Wednesday, October 09, 2013

Πρώτες μέρες του Οκτώβρη


(διάβασε το πιο κάτω κείμενο, ακούγοντας το "Perfect Life" του Moby)

 Το triolouin με έκανε και χαμογέλασα πριν λίγο με το ποστ του για τα 10 βήματα που μπορεί να φτάσει κάποιος στην ευτυχία και το ευχαριστώ πολύ!

Λοιπόν, δεν έχω πολλά νέα - τι θα συνέβαινε σε ένα μήνα εξάλλου ( πολλά κακά αν μη τι άλλο - αυτό είναι εύκολο - το απέδειξε ο Σεπτέμβρης).
Αλλά αποφάσισα να αλλάξω διάθεση επειδή είμαι στις καλές μου και και είναι ηλιόλουστα τώρα που γράφω. Κάνε καφέ και έλα να σου πω τι έγινε αυτές τις μέρες.

Καταρχάς, έκλεισα σήμερα ταξίδι. Υπολόγιζα να πάω Αθήνα τον άλλο μήνα και μάλιστα κανόνισα να λείπω και μια βδομάδα ( ευχαριστώ φίλη που θα με αντικαταστήσεις). Όμως έπεσε πρόταση από άλλη φίλη και αμέσως είπα "ναι" χωρίς δεύτερη σκέψη. Λοιπόν, η Τουλίπα σου τον επόμενο μήνα θα γίνει frozen. Η Στοκχόλμη θα υποδεχθεί την αφεντιά μου και θα βρεθώ κοντά στον Βόρειο Πόλο! Η χαρά μου είναι μεγάλη, γιατί ως γνωστόν λατρεύω τα ταξίδια και μάλιστα σε χώρες που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τη δική μου.

Τι άλλο; Αποφάσισα να κάνω πράγματα. Όχι, δεν θα αρχίσω πλέξιμο, ούτε άλλη γλώσσα, ούτε θα μάθω να μαγειρεύω ( αν και νομίζω όλοι ξέρουμε να μαγειρεύουμε και απλά θέλουμε εξάσκηση).
Για παράδειγμα, χθες πήγα στην Κρατική Έκθεση, την Πέμπτη θα πάω στο Silverstar για δοκιμή κρασιών Makkas Winery, θα πάω την Κυριακή να δω το "Παλτό" στο πρώην Da Capo, θα πάω σινεμά να δώ το J.A.C.E και το Jobs κλπ.
Δεν τα κάνω επειδή βαριέμαι - αν και είναι ένας λόγος αυτός - αλλά επειδή σκέφτηκα πως αν είμαι εκτεθειμένη σε διάφορες εμπειρίες και συναναστρέφομαι με καινούριο κόσμο, μπορεί στο άσχετο να βρω παραθυράκια σε διάφορες σκέψεις μου που με προβληματίζουν από τον καιρό που γεννήθηκα.

Με τη μάνα μου δεν μιλιόμαστε και εννοείται πως με ενοχλεί κατά φάσεις. Με τον μπαμπά μου μιλάμε και πήγαμε μαζί έκθεση χθες το βράδι, ήταν ωραία Ένιωσα μετά από καιρό πως είμαι η κόρη κάποιου. Νιώθω πως αυτό που πέρασα πριν μερικές βδομάδες δεν μου άξιζε. Δεν σου κρύβω όμως, πως με επηρέασε.  Όχι με τον τρόπο που ήλπιζε η μάνα μου. Κάτι σαν wake up call, θα το έλεγα. Ναι, ελπίζω να είναι αυτό.



Υ.Γ. Άσχετο, αλλά όταν μετά από χρόνια φιλίας, ο άλλος "πιάνεται" από ένα αστείο που κάνεις και βγάζει νύχια, δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Και αν δεν είσαι 20 και έχεις αντοχές - που δεν είμαι και δεν έχω - μένεις μακριά, γιατί πολύ απλά βαριέσαι να αυτολογοκρίνεσαι για να μην "θικτεί" ο άλλος.

14 comments:

  1. οι εύθικτοι στα σπίτια τους κι η Τουλίπα στη Στοκχόλμη :)
    καλά θα περάσεις είμαι σίγουρη!
    όμορφος μήνας να¨ναι αυτός καλύτερος απ¨τον προηγούμενο

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανταποδίδω τις ευχές για τον μήνα Daisy μου!
      Προσπαθώ να τον κάνω σούπερ! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος!

      Delete
  2. Να πας στο Abba Museum και να τραγουδήσεις το Waterloo σε Karaoke, και να μου στείλεις το βιντεάκι σε post card. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα πάω αλλά θα τραγουδήσω το Super Trooper που είναι το αγαπημένο μου :)

      Delete
    2. I was sick and tired of everything, when I called you last night from Glasgow...

      Delete
    3. But I won't feel blue
      Like I always do
      'Cause somewhere in the crowd there's you

      Delete
  3. Review gia to Paltooo plssss? Mia xara akougesai, to kalo einai oti gnwrizeis kainourgio kosmo, wspou megalwnoume ginetai olo kai pio duskolo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το Παλτο, τελικά την μεθεπόμενο Κυριακή - είναι sold out οι παραστάσεις. Οπότε ακόμα και αν σου πω review, μάλλον δεν θα βρεις θέσεις αν δεν εχεις κλείσει ήδη δηλαδή!

      Το να γνωρίζεις κόσμο δεν είναι θέμα ηλικίας - εννοώ για την ευκολία του ή όχι. Απλά όσο μεγαλώνεις "κολλάς". Κακώς, είναι καθαρά θέμα μυαλού

      Delete
  4. Τραβιέσαι γιατί έχεις κουραστείς να ζορίζεις κιόλας θέματα που ίσως να μην έχουν και τόση σημασία.
    Άντε και το είπες, εσύ θα τραβήξεις περισσότερα ζόρια. Έτσι δεν είναι;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συνηθως χαλαρωνουμε όταν πλέον έχουμε εξαντληθεί να πιέζουμε καταστάσεις...και τελικα ισχύει το , ότι είναι να γίνει θα γίνει και όλα θα έρθουν στην ωρα τους

      Delete
  5. Αυτή είσαι! Χαβ φαν πούλλα μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επισης τριολουιν μου! χχ

      Delete
  6. Όπως σου είπα και στο άλλο θρεντ, ετοιμάσου να ξεπαραδιαστείς. Η ζωή στον βορρά είναι πανάκρυβη. Επίσης μια κρούση στην dr Psychia για φτηνές λύσεις σε ότι θες, ίσως να είναι χρήσιμη (μιας και μένει κάπου εκεί κοντά)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το ξερω γι αυτο και βρηκα ΚΑΙ φθηνή και καλή διαμονή. απο κει και περα, φυλαω λεφτα για φαγητο, ποτό.
      Τωρα που το λες να της στειλω ενα μνμ της psychia!

      Delete