Friday, February 19, 2010

F***book


Είναι μέρες που έταξα αυτό το post. Ορίστε λοιπόν.
Τώρα θα μιλήσουμε για το facebook και γενικά την ηλεκτρονική επικοινωνία. Εξαιρούνται, το blogging και το msn γιατί το ένα μπορεί να να εξελιχθεί σε ένα υπέροχο τρόπο να επικοινωνείς με κόσμο και το άλλο είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος να μιλάς με φίλους. Απλά πράγματα.
Το facebook όμως αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς εξελίχθηκε.

Το facebook λοιπόν με εκνευρίζει αφάνταστα για τους εξής λόγους:
- Επικοινωνία μηδέν. Οκ, κάνεις add κόσμο, αλλά μετά σε πόσους από αυτούς μιλάς; Ακόμα και με τους φίλους σου, ελάχιστο. Επίσης, δεν είναι λογικό όταν βρίσκεις παλιούς γνωστούς μέσω facebook, να τους μιλάς γιατί χάρηκες που τους βρήκες; Δεν συμβαίνει αυτό. Δεν μιλάς. Ποτέ. Άντε να ρίξεις κανά "Like" σε φωτό ή status τους.
- Τα παιχνίδια. Έχω σιχαθεί τις φάρμες, τα cafe, τα pet , τα νησιά και τη μαφία. Τώρα θα μου πεις, γιατί τα έχω. Με πήρε η μπάλα. Δεν είμαι ιδιαίτερα δύσκολη εξάλλου. Μου κάνουν request για να παίξω ένα παιχνίδι και δέχομαι. Στέλνω δέντρα, καρδιές κλπ. και κάνω accept δώρα. Τώρα για παράδειγμα σκέφτομαι ότι πρέπει να βάλω φαί στο pet μου γιατί θα πεινάσει, θα αποδράσει και θα μου το πετάξουν λερωμένο και λυπημένο. Σκατά.
- Τα δώρα. Δεν θέλω ρε συ καρδιές, σκυλάκια και σοκολάτες! Τουλάχιστον όχι virtual. Ειδικά από εσένα που στην πραγματική ζωή δεν θα μου τα δώσεις ποτέ. Και βαριέμαι να τα κάνω accept και μετά να πρέπει να σου στέλνω και σένα από ευγένεια. Έγινε το facebook μου καρναβάλι από τα δωράκια.
- Το status. Ο καθένας γράφει ότι μαλακία θέλει, κάποιοι άλλοι σχολιάζουν επίσης μαλακίες. Και αναγκάζομαι και εγώ να γράφω μπούρδες μια στο τόσο για να δείξω ότι έχω άποψη στην - ιντερνετική - ζωή. Αλλά δεν θέλω. Ούτε ρητά ξέρω, ούτε ατάκες, ούτε για τη μέρα μου θέλω να γράψω. Α, ούτε και θέλω να πω που θα πάω το βράδι. Αλλά το κάνω μερικές φορές. Και νευριάζω.
- Οι φωτογραφίες. Πήγες καρναβάλια; Θα ανεβάσεις τις φωτο στο άλμπουμ " Lemesos 2010". Πήγες διακοπές; "Myconos 2009". Και το χειρότερο είναι πως εμείς που είμαστε "φίλοι" σου θα μπούμε και θα κάνουμε φύλλο και φτερό τις φωτό. Δεν είναι το απόλυτο κατινιό;
- Το Youtube. Αν θα μπεις στη διαδικασία να το κάνεις ΜΗΝ βάζεις μπουρδελομουσική. Έχει έναν τύπο στο δικό μου facebook αυτές τις μέρες με τάραξε στον Γονίδη. Θες να ακούσεις τέτοια μουσική πουλάκι μου; Πήγαινε μπουζούκια. Ή άντε να το δεκτώ. Αλλά βάλε ένα. Όχι δέκα στη σειρά - όπως λένε και στον Kiss. Την είδες DJ και πρέπει να το υποστώ;
- Το chat. Τις περισσότερες φορές είμαι offline. Όταν είμαι online, περισσότερο μου μιλάνε άσχετοι, όπως αυτός ο τύπος από τη Μαλαισία που τον έχω φίλο λόγω Mafia Wars. Δεν θα γίνουμε φίλοι. Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτούς που έχω ήδη! Οπότε απλά στέλνε μου energy και όπλα.

Υ.Γ1 Το post γράφτηκε με μουσική υπόκρουση το Upload των Mikro. Ι (heart)!
Υ.Γ2 Θυμάσαι που σου είπα για την πρώτη αγάπη που επικοινώνησε με mail; Άκου να δεις τι έγινε μετά. Εκτός από το πρώτο mail που ανταλλάξαμε, μετά απλά μου στέλνει κλιπάκια στο Youtube, ανέκδοτα και ηλίθια powerpoint πράγματα. Και τον ρωτώ μετά από 2 βδομάδες "καλά πέρασαν δέκα χρόνια, δεν θες να πούμε τα νέα μας κλπ;". Απάντηση "Αχ σόρι μικρή, κόλλησα με τo Youtube". Και αυτό! Μόνο! Καλά ρε φίλε, με έψαξες, με βρήκες και αυτό; 45 χρονών άνθρωπος...τι να πω.

21 comments:

  1. Το fb το έχω ενεργοποιήσει εδώ και καιρό για διαφορετικούς λόγους... Πάντως τίποτα δεν είναι ίδιο και τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αληθινή επικοινωνία! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  2. 45 χρονών άνθρωπος αλλά η εγκεφαλική ηλικία... άστα να πάνε καλύτερα :)

    όσο για το φάτσαμπουκ τι να πω; είχα κι εγώ κάποτε κάτι ζωάκια που υποτίθεται τάιζα κτλ αλλά τελικά έβγαλα όλα τα apps κι ησύχασα. ευτυχώς δεν μ'έπιασε ο πυρετός της φάρμας. γενικά το κρατώ ανοιχτό για ένα και μόνο λόγο: γιατί έχω φίλες στο εξωτερικό που ανήκουμε σε κοινά γκρουπ και τις βρίσκω μόνο εκεί. και ναι μιλάμε στα γκρουπ, ανταλάσσουμε τα νέα μας κτλ. αλλιώς θα τον είχα απενεργοποιήσει το λογαριασμό. είναι μεγάλη βλακεία νομίζω.

    ReplyDelete
  3. "Και το χειρότερο είναι πως εμείς που είμαστε "φίλοι" σου θα μπούμε και θα κάνουμε φύλλο και φτερό τις φωτό. Δεν είναι το απόλυτο κατινιό;" Oxi! Ayto einai to uperoxo tou facebook. Ksereis poso to apolamvanw?
    Kala mono egw agapw facebook?

    Oso gia ton kurio ti na sou pw.. krimas ti xara pou pirame. Kalutera na min emfanizotan pote.

    ReplyDelete
  4. Γιατί δεν το παρατάς τότε;
    Κάτι ήξερα εγώ που δεν απέκτησα ποτέ μου!
    Άσε που είναι εντελώς ρουφιάνος!

    ReplyDelete
  5. Το παλιοφέισμπουκ εμένα έρκεται μου να το κλείσω να τελειώνω! Εν θέλω ο καθένας να βλέπει τις πελλάρικες φωτογραφίες μου που έφκαλα με το μαγιό,μεθυσμένη,με τον ένα και με τον άλλον που ανεβάζουν οι φίλοι μου χωρίς να με ρωτήσουν! Έχω και καθηγητές μου του πανεπιστημίου και συναδέλφους από τη δουλειά και συγγενείς κτλ!!
    Επίσης ήβρε με το παρελθόν μου. Αυτό κι αν είναι μαλακία. Τόσα χρόνια μια χαρά ήσυχη ήμουν!
    Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν τουλίπα. Άφηστο να μείνει εκεί.

    ReplyDelete
  6. Το χειρότερο με το fb είναι αυτό που παρουσιάζουν όλοι σαν το μεγάλο καλό του!! Το οτι σε βρίσκουν άτομα από το παρελθόν σου!!! Μα για να ανήκουν στο παρελθόν μέχρι τώρα, κάποιος σοβαρός λόγος θα υπάρχει! Με άλλους γιατί δε χάθηκα τόσα χρόνια δηλαδή κι ας μας χωρίζουν ωκεανοί; Γιατί να χαρώ που με βρήκαν κάποιοι που δε χώνευα και τώρα μου κάνουν like σε ότι δούν στο προφίλ μου και πρέπει να το ανέχομαι για να μην παρεξηγηθούν; Αφού δε μιλάμε ποτέ!!!
    Είναι όμως μεγάλη μαζοχιστική φάση! Όλοι λέμε πως το βαρεθήκαμε, πως μας πέρασε η τρέλα μαζί του, πως θα το κλείσουμε να ησυχάσουμε κι όλο εκεί τριγυρνάμε μη μας ξεφύγει τίποτα... :)

    Y.Γ. Επιβεβαίωση κι από το mail ήθελε ο πρώην; Οτι είσαι εδώ ακόμα; Ουφφ...Άντρες!!!

    ReplyDelete
  7. Το μυστικό είναι μια μέρα που είσαι νευριασμένη να διαβάσεις αυτό το ποστ, να βρίσεις και αμέσως μετά να κάνεις permanent delete account!

    Αυτό ήταν ! Ησύχασες !

    ReplyDelete
  8. @ Urbantulip: Wx diavases tin skepsh mou!

    ReplyDelete
  9. Δραπέτη, συμφωνώ! Δεν το μηδενίζω, αλλά μερικά πράγματα και φάσεις στο fb έχουν καταντήσει γελοία.

    DaisyCrazy, τον είχα για πιο έξυπνο. Αλλά και πάλι, τότε ήμουν 22.
    Ναι το FB είναι καλό για να κρατάς επικοινωνία με φιλους που ζουν εξωτερικό, άντε και να ξέρεις και τι event παίζουν εδώ.

    Homo, καλά εσύ δεν νιώθεις άσχημα που μπαίνεις στις φωτό των άλλων; Νιώθω κάπως.
    Όσο για τον άλλο...καλά δεν είναι ότι θα ήθελα να γίνει και κάτι, αλλά μια επικοινωνία πχ τηλ. θα την ήθελα. Ακόμα μου είναι ανεξήγητη η φάση

    ReplyDelete
  10. krot, γιατί έχω φίλους στις 4 άκρες της γης και μέσω το fb είναι εύκολη η επικοινωνία. Δηλάδή, το ένα στα 30 log-in είναι χρήσιμο!

    Rain, πάντα πίστευα ότι για να έρθει το παρελθόν να κτυπήσει την πόρτα σου, χωρίς να το επιδιώξεις, ε κάτι σημαίνει. Επίσης, βγάλε φωτό αν δεν σ αρέσει να σε βλέπουν παιδί μου.

    (ΟΧΙ ΕΓΩ), χα χα συμφωνώ με τις περισσότερες περιπτώσεις από το παρελθόν. Ομως είναι αυτοί για τους οποίους γράφω. Δεν μιλάμε έτσι κι αλλιώς. Κι ας γίναμε φίλοι στο FB.
    Για το παρελθόν...νομίζω δεν έχει τέτοια καούρα. Αν είχε...ε δεν θα έπαιζε ένα παιχνίδι; Έτσι για την αυτοεπιβεβαίωση;

    ReplyDelete
  11. John, έκανα ήδη μια φορά delete το account. Είμαι σίγουρη πως σε ένα χρόνο τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά

    prixtis, χα χα χα! χαιρομαι :)

    ReplyDelete
  12. μόλις πριν από 3 μέρες έφτιαξα ένα προφίλ στο Facebook.Χωρίς φωτό, χωρίς τίποτα. Κατά πάσα πιθανότητα, θα ξαναμπώ σε κανένα χρόνο. Παλιούς συμμαθητές και χαμένους φίλους δε θέλω να βρω. Γιατί αν ήθελα, δε θα περίμενα το Facebook. Σωστά? Σωστά. Μου φαίνεται τελείως ανόητη η φάση με τα add, τις καρδούλες, τις φάρμες, τις μαλακιούλες και τα συναφή. Όσο για τον παλιό, τι να σχολιάσω...Περαστικά του. Χαιρετώ :)

    ReplyDelete
  13. Έχετε δίκιο, αν και πρέπει να ομολογήσω ότι πέρασα φάση που ήμουν μέσα όλη μέρα. Ευτυχώς, επέρασεν μου.
    Εν παίζεται ο 45άρης σου! Κύριε ελέησον.
    Έσυ σπάστηκες με το Γονίδη, σκέψου από τι βομβαρδίζομαι εγώ από τους πρώην μαθητές μου που είναι τώρα τελειόφοιτοι λυκείου. Ό,τι πατρονιά κυκλοφορεί πρέπει να την τρώω στη μούρη (βασικά, τους κάνω add γιατί λυπούμαι τους, αλλά μετά τους βγάζω έξω, ειδικά κάποιους που δεν έχω καμιά επαφή μαζί τους ή μου έσπαγαν τα νεύρα στην τάξη)

    ReplyDelete
  14. pink, ε τότε τι το έκανες παιδί μου; Κοίτα, καμιά φορά θέλουμε να βρούμε το παρελθόν μας αλλά δεν ξέρουμε πως. Άρα...ποτέ μην λες ποτέ.

    Aurora, Αν ήμουν καθηγήτρια, δεν υπήρχε περίπτωση να είμαι φίλη με μαθητές μου!Μόνο με φίλους και κόσμο που δεν με ενοχλεί να με βλέπουν με μαγιό και με τη γλώσσα έξω.
    Ο 45αρης....πραγματικά θα μείνω με την απορία. Τόσο βλήμα είναι τελικά;

    ReplyDelete
  15. Άβυσσος ο εγκέφαλος του ανθρώπου. Ο καθένας μπορεί να αποδειχθεί πολύ έξυπνος ή πολύ βλάκας και να μας εκπλήξει αναλόγως.

    ReplyDelete
  16. Ακομα όμως...δεν το περίμενα. Το ότι δεν επιστρέφουμε στο παρελθόν aka δεν έχω καμία όρεξη να ξανακάνω φάση μαζί του, δεν έχει καμία σχέση με την επιθυμία μου να μιλήσω μαζί του να μάθω τα νέα του. Δεν θα ήταν λογικό εξάλλου; Εκείνον δεν τον ενδιαφέρει, ειδικά όταν με έψαξε εκείνος.

    ReplyDelete
  17. Έγραψε ένα υπέροχο κείμενο ο Βίδος στο Βήμα για το Facebook μακάρι να μπορούσα να το βρω. και έλεγε πόσο ανούσιο είναι να αναζητάς συμμαθητές που έχεις να τους δεις 20 χρόνια και που δεν έχεις καμία διάθεση να τους δεις κιόλας. κάτσε να κάνω ένα search μπας και το βρω.

    ReplyDelete
  18. mε τα όσα ακούω για το facebook όλο περισσότερο χαίρομαι που δεν είχα ποτέ. Και που το πάς που έχει γίνει ένα μεγάλο ψωνιστήρι?

    ReplyDelete
  19. Mana, καλωσόρισες. Το είχα διαβάσει. Ναι είχε δίκιο, είναι ανούσιο...αφού δεν θα τους μιλήσεις...

    Mahler76, πλάκα πλάκα μου έχουν κάνει request για φίλη , διάφοροι άγνωστοι τύποι. Μα τι γελοίος τρόπος. Και μετά τι; Στην επέτειο των γάμου θα λένε "γνωριστήκαμε στο facebook. Είδα όλες τις φωτό της, βρήκα όλους τους φίλους του";

    ReplyDelete
  20. Ε μα πες τα χρυσόστομη!!!
    Είναι τόσο εκνευριστικό πλέον που δεν βρίσκω λόγο ύπαρξης σε αυτό!
    Με ενοχλεί ειδικά όταν 'μου τη λένε' που έχω το πιο βαρετό και 'άδειο' προφίλ έβερ!

    ReplyDelete
  21. Συμφωνω μαζι σου σε ολα! Αν και εχω fb, τελευταια νιωθω οτι το βαριεμαι ολοενα και περισσοτερο! Γνωρισες νεα ατομα, οκ, αντε πηγαινε για καφε μαζι τους! Πηγαινε στα μαγαζια που μαζευονται ως συνηθως [k44, 6dogs, mad, hoxton] και θα γνωρισεις κι αλλους! Η ρεαλιστικη πραγματικοτητα ειναι πολυ καλυτερη της εικονικης πραγματικοτητας...

    ReplyDelete