Monday, February 01, 2016

Προς:Τον έρωτα:
Δεν ξέρω που είσαι, τι κάνεις και το κυριότερο, ποιος είσαι. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω καν αν θα εμφανιστείς ποτέ. Δεν είμαι απαισιόδοξη, όμως φοβάμαι ότι θα συνεχίσω να κάνω βλακείες στα ερωτικά μου ( βλέπε, να μου αρέσουν λάθος άνθρωποι, να μην τους το δείχνω κλπ.) οπότε μπορει να μην σου δώσω τη σημασιά που θα έπρεπε για να γεννηθεί κάτι. Τρέμω και να φανταστώ πως θα μοιάζεις, όχι πως έχει σημασιά δηλαδή. Εξάλλου, αυτό το εξ ουρανού κλικ, δεν βλέπει τέτοιες λεπτομέρειες. Ευτυχώς δηλαδή, θα ήταν ακόμα πιο στενά τα περιθώρια. Αλλά εκείνο που πραγματικά θέλω να νιώσω, όταν, και αν, σε γνωρίσω είναι να πω : να, βρήκα τον ανθρωπό μου.

Το φίλο:
Σε αγαπώ. Δεν στο δείχνω, γιατί ξεχνάω μέσα στην καθημερινότητα, να κάνω αυτό το βασικό. Δεν ξέρω γιατί αντέχεις ακόμα την καρακοσμάρα μου. Υποθέτω, τη βρίσκεις ενδιαφέρουσα; Λέμε τώρα. Καμιά φορά, που σου πετάω δηλώσεις-βόμβες, δεν σκέφτομαι πως μπορείς να τις διαχειριστεις ή αν μπορείς να το κάνεις. Δεν σε ρωτάω. Υποθέτω, ή θέλω να υποθέτω - πως είσαι οκ και πως δεν άλλαζει κάτι. Ε;
Όπως και να έχει, δεν έχεις επιλογή. Σε αγάπησα, είσαι δικός μου άνθρωπος.

Το συνεργάτη:
Σε ευχαριστώ που με πιστεύεις, ειδικά στη φάση που είμαι εκτός φούσκας ασφαλείας. Δεν θα στο λέω συχνά αυτό, αλλά το σκέφτομαι σχεδόν κάθε μέρα.

Το συνεργάτη που δεν πληρώνει:
Το ότι είμαι freelance, δεν σημαίνει πως είναι οκ να είσαι μαλάκας. Ναι ρε φίλε, έχω ανάγκη τα λεφτά. Αλλά δεν θα στο πω ποτέ και, πρόσεξε αυτό, δεν θα στα δώσω όλα τσάμπα. Έτσι κι αλλιώς και να το έκανα αυτό, δεν θα με σεβόσουνα σίγουρα. Ανθρώπινη ψυχολογία. Οπότε αν με θες και αν σου αρέσει η δουλειά μου, υπολόγισε από πριν ότι θα με πληρώσεις σε κανονικά πλαίσια. Αν δεν έχεις λεφτά, δεν πειράζει, το χρόνο μου προτιμώ να τον σπαταλώ στο απόλυτα τίποτα.

Τον πρώην γκόμενο:
Ρε συ, δεν μπορούμε να είμαστε κολλητοί. Δηλαδή, σε είδα γυμνό, με είδες γυμνή. Ναι, ναι το ξέρω, ξέρεις πολύ κόσμο που είναι φίλοι και ήταν πρώην γκομενικά. Ε, γιατί δεν τα φτιάχνεις μαζί τους; Εγώ θα σε σκέφτομαι, θα μου λείπεις κατά φάσεις, όταν βρίσκομαι στη χώρα που πηγαίναμε μαζί, θα σε αναπολώ και θα εύχομαι να είσαι καλά. Αυτό μου είναι αρκετό.

Τον πρώην φίλο:
Για πολύ καιρό δεν καταλάβαινα γιατί τέλειωσε η φιλία μας. Αλλά μετά, διάβασα κάπου πως, όλα κάνουν ένα κύκλο και πως μερικές φιλίες έχουν συγκεκριμένη διάρκεια. Και ησύχασα. Μέχρις εδώ λοιπόν ήταν η διάρκεια μας. Να είσαι καλά, αλλά μακριά. Που ξέρεις, μπορεί να ανοίξουμε ξανά έναν νέο κύκλο, κάπου κάποτε.

Το πρώην αφεντικό:
Και είμαι ακόμα ζωντανή, στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα. Έχουν περάσει 7 μήνες και δεν μου λείπεις. Ούτε μετάνιωσα ποτέ για την απόφαση μου. Θα με θεωρείς ακόμα τρελλή - ναι έχω μάθει ότι λες πράγματα για μένα, μικρή η Κύπρος - αλλά και γω θα με θεωρούσα τρελλή, αν έμενα κάπου όπου έκλεισε ο κύκλος, όπου είχα σταματήσει να χαίρομαι, όπου η δημιουργικότητα μου ήταν στον απαπνευστήρα. Αν σε ενδιαφέρει, είμαι καλά, άρχισα ξανά να κάνω όνειρα που έχουν χρώμα. Θυμάσαι πώς είναι αυτό το αίσθημα;

Το μέλλον:
Βιαζόμουν να μάθω πως θα είσαι. Βασικά, βαθιά μέσα μου ήθελα απλά να ξέρω πως όλα θα πάνε καλά. Τελικά, ξέρεις κάτι; Παραμέλησα το παρόν για σένα. Έτσι κι αλλιώς, αν με ρωτούσες ακριβώς ένα χρόνο πριν πως θα ήταν η ζωή μου, ποτέ, μα ποτέ, δεν θα υπολόγιζα πως αυτοί οι 12 μήνες θα ήταν ένα τεράστιο roller coaster. Ε και τελικά, είμαι καλά. Άρα γιατί να σκέφτομαι κάτι που δεν ξέρω πως είναι;

Το παρελθόν:
Με έχεις πρήξει. Όλο σε σκέφτομαι. Ε, βλακεία δεν είναι αυτό; Τώρα θα μου πεις, πως έτσι μαθαίνω από τα λάθη μου. Οκ, μάθαμε, προχωράμε. Άντε φύγε και σύ. Εμμονή έχεις καταντήσει. Προτιμώ να εθίζομαι σε άλλα πράγματα, όχι σε σένα πάντως.

4 comments:

 1. αυτό με το μέλλον και το παρελθόν, το παρόν είναι τώρα! αυτό να βλέεεεεεπεις!

  κανείς δεν ξέρει το μέλλον τι θα φέρει

  ε κ το παρελθόν; πάειτέλειωσε
  έκλεισε

  καλά ξέρω, εύκολο να το λες

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ναι καλά λέμε τώρα...στην πράξη, ερχεται το βλακο παρελθόν μέσα στα πόδια μας και τα μπερδεύει όλα. Και για να μην το σκεφτόμαστε , φαντασιωνόμαστε το μέλλον. Αποτέλεσμα, μηδέν εις το πηλίκο

   Delete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Πολυαγαπητή Χαρωπή Τουλιποκατάσταση καλησπέρα! Ελπίζω να με καταλάβεις το πως θα σου μιλήσω μιας και αναφέρομαι σε μία διαδικτυακή πραγματικότητα που όχι μόνο με το δικό σου συγκεκριμένο άρθρο παρατηρώ από παλιά σε ορισμένα μπλογκς! Το ημερολόγιο χρησιμοποιείται ως μέσο ξεκαθαρισμάτων και διεκδίκησης δικαιωμάτων, πραγματικότητα που σηκώνει πολλά αν, συγκρινόμενη με την πραγματικότητα. Στις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχει ένα πρωτόκολο ξέρεις. Όταν κάτι μας δημιουργεί θυμό, πόνο, ταλαιπωρία, οργή, καλό είναι να σταματάει. Θέλω να σου προτείνω να διαχωρίσεις τη μία σφαίρα από την άλλη, τη ζωή σου, από την προσωπικότητα σου ή και ένα λανθασμένο μοντέλο συγγραφής. Είναι κρίμα να περνάει ο χρόνος και κάποιοι (όπως αναφέρεσαι σε παρελθόν και μέλλον) να προχωρούν, ενώ ένα μέρος της μπλογκόσφαιρας ταλαιπωρείται καθημερινά με συμφέροντα και ξεκαθαρίσματα. Ο άλλος γιατί δεν το κάνει όπως εσύ? Μιας και αναφέρεσαι στο ελεύθερο επάγγελμα, στα χρήματα, σε προηγούμενες συνεργασίες αλλά και στο πως βιάστηκες να γνωρίσεις τη μορφή του μέλλοντος, προτείνω για όλους μας, ακόμα και για τον εαυτό μου, να κάτσουμε λίγο να σκεφτούμε και όπως υπαινίχτηκα από πάνω να αφήσουμε τη σιγουριά και τα μεγαλεία ενός χάρτινου στην ουσία κόσμου και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Είναι κρίμα κάποιοι να προχωρούν με τις ιδέες τους και το όραμά τους ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν ευγενικοί πολεμιστές σε έναν κόσμο που ποτέ δεν ήταν το σπίτι τους... Καλό σου απόγευμα!

  ReplyDelete