Thursday, March 05, 2015

Flirt, αυτός ο άγνωστος

Έλα ας μιλήσουμε για φλερτ.
Πώς φλερτάρεις; Πώς σε φλερτάρουν;
Το καταλαβαίνεις όταν σου συμβαίνει; 
Φλερτάρεις καν;

Είναι ολόκληρη επιστήμη. Εγώ δεν είμαι σίγουρη αν φλερτάρω. Μάλλον ναι, αλλά έχει πάρα πάρα πολύ καιρό. Τόσο πολύ που δεν καταλαβαίνω και αν με φλερτάρουν. Δηλαδή μπορεί να εμφανιστεί μπροστά μου γυμνός κάποιος και με κοιτάξει και έντονα και απλά να νομίσω ή ότι ζεστάθηκε, έχει μυωπία, ξέχασε τα ρούχα του ή νιώθει τελοσπάντων τόσο άνετα και φιλικά μαζί μου που είπε να βγάλει και κανένα ρουχαλάκι.
Όσο αν μου αρέσει κάποιος...κάνω ακριβώς το αντίθετο που θε έκανε ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος. Δεν παίρνω τηλ, δεν επικοινωνώ, δεν κοιτάω στα μάτια, κάθομαι μακριά. Καταστροφή. Και μετά το βράδι που βλέπω τα γνωστά όνειρα, τους φαντασιώνομαι. 

Έπεσα σήμερα που λες σε ένα άρθρο των Times, με τίτλο "How to flirt". Σε ένα σημείο, λέει για το άγγιγμα που σύμφωνα με το άρθρο είναι η πιο μεγάλη ένδειξη αν υπάρχει φλερτ ή είναι απλά φιλικό.Λέει:

Φιλικό: Σε σπρώχνουν λίγο στον ώμο ή τον κτυπάνε λίγο, χειραψία
Ναι κάνει νόημα...είσαι ο "παρέας"ή κρατάνε απόσταση με χειραψία

Ίσως να υπάρχει κάτι: Άγγιγμα γύρω από τον ώμο ή στη μέση ή άγγιγμα στον αγκώνα
Αυτό με τη μέση...ε ναι, ε; Αλλά ο αγκώνας...παράξενο σημείο δεν είναι;

alert alert!: Άγγιγμα στο πρόσωπο
Ε, πού στο πρόσωπο; Στο μάγουλο σαν να είναι ο μπαμπάς σου ή η μάνα σου; Δεν είναι λίγο "νοιάζομαι για σένα φιλικά";

Ολόκληρη επιστήμη σου λέω.

32 comments:

  1. Κάποτε είχα μια θεωρία. Την έχω πει πολλές φορές, αλλά αξίζει να την ξαναπώ. Άμα η γκόμενα σου πει "καλησπέρα" όταν βγεις μαζί της ραντεβού, και δεν αρκεστεί σε ένα "γεια σου", "τι γίνεται", "χαίρετε", αλλά σου πει επί λέξει "καλησπέρα", σημαίνει σε φλερτάρει και το βράδυ θα σου κάτσει. Εξακριβωμένο από χίλιες πλευρές.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Α καλο αυτο! θα το εχω ΚΑΙ αυτό υπόψη μου.
      Το "τι γινεται" αν ειναι απλα αμηχανο και εσύ ρίχνεις πάνω στον άλλο όλη τη γλωσσολογική ανάλυση του πλανήτη;
      Λέω εγώ τώρα

      Delete
    2. Συγνώμη αλλά δεν έχω ξανακούσει μεγαλύτερη βλακεία από αυτή τη θεωρία :)
      Οι περισσότεροι άνθρωποι καλησπέρα θα πουν όταν βγουν βράδυ.

      Delete
    3. ... μπα, καλησπέρα λένε όσες θα τον φάνε. Οι υπόλοιπες λένε "τι κάνουμε;"

      Delete
  2. Βλέμμα αγάπη μου...
    Ένα βλέμμα -χίλιες λέξεις.
    Άσε που έχει χίλιους τρόπους να κοιτάξεις κάποιον.

    ΥΓ Να με αγγίξει κάποιος (άγνωστος που φλερτάρει) στο πρόσωπο, θα την φάει μες τα μούτρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ τα βλέμματα που διαρκούν πάνω από 3 δευτερόλεπτα. Χωρίς φωνή.
      Τι ωραία....
      Επισης με πιάσανε οι ντροπές μου και αν συμβεί το βλέμμα των δευτερολέπτων αμέσως κοιτάζω ποτήρι .

      Συμφωνώ για Υ.Γ. Να μου διαλύσει και το μεηκαπ

      Delete
  3. επίσης το "όνειρα γλυκά" που πετούν οι γκόμενοι. Πολύ πέσιμο.

    Πάντως ο αγκώνας ρε, δίπλα στο στήθος, στα πλευρά, κοντά στο σώμα-πιστεύω.

    Θυμάμαι πιο παλιά, που με έπιανε άγχος αν είχα τίποτε πάνω μου και θωρούσαν με περίεργα, τόσο αντιλαμβανόμουν το φλερτ

    φιλάκια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακου "γλυκά". Γλυκά; Γλυκά θα μου πεί η μάνα μου....
      Λες για τον αγκώνα ε; πρέπει να το φαντασιωθώ.
      χα χα χα και εσυ σαν εμενα εισαι οσο αφορά στο φλερτ. Αχάπαρη.

      Delete
    2. μαζί σας. αχαπαρότατη. :)

      Delete
    3. Τελικά είμαστε πολλές pax

      Delete
  4. Άγγιγμα στο πρόσωπο ή στο πόδι ή χέρι:Alert, alert,πέφτουλας alert. Αν ο άλλος είναι κάπως αγχωμένος, τότε γουστάρει τρελά ή έχει πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση.
    H Ρουθ με κάλυψε για τα υπόλοιπα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι αλλά αν θες τον άλλο, δεν τον λες πέφτουλα. Το θες αυτό. Αλλά αγγιγμα στο πόδι...ωραίο!
      Ε ρε συ θα καταλάβεις αν ο άλλος έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση ή αν γουστάρει. Δεν είναι δύσκολο να διαχωρίσεις τα δύο.

      Delete
    2. Πεφτουλας άμα δεν τον γουστάρεις άμα το γουστάρεις και σου ρίξει μια ξεγιρισμενη χυλόπιτα φλωρος η μάγκας? Δεν φτάνει που δεν βρίσκεται άντρα μια και όλοι πια κοιτάμε τις ξένες που είναι ποιο ανοιχτές στο φλερτ μας την λέτε κιόλας! Δώστε μια ευκαιρία στον άντρα να δείξει αν αξίζει, δεν είναι ανάγκη να πάτε στο κρεβάτι με την μια , άλλωστε αν ήσαστε τόσο έξυπνες σε ένα μήνα θα πάρετε χαμπάρι τι ρόλο βαράει αρκεί να μην πέσετε με τα μούτρα!

      Delete
  5. *ήχος α λα μουθούνισμα ρίκκος μάππουρος*
    εν φλερτάρω, εν με φλερτάρουν, προφανώς εν θωρκούμαι, είμαι τέρας ή αχάπαρη μπιγκ τάιμ.
    κάποιος που προσφέρει μαθήματα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η υπάρχει και το τρίτο ενδεχόμενο: ζεις σε μια χώρα που ΚΑΝΕΙΣ δεν φλερτάρει, που νιώθουμε παλαβοί αν φλερτάρουμε, που φοβόμαστε τόσο το φόβο της απόρριψης που το παίζουμε σνομπ.
      Μαθήματα...να σου πω. άμα σου αρέσει κάποιος και αυτός ο κάποιος ανταποκρίνεται...μήπως με κάποιο τρόπο όλα γίνονται αυτόματα; Λέω τώρα.

      Delete
    2. πώς τον γνωρίζεις εν η απορία μου.

      Delete
    3. Και η δικη μου. Κατά λάθος μάλλον!

      Delete
  6. Εντωμεταξύ σόρυ αλλά το βλέμμα μπορεί να εν τζαι τύπου σάγλικο, ή περίεργο, ή εν κριμαν, αντί να μιλά με τους φίλους του εκόλλησε τζαι θωρεί αλλού. Θα προτιμούσα αν εδιασταυρώνουνταν τα βλέμματά μας τζαι εν εγύριζα πλάτη να έρτει να μου μιλήσει πχ, παρά να με θωρεί χασκιασμένα. Γιατί τζαι που με εθώρεν τι; Καρτερά να πάω εγώ να του μιλήσω; Όξα να τζεράσω ποτό, όξα να του πέψω το τηλέφωνό μου; :/ Θέλω κάτι πιο πρακτικό κι εξηγημένο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χα χα... Moonlight έφυρες με!
      Εννοείται ότι -εγώ τουλάχιστον έτσι εννοούσα- εν θα κάτσει ούλλη νύχτα να σε θωρεί... Εν να αλληθορίσει ο άθρωπος.
      Αν υπάρξει ανταπόκριση, όπως το λέεις να τον βλέπεις κι εσύ τζιαι "να μεν του γυρίσεις πλάτη "- να σηκωστει τζιαι να'ρτει να τα πείτε που κοντά.

      Δεν μας ενδιαφέρουν όσοι έχουν σαγλικα κλπ βλέμματα... γιαξ

      Delete
    2. Moonlight, απο αυτά που γράφεις μάλλον κάτω από 25 είσαι. Συμβουλή. ΠΑρά να περάσεις όλα σου τα χρόνια να διερωτάσαι γιατί δεν σου μιλάει κάποιος στην Κύπρο, αν σου αρέσιε καποιος να πηγαινεις ΕΣΥ. Και σε όποιον αρέσει.

      Delete
    3. Μάλλον περνιέμαι για ανώριμη τότε.
      Εν μου αρέσκουν άμα εν χέστηδες. Όσο και να μου αρέσει εμφανισιακά κάποιος, φαίνεται μου πολλά απίθανο να πάω εγώ να του μιλήσω. Αν δεν έχει λίο θάρρος-θράσος, εν θα φορώ εγώ τα παντελόνια, εν θα βλαστήσουν σε εμένα αρχίδια. Αρκούν τα υπόλοιπα πράματα που μάλλον έννα κάμνω καλύτερα που τζείνον. Έννεν ανάγκη να εν τζαι τούτο ένα που τούτα.
      Είμαι 28.

      Delete
    4. Συμφωνώ κι εγώ με τούτο (το προτιμώ να έχει τα αρχίδια να έρτει να μου μιλήσει).. Αλλά νομίζω έχει δίκαιο η τουλίπα, στην Κύπρο πολλοί δεν φλερτάρουν. bottom line, λέτε το ίδιο πράγμα. Βέβαια δεν ξέρω πώς το αντιμετωπίζουμε από εκεί και πέρα. Εγώ είμαι 28 στα 29. :)

      Delete
    5. Μουν πάντως έφυρες με.Γενικά οι τόποι και ο τρόπος που κυκλοφορούμε στην Κύπρο δεν ενδεικνύονται για φλερτ. Φταίει και η νοοτροπία που κουβαλούμε.

      Το να σε καρφώνει όλη νύχτα, μπορεί να γίνει ενοχλητικό κυρίως όταν στο τέλος δεν έρθει να σου μιλήσει. Το να του δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι, ότι έχει ανταπόκριση που λέει και η Ρουθ, δεν είναι κακό. Αν πάλι, δεν κάνει κίνηση, τότε παρέτα. Άνοιξες μεγάλο θέμα πάντως Τουλίπα και άντε να βγάλεις άκρη από τα μπλογκς.

      Delete
    6. Τι 25, τι 28 Μουν, ανώριμη δεν σε είπα, δεν ειναι αυτό το θέμα.
      Πάντως έτσι να σας πω, το Σάββατο έκανα τέστιγκ. Πήγα και φλέρταρα στο άσχετο έναν που βρήκα μπροστά μου. Πρώτη. Τον ήξερα φυσικά, δεν είχε παίξει ποτέ τίποτε ερωτικό. Αλλά ήταν το βράδυ ωραίο, είχα καλή διάθεση, βρέθηκε μπροστά μου....ε φλέρταρα με μια ατάκα. Μόλις την ξεστόμισα έμεινε και με έβλεπε. Απάντησε " ε , ε ,ε ,ε ,ε ,ε ,ε". Και αυτός είναι και από τους έξυπνους τύπους που ξέρω. Bottom line is....άμα θες, ξέχασε βλακείες περί παντελόνια και αρχίδια - παίξε, έχει πλάκα.

      Delete
    7. Να παίξω αλλά έννα εν μόνο για να παίξω. Εν εκατάλαβες ότι άμα πρέπει να κάμω εγώ το βήμα, χάνω το όποιο ενδιαφέρον είχα, και επιμένεις με τζείνο που ίσως σε ευχαριστεί εσένα. Έννεν με το ζόρι να μου κάμνει κούκου με ό,τι κάμνει στον άλλο κούκου. Χαλιέμαι να καρτερά ο άλλος που μένα. Χαλιέμαι γιατί όπως είπα, ΞΕΡΩ ότι κατά πάσαν πιθανότηταν έννα είμαι η "μάμμα" στη σχέση, τζαι εν κάτι το οποίο με κουράζει, θέλω ΕΝΑ πλάσμα στη ζωή μου να εν τζείνος η "μάμμα" μου. Εν προϋπόθεση -θεωρητικά, έστω- να αναλάβει μόνος του τούτο το βήμα. Δείχνει κάτι, τζαι έννεν απλά μια κουβέντα του καφενέ.

      Εν το είπα με παράπονο το ότι κατάλαβα ότι μάλλον είμαι ανώριμη. Τι 25 τι 28 λες εσύ, αλλά άμα οι συμμαθήτριες σου εν σε -σοβαρές- σχέσεις, συγκατοικούν, εν αρραβωνιαμένες κλπ, και με νούσιμες καταστάσεις, ξαφνικά λαλείς εν είμαι και τόσο μωρό, και μπορεί να εν τζαι λίο too late για να γυρέψω φλερτ.

      Επίσης, εσύ λαλείς ότι είμαι μιτσιά, i guess, τζαι για να το αναφέρεις σημαίνει παίζει ρόλο. Δηλαδή τι, τζείνο που διαφοροποιεί τον πιο "ώριμο" άνθρωπο είναι το ότι επιλέγει να φλερτάρει πρώτος, όξα το ότι πλέον εν βρίσκει κρίππι τον άλλο που τον θωρεί ούλλη νύχτα, όξα εν θα γυρίσει πλάτη αν καταλάβει ότι έχει γίνει στόχος;

      Delete
    8. Ναι παιζει ρολο η ηλικια. Οχι για τα νούμερα αλλά για σένα. Όσο περνούν τα χρόνια γνωρίζεις κόσμο, έχεις εμπειρίες, μπορείς να γνωρίσεις βλάκες, μαμάκηδες κλπ. Μια, δυο τρεις φορές μετά επεξεργάζεσαι, συγκρίνεις, μαθαίνεις να τους χειρίζεσαι. το πιο σημαντικό, με τα χρονια μαθαίνεις εσένα περισσότερο. Τι θες, τι δεν θες, αν αξιζεί να κάνεις το πρώτο βήμα, αν σε βλέπει ο άλλος και αν σημαίνει κάτι, αν γυρίσει πλάτη ( μάλλον δεν θέλει ή έχει θεματάκια) κλπ.

      Ότι και να σου λέω τώρα, θα αντιδράς, δεν θα τα πιάνεις . αλλά ξέρεις κάτι; Δίκιο έχεις. Είναι δική σου η πορεία. Εσύ θα δεις πως θα φλερτάρεις και πως θα χειριστείς και τους φίλους σου που παντρεύονται ( λες να μην τα πέρασα και να μην ξέρω τι λες;). Το μόνο που θα σου έλεγα να σκεφτείς είναι να κάνεις οτι γουστάρεις και να μην περιμένεις από άλλον πρώτο βήμα.
      Αλλά αν ξαναπεις ότι είναι too late να γυρέψεις φλέρτ...θα πέσει ξύλο! :)

      Delete
    9. Εν είπα ότι εν του λέιτ, ούτε ότι έχω θέμα με τους φίλους! Διατυπώνω σκέψεις-απορίες για το τι εννοούσες.
      Για το να γυρίσω πλάτη, το είπα για μένα. Θεωρώ ότι εν ξεκάθαρο μήνυμα "στέι αουέι", αυτό.
      Προφανώς εν αποκλείω καμία συμπεριφορά αλλά σε τούτη τη φάση i need a break που το να έχω την έννοια, τα κότσια, το θάρρος να κάμνω εγώ πράματα. Που το να παραπονεθώ γιατί η παραγγελία μου σε ένα εστιατόριο δεν ήταν όπως έπρεπε, στο να σάσω μια πρίζα μες στο σπίτι, στο να κανονίσω λεπτομέρειες για ένα ταξίδι, στο να νταντεύω τον άλλο που εν άρρωστος. Τζαι όπως το αντιλαμβάνομαι χλωμό να τα κάμει τζείνος που εν έχει το θάρρος να βρει μια αφορμή να μου μιλήσει.
      Νομίζω ότι έχω τους λόγους μου να αισθάνομαι ότι έχω ανάγκη τούτο το πράμα, αλλά και που παρατηρώ ότι οι άντρες δεν είναι πλέον όπως ήταν πριν 5-6-7 χρόνια, που έχω αναμνήσεις που φλερτ όι μόνο προς εμένα αλλά να συμβαίνει γύρω μου, και να μην είναι και σαγλιλλίκια τύπου παντρεμένος με 2 μωρά κολλά σε 20χρονη πχ, τούτα βιώνω τα και σήμερα.

      Delete
    10. Men - women, αυτοί οι άγνωστοι . Μην το πολυσκέφτεσαι

      Delete
    11. Ρε Μουν στα 28 πολύ αργά για φλερτ;! Με τίποτε. Για ανώριμη δεν μου φαίνεσαι καθόλου. Το μόνο που κατέληξα είναι ότι για να προκύψει κάτι, δεν έχει να κάνει με το πόσο συχνά βγαίνεις έξω αλλά με το πόσο ανοικτός είναι κάποιος στο να γνωρίζει νέους ανθρώπους και περιβάλλοντα και πόσο καλά νιώθει με τον εαυτό και τη ζωή του.Έτσι και αλλιώς και οι πλείστοι τόποι που έχουμε δεν βοηθούν στο να γνωρίσεις κάποιον. Επίσης έχω δει γνωστές μου να βγαίνουν ανελλιπώς έξω σε τόπους που και να γνώριζαν κάποιον δεν ήταν αυτό που ήθελαν και άλλες που επειδή περάσαν τα -αντα, μπήκαν στην φάση "ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει" και μετά αναρωτιόνται γιατί δεν προκύπτει τίποτα της προκοπής. Το ότι ο άλλος μυρίζει την απελπισία από μακριά, δεν το σκέφτονται. O καθένας φυσικά κάνει όσα καταλαβαίνει όπως είπε και η Τουλίπα.

      Delete
    12. Ρε στα 28 δεν είναι πολύ αργά. Αυτά είναι μαλακίες. Απλά εάν δεν είσαι πλέον φοιτητής/ια και δεν δουλεύεις σε έναν μεγάλο χώρο δουλειάς όπου μπαίνει/βγαίνει καινούριος κόσμος (και άρα κάνεις γνωριμίες) συνέχεια, τότε τα πράγμα δυσκολεύουν κομματάκι. Αλλά υπάρχουν γυμναστήρια, μαθήματα γλωσσών, καράτε και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, όπου θα γνωρίσεις κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα. Και αυτό το λέω γιατί η καλύτερη αρχή για κουβέντα (και άρα γνωριμία-φλερτ, είναι κάτι το κοινό, είτε αυτό είναι φίλοι, είτε δουλειά, είτε χόμπυ….) . Τα μπαρ και τα κλαμπ είναι πιο δύσκολοι χώροι αλλά και εκεί, αν έχεις τα κατάλληλλα βοηθήματα (παρέα που να "βοηθά", αυτοπεποίθηση, άπειρη κωλοφαρδία) κάτι καταφέρνεις.

      (Να πω την αλήθεια μου ζηλεύω τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας όταν βγαίνουν για "σεργιάνι", ιδίως αυτούς με κάποια πνευματική καλλιέργεια που ψάχνονται για κόσμο στην ηλικία τους. Όταν τους βλέπεις να την πεύτουν, το κάνουν με ένα απαράμιλλο στυλ που δεν το έχουμε οι πιο νέες γενιές….)

      Delete
  7. Εγώ βάλλω τους κλάππα πάντως τζιαι ππέφτουν ούλλοι! Πι ες: Κανένας άντρας εν σε πιάνει που τη μέση ή να σου τζίσει στο πρόσωπο τζιαι να μεν ενδιαφέρεται, έστω για...γκίγκιτι! It takes too όμως, έναιν πάντα στον άντρα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι ωραίο να σε πιάνουν από την μέση....τι ωραίο!

      Delete