Monday, July 01, 2013

Note to self

Όταν δεις τη ζωή σου από απόσταση και διαπιστώνεις ότι και φίλους έχεις και πράγματα που γουστάρεις κάνεις , αρρώστιες δεν έχεις ούτε χρέη και σοβαρές ανησυχίες παρά μια τεράστια βαρεμάρα για όλα και μια συνεχή ερώτηση στο μυαλό "Πού πάω; ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης μου;", τότε το πρόβλημα είναι καθαρά δικό σου και όχι των άλλων γύρω σου ή της κοινωνίας που ζεις.


Υ.Γ Ζω με ενοχές. Όσο πιο ωραία περνώ με φίλους μου τόσο πιο άσχημα νιώθω απέναντι στους γονείς μου που δεν έχω κάνει οικογένεια. Ναι, μπορείς να με φτύσεις.

26 comments:

  1. Ξέρεις ότι εν μπορείς να ζεις για πάντα με ενοχές. Αποφασίζεις ένα (ρεαλιστικό) σχέδιο δράσης, το ακολουθείς, και σταματάς να νιώθεις ενοχές επειδή θέλεις να είσαι ευτυχισμένη. χχ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρεαλιστικο; As in σύζυγος;

      Delete
    2. Έλα τώρα, έχεις με για έτσι άνθρωπο;
      Είναι εξαιρετικά απλό. Έχεις ένα πρόβλημα. Το αναγνωρίζεις. Αν δεν μπορείς να το λύσεις μόνη σου, ζητάς την βοήθεια κάποιου που μπορεί να σου το λύσει. Λύνεις το. Μπαμ, ετέλειωσες :)

      Delete
  2. μέχρι το υγ μια χαρά ήταν το ποστάκι... μετά με σύγχυσες με τις ενοχές.. κάπως οξύμορο, η βαρεμάρα με το ωραία περνώ... καλό μήνα τουλιπάκι :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειναι τελειως αλληλενδετο. Οι ενοχες ισως να προκαλουν την βαρεμαρα/την αχαριστια απεναντι στις καλες στιγμες της ζωής και να μην μπορώ να απολαύσω κάτι.

      Delete
  3. γιατι να σε φτυσω τουλιπακι?αααααααα.......?ουλλοι οι γονεις θελουν γαμους τζιαι εγγονια.τζιαι εγω θελω ενα σκαφος,ενα σπιτι μες την θαλασσα,μιαν αγαπη,εναν ερωτα,ταξιδια...κ.λ.π...ε και?σε καταλαβαινω ομως...ευτυχως εμενα τα εκανε ολα αυτα η αδελφη μου.ομως εχεις δικαιο...εχει καιρο να τους κοιταξω μεσα στα ματια...ξερω...μα τι να καμω?θα πορευτουμε με αυτο που ειμαστε και με αυτο που μπορουμε...και εχει ο θεος...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τυχερη...εσενα στα δωσε η αδελφη στους γονεις σου. εμενα περιμενουν και η αδελφη μου και οι γονεις μου να σωσω την οικογενεια και να κανω τη ζωή τους πιο συναρπαστικη ( με πάνες και μπιμπερο και συμπεθερους).

      Μα έχει ο Θεός;
      Εδώ κοντεύω να αλλάξω θρησκεία :)

      Delete
  4. Replies
    1. Αχ αφρικαν - εσυ που με ξερεις 1000αδες χρονια, ημουν παντα τοσο ενοχικη;

      Delete
    2. Ναι, αλλά κάνεις προόδους...τώρα το παραδέχεσαι ;)

      Delete
    3. Και μετά ποιο είναι το επόμενο βήμα;

      Delete
    4. Για κάθε άνθρωπο είναι το δικό του επόμενο βήμα. Δεν μπορώ να στο πω εγώ :) Αφού έκανες την αρχή, θα φτάσεις και στην μέση :)

      Delete
    5. Πριν το τέλος :)

      Delete
    6. Τα καλύτερα γίνονται πριν το τέλος...και κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να κάνει την αυτοκριτική του μέχρι μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος :)

      Delete
  5. Ε... κάμε μπλογκοδιαγωνισμό για τον καταλληλότερο ... δότη καλό!

    Τζιαι αν αντιδράσουν οι γονείς για το άγαμο της υπόθεσης... πε τους πως φταίει... Ο ΚΡΙΝΟΣ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομιζω στη φαση που ειναι δεν τους ενδιαφερει το αγαμο της υποθεσης.
      Σκεψου πως δεν τους νοιαζει να ειναι γκει ο πατερας

      Delete
  6. Αν η κοινωνία είχε κάνει χώρο για κάτι εναλλακτικό πέρα του Cypriot dream τότε ναι, δεν θα ήταν πρόβλημα της κοινωνίας.
    Όμως.. οι εξ᾽αρχής αμφιβολίες και το άγχος to fit in είναι κάτι που δημιουργείται απο τα κοινωνικά σύνολα.
    Άρα, αν περνάς καλά και τα βρείς με τους δικούς σου για το τι θέλεις πραγματικά στη ζωή σου, τότε θα είσαι εντάξει.
    Αν όμως έχεις δεύτερες σκέψεις για το τι θέλεις σε σημείο που να σκέφτεσαι λουκούμι με βέρες.. τότε το πρόβλημα πηγάζει εσωτερικά.

    Ι say.. alcohol makes everything look simpler. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λουκουμι με βερες - μονο που το σκεφτομαι παθαινω σκοταδινες.
      Αμα σε πιεζουν να ζεις το Cypriot Dream τοτε αντιλαμβανεσαι ακομα και αν θες καποια πραγματα του, αντιδρας και κάνεις πίσω.

      i say bring on the gin n tonics :)

      Delete
  7. Βρε τουλιπάκι μου όλοι στην Κύπρο ζούμε και όσες ανύπανδρες, ειδικά, σε καταλαβαίνουμε. Αλλά ως που θα πάει αυτό; Έρχεται κάποια στιγμή που λυπούμαι μεν που απογοήτευσα προσδοκίες, αλλά τι να γίνει... Ο καθένας ζει τη ζωή του ως έχει. Οι γονείς μας, παντρεύτηκαν (προφανώς) και έκαναν τα παιδιά τους (προφανέστερα). Ξεκαθάρισα πια τα πράγματα και κατέληξα ότι το βρίσκω στην τελική εγωιστικό ο κάθε γονιός να επιλέγει ένα μόνο τρόπο που μπορεί να ευτυχήσει το παιδί του (τον γάμο) και να μην είναι σε θέση να επιλέγει την ευτυχία του παιδιού του, όπως και αν αυτή εκφράζεται. Προχωρημένη σκέψη θα μου πεις... Τι να γίνει, η ζωή προχωρά και εμείς (τα παιδιά της οποιασδήποτε ηλικίας!) αν επιλέξουμε τον τρόπο σκέψης των γονιών μας απλά θα "κόψουμε" πίσω από τη Ζωή. Και είναι κρίμα (για μας). Μπορούμε να υπενθυμίζουμε τους γονείς μας ότι είμαστε ευτυχισμένοι με την όποια κατάσταση ζει ο καθένας μας (λέμε τώρα....) και να τους καλμάρουμε....

    Κι αν προκύψει "το πολυπόθητο", surprise-surprise, θα αιφνιδιαστούν και θα χαρούν τα μάλα! χα χα

    Άτε ρε... καλό καλοκαίρι να περάσεις, να χαίρεσαι με ότι ζεις και με ότι έχεις, γιατί τίποτε δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή. Αυτά που σήμερα εσύ θεωρείς λίγα, για κάποιον άλλο που τα στερείται μπορεί να είναι αυτά ακριβώς που ονειρεύεται.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και τελικα συνειδητοποιείς ότι οι γονείς σου δεν είναι τόσο γονείς τελικά, ειναι περισσότερο παιδιά. Και συ πρέπει να τους καθηυσχάζεις και να προσπαθείς να μπεις στο μυαλό τους για να τους εξηγήσεις να μην πανικοβάλλονται

      Delete
  8. φτου φτου φτου φτου!
    άσε τις ενοχές απέναντι στους γονείς και ζήσε όσο καλύτερα μπορείς/θέλεις!
    καλό καλοκαίρι να’χουμε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μακαρι να ήταν όλα τόσο εύκολα και στην πράξη

      Delete
  9. Η υπνοθεραπεύτριά μου λέει ότι υπάρχουν μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Είναι αδύνατο να τους έχουμε όλους ευχαριστημένους.
    Οπόταν κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό για να είσαι καλά.

    Τώρα, αν θες σου την συστήνω για να διώξεις τις ενοχές σου...
    Ή να την συστήσω στους γονείς σου για να διώξουν εκείνοι τις ενοχές τους...

    Το τι είναι καλό και σωστό για σένα είναι δική σου απόφαση.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να μου την συστησεις
      espresso317@hotmail.com

      Delete
  10. Ειχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω λογω στρατου.Δεν ξεχνώ ομως ποτέ τους μπλοκόφιλους και ετσι περνάω σήμερα για ν αφησω πολλές ευχες για εναν ομορφο μηνα.Καλο καλοκαιρι να περάσεις * • ♫ ♫ ♫ • *** • ♫ ♫ ♫ • ***To τι ειναι καλο και σωστο θα το κρινεις μονο εσυ.Δεν μπαινεις στο face;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλα κάνεις και πέρασες, ευχαριστη έκπληξη!
      Καλο μηνα να χεις, καλο καλοκαιρι ! Ποτε τελειωνεις στρατό;

      ** ναι το ξέρω. ξέχασα password του FB!

      Delete