Tuesday, June 14, 2011

Τα παράξενα και τα ωραία του τριημέρου


Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Τα τριήμερα είναι καταστροφικά.
Γιατί περνάς μέρες μακριά από το γραφείο-Σπιναλόγκα, ξεχνάς και όταν επιστρέφεις πίσω όλα σου φαίνονται τόσο χάλια και σπατάλη του χρόνου και της ζωής σου.
Τέλοσπάντων, ας μην επεκταθώ σε αυτό. Προηγήθηκε και ένας καυγάς πριν λίγο...

Αυτό το τριήμερο ήταν ελαφρώς παράξενο. Όπως αρκετά πράγματα στην ζωή μου εξάλλου αυτή την περίοδο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ειδικά τώρα μόνο βαρετή δεν την λες τη φάση μου.
Θα στα αφηγηθώ με εικόνες.

Έζησα στιγμές Αθήνας στην Κύπρο! Το οποίο σημαίνει πως γύριζα συνέχεια. Ειδικά ένα βράδι, δεν θυμάμαι σε πόσους τόπους πήγα. Απλά κατέληξα στο Club D! Μα στο club D; Χορεύαμε συνέχεια, όλοι με όλους, γνωστοί με αγνώστους. Πάω να φύγω, ζητώ από την μπαργούμαν το τσαντάκι μου μου λέει στα αγγλικά "Θα φύγεις;". Γνέφω ναι. Και λέει " Τι κρίμα". Δεν ξέρω.

Με φλέρταρε για 5 δευτερόλεπτα το πιο απίστευτο πλάσμα. Τι όμορφος που ήτανε! Και για να δεις πόσο αμάθητη είμαι πια, με το που συνειδητοποιώ ότι με καρφώνει έντονα, τον καρφώνω και γω για τρία δευτερόλεπτα και μετά κοιτάζω κάτω. Λες και δεν μ' άρεσε. Απλά ντράπηκα σαν δεκαεξάχρονο. Ευτυχώς μετά φεύγοντας μου έριξε μια θεϊκή ατάκα στ' αυτί και κατάλαβα ότι ακόμα γούσταρε. Άρα το θέμα τώρα είναι να τον ξαναεντοπίσω. Είναι σε κάτι τέτοιες φάσεις που σκέφτομαι πόσο χαοτική είναι η Λευκωσία.

Εκεί που βαριόμουν ασύστολα να πάω Πρωταρά, κατάφερα να μείνω για 24 ώρες και τελικά να περάσω σούπερ. Νέος κόσμος, νέοι τόποι, παλιοί καλοί φίλοι. Και δεν υπάρχει πιο όμορφη στιγμή από το να μοιράζεσαι ένα τενεκεδάκι ΚΕΟ και ένα τσιγάρο με φίλη και να φιλοσοφείς. Πόσο έχω πεθυμήσει τέτοιες απλές φάσεις.

Το πρώτο μπάνιο δεν ήταν πολύ θεαματικό. Μια χάλια παραλία και δεν είμαι και ιδιαίτερα ευχαριστημένη από το φετινό μου look της παραλίας.

Δεν είναι πολύ παράξενο όταν πέφτουν οι μάσκες μετά από χρόνια; Δεν είναι λυπηρό; Τί κάνεις όταν συμβεί; Ακυρώνεις τα προηγούμενα χρόνια; Ή απλά δεν το σκέφτεσαι, όπως μαθαίνεις γενικά να μην σκέφτεσαι και πολλά άλλα;

Κάθισα και σκέφτηκα τα της Αθήνας. Το ότι είδα μπροστά μου αυτό το άτομο μετά από δύο ολόκληρα χρόνια ήταν καλό. Όντως ο κύκλος έκλεισε. Νομίζω θα το ξανασυναντήσω κάπου κάποτε. Υπό καλύτερες και πιο "σωστές" συνθήκες.

Σοκαρίστηκα με το πόσο γρήγορα προχωράει η ζωή μου πια. Και γω μαζί της. Είναι σαν να βγαίνω από τη "φούσκα" μου. Είναι σαφώς καλό. Απλά με φοβίζει. Θα με προλάβω;
Και αν τελικά ακολουθήσω την καρδιά μου θα φάω τα μούτρα μου; Νομίζω πως ναι, αλλά δεν είναι καλύτερα έτσι;

Είμαι φορτισμένη. Από την Αθήνα μέχρι τώρα.
Μήπως είναι καιρός;
Αρνούμαι άλλη φάση αδράνειας.

5 comments:

  1. Αινιγματικό περίπου αλλά όπως πάντα ωραίο ποστ!
    Από κάτω προς τα πάνω:

    Πάντα είναι καιρός, μην αργείς!

    Μήπως δεν είναι κύκλος αλλά σπείρα(όπως μου χε πει κάποτε η φίλη Lena_Zip) και απλά απομακρυνόμαστε προς άλλη κατεύθυνση?

    Πολύ λυπηρό..ειδικά για φιλίες χρόνων..μάλλον πρέπει να βγάζουμε και τις δικές μας, πίσω από τις οποίες κρύβαμε αυτό που περιμέναμε να συμβεί/μη συμβεί και να προχωράμε..

    Για τα υπόλοιπα, καλό καλοκαίρι, καλά μπάνια και καλό εντοπισμό! ;)

    ReplyDelete
  2. Αινιγματικό; χμμ...

    Έχω αγχωθεί ότι χάνω το τραίνο!

    μ αρέσει αυτό με τη σπείρα! δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι.

    Προχωράς γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή. Και αυτό το εμπεδώνεις όσο περνάνε τα χρόνια και βλέπεις το κόστος.

    Άντε μακάρι να είναι καλό το καλοκαίρι!
    ( ο εντοπισμός δεν θα έπρεπε να είναι κάπως ανώδυνος; Δηλαδή αν είναι να βρεθούμε θα γίνει από μόνο του; Λέω εγώ τωρα που βαριέμαι πια να ψάχνω)

    ReplyDelete
  3. Μου άρεσε πολύ η περιγραφή του φλερτ! Μου θύμισε κάτι από ταινίες και χαμογέλασα! :)

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα sunny με το ωραίο όνομα!
    Τελικά κολλάω με τις κινηματογραφικές στιγμές....αχ

    ReplyDelete
  5. Ευχαριστώ τουλίπα, έχεις πρόσκληση για το blog μου, ελπίζω να την έχεις λάβει, φιλάκια!

    ReplyDelete