Monday, January 04, 2016

Φρέσκιες φρέσκιες απορίες!



  •  Σου έχει τύχει ποτέ, λίγο πριν τελειώσει η χρονιά - έστω ημερολογιακά - να κλείνουν ως δια μαγείας κύκλοι;  Ο ένας μετά τον άλλο, τσακ μπαμ;
  •  Αυτά τα 'what if' δεν είναι τα χειρότερα; Να μην μάθεις ποτέ αν θα γινόταν κάτι γιατί πολύ απλά έχει τελειώσει ο χρόνος ή υπάρχουν πρακτικά ζητήματα. Η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι χάνεται η ιδέα της προοπτικής...πω ρε φίλε...
  •  Σκέφτηκες ποτέ ότι, ένας τομέας της ζωής σου δεν θα δει ποτέ άσπρη μέρα; Και να το πιστεύεις ακράδαντα;
  • Αυτό που λένε " θα σου 'ρθει εκεί που δεν θα το περιμένεις" δεν είναι λίγο fail; Αφού το θες και το σκέφτεσαι, πώς θα γίνει; Δηλαδή μια μέρα απλά θα ξυπνήσεις και θα αγνοήσεις παντελώς αυτή σου την επιθυμία;
Αλήθεια, είναι πραγματικές απορίες και θέλω απαντήσεις!

Υ.Γ Είπα να αρχίσω διατροφή και υγιεινές συνήθειες. Πόσο θα ήθελα τώρα ένα κείκ σοκολάτας ή ένα κέικ πορτοκάλι βουτηγμένο σε υγρή σοκολάτα. Οκ, πάω να κάνω πράσινο τσάι.

22 comments:

  1. κοίτα εγώ θα σου πω για την διατροφή.

    να μην πεινάς, να τρως συνέχεια, να έχεις 6-7 φρούτα σε απόσταση 30 cm


    καλή χρονιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απαντάς στα εύκολα Μπεατρίξ...:)
      Καλά, πάω να αρπαξω και ένα μήλο.
      Καλή χρονιά!

      Delete
  2. 1.Στο περίπου
    2.Δεν είμαι οπαδός του αν: αν ήταν να συνέβαινε θα συνέβαινε, αν εξακολουθεί να μου έρχεται στο μυαλό το κυνηγώ.
    3. Όχι ποτέ.
    4. Δεν νομίζω. Ίσως μία ημέρα μπορεί να μην είναι το α και το ω στο μυαλό μας, να υπάρχει σαν επιθυμία/ανάγκη αλλά κάπου στο φόντο.

    Καλή χρονιά Τουλίπα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το 2 που είπες μόλις το είδα, μου έκανε ένα κλικ. Έχεις δίκιο.

      Delete
  3. * Αυτό με το τέλος της χρονιάς που όλα πρέπει να κλείνουν ή να ανοίγουν ανάλογα, το θεωρώ μύθο. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, είναι απλά ένας μηχανισμός ώθησης για μας για να παίρνουμε αποφάσεις. Θα μπορούσε να είχε.οριστεί η ημερομηνία 31 Αυγούστου - πάλι τα ίδια θα κάναμε. Άρα η απάντηση είναι όχι. Οι κύκλοι μου κλείνουν δια μαγείας όταν έρθει το πλήρωμα του δικού τους χρόνου.

    * Μπορεί να περάσουν από το μυαλό μου, αλλά δεν είμαι ο τύπος που θα αναλωθεί στη σκέψη τους.

    * Όχι βέβαια. Εκτός αν πέθανα και δεν το ξέρω :)

    * Μπορεί να το σκέφτεσαι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ελπίζεις κιόλας. Έτσι ερμηνεύω αυτή την ρήση.

    Όλα μπορούν να συμβούν Τουλιπάκι μου όσο ζούμε. Και τα πιο ευχάριστα και τα πιο δυσάρεστα. Να μένουμε προσηλωμένοι στην κάθε στιγμή, για να μην γούσταρα μέσα από τα δάκτυλά μας. Και να ελπίζουμε σε πολλές όμορφες στο μέλλον.

    Υ.Γ. Κόψε ότι έχει ζάχαρη... Ναι, τόσο δραστικά. Μετά βάλε κίνηση στη ζωή σου, π.χ pilates. Θα με θυμηθείς: )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να μην "γλιστρά" εννοούσα! Χα χα... Γουστάρω ορθογράφος!

      Delete
    2. Ναι όντως, είναι μάλλον το πλήρωμα του χρόνου που κλείνει τους κύκλους και όχι η ημερομηνία.

      Εκεί που ελπίζεις, είναι εκεί που χάνεις λέω και εγώ.

      Υ.Γ Μόλις έφαγα ένα κομμάτι σοκολάτα - δύσκολη μέρα σήμερα :)

      Delete
  4. 1. Ναι, και είναι Θεόσταλτο όταν συμβαίνει για εμάς τα απανταχού control freaks.
    2. If it should have, it would have. The end.
    3. Το 'άσπρη μέρα' είναι υποκειμενικό, και τίποτα δεν είναι 'ακράδαντο' για να το πιστεύω as such.
    4. Μάλλον η έκφραση αναφέρεται σε ευχάριστα γεγονότα που συμβαίνουν άσχετα με δικές μας προσπάθειες: είτε το περιμένεις είτε δεν το περιμένεις θα συμβεί (ή και όχι). Οπόταν fail είναι από την άποψη ότι δεν είναι η έλλειψη προσδοκίας που προκαλεί εκείνο που θέλεις, αλλά και σωστό από την άποψη οτι ούτε (πολλές φορές) η συνειδητή μας προσπάθεια το προκαλεί.

    Θα συμφωνήσω με την ruth_less, κόψε την ζάχαρη για λίγες μέρες (και την κρυφή πχ σε έτοιμες σάλτσες και την φανερή πχ σε γλυκά) και τα cravings θα σταματήσουν. Επίσης συστήνω πιλάτες ή γιόγκα και αν θα κάνεις σπίτι, check out 'yoga with Adrienne' στο youtube.

    My 2 cents :) x

    ReplyDelete
    Replies
    1. επίσης διατροφικά, ψάξε και psyllium husk αν θέλεις. Είναι απόλυτα φυτικά, βοηθούν με cravings και δουλεύουν σαν σκούπες για τα έντερα, αποβάλλοντας τοξίνες και άλλες ουσίες που θα επροτιμούσες να αποβάλεις :)

      Delete
    2. Συμφωνώ με όλα τα 4 σημεία. Και να η συνειδητή προσπάθεια δεν είναι σίγουρο ότι προκαλεί εκείνο που θέλουμε. Μερικές φορές απλά συμβαίνει.
      ΝΑι θα κόψω τη ζάχαρη, η οποία είναι παντού στη ζωή μου, κυρίως στο αλκοόλ .
      Θα δω την κυρία γιόγκα :)

      Delete
  5. 1) Ω ναι! Και δεν είμαι σίγουρη αν είναι τυχαίο ή υποσυνείδητο σπρώξιμο.
    2)Έχεις πει τη μαγική λέξη. Προοπτική! Κατάρα κι ευλογία. Έμαθα ότι "Το Αν εσπείραν το τζιαι εν εβλάστησεν".
    Επίσης, ΑΝ θα γινόταν κάτι, θα γινόταν. Δηλαδή, ξεκινάς μια πορεία Α. Μπαίνει στη μέση το σημείο Β και η πορεία Α σταματά.
    ΑΝ η πορεία Α είχε "ζωή" τότε θα περνούσε από το σημείο Β και θα συνεχιζόταν.
    3)Χμ, ε ναι. Το έχω σκεφτεί. Απλά μετά από μπόλικη υπνοθεραπεία κτλ ξέρω ότι η μέρα δεν θα είναι ποτέ άσπρη
    γιατί εμένα μου αρέσουν τα πουά :-P
    4)Όχι βρε. Δεν πάει έτσι! Την επιθυμία σου την νιώθεις έντονα! πιο έντονα από ποτέ! Το θες σαν τρελή!
    Απλά δεν κάνεις σχέδια και πλάνα. Τον πόθο σου δεν τον κάνεις στόχο. Ο στόχος είναι πρακτική υπόθεση.
    Ο Πόθος λειτουργεί περισσότερο μέσα σου. Έτσι, γίνεσαι εσύ, χωρίς ίσως να το καταλάβεις, ο στόχος για να έρθει το βελάκι
    να σε βρει.

    Απάντησα!
    Μπορείς να ρωτήσεις όσα θες!
    Είμαι χάλια στις ερωτήσεις κι άψογη στις απαντήσεις.

    Κι όπως λέει και η αγαπημένη μου συγγραφέας Εύα Ομηρόλη:
    Δεν υπάρχουν σωστές απαντήσεις. Σωστές μπορεί να είναι μόνο κάποιες ερωτήσεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πω πω τι γίνεται αυτή η Ομηρόλη; Υπάρχει;

      Λοιπόν, εξαιρετικό το σημείο 2. Αν είχε "ζωή" θα περνούσε πιο μέρα. Οκ, τ χωο.

      Το 4...χμ χμ. Βαρέθηκα και τον πόθο.

      Ευχαριστώ για απαντήσεις :)

      Delete
  6. Χα! Διατροφή κι εσύ; Ήταν να ξεκινήσω σήμερα, αλλά παρέλαβα ένα δέμα με πραλίνες Leonidas... Ε, και τι να κάνω, το άφησα για αύριο! :-p
    Λοιπόν, να σου απαντήσω τι πιστεύω στα 2 και 4 σου:
    Τα what if έχω καταλήξει ότι είναι φούσκες, σχεδόν ποτέ δεν έχουν σημασία τα υποθετικά σενάρια. Γιατί η κατάσταση στην οποία έχεις ανάγκη να δώσεις ένα αλλιώτικο τέλος, συνέβη όταν συνέβη, προέκυψε με τα συγκεκριμένα γνωρίσματα που προεξοφλούσαν και το τέλος που πραγματικά πήρε. Αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, πιθανότατα δε θα γινόταν τίποτα to begin with. Δεν έχει νόημα, λοιπόν, για μένα, να αναλώνεσαι σε τέτοιες σκέψεις, παρά μόνο ως έναν τρόπο να χορτάσεις στη φαντασία σου ό,τι δεν έζησες, ώσπου να βαρεθείς και να προχωρήσεις παρακάτω. Άλλωστε, η σκέψη δεν είναι μαγική: δεν πετυχαίνεις κάτι απλά με το να αναρωτιέσαι. Αν είναι να γίνει, θα γίνει επειδή - κι όταν- κάποιος κάνει κάτι! Κι αν δεν έκανες τίποτα προς την κατεύθυνση που (νομίζεις ότι) ήθελες, ίσως να μην το ήθελες πραγματικά, ίσως να σε απογοητεύει εγωιστικά το ότι χάνεις την περίοδο των απεριόριστων δυνατοτήτων.
    Για τα όσα συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις: δεν είναι απαραίτητο αυτά να αναφέρονται σε εκείνα που έχεις στο μυαλό σου. Μπορεί, για παράδειγμα, να σε βρει έρωτας, αλλά όχι με το άτομο που περίμενες/ήθελες. Επίσης, το "εκεί που δεν το περιμένεις" σχετίζεται με την περίοδο που έχεις εγκαταλείψει πια τις προσδοκίες σου, όχι με όταν οι επιθυμίες σου είναι ζωντανές και φλογερές. Γιατί στην τελευταία περίπτωση, φυσικά και δε μπορείς να μην ελπίζεις και να μην περιμένεις ότι θα πραγματοποιηθούν.
    Καλή χρονιά, Τουλίπα! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτή η τελευταία παράγραφος με έχει τρομοκρατήσει κάπως! Το εντελώς απρόβλεπτο δηλαδή. Τώρα θα μου πεις, γιατί δεν μπορείς να δεις τη θετική πλευράρ; Χμ δεν ξέρω, ειδικά σε μερικούς τομείς, τα πράματα ποτέ δεν ήρθα όπως τα ήθελα εδώ και πολύ καιρό.
      ΚΑλή χρονιά και σε σένα!

      Delete
  7. Καλή Χρονιά αγαπητή Τουλιποκατάσταση! Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΚΑλή χρονιά Μενέλαε και σε σένα! Ελπίζω να μην έπεσε το IQ μου, αλλά δεν καταλαβαίνω απολύτως τίποτα :)

      Delete
  9. Αγαπητή Τουλίπα, αναμένω άρθρο σου γιατί με τόσα πολλά που έχω στο μυαλό μου, όλο και κάτι θα βρω για να στα εκφράσω ;)

    ReplyDelete
  10. Το 3ο μου έχει συμβεί χαχαχα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να δεις που μιλάμε για τον ίδιο τομέα :)

      Delete
  11. Αγαπητή Τουλιποκατάσταση καλησπέρα, αξιαγάπητη μπλογκού! Εγώ θα σχολιάσω το 4! Θα σου έρθει εκεί που δεν το περιμένεις, τι ακριβώς? Ο έρωτας? Η δουλειά? Η ευτυχία μήπως? Η φιλία? Ξέρεις, δεν είναι άσπρο μαύρο, δημιουργείς, καλλιεργείς πράγματα, σε πλησιάζω πχ με πλησιάζεις, κάνεις δοκιμές...Fail ναι, είναι, αυτό που λέμε ο απομηχανής Θεός, για παράδειγμα. Περιμένεις να πέσει το μάνα εξ ουρανού..?!?! Πέφτουν οι Αθάνατοι από τα σύννεφα! Όμως εδώ υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά και φαίνεται σε αυτό που γράφεις μετά. Ψάχνεις απαντήσεις?! Απαντήσεις εσύ προσωπικά σε μία σου απορία ναι. Έβγαλες περιβαλλοντική φόρμουλα, ΟΧΙ! Αντί να προσπαθούμε να επιβάλλουμε φόρμουλες εκ των έξω, καλύτερα θα είναι οι κανόνες και η εμπειρία να δημιουργείται εσωτερικά, πράγματα που δεν τα έχεις γραμμένα στο σώμα σου που λένε, ότι και να καλλιεργήσεις θα είναι ή ψεύτικο ή μια μαλακία. Χαρωπή Τουλιποκατάσταση, έχω νέα για το φωτεινό σου μπλογκάκι, αρέσκει μου πολλά και θα το επισκέπτομαι συχνά! H αλήθεια είναι πως συχνά περιγράφεις θέματα σχέσεων, απόλαυσης, ψυχαγωγίας πχ και άλλα, κινηματογράφος, θέατρο, που πραγματικά είναι μία ευχάριστη εξαίρεση σε όλα όσα άλλα διαβάζουμε, συχνά όμως, κάποιες άλλες φορές, ακαδημαϊκά μιλάω καταναγκασμός. Υπάρχουν πολλών ειδών σχέσεις που μπορεί να δώσουν τη διαφορά στον άνθρωπο, πρόσεξε τι εννοώ, δεν είναι έχουμε κρίση και δεν περνάμε καλά πχ. Συνήθως είναι και μία παλαβή κοσμοθεωρία, υπάρχει η δημιουργικότητα, η έκφραση, το διάβασμα, ένα χόμπι ίσως, το γράψιμο και πολλά άλλα με τα οποία ο άνθρωπος αναθεωρεί τις απαντήσεις πχ που ψάχνεις. Σε κάθε περίπτωση, καλό βραδάκι σου εύχομαι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πόσο δίκιο έχεις αγαπητέ Μενέλαε :)

      Delete