Friday, March 07, 2014

Για μια χούφτα δολλάρια



Τα λεφτά δεν είναι το παν. Αν είχα όμως ένα καλό μισθό δεν θα έλεγα όχι. Γιατί αυτό θα σήμαινε περισσότερα ταξίδια - και ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι είναι ίσως το ωραιότερο πράγμα σε αυτή τη ζωή - , shopping therapy, αν αρρωστήσω δεν θα αγχώνομαι πως θα πληρώσω το γιατρό και τα χάπια και στην τελική, θα μπορούσα να δώσω κάποια λεφτά σε συγγενείς και φίλους που έχουν ανάγκη.

Αλλά αυτά τα λεφτά δεν τα έχω. Γράφει και η Beatrix ότι μειώθηκε ο μισθός της στο 40-50%, είμαι σίγουρη ότι και σε σένα μειώθηκε. Και ο δικός μου έπεσε, τόσο πολύ, που στα 26 έπαιρνα περισσότερα. Άσε που δουλεύω περισσότερο και όσο πάει χειροτερεύει η κατάσταση.

Το σκέφτομαι και με πιάνει το παράπονο μερικές φορές. Και κάποιες άλλες σκέφτομαι, ότι ευτυχώς  που οι φίλοι μου και οι άνθρωποι μου, δεν αγοράζονται με λεφτά. Είναι δωρεάν.
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ, ένα κρασί των 10 ευρώ μπορεί να κάνει 3-4 ανθρώπους πολύ ευτυχισμένους, όταν μαζευτούν ένα βράδι γύρω από ένα τραπέζι.
Και οκ, ένας καφές των 2 ευρώ, είναι μια έξοδος και μια αφορμή να βρεθείς μια ωραία μέρα να αράζεις στην παλιά πόλη.
Άσε που με 50 ευρώ το μήνα συνδρομή στο ίντερνετ, μπορώ να δω άπειρες ταινίες, φιλμ, καλωδιακή, να ακούσω μουσική και να σερφάρω στα αγαπημένα μου site.

Έτσι τα μετρώ πολλές φορές, για να παρηγοριέμαι, που τόσα χρόνια δούλευα αμέτρητες ώρες με τη σκέψη ότι η συνέπεια στη δουλειά μου, θα μου έφερνε προαγωγή και η προαγωγή θα οδηγούσε σε αύξηση. Και με τη σειρά της η αύξηση θα μεταφραζόταν σε πιο πολλά αεροπορικά ταξίδια.

Ναι οκ, έχει κόσμο σε πιο δυσμενή θέση, που δεν έχει μόνιμη δουλειά και τρέχει να ξετρυπώσει δουλειές ως freelancer. Ναι , αυτό είναι εντελώς διαφορετικό, χρειάζεται μια ηρεμία και μια επιμονή.

Τέλοσπαντων, για να μην αναμασάω τα ίδια και τα ίδια, το point είναι πως είναι Παρασκευή, επιτέλους! Κάνε πολλές βόλτες, είναι δωρεάν!



6 comments:

  1. Η λανθασμένη επένδυση αγαπητή τουλιπα επιστρέφει πολλες φορές μπούμεραγκ!
    Ενω ανέλυσες τα τουτα ούλλα με την σκεψη του ποσο ανεπαρκή εν τα ριάλλια στο τέλος της κουβέντας είπες οτι εδούλευκες για αύξηση χρημάτων και να ικανοποιεις τις όλο και αυξημένες σου κοινωνικά ανάγκες.

    Το καλύτερο πραμα που σιεις να κάμεις είναι να επενδύεις πας στην μόρφωση και καλλιέργεια σου και ΕΥΤΥΧΩΣ ( !!!) το διαδίκτυο προσφέρεται για τούτο!
    Έτσι χτίζεις και καριερα! Τα 5 πράματα που ξερεις σήμερα κάμνεις τα αύριο 6 τα 6 αυριανά 7 μεθαυριανά!
    Ετσι έχεις και πιο πολλές ,πλεον , επιλογές εργοδότησης που ομως δεν ειναι αυτοσκοπός αλλα φυσικο επακόλουθο.

    Λιιη αλλαγή σκέψης χρειάζεται και όι μουρμούρα! Δεν μας φταιν οι άλλοι για πολλα που μας συμβαίνουν!

    Καλή σου μέρα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η λανθασμένη επένδυση ειναι η ιστορία της Κύπρου αγαπητέ anonymous.

      Φυσικά και θέλω έξτρα λεφτά. Όπως γράφω, τα λεφτά τα μεταφράζω σε ταξίδια. Ούτε σε ακριβά αυτοκίνητα, ούτε σε ρούχα, ούτε σε ακριβές τσάντες. Και ναι, έχω κοινωνικές ανάγκες - όπως κάθε άνθρωπος.

      Αυτό για τη καριέρα, είναι η δική σου απόψη και τη σέβομαι. Ο καθένας ξέρει τα 5 δεδομένα της δουλειάς του και δεν μπορεί ένας εξωτερικός να αποφανθεί πως μπορεί ο άλλος να κάνει καριέρα. Έτσι και αλλιώς το διαδίκτυο έχει τεχνικές και συγκεκριμένους τρόπους λειτουργίας και εκμετάλλευσης του, αλλιώς καταντάει μαϊντανος και καθόλου χρήσιμο.
      Συμφωνώ ότι μαθαίνεις πράγματα, πολύ περισσότερο από πριν 15 χρόνια για παράδειγμα. Και από εμάς εξαρτάται πως θα τα εκμεταλλευτούμε.

      Ναι μας φταίνε σε αυτή την περίπτωση οι άλλοι αγαπητέ ανώνυμε. Δεν μου μείωσα εγώ το μισθό ε; Ούτε μου επέβαλα περισσότερες ώρες δουλειά. Ούτε απέλυσα τους μισούς μου φίλους. Θα μου πεις τώρα να απολογηθώ που είμαι στο ίδιο σημείο που ήμουν το 2004! Και για να σε προλάβω...οχι δεν ημουν απο εκείνους που έκαναν συνέχεια δάνεια για ακριβά αυτοκίνητα και σπιτια. Οπότε ναι...για αυτή την κατάντια φταίνε άλλοι, που ξέρουμε και ποιοι έιναι.

      Και όπως είπα χιλιάδες φορές, η "μουρμουρα" είναι δικαίωμα του καθενός που έχει μπλογκ δικό του και γράφει ότι του καπνίσει.

      Καλημέρα και σε σένα.

      Delete
  2. τουλίπα μου?? σε ξαναβρίσκω..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελα καλη μου, τι κάνεις? χχ

      Delete
  3. πο ποοοο! οποία τιμή!
    ασε τουλιπάκι, έχω καταλήξει κόβω ότι είναι περιττό και ξοδεύω ότι θέλω στο να περνάω καλά.
    μόνο τα απαραίτητα σε ψώνια.
    Ας μην πάρω καινούρια παπούτσια, χέστηκα, ούτε καινούρια ρούχα, ούτε μέηκ απ. ούτε τίποτε

    έξοδα μόνο για έξω και φαγητό και κουβέρτα για το κρύο.

    μέχρι να με πιάσει η επόμενη κρίση ;)

    φιλάκια πολλά

    ReplyDelete