Friday, May 27, 2016

Το "μετά"


Η χειρότερη ατάκα που μπορεί να σου πει κάποιος, όταν τελειώσει μια φάση ( φλερτ, σχέση κλπ) είναι 'συγκεντρώσου σε σένα τώρα" ή "κάνε πράγματα, δούλευε".

Τι εννοεις ρε φίλε να συγκεντρωθώ σε μένα; Να αρχίσω διαλογισμό, γιόγκα; Να πάω βόλτα στο πάρκο της Αθαλάσσας ή στην παραλία;
Ας υποθέσουμε ότι κάνω όλα τα πιο πάνω. Ε, παρακάτω.
Μερικές φορές, το spiritual δεν είναι αυτό που θες τη δεδομένη στιγμή.
Το "αυτό" μπορεί να είναι απλά κάτι πιο απλό. Ας μην επεκταθώ.

Μετά σου λένε " συγκεντρώσου στην καριέρα σου".
Μα κι άλλο;
Δηλαδή, από ένα σημείο και μετά, όταν έχεις συνειδητοποιήσει ότι αυτό έκανες μια ζωή και ήταν και μια πολύ ωραια δικαιολογία για να μην κάνεις σχέσεις, το να κάτσεις να δουλεύεις κι άλλο, είναι η εύκολη μη-λύση.


Τα πράγματα είναι απλά όπως τα βλέπω σήμερα και τα συζητούσα με μια παιδική φίλη, χθες σε ένα πάρτι.
ΌΛΑ (τα γκομενικά) περνάνε με άλλα γκομενικά. Ο έρωτας με έρωτα.
Η αυτοπεποίθηση τονώνεται με φλερτ, με ανταπόκριση, με σεξ.
Πλησιάζει και καλοκαίρι.


Φυσικά η ατάκα της φίλης " Φαίνεσαι δυναμική και femme fatale και αυτό φοβίζει", δεν βοήθησε ιδιαίτερα στην τόνωση του ηθικού. Αυτό, άλλη ιστορία.


41 comments:

  1. Για μένα Τουλίπα το μετά, το δικό μου μετά, το δικό σου μετά, το μετά γενικώς, θέλει ανθρώπους που σκέφτονται με την καρδιά και όχι με το μυαλό! Μόνο έτσι, πολυαγαπητή χαρωπή Τουλιποκατάσταση!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα συμφωνήσω αγαπητέ Μενέλαε!

      Delete
  2. Οπως έλεγε και η διαφήμιση της Stimorol, μερικές φορές καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς.
    Fail και η ατάκα της φίλης. Ακόμη και αν μια femme fatale φοβίζει να την προσεγγίσουν, αν κουνήσει το δακτυλάκι της βρίσκει όσους θέλει. Συμφωνώ ότι τα γκομενικά περνάνε με άλλα γκομενικά. Προσθέτω ότι τα άλλα γκομενικά έρχονται πιο εύκολα μετά από λίγα (η πολλά) cocktails.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πάντα έλεγα πως πρέπει να είσαι 'καθαρός' και ξεκάθαρος για να έρθει μετά το καλό.
      Αλλά σε αυτή την περίπτωση, που θεωρώ ότι είμαι αρκετά καθαρή, μια νέα ιστορία είναι ότι πρέπει.
      Guilt free, με ή χωρίς κοκτέιλ :)

      Delete
  3. Όντως ο έρωτας με έρωτα περνάει!!
    Άμυ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανώνυμε/η εσύ τι είσαι η Δοκησίσοφη;

      Delete
    2. Καλά ρε Μενέλαε έγραψαν τόσα άτομα. Συμφώνησαμε με την Τουλίπα και γω είμαι η Δοκησίσοφη?να το ελέγξεις....

      Άμυ

      Delete
    3. Όχι ανώνυμη (κοπέλα μάλλον;) μην το παίρνεις προσωπικά, παιχνιδίζω. Η μπλογκόσφαιρά μας παρακολουθείται επισταμένως από ανώνυμους σχολιαστές οι οποίοι ενίοτε μπαίνουν στα ημερολόγια και τρελαίνουν κόσμο. Κατά κάποιο τρόπο η ταυτότητά τους είναι και αυτή,...Δοκησίσοφη. Όμως μετά από τόσα χρόνια και μάλιστα με προσωπική εξέλιξη δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω τα πάθη σας και να πω ναι, το ένστικτο του κόσμου είναι αλάνθαστο. Και τι μ'αυτό? Σε κάθε περίπτωση η Δοκησίσοφη ήταν πάντοτε πανταχού παρόν, σε αντίθεση με τον κβαντικό εναγκαλισμό στον οποίο η φυσική παρουσία εξαφανίζεται. Καλό σου ΣΚ!

      Delete
    4. Ω ρε Μενέλαε με αναγκάζεις να συνδεθώ και δεν ξέρεις πόσο βαριέμαι αλλά έχε χάρη. Αρχικά αν πρόσεξες χρησιμοποίησα την λέξη έρωτας. Δεν ήταν τυχαία επιλογή και είναι και ο λόγος που δεν διαφωνώ στο σχόλιο σου που μιλάς για θέματα καρδιάς. Δεν μιλώ για κάτι επιπόλαιο που απλά πρόσκαιρα και εικονικά αν με ρωτάς θα βελτιώσει την αυτο εικόνα σου. Ο έρωτας για να πετύχει Μενέλαε πρέπει να ξεκινά με κάτι που ονομάζεται καθαρό χαρτί, δηλαδή όταν το άτομο λύσει όλα του τα βασικά προβλήματα (ιδιωτικά) τότε μπορεί ουσιαστικά να ερωτευτεί και να αγαπήσει. Παρολαυτά αναγνωρίζω το ευκολάκι της υπόθεσης, ξεπερνάς τον προηγούμενο με τον επόμενο, αυτό είναι το φαινομενικό ευκολακι γιατί επί της ουσίας οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια σε μία ακόμη αποτυχία (ειδικά αν δεν προσπαθήσεις εσύ να βελτιωθείς σε σχέση με τον άλλο αλλά κυρίως σε σχέση με τον εαυτό σου). Γιατί ο έρωτας όπως ερμηνεύεται σήμερα μιάζει με τα νοσήματα, όπως με το σεξ είναι σαν να κοιμήθηκες και με τις δέκα συντρόφους του συντρόφου σου έτσι και με τον έρωτα ερωτευεσαι κάθε ψυχολογικό κουβαλά ο καθε ένας, γιαυτο πρέπει να ξεκινά με την έννοια του καθαρού χαρτιού, παρόλαυτα στην διαδικασία είτε να ξεπεράσεις τον προηγούμενο είτε να περνάς καλά δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό να μπαίνεις σε μια κοινή πορεία με ένα άλλο άτομο αφού ταυτόχρονα προσπαθεις να λύσεις τα θέματα σου. Μάλλον υποβοηθητικό είναι θα έλεγα γιατί μπορεί τελικά το άτομο αυτό να είναι και ο έρωτας στην ζωή σου γιατί το πράττεις σε μια περίοδο συνειδητοποιήσεως. Επίσης να τονίσω ότι όσο περνούν τα χρόνια μπορείς να αντιληφθείς τι ήταν έρωτας, τι ήταν εγωισμός, τι ήταν πικραμένο εγώ κλπ. Αλλά την ώρα που βιώνεις τον χαμό του προηγούμενου, έρωτα τον βλέπεις. Γιατί όμως να μην δώσεις τη ευκαιρία σε ένα πρόσωπο (στην προσπάθεια ταυτόχρονης αυτο βελτίωσης) να μπει στην ζωή σου?? Δεν το βρίσκω καθόλου λάθος να συμβαίνει αυτό...ιδιαίτερα αν αντιληφθεις το αλάνθαστο του εαυτού σου, ότι δεν είσαι τέλειος και ότι θες να βελτιωθείς μέσω του άλλου (αν είναι και αυτός στην ίδια διαδικασία) και μέσω του εαυτού σου. Τεσπα έτσι και αλλιώς αν έιναι λάθος κίνηση θα είναι κάτι που θα το μάθεις στην πορεία και θα είναι ένα καλό μάθημα. Αν δεν δοκιμάσεις όμως δεν θα ξέρεις!!!Τεσπα η ουσιαστική μου η άποψη είναι ο άνθρωπος πρέπει να μπαίνει σε διαδικασία αυτοβελτίωσης και μετά να ερωτεύεται παρολαυτά είναι καλά και τα "ευκολάκια" που μπορεί να μπαίνουν στο δρόμο σου και τελικά να μην είναι απλά ένα φιξάρισμα του προηγούμενου αλλά ο έρωτας της ζωής σου. Πρόσφατα μου είπε ένα σοφό πλάσμα ότι κερδίζεις αυτό που διαπραγματεύεσαι και αυτό είναι μέσα στη διαδικασία αυτοβελτίωσης αλλά αυτό είναι και κάτι που γίνεται μέσω κάποιου άλλου. Κανείς δεν θέλει να είναι μόνος, η συντροφικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους ανθρώπους. Συνεπώς και ο έρωτας και η διαδικασία του και η ερμηνεία του είναι θέμα αντίληψης, όπως και πως να χειρίζεσαι ένα χωρισμό και πως στην διαδικασία θα προστατεύεις τον εαυτό σου.

      Πιο κάτω δεν έχω παρά να σχολιάσω αρνητικά το πιο κάτω σου σχόλιο :" Όμως μετά από τόσα χρόνια και μάλιστα με προσωπική εξέλιξη δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω τα πάθη σας και να πω ναι, το ένστικτο του κόσμου είναι αλάνθαστο."
      Το ναρκισσιστικό υπερεγώ βρίσκεται στο κόκκινο και είναι μάλιστα επικίνδυνο. Δεν είμαστε εμείς και εσύ, ή μάλλον θα έπρεπε να είμαστε εμείς, τα ανθρώπινα όντα και μια τέτοια πορεία πλεύσης ΣΟΥ για μένα φαντάζει το λιγότερο επικίνδυνη. Όλοι είμαστε ιδιαίτεροι και όλοι όμοιοι. Σε αφήνω και καλό ΣΚ

      Delete
    5. Μπορούσες λοιπόν να μπεις απλά με το προφίλ σου. Ίσωα να φταίω κι εγώ με κάποια σχόλια στο ημερολόγιο της Νεράιδας. Θα σου πω ενημερωτικά, χωρίς να περιμένω απάντηση που συμφωνώ και που διαφωνώ μαζί σου. Να λύσει τα θέματά του και μετά να ερωτευτεί. Συμφωνώ και διαφωνώ στον ονοματισμό αυτών των θεμάτων. Συμφωνώ επίσης και διαφωνώ στη σειρά με την οποία αυτά επιτυγχάνονται. Θέματα: Προσωπικά-Φιλικά-Επαγγελματικά-Κοινωνικά. Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι η έκταση του σχολίου σου ειδικά για σχόλια ανώνυμων που εγώ προσωπικά σου είπα βίωσα, είναι αν μη τι άλλο προσπάθεια εξεύρεσης φόρμουλας. Φόρμουλες δεν υπάρχουν. Δεν μίλησα απλώς για ανώνυμους, είπα τους άκουσα και μπόρεσα να εξελιχτώ μέσα από αυτό. Ακόμα και το εμείς και εγώ που θίγεις, με κάνει να αναρωτιέμαι αν έχεις μάθει να ακούς πολλές απόψεις, πολυφωνία με άλλα λόγια. Αν εγώ κρίνω ότι αυτό που ακούω με ξεμπλοκάρει γιατί να μην το δεχτώ? Μας δυναμιτίζεις θέλω να πω. Πράγματα όμως δέχομαι και σε υποστηρίζω αναπόφευκτα μιας και επικοινωνούμε στο ίντερνετ. Θα δεχτώ τα σχόλια της Τουλίπας, ο συγγραφέας μπορεί να βάζει στο χαρακτήρα του λόγια που ο άλλος δεν έχει πει και να νομίζει ότι φιλοσοφεί. Αυτή είναι η άποψή μου και θα δω τι έχεις κάνει στο ημερολόγιό σου με τα σχόλια μπας και σε επισκεφτώ. (Κρατάω για κάποια άλλη φορά το σχόλιό σου, πικραμένο εγώ). Καλό ΣΚ

      Delete
    6. Θα κλείσω σήμερα επειδή θέλω να γράψω με μία και μοναδική ερώτηση που δεν την λέω εγώ, δεν έχω κάποιο θέμα, θέλω όμως να σας την τονίσω ως μότο.

      Ερώτηση

      ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ;

      Delete
    7. Παρεπιπτόντως σόρυ για την αναφορά μιας και δεν έχεις μπλογκ

      Delete
    8. Μενέλαε είχα μπλογκς και τα έκλεισα. Αποφάσισα να ζήσω και όχι να γράφω. Και αυτά που είπα και πολλά είναι...

      Delete
    9. Μιας και απάντησες λοιπόν θα σου πω ότι το μοντέλο γραφής σου είναι λάθος! Όταν θέλουμε να μιλήσουμε με ανθρώπους δημιουργούμε άλλες συνθήκες, άλλου είδους χημεία! Το να μπαίνεις στη λογική να δίνεις αναφορά στο διαδίκτυο για το τι θα κάνεις, να δίνεις λογαριασμό για τις κινήσεις σου και καλά ασχολούμαστε όλοι με το πως θα λύσουμε 'τα θέματά μας' είναι πέρα για πέρα λάθος. Είπα με βοήθησαν τα σχόλια ενός ανώνυμου ως καθρέπτης, τίποτα παραπάνω. Το διαδίκτυο ξέρεις έχει επίσημο χαρακτήρα. Δεν είναι ο δικός σου σάκος του μποξ για να αντιπαραβάλεις τη γραφή με τη ζωή, μιας και απότι φαίνεται ή δεν ξέρεις τι κάνεις ή έχεις άλλα θέματα. Καλό σου ΣΚ

      Delete
    10. Και εκτός αυτού δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνεις σε διαδικασία να ανατρέπεσαι και να ανατρέπεις όταν μπορείς εξαρχής να μιλήσεις αλλιώς

      Delete
    11. Έμυ, δες το σχόλιο που έγραψα στο periplanomenoteras :)
      Φτάνει να είσαι καθαρός, για να είναι όσο πιο καθαρή γίνεται και η επόμενη ιστορία.
      ΚΑι επειδή στην προκειμένη, η προηγούμενη ιστορία δεν ήταν και το λαβ στορι της ζωής μου ( ούτε καν), θεωρώ ότι ένας έρωτας τώρα είναι ότι πρέπει!

      Delete
    12. Διαφωνώ κάθετα Τουλίπα και επανέρχομαι όπως και με την Αμαδρυάδα στο...παιχνίδι των ανώνυμων. Επίκεντρο το σχόλιό μου για το βιβλίο της Νεράιδας (στο ημερολόγιό της) στο οποίο κατά κάποιο τρόπο πολώνουμε τις κατηγορίες παραμυθιών: καθαρό παραμύθι - καθαρό συναίσθημα. Έχετε μία κουκλίστικη καθαρότητα και μία...ακεραιότητα που βραχυκυκλώνει! Ένας συγγραφέας μπορεί να βάλει έναν ήρωα άγνωστο στον άλλο, να του σώσει τη ζωή! Πως θα κρίνεις εκεί τη δύναμη του συναισθήματος αν πχ είναι παραμύθι; Δεν είναι πιο σημαντικό από δέκα συναισθήματα ασήμαντα; Φαντάσου με άλλα λόγια τι φιλίες έχεις. Όταν πχ μπορεί, λέμε τώρα ο άγνωστος ήρωας ο μασκοφόρος να σε σώσει και με χρόνια δήθεν σχέσεων και φιλιών δεν το έχεις καταφέρει. Ισχύει αυτό που λέει η Αμαδρυάδα, περίοδος συνειδητοποιήσεως! Έλα πανηγύρι οι ανώνυμοι!

      Delete
    13. Το λέω απλά, σε μία καθημερινότητα δεν έχεις πετύχει αυτό που πέτυχες με τον άγνωστο ήρωα

      Delete
    14. Και για να είμαι ορθότερος συγγραφικά αλλά και φιλοσοφικά στο σχόλιό μου, αντικαταστήστε την έκφραση ασήμαντα συναισθήματα, με διαφορετικά συναισθήματα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαβάθμιση Τουλίπα γιατί αλλιώς αισθανόμαστε για το φίλο, για τη γυναίκα, για τον άλλο. Ένας που δεν έχει ούτε μάνα ούτε πατέρα πχ μπορεί να θεωρεί το σκύλο. Να διαφοροποιήσεις ναι, να συγκρίνεις όχι ούτε να πεις πιο αδύναμο, αλλά διαφορετικό.

      Delete
  4. Οι ατάκες που μάθαμε όλοι να σερβίρουμε σαν το φάρμακο δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία έχει καταντήσει εκνευριστική.
    Προτείνω να κάνεις όσα δεν έκανες μέχρι σήμερα. Να βγεις από τα σύνορα του εαυτού σου. Να δεις τα πράγματα αλλιώς. Να μην "κυνηγάς" τον έρωτα. Να ζήσεις όπως έρχεται η κάθε μέρα, όχι μοιρολατρικά, αλλά να την φτιάξεις εσύ.
    π.χ. Ο τύπος σου είχε πει, "Δεν είμαι σε φάση, θέλω μόνο σεξ". Σε φάση για ποιο πράγμα δηλαδή; (Σόρυ που επαναφέρω το θέμα. Δεν ζητώ να μου απαντήσεις σε αυτά, απλά μου έκανε εντύπωση η ατάκα του) Και γιατί να μην ξεκινούσε με σεξ ή όλη φάση και έβλεπες απ εκεί και πέρα τι θα γινόταν; Μπορεί να μην ήθελες εσύ στο τέλος να υπάρξει συνέχεια. Αυτό που θέλω να πω και ίσως κάνω και λάθος βέβαια, είναι να χαλαρώσεις. Σκέφτεσαι όλα τα επόμενα 135 βήματα. Κάνε το πρώτο και περίμενε να δεις.

    Και τώρα, στην μετα-τυπου-εποχή - έρχεται και το καλοκαίρι, αφέσου βρε Τουλιπάκι, όπως έρχεται κάτι, άρπαζε την ευκαιρία, τη στιγμή, ζήσε την, γέλα, παίξε, φλέρταρε... απόλαυσε χωρίς να ανησυχείς για την επόμενη μέρα, επόμενο μήνα... κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά που θα βγει μια γνωριμία, ενα φλερτ, ακόμα και ένα one night stand. Σημασία έχει να ζεις στιγμές. Να μπορείς να αφεθείς και να απολαύσεις ακόμα και τα μικρά και ίσως κάποιο απ αυτά να γίνει εκείνο το Ένα, Μεγάλο και Μοναδικό που ονειρεύεσαι.

    Απολογούμαι για το σεντόνι.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι σημαίνει 'κυνηγώ τον έρωτα'; Αν θες τον έρωτα και είσαι έτοιμος, θεωρείται κυνήγι;
      Επίσης, αν κυκλοφορεί κάποιος γενικά όπως έκανε πάντα και είναι ανοικτός ( αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος αν με ρωτάς εμένα), θεωρείται κυνήγι;
      Αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς. Είμαστε καλά, περνάμε καλά και ξαφνικά έρχεται κάτι απρόσμενα :)

      Ο τύπος...ΝΑι μόνο σεξ. Μην σου κάνει εντύπωση η ατάκα. Ήμουν 'δύσκολη' περίπτωση, το οποίο σημαίνει ότι πιστεύω ότι δεν ήθελε να μπει σε διαδικασία, γιατί φοβόταν. Έτσι μου έδειξε δηλαδή. Αρχισε να δένεται και αυτό δεν το ήθελε, ούτε να το ζήσει τώρα, ούτε να το παραδεκτεί. Το έδειχνε όμως. Από την άλλη, κάνουμε επιλογές έτσι; Ας κάνει σεξ, είναι και μικρός και ας κάνω και εγώ τη ζωή μου όπως ξέρω.

      Η τελευταία σου παράγραφος...ε ναι. Αυτό είναι, αυτό ακριβώς :)

      Y.Γ. Μου αρέσουν τα σεντόνια :)

      Delete
  5. Εν καταλάβω τί θέλουν οι άντρες! Αν δούν μια δυναμική γυναίκα που είναι του γούστου τους εμφανισιακά και εσσωτερικά ας πούμε, κάνουν πίσω ενώ γουστάρουν τες "φαμ φαταμίτσες"! Αν δεν είσαι δυναμική, είσαι χαζή και πάει λέγοντας.....ας αποφασίσουν τί θέλουν πια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θέλω να πιστεύω πως το άτομο που θα του κάνεις κλικ ( και θα σου κάνει) θα έχει χεσμένες τις 'ταμπέλες' και θα δει πέρα από αυτό.

      Delete
    2. δεν υπάρχει το τι θέλουν οι άντρες! στο κάτω κάτω τι μας ενδιαφέρει τι θέλουν όλοι οι άντρες, σημαντικό είναι τι θέλει ο άντρας που θέλεις!

      Delete
    3. Σωστο και σοφο Μπεατριξ. Αλλά ούτε σε αυτό είχα απάντηση προφανώς. Μήπως απλά να μην σκεφτόμαστε τι θέλει ο άντρας που θέλουμε και απλά να κάνουμε τη κίνηση; Με θάρρος και πάθος;

      Delete
    4. βασικά πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε εμείς, αν θέλει το ίδιο τότε τέλειωσε, αν δεν θέλει το ίδιο πάλε τέλειωσε :)

      Delete
  6. Να σε στείλω στο πριν;

    https://www.youtube.com/watch?v=wxtrXud68rw

    ReplyDelete
  7. μα γιατι το υπεραναλυετε; απ ο,τι φαινεται he is just not that into you.

    Παμπος

    ReplyDelete
  8. Kατανοω τον πληγωμένο σου εγωισμο! Εν να μου πεις εμένα;
    Ένα μήνα μετα ελπιζω να νιωθεις ήδη καλύτερα.
    Χαμογέλα έτσι εν τουτα τα πράματα.
    Η φάση με πολλες εμπειριες/περιστατικα στη ζωη μας εν οτι τζεινη τη στιγμη φαινουνται κάπως τραγικά, αλλα μετα που τζαιρό λαλεις τα τζαι κωμικά.
    Μπράβο που ετόλμησες, lets drink! Επομενοοοος.....!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alles gut που λενε και στο Βερολινο!
      επομενος, μεθεπομενος, δυο -δυο, the sky is the limit

      Delete
  9. تعرف معنا علي عروض صيانة وستنجهاوس في صيانة جميع انواع الاجهزه الكهربائية والتي تعمل مع فريق متخصص في صيانة وايت وستنجهاوس المدرب علي ايدي خبراء ومهندسيين يقوموا باكتشاف الاعطال والتعامل معها في توكيل وستنجهاوس المعتمد خدماته

    ReplyDelete
  10. يمكنك التواصل مع شركة العنود الان وطلب خدمات تنظيف موكيت بمكة التي تتم علي ايدي فريق متخصص في اعمال تنظيف موكيت بالبخار بمكة وازالة كل البقع والمواد المتراكمة لذلك يمكنك الاعتماد عيلها في تنظيف سجاد بمكة باقل التكاليف التي ترضي عملائنا وتوفر تعب ربة المنزل في تنظيف سجاد بالبخار بمكة وعلي ايدي خبراء .

    ReplyDelete
  11. تعرف علي اعمالالان خدمات مكافحة حشرات من الشركة الفرنسية مقدمه لعملائها في كل محافظات مصر يمكنك التواصل مطلب خدمات ابادة حشرات لارسال فريق العمل فورا باقل اسعار شركات مكافحة حشرات بمصر وتتميز بها الشركة عن غيرها .

    ReplyDelete
  12. يمكنك الان الحصول علي خدمات دار مسنين بمدينة نصر لرعاية كبار السن من خلال بعض الطرق والاساليب الحديثه في الرعاية والتي تضمنها دار مسنين بالمعادي علي ايدي مجموعه من الخبراء والمرافقين المسؤلين عن رعايتهم وتلبية كل الاحتياجات الخاصة اليهم عن طريق العمل في دار مسنين بمصر الجديدة مع مجموعه من امهر الاطباء في مصر

    ReplyDelete
  13. تعلن اكبر شركه حراسات امنية في مصر شركة الحارس الخاص عن توفير افضل الخدمات لعملائنا في مجال الحراسة والتامين في شركه امن وحراسة بمصر وتحت اشراف خبراء في مجال الامن والحراسة .

    ReplyDelete
  14. الأمور المهمة فى حياتنا هى النظافة لأنها تقي الإنسان من الامراض وتجعلنا نعيش فى جو صحي ونجد فى الآونة الأخيرة انتشار التنظيف بالبخار من شركة تنظيف بالبخار بمكة وبالفعل اثبت فعاليته ويعتقد بعض الناس ان له أضرار أكثر من الفوائد ولكن مع العلم اثبت انه من اهم امور النظافة فى إزالة الدهون والأوساخ لذلك ان الاميرة كلين اكبر شركة تنظيف بالبخار بمكةجاءت لكم بمفاجأة وهى خدمة من شركة تنظيف خزانات بمكة بأحدث الأجهزة لنخدم اهل مكة ونساعدهم فى تنظيف منازلهم او الفلل الخاصة بهم من شركة مكافحة حشرات بمكة وكذلك نقدم الخدمة للمؤسسات والشركات والمستشفيات فنحن افضل شركة نقل عفش بمكة التى نقدمة الان فى السعودية

    ReplyDelete
  15. Λυπάμαι για την ταλαιπωρία, είμαι ο François από τη Γαλλία.
    Έχω ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων που κυμαίνονται από 5.000 έως 1.000.000.00 € σε οποιοδήποτε σοβαρό πρόσωπο που επιθυμεί δάνειο.
    Το δάνειό μου χορηγείται με σταθερό επιτόκιο 2% για τη διάρκεια του δανείου.
    Μπορείτε να εξοφλήσετε το δάνειο για περίοδο μεταξύ 1 και 24 ετών ανάλογα με το ποσό δανείου.
    Έχετε διάφορα προγράμματα που έχουν αποκλειστεί για λόγους χρηματοδότησης, μπορώ να σας βοηθήσω.
    Έτσι, αν χρειάζεστε πιστωτική μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους μου, ενώ προσδιορίζει το ποσό που θέλετε να δανειστείτε.
    Francoismathieu28@gmail.com

    ReplyDelete