. μια χαρά σε βρίσκω!
    γενικές παρατηρήσεις
    α. συμφωνώ για τον κοέλιο, έλεος πια
    β. σκυλί σε τόσο μικρό διαμέρισμα είναι κρίμα για το ζώο και τους γείτονές σου
    γ. η σέριφος είναι καλύτερη από την πάρο
    Αυτά! καλά να περάσεις!

    ReplyDelete
  2. gelial mou
    1. καλύτερος ο Father Ημών " όταν θες κάτι ολόκληρο το σύμπαν κάνει την πάπια
    2. έχει κάτι ματάκια....αχ (κλαμα)
    3. συμφωνώ και όχι λόγω των επεισοδίων! γενικά είναι πολύ σούπερ νησί
    Να φύγει ο Αύγουστος και θα περάσω τέλεια ( χωρίς το pet...το βιολί μου εγώ)

    ReplyDelete
  3. χαχαχαχα σωστός ο μπαμπάς σου!

    ReplyDelete
  4. αυτο συγκεκριμένο το είπε ο Father Ημων, δηλαδή το βιβλίο του Μάνου Βουράκη για τη Δευτέρα Παρουσία. Ο Θεός στέλνει το δευτερότοκο του γιο Τζες ( από το Jesus Christ Superstar) για να σώσει τη γη. Ειναι καλό!

    ReplyDelete
  5. Τουλιπάκι γλυκό, μακάρι να είναι μόνο ο Αύγουστος ο μήνας των αναποδιών... Υπάρχουν και μερικά καλά πράγματα τον Αύγουστο... Μπορείς να μαυρίσεις, να πίνεις ποτά με extra πάγο, να βλέπεις όλες τις δυνατές επαναλήψεις του χειμώνα στην τηλεόραση, να σκας από τη ζέστη, να έχεις αϋπνίες, να μην μπορείς να φας καλοκαιρινά φαγητά γιατί κάνεις δίαιτα και άλλα... Χαμογέλασα διαβάζοντάς σε μόνο και μόνο για την τσαντίλα σου. Τί έμειναν; 25 και σήμερα! Προσωπικά προτιμώ τον Σεπτέμβρη, εκτός από φέτος... Λεπτομέρειες κατ' ιδίαν. Φιλιά και courage!

    ReplyDelete
  6. Εγώ πάλι ίσως είναι η πρώτη φορά που θα προτιμήσω το Σεπτέμβρη και όλο το Φθινόπωρο από το καλοκαίρι. Υπάρχουν κάποια ταξιδάκια στον ορίζοντα. Με το σκυλί τι θα κάνω;;;

    ReplyDelete
  7. Αν ήσουν Ελλάδα θα κάναμε κάτι. Δεν έχεις κανέναν θείο - παππού με κτήμα να 'φχαριστηθεί το σκυλί;

    ReplyDelete
  8. οχι και στο πατρικο μου που τον πηρα, το σκυλι μας εκει, ενα θηλυκο εγινε έξαλλη. και αυτος εδω εχει ψηλα ποδια και πηδα ολοκληρο πορτακι εισόδου. δυσκολο να μεινει εδω ε;

    ReplyDelete
  9. μάααααααααααααανα μου ρε!! (για το αδέσποτο)

    μάααααααααααααανα μου ρε!! (για τα διάφορα δίποδα αδέσποτα που συνοδεύουν τους αύγουστους σου:)

    μάααααααααααααανα μου ρε!! (για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας που δεν πήγα και το μετάνιωσα)

    ReplyDelete
  10. να περνάς όμορφα τουλιπίστα.
    όπως και να έχει...

    ReplyDelete
  11. @mary μανα μου ρε...αλλά δεν μου βρίσκεις λύση για το αδέσποτο γλυκία μου μαίρη! "δίποδα αδέσποτα" χαχα ακριβως έτσι είναι. τουλάχιστον το τετραποδο έχει πολυ καλύτερη συμπεριφορά.
    @global καλωσόρισες στον κήπο μου! σε ευχαριστώ πολύ :)

    ReplyDelete
  12. ναι δεν βρήκα λύση.. δίκηο έχεις.. χμμ.. θεία μερόπη έχεις; αν ναι καλώς, αν όχι, θεία μαρίκα ίσως; αν πάλι όχι, τότε βρες μια φίλη που έχει θεία μερόπη, στην τελική μας κάνει και η θεία του περιπτερά απέναντι! ..φτάνει να είναι θεία και να τη λένε μερόπη ή μαρίκα! ..αυτή θα το φροντίσει μέχρι να επιστρέψεις από τα ταξίδια σου :) ..γιατί να σου πω να μου το στείλεις στη λευκωσία.. με μένα συγκάτοικο στο διαμέρισμα το βλέπω να παίρνει μπογαλάκι και δρόμο για το αεροδρόμιο!!

    ReplyDelete
  13. χμ κρίμα που δεν έχω καμία θεία μερόπη! ( εχεις διαβάσει το "Η μερόπη ήταν το πρόσχημα" της Φακίνου;). Κρίμα που δεν μπορείς να έχεις συγκάτοικο...ειναι τόσο καλό σκυλάκι! ( και είστε και στην ίδια πόλη mary)

    ReplyDelete
  14. τουλιπάκι μου καλό.. μα είσαι λευκωσιατούδι; :) τόσο καιρό νόμιζα πως είσαι αθήνα.. μικρός που’ναι τελικά ο πλανήτης!!!!

    ReplyDelete
  15. ε.. δεν το διάβασα το βιβλίο της φακίνου. όχι

    ReplyDelete
  16. @mary ε επρεπε να το καταλάβεις από το Υ.Γ ( και από εκείνη την συγκεκριμένη επίσκεψη στο blog σου- ποιος θα της το λεγε να ελθει να δει;; )

    ReplyDelete
  17. ναι βρε τουλιπακι, τα καταλαβα αυτά, νομιζα όμως ότι είσαι απο δω αλλά πως ζεις εκεί (το εκει και το εδώ βέβαια, στο web, πολύ χαλαροί ορισμοί είναι!) ..το να στείλεις ένα κείμενο στο ΥΓ μπορεί να'σαι και στο Καντμαντου! (θέλω να πάω) ..άσε που με το ΥΓ όλα παίζουν!!!

    ReplyDelete
  18. αχ και να μουνα αθηνα...δεν ειμαι ομως. Κόλλησα εδώ στην πλήξη...τελοσπαντων. Καντμαντου;; Πως και;;

    ReplyDelete
  19. Πάντα τα πράγματα παίρνουν την σημασία που εσύ τους δίνεις.
    Κάποιος άλλος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει μαγικούς αυτούς τους 3 Αυγούστους, κάποιος άλλος αδιάφορους, κάποιος τρίτος που μέσα σε 3 καλοκαίρια έπαθε χειρότερα και δη θανατικά να σε έβριζε για αυτά που γράφεις.

    Η ζωή είναι ωραία έστω και με τέτοια ευτράπελα. Και το ξέρεις. Και γελάς.
    Και τώρα χαμογελάς γιατί ξέρεις πως ο Αύγουστος αν και μήνας σκληρός είναι κατά βάθος γαμώ τα παιδιά

    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  20. Σκατά...Μλκιες...Χάλια... <- Αυτά γι μένα :P

    Τι να σου πω..ελπίζω ο Αύγουστος 2007 να είναι καλύτερος από τους περασμένους!Α και το σκυλάκι θέλω να το κρατήσεις :)

    ReplyDelete
  21. @morpheus...δεν είναι τυχαίο λοιπόν που σου έχω μια αδυναμία... :p

    ReplyDelete
  22. @candyblue γελάς άλλά τον επομενο Αύγουστο...ώσπου σε βρίσκει κάτι και εκείνο το μήνα!! Καλησπέρα!

    ReplyDelete
  23. ..καντμαντού ..επειδή δε μοιάζει σε τίποτα με αυτό το νησί ..πολιτισμικά ..γεωγραφικά ..ιστορικά (ναι ναι.. έχω τάσεις φυγής! ..μαζί με μιά τεράστια περιέργεια για το διαφορετικό:)

    ReplyDelete
  24. mary μολις μας βρηκα το κοινο σημειο αναφορας. τις τασεις φυγης. εγω εχει5 νυκτες βλεπω ονειρο τη νεα υορκη. γυριζω μεσα στη λευκωσια και παιρνω βολτα το σκυλι αλλα πραγματικα με ΚΟΥΡΑΣΕ αυτη η χωρα. θελω να παω να μεινω ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!!!! εσυ γιατι εχεις τασεις φυγής;;

    ReplyDelete
  25. αν δω μια τουλίπα με φευγαλέο ύφος να περιφέρεται με ένα σκυλάκι να καταλάβω δηλαδή πως είσαι εσύ :)

    γιατί έχω τάσεις φυγής :) επειδή τα χελιδόνια φεύγουν πάντα το φθινόπωρο κι ας έρχονται πίσω κάθε άνοιξη..

    ReplyDelete
  26. α εσενα το προβλημα σου είναι καθαρά εποχιακό...! να σου πω γιατι εχεις τασεις φυγης. γιατι εισαι σε μια χωρα που δεν συμβαινει τιποτα απολυτως και ο κοσμος ειναι ξενερωτος.

    ReplyDelete
  27. τασεις φυγείς ακούω?
    Παρούσα!!!!!
    Ξαδέρφη, βόλτα? (γαβ!?)

    ReplyDelete
  28. ...νταξει...ήτα το φυγής...μου ξέφυγε...

    ReplyDelete
  29. καλα ακους....τάσεις φυγής! αλλά εγω τις έχω 29 ολοκληρα χρονια!!! και ειναι και άγριες ( ασε με με το γαβ και το σκυλακι ακομα ειναι εδω και πρεπει να φυγει....)
    χαχαχα@ η..... δεν ητανε και πολυ λαθος!
    και να χουμε και καλο ρωτημα για που θες να φυγεις;

    ReplyDelete
  30. Μπρε ξαδερφη, μπρε ξαδερφη!

    Κατ'αρχη(δι)ν, το σκυλι να μου το στειλεις εμενα! εδω στο αφρικα θα κανει ωραιοτατη σουπα!
    :-)ΡΡΡΡΡΡ

    Κατα δευτέριον, ..... απαπαπαπαπαπαπαπαπαπαπαπαπαπαπαπαπαπαπαπα (το παπι)
    Κανε κατι για τον Αυγουστο! Α, το βρηκα! Κανε την διαιτα της παπιας: θα τρως τα παντα και θα κανεις την παπια!!!
    χαχαχαχαχαχαχαχα

    Σοβαρα τωρα.....







    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Εγω, σοβαρα!
    ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    χμμμ,ναι....αυτ(ι)α!

    ReplyDelete
  31. αχαχαχαχα αφρικανε!! εχεις ξεφυγει εντελώς!!! μα εντελώς!!!
    λοιπον το σκυλι ήλθες δεύτερος...βρήκε ένα όμορφο σπιτάκι, το οποίο ειναι το διαμέρισμα πάνω του. οποτε να ευχηθούμε να μην κάνει σούπα για σένα!! :p

    ReplyDelete
  32. ego genika to kovo oti kathe avgousto aneksartita apo to ti allo paizei sti zoi sou gamas kai ta podia sou!!! opote prosexe fetos!!
    mouts

    ReplyDelete
  33. μπα, φέτος διάλυσα το χέρι μου οποτε έκλεισε το κεφάλαιο "γαμώ χερια και πόδια" :)

    ReplyDelete
  34. τουλίπα, 12 αυγούστου σήμερα άρα 18 μέρες έμειναν! η ουρά έχει μείνει (του γαιδαρου) ελπίζω τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα... πάντως να το κοιτάξεις αυτό με τον αύγουστο. Σκέψου ποιο άτομο βλέπεις κάθε 31 Ιουλίου... Εν ανάγκη κλείσου σπίτι σου εκείνη τη μέρα!

    ReplyDelete
  35. καλως και το citygirl! Λοιπον απο όλα οσα ειπες κρατω το τελευταιο. Θα κλειστω σπιτι. γιατι ψες, με τράκαρε και ένας και μου σήκωσε το καπώ ( του αυτοκινητου). Τι γκαντεμια ρε συ αυτο το καλοκαίρι....ααα και σημειωσε αυτο το παθα εκτος πολης...για να μαθω να εγκαταλειπω την πολη μου!! βλακειες!

    ReplyDelete
  36. Excellent, love it! » »

    ReplyDelete