Thursday, January 27, 2011

Ανταπόκριση από τον καναπέ


Όταν αναλύεις πολύ τα πράγματα, πνίγεσαι από τις πολλές σκέψεις. ΣΩΣΤΟ.
Όταν όμως δεν αναλύεις τίποτα απολύτως; Τότε τί είναι αυτό;

Βαριέμαι τόσο πολύ τις τελευταίες βδομάδες. Δεν ξέρω γιατί, μην με ρωτήσεις.
Στην αρχή το θεώρησα καλό γιατί ο νους θέλει κάποτε να πηγαίνει με πρώτη και όχι συνέχεια με πέμπτη ταχύτητα. Εδώ και μια δυο μέρες όμως, διερωτώμαι πότε θα τελειώσει.

Η βαρεμάρα μου εφαρμόζεται με πολλούς τρόπους:

1. Στη δουλειά, αντί να κάνω 10 πράγματα τη μέρα, κάνω 5. Τις υπόλοιπες ώρες κάνω τρελό surfing στο νετ. Ψάχνω φωτιστικό για δίπλα από τον καναπέ, τα νέα adidas, βιβλία και cd παρόλο που έχω κάνει μια παραγγελία 130 ευρώ από το amazon, ύφασμα για καρέκλες, ρούχα. Εννοείται καμιά έρευνα πως δεν έχει καταλήξει κάπου.

2. Περιμένω την ώρα και τη στιγμή που θα πάω σπίτι και θα δω House. Μια δυο φορές, περίμενα να φύγει ο μπος και την έκανα και εγώ με ανάλαφρα πηδηματάκια με τη δικαιολογία, "Είμαι ερωτευμένη. Έχω ραντεβού. Ο νέος μου γκόμενος είναι ο House".

3. Αν και βγαίνω συνέχεια από κει και από δω - συνήθως σε vinyl, winehouse, σβούρα, Plato's- και με διάφορο κόσμο, εντούτοις νιώθω λες και έχω να βγω από το σπίτι μου δεκαπέντε μήνες.

4. Τις περισσότερες μέρες είμαι μια τρελλή χαρά στον κάμπο. Εκτός από τη στιγμή που θα με ρωτήσεις "Τί νέα;". Εκεί μπορεί και να σκαρφαλώσω πάνω σου με νεύρα. Δεν αντέχω αυτή την ερώτηση. Δεν έχω νέα. Νιώθω πως δεν θα έχω ποτέ ξανά νέα.

5. Δεν μ' αρέσει ούτε μισό άτομο. Ούτε τα απωθημένα μου. Δεν με αφορά κανείς. Δεν φαντασιώνομαι κανένα - ούτε καν διάσημο. Καμιά φορά σκέφτομαι αν θέλω σχέση. Προτιμώ να μην απαντώ. Δεν ξέρω. Νομίζω πως όχι. Δηλαδή, νομίζω πως επειδή δεν θα ξανερωτευτώ, δεν υπάρχει λόγος να είμαι κάπου απλά για να είμαι.

6. Δεν έχω φιλοδοξίες. Ούτε για δουλειά, ούτε για "προσωπική ανάπτυξή" και - άκου και αυτό- δεν προγραμματίζω ταξίδια. Επίσης δεν θέλω να αποδράσω στην Αθήνα.

7. Βλέπω πολλές ταινίες. Καμιά φορά με κανά φίλο, αλλά τις περισσότερες φορές μόνη στον καναπέ. Οι κινηματογραφικές ζωές των άλλων μου προκαλούν ένα αίσθημα "ασφάλειας". Ότι, έστω για 90 λεπτά, δεν ζω εδώ.

8. Δεν συζητώ, ούτε δέχομαι κριτική. Τσαντίζομαι. Αν έχω μια θεωρία ή αν μου αρέσει μια συγκεκριμένη ταινία/βιβλίο/δίσκος δεν θα κάτσω να συζητήσω μαζί σου γιατί απλά εσένα δεν σου άρεσε. Επειδή τα δεδομένα και τα γούστα μου σε αυτή τη φάση δεν αλλάζουν. Επίσης χέστηκα για τη γνώμη σου και εσύ έχεις δικαίωμα να χεστείς για τη δική μου.

9. Έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν έχω ΜΙΑ καλύτερη φίλη ή φίλο. Φυσικά αυτό στο λέω, εδώ και χίλια χρόνια. Έχω πολλούς - μα πολλούς- καλούς φίλους. Αλλά είναι καλό να μην έχεις κολλητή/ό;

10. Αν και με τη γενική αποτοξίνωση, δύο μήνες χωρίς αλκοόλ - με εξαίρεση 5 μέρες στην Αθήνα - και με μια καλή διατροφή είμαι healthier than ever, εντούτοις δεν νιώθω " ανανεωμένη".

Βαριέμαι.


Υ.Γ1 Σόρι που δεν απάντησα στα σχόλια του προηγούμενου ποστ, αλλά πραγματικά η βαρεμάρα μου είναι ιατρική περίπτωση. Τα έχω διαβάσει όλα όμως και όπως πάντα, αγαπώ! Επίσης, σιγά μην πω το όνομα του δασκάλου μου του καράτε. Είναι γεμάτο το νησί γυμναστήρια.
Υ.Γ2 Άρχισα το Middlesex. Θεωρώ έξυπνη τη γραφή και τις αναφορές σε ελληνικά στοιχεία.
Υ.Γ3 Όποιος μου βρει επιδαπέδιο φωτιστικό που να μοιάζει με λάμπα φωτογράφου και να είναι κάτω από 400 ευρώ, θα τον αγαπώ για πάντα.

28 comments:

  1. Ακριβώς παρόμοιο φωτιστικό με αυτό που ανέρτησες είδα στο dps στη Μακεδονίτισσα (κατάστημα με έπιπλα, απέναντι από πρώην Blinkers), σε πολύ καλή τιμή, κάτω από 300, αν θυμάμαι καλά... το πρόβλημα είναι ότι το είδα 1 χρόνο πριν.... μπορεί όμως να έχουν στοκ ή μπορεί να έφεραν και κάτι παρόμοιο. Ψάξε το. Αν επίσης θυμάμαι καλά, το χρώμα του ήταν γκριζοκάτι... good luck!

    Περνώ παρόμοια ακριβώς φάση... βέβαια είναι κάπως διαφορετικά τα δεδομένα μου, αλλά, ναι, βαριέμαι γενικώς... να φάω, να βγω, να διαβάσω βιβλίο, να κάνω μια βόλτα, να μιλήσω στο τηλέφωνο... το'χω επίσης ρίξει στις ταινίες... δεν ξέρω γιατί μου συμβαίνει... Νομίζω πως το μυαλό μου απλά αρνείται να πάρει μπρος, γιατί άμα πάρει μπρος δεν πέφτει κάτω από την 5η ταχύτητα.. Των άκρων κι εγώ... ή με τα μούτρα ή με την όπισθεν...(με ό,τι καταπιάνομαι... σχέσεις, δουλειά, ενδιαφέροντα, έξω...)

    ReplyDelete
  2. Χμ και εγώ, και εγώ σε παρόμοια φάση με τη διαφορά ότι το αλκοολ δεν το κόβεται και εγώ δεν κάθομαι σε ένα τόπο... λες να είναι η ηρεμία πριν την μεγάλη ανατροπή;

    Άνοιξε ξανά το winehouse?

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. korinna, μα ειδες τελικά οτι ποτέ δεν περνούμε ένα πράγμα, μόνο εμείς;
    Είσαι και συ σε φαση αδρανειας... αρα τι κάνουμε;

    thanks για dps θα το ψαξω

    ReplyDelete
  5. ina, εννοουσα winehouse γενικα. τελοσπαντων αυτο απεναντι απο την cava nostra.

    Δεν σε βλέπω να περνας ήρεμη φάση. Μάλλον συναισθηματικής αδράνειας ε;
    Λογικά όμως ναι, έρχεται η ανατροπή, όταν δεν κινείται κάτι για πολύ καιρό.

    ReplyDelete
  6. Χωρίς απαραίτητα να είναι απόλυτα σχετικό, θα σου πω κάτι που άκουσα πρόσφατα, αλλά δε θυμάμαι από ποιον ρε γμτ...
    Αν περιμένεις την έμπνευση να έρθει να σε βρει ωσάν άλλη μούσα, δε θα καταφέρεις τίποτα. Θέλει δουλειά. πείσμα και αποφασιστικότητα. Μόνο έτσι παίρνει μπρος η μηχανή. Από την άλλη, ένα διάλειμμα δεν κάνει κακό σε κανέναν και απ'ό,τι φαίνεται εσύ το είχες ανάγκη από καιρό... ίσως κι εγώ...

    ΥΣ. Αν βρεις 2 φωτιστικά τα ίδια στο dps, στείλε μου μέιλ αν θυμηθείς πλιζ... έψαχνε παρόμοιο κι ένας φίλος

    ReplyDelete
  7. Korinna, κάπως με παρηγορεί το "το είχες ανάγκη". Λες και χρειαζόμαστε κάποιο να μας πει οτι ειναι ΟΚ απλά να μην προσπαθούμε πολύ για λίγο καιρό. thanks :)
    Οκ οταν και αν βρω φωτιστικό που θυμίζει λάμπα φωτογράφου θα σου στείλω μεηλ! ( το έχω;)

    ReplyDelete
  8. Τουλίπα σύνελθεεεεεε!

    Παρόλα αυτά, σε κανα-δυο-τρία-πέντε points συμφωνούμε :P

    ReplyDelete
  9. επήρεν μου λλίην ώρα να συνειδητοποιήσω ότι είπες MiddleSEX και όχι MiddleMARCH... ελαώθηκα.

    θκιαβάζεται πολλά ωραία το ποστ με τη μουσική υπόκρουση που έβαλες!

    λύσε, λύσε... - έχεις την ευχή μου.

    ReplyDelete
  10. prepei na to eides, giati all i entered was a simple "photographer's lamp": http://www.potterybarn.com/products/photographers-tripod-floor-lamp/

    areskei mou - if u dont get it, i might!

    ReplyDelete
  11. Το νόημα είναι που λείπει, ο λόγος, γι' αυτό και η βαρεμάρα.

    Φάση που εγώ περνώ, δε θέλω να σκέφτομαι τί-πο-τα, μόνο να ζω.

    ReplyDelete
  12. asofologies@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Bez, να συνέλθω για να κάνω μια ωραίότατη ζωή στη Λευκωσία όπως κανουν οι υπόλοιποι που όπως τους έχω κόψει είναι "πανευτυχείς"; :P

    ReplyDelete
  14. Sike, middlemarch...χα χα!
    Πρέπει να αλλάξω μουσική τωρα που το λες...!
    Χαιρομαι που είσαι με το μέρος μου όσο αφορά λύσιμο.
    Η λαμπα ειναι θεικη αλλά δεν στέλνουν Κύπρο...:(

    ReplyDelete
  15. homo, εχεις απόλυτο δίκιο. Δεν υπάρχει ο λόγος. Όμως οι άλλοι γύρω μου που κάνουν συνέχεια πράγματα, έχουν πάντα λόγο;

    ReplyDelete
  16. Εγώ έμαθα ότι βρήκα τι θα βάλω στη γωνιά δίπλα από την τηλεόραση και τα σχετικά ράφια, για να κρύψω μια τρύπα στον τοίχο από λανθασμένη τοποθέτηση μπριζών.

    ReplyDelete
  17. αγαπημενο το Middlesex απ'τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. όπως και το Virgin Suicides του ίδιου που είναι αρκετά καλό αλλά όχι όπως το Middlesex.

    καλό σ/κ κι αγκάλιασε τη βαρεμάρα σου τουλιπάκι ;)

    ReplyDelete
  18. Χάρηκα πολύ που διάβασα στην προηγούμενη ανάρτησή σου ότι άρχισες καράτε. Έχω κάνει κι εγώ (Shotokan με τον Otake στην Αθήνα, αν έχεις ακούσει). Ωραία εμπειρία!
    Μετά, το γύρισα στο taekwondo. Μου αρέσουν και τα δύο εξίσου. Θα χαρώ να διαβάσω και άλλα σχετικά νέα.

    Τώρα, όσον αφορά το γεγονός ότι βαριέσαι, μου έχει συμβεί και μένα. Δεν είναι τίποτα... στο τέλος βαριέσαι να βαριέσαι και σου περνάει!

    ReplyDelete
  19. aurora, τι θα βάλεις;

    ReplyDelete
  20. DaisyCrazy, I hug nobody these days

    ReplyDelete
  21. psephis, καλά δεν καίγομαι κιόλας για το καράτε. Απλά το βαριέμαι λιγότερο από το γυμναστήριο. Θα σε ενημερώνω για τις εξελίξεις :)

    Αν η βαρεμάρα είναι ο πάτος για κάτι;

    ReplyDelete
  22. ποια είσαι συ και τι ζητάς?? το κορίτσι του Λούνα Παρκ!!

    ReplyDelete
  23. θέλω να σχολιάσω την υφιστάμενη μουσική κατάσταση αλλά δεν ξέρω πώς!

    στο θέμα μας με τη λάμπα - φήαρ νοτ. Έχει μια άλλη εταιρεία στην αμερική η οποία αναλαμβάνει να παραλάβει το προϊόν στη θέση σου και να στο στείλει... ξέχασα ονόματα και λοιπά στοιχεία :[

    έκαμα ένα βιαστικό google search τωρα και βρήκα αυτούς http://www.aieus.com/ και αυτούς http://www.ishop-america.com/ - to give u an idea

    ReplyDelete
  24. φωτιστικό δαπέδου, βρε!
    είδα ένα τέλειο στο Pottery barn, αλλά...

    ReplyDelete
  25. Sike, σχολίασε όπως θες. Θα καταλάβουμε το νόημα μην ανησυχείς :P
    Ναι μου έχουν πει γι αυτό που σου στέλνουν. ειναι γύρω στα 35 ευρώ νομίζω.

    ReplyDelete
  26. Τα γνωστά. ~Ships only in the US and Canada~.

    ReplyDelete
  27. Niotho se paromoia katastasi. Den ksero an to paromoia einai dokimo. Alla kurazomai me to oti ta nea den einai nea kai an miti allo oxi toso nea oste na niotho zontani.

    Gia emena...kateliksa oti thelo mia allagi. Oxi ena taksidi mias evdomadas se parisi, londino, vieni...Kala kai auta alla dne einai auto pou mu leipei. Mu leipei na plaisiothetiso ton eauto mu se mia alli kultura se ena allo perivallon. Na metakomiso ti zoi mu allu.Na exo prokliseis usiastikes kai na do ton eauto mu se allo fonto.Fonto pou na mu leei polla.

    ReplyDelete